מה אתם שומעים כעת?

ady18

Well-known member
שיר ענק, האהוב עליי ביותר מהאלבום הסולו הראשון שלה ב- 1972.
הדירוג שלי מהאלבום הזה:
1. לאורך השדרה
2. איש הסתיו- שיר שלא זוכרים כבש אותי
3. פעם לאהוב- אהוד מנור ענק במילים שכתב בשיר הזה ובכלל
4. בפרוט נבל ועוגב
5. יום של חידות
6. מה עוד נותר
יש בו עוד שירים יפים מאד. אני חייב להאזין לו יותר. אלבום מיוחד
שלי
איש הסתיו
לאורך השדרה
בפרוט עוגב ונבל
חלום קטן
פעם לאהוב
מה עוד נותר

feldman89

Well-known member
אז התחלתי להאזין לאלבום "אותיות נחמה" של שלמה. הנה ביקורת בחלקים:

חלק א'- 6 שירים ראשונים:
1. אותיות נחמה- מדהים , השיר מתפתח בקצב טוב והביצוע השקט מקסים. ציון :: 10
2. משמעות לחלומותיי - בשמיעה שנייה הוא נשמע לי קסום יותר. דואט מרגש ממש ואני מקווה שייצא לרדיו ציון: 10
3. כשהכל יתבהר- בינתיים הוא אדיר והכי טוב באלבום ואני אוהב את העיבוד והביצוע 10++
4.היה לי אותך- מצוין ושיר מיוחד ציון::9
5. פעם פם פם- שיר שהפתיע אותי לטובה, יש לו עיבוד משגע וקצת מזכיר את "אישה חרסינה" של מירי ציון: 9.5
6. הפנים היפות- שיר ממש יפהפה. לא אגיד שהוא הכי טוב אבל מתאים לשלמה ארצי טיפוסי ציון: 9

feldman89

Well-known member
חלק ב- ביקורת על האלבום אותיות נחמה:
מסתמן שזה אלבום שווה וטוב יותר בהרבה מהאלבום הקודם- "קצפת". אלבום שמחזיר אותו לעניינים באמת

7. מישהו חושב עליך- שיר מיוחד שנבנה ומתפתח כמו שצריך. אהבתי מאד! הפזמון חזק במיוחד ציון: 9.5
8. לטרוף את החיים- אנחנו השפיץ של העולם... משפט חזק. קצת מזכיר שירים ישנים יותר של שלמה שזה לחיוב בעיניי וקלאסיקה בהתהוות. בלדה מאד מעולה. ציון: 10
9. תני לי יד בעולם- מזכיר שירים שקטים כמו: עלש עם שמעון בוסקילה. דואט קסום. הביצוע מאד מיוחד עם דינמיקה יפה. ציון: 10! אכן קשה להיות בן אדם בעולם
10. עזור לי- השם של השיר לא הכי מקורי אבל איזה שיר יפהפה. אחד המקסימים ביותר באלבום. ממש מרגש. ציון: 10+++
11. פעם טעים ופעם מר- שיר מעולה עם הכתיבה הייחודית שלו. עם זאת, העיבוד אומנם קצת דל ושמרני. אני הייתי מוסיף ליין של גיטרות ותופים ובס אבל היי זה מעולה! ציון: 9
12. ליד הים- לעומת זאת השיר הזה אחד החזקים ויש בו משהו מרנין, טרי, חדשני ואחר. עיבוד מקסים גם והביצוע מזכיר את שלמה באמת עם אנרגיות. ציון: 10+ ואני אוהב שהוא מדבר את השיר באמצע ולא רק שר.

לעומק

Active member
מסתמן שזה אלבום שווה וטוב יותר בהרבה מהאלבום הקודם- "קצפת". אלבום שמחזיר אותו לעניינים באמת

7. מישהו חושב עליך- שיר מיוחד שנבנה ומתפתח כמו שצריך. אהבתי מאד! הפזמון חזק במיוחד ציון: 9.5
8. לטרוף את החיים- אנחנו השפיץ של העולם... משפט חזק. קצת מזכיר שירים ישנים יותר של שלמה שזה לחיוב בעיניי וקלאסיקה בהתהוות. בלדה מאד מעולה. ציון: 10
9. תני לי יד בעולם- מזכיר שירים שקטים כמו: עלש עם שמעון בוסקילה. דואט קסום. הביצוע מאד מיוחד עם דינמיקה יפה. ציון: 10! אכן קשה להיות בן אדם בעולם
10. עזור לי- השם של השיר לא הכי מקורי אבל איזה שיר יפהפה. אחד המקסימים ביותר באלבום. ממש מרגש. ציון: 10+++
11. פעם טעים ופעם מר- שיר מעולה עם הכתיבה הייחודית שלו. עם זאת, העיבוד אומנם קצת דל ושמרני. אני הייתי מוסיף ליין של גיטרות ותופים ובס אבל היי זה מעולה! ציון: 9
12. ליד הים- לעומת זאת השיר הזה אחד החזקים ויש בו משהו מרנין, טרי, חדשני ואחר. עיבוד מקסים גם והביצוע מזכיר את שלמה באמת עם אנרגיות. ציון: 10+ ואני אוהב שהוא מדבר את השיר באמצע ולא רק שר.
מגניב. נשמע טוב. מה השיר הכי מומלץ? אפשר קישור?

feldman89

Well-known member
חלק ג ביקורת על האלבום אותיות נחמה:
13. שקט עכשיו בחדר- כוחו במילים ובלחן, הביצוע? יפה וזהו. המינימליסטיות טובה בעיבוד אבל הביצוע קצת פחות משכנע. ציון: 8 זה שלמה סולידי אבל לא מעז
14.
מגניב. נשמע טוב. מה השיר הכי מומלץ? אפשר קישור?
יש הרבה שירים שם מושלמים: אותיות נחמה, כשהכל יתבהר, משמעות חלומותיי, ליד הים, פעם פם פם ועוד...
הנה רישור לאלבום של שלמה:

ady18

Well-known member

מה הדירוג שלך לאלבום?
קצפת גם בינוני בעיני

למעלה