מה אתם עושים נגד הלחץ?

yoav האחד

New member
מה אתם עושים נגד הלחץ?

אני עו"ד מתחיל שעובד במשרד קטן יחסית(נזקי גוף בעיקר)...רציתי לשאול ולהתרשם איך אתם מתמודדים עם הלחץ היומיומי הזה מצד לקוחות, מצד הבוס, מצד כל מי שצריך אתכם... לפעמים אני פשוט משתגע ונלחץ כשיש לי עומס עבודה, וכשכל שניה מתקשר לקוח אחר כשהוא לא מרוצה או צריך לזרז את ענייניו, ולמה זה ולמה ככה? איך חיים עם העומס והלחץ הזה??? נמאס

אני:

אני עדיין לא עו"ד, אבל הלחץ הזה זכור לי בצורה נוראית... אני חושב שההמלצה הכי טובה שיש לי לתת, היא פשוט להגדיר זמנים לעצמך, וזמנים לעבודה מסויימת: שעה ביום (ולעמוד על כך שזו תהיה שעה) שבה את אוכל צהריים ללא כל הפרעה! והשעה הזו קבועה. שעה ביום ( או פחות) ללקוחות, שיודעים שהם יכולים להשיג אותך בשעה הזו, ולא לנג'ס מעבר אליה. ומעבר לזה- פשוט לשכוח ששעון החיובים הארור נמצא שם ומתקתק...!

shno

New member
זה קשה. זה לא נעים. אבל - מתרגלים

מתרגלים ל"הנחתות" האלה מהלקוחות ומהבוס. לומדים לזהות מי הלקוחות שלחוצים באמת ויש סיבה ללחץ שלהם וצריך לתת להם מענה מהיר, לעומת לקוחות שהם רק "רעש וצילצולים" ושלמרות קולות ההיסטריה שהם משמיעים - הטיפול בהם סובל דיחוי של שעתיים/יומיים/שבועיים. לומדים לתעדף נכון את העבודה. ולומדים לא לקחת באופן אישי. וגם כדאי ללמוד קצת אסרטיביות
לקוח כועס או צועק - לעמיד אותו במקומו (בעדינות ובנימוס המתחייבים, כמובן). להסביר שאין טעם לכעוס, שאתה עושה כמיטב יכולתך, וכו' וכו'. וכנ"ל כלפי הבוס - כשאתה עמוס בעבודה, והבוס רוצה להנחית עליך עוד משימה או שתיים או עשר - להגיד לו חד משמעית שאתה עמוס, לא תוכל להגיע לטפל בזה לפני מחר בצהריים, ולכן או שלא יעביר לך את העבודה או שיעזור לך לתעדף את המשימות שיושבות לך על השולחן כרגע. אני מניח שבנוסף יש גם את אלמנט הלחץ של מקום עבודה חדש, בוס חדש, מקצוע חדש - שהם לגיטימיים מאוד, בטח בעבודה עם כל כך הרבה אחריות כמו שלנו, אבל הם יעברו עם הזמן. לנשום עמוק מדי פעם, לקחת הפסקות כשצריך (דווקא ברגעים הכי לחוצים, כשכולם בהיסטריה סביבך - אז לקחת 5 דקות הפסקה, לנשום עמוק, ולחזור לשולחן רגוע).

josh111111

New member
כדי להוריד את העומס ניתן ללמוד לקרוא עד פי 10

ואז פתאום נוצר זמן פנוי, זמן למשפחה, לילדים, לתחביבים... במידה וזה מעניין מישהו אשמח לתת פרטים

shno

New member
אהבתי את התמימות ../images/Emo6.gif

אני מבין שאת/ה לא עו"ד צעיר ושכיר.... כי עו"ד צעיר ושכיר, גם אם אין לו עבודה, ברוב רובם של המקרים עדיין יידרש לשבת במשרד עד שעה מאוחרת. כל פינוי זמן במהלך היום בדרך מופנה לטובת רביצה מול האינטנט, ואין אפשרות "לנצל" את הזמן "הפנוי" שנוצר לטובת משפחה, ילדים, תחביבים...

josh111111

New member
יתכן שזה לא כל כך תמים, אולי שווה לך לבדוק

מהי הקריאה התלת מימדית. לא, אני לא עורך דין צעיר ושכיר ולא, לא נראה לי הגיוני שאתה פוסל זאת על הסף. ישנם מספר לא מבוטל של עורכי דין שעשו את הקורס שנקרא קריאה תלת מימדית. כתוצאה מכך הם עצמם מעידים על עלייה במהירות הקריאה למהירות של 200-300 עמוד בשעה. עכשיו, גם אם אתה חייב "לבלות" זמן רב במשרד, למה שלא תפיק מכך תועלת רבה יותר? יש לך שעה? תוכל להפיק בה כמו ב-3 שעות. תוכל להשתפר, להיות מקצועי יותר וכתוצאה משך הזמן להרוויח יותר, הרבה יותר. גם באינטרנט תוכל לקרוא הרבה יותר מהר ולאסוף מידע חיוני באינטנסיביות משמעותית הרבה יותר. אם כל הגישה הזו אינה מדברת אליך ואתה פשוט רוצה להוכיח שאי אפשר אז יהיה לך פשוט, כי לפסול זה תמיד יותר זמין וקל. אחד הדברים המעודדים בסדנה דלהלן הוא טיפוח של הלך רוח חיובי המסייע לך להגשים את המטרות שלך, וזו יכולה בהחלט להיות להרוויח יותר בפחות זמן. קצת על הטכניקה: זו אינה עוד טכניקה מוכרת של קריאה מהירה או קריאה צילומית אלא פיתוח המבוסס על ידע רלוונטי- מדעי- מחקרי על מבנה המוח האנושי ויכולת השיפור שלו. באתר המספר על השיטה תוכל למצוא עדויות, בין השאר של עורכי דין וביניהם כתבה מגלובס על עורך-דין גלעד שר המציינת את יכולת הקריאה שלו ואת ההכשרה שעבר בנושא זה. לפרטים נוספים תוכל לצלצל או לשלוח מייל.

לקוחות בנזקי גוף

שעשיתי טרום התמחות אני זוכרת המון לקוחות שמתקשרים וחושבים שתוך שנייה ימצא פתרון לעניין שלהם. קודם כל אם יש מזכירה או מתמחה אפשר להעביר להם את הטיפול בלקוחות הללו, שיסבירו להם איפה התיק עומד כרגע ושהדברים האלו לוקחים זמן, במיוחד כי זה עבודה מול חברות ביטוח. שנית, לזכור שמדובר בעבודה. אתה מגיע לשם ועוש מה שאתה יכול, מעבר לכך אתה לא יכול לעשות ולכן אין לך ממה להלחץ.

למעלה