אני עושה הפרדה בין האהבה שלי לסרטים שלו
לבין זה שברור לי, בלי שום ספק, ש"ספרות זולה" הוא המגנום אופוס שלו.
ואני חולה על "ספרות זולה", שלא תבין לא נכון, ובמשך שנים אפילו החשבתי אותו בתור האהוב עלי שלו, אבל אני יותר נהנה מ"חסין מוות".
כמובן שזה גם יכול להשתנות, זה עניין של תקופות.
הייתה תקופה ש"קיל ביל 1" היה האהוב עלי.
עם היצ'קוק זה אותו סיפור - הייתה תקופה ש"פסיכו" היה האהוב עלי שלו, אחר כך "חלון אחורי", ועכשיו זה "הציפורים", כבר כמה שנים.
וצריך להבין עוד משהו לגבי האהבה שלי לטרנטינו: היא כל כך עצומה, שגם סרט שלו שהוא "רק" במקום השני או השלישי או אפילו השביעי אצלי, זה עדיין סרט שאני אוהב ברמות מטורפות, כי אני אוהב כל סרט של טרנטינו ברמות מטורפות, וזה כמו לדרג את האהבה לילדים שלך מבחינתי.
כשאני אומר לאנשים ש"ממזרים חסרי כבוד" הוא מקום אחרון אצלי, הם אומרים - מה? אבל זה אחלה סרט! ברור שזה אחלה סרט. יותר מזה. זה סרט אדיר, סרט גדול, סרט מדהים.
אני חולה על האחים כהן, למשל, ועדיין "ממזרים" יותר אהוב עלי מכל סרט שלהם. ככה שזה עניין של פרופורציות.
ולפי ההיגיון הזה, אני סוגד ל"ספרות זולה" ברמות שאי אפשר להסביר בכלל.
פשוט ש"חסין מוות" הוא הכל בשבילי. הוא מבחינתי בליגה של סרטים שגורמים לי לרצות לעשות קולנוע בעצמי, וגורמים לי להעריץ את כל המדיום הזה שנקרא קולנוע.
גם "צעקה" הוא כזה מבחינתי, אגב.
ויש עוד כמה וכמה כאלה.
לגבי הדירוג של הבנות - שים לב מתי נכתב הפוסט.
זה משתנה אצלי כל עשר דקות בערך
למרות ששני המקומות הראשונים עדיין בתוקף לדעתי, אבל הם לפעמים מתחלפים ביניהם. אוף, זה משהו שכל כך קשה לדרג