מה אתן אומרות ?? בכל מקום אני רואה

bimba

New member
למה בעצם לא לתת לה פירות בבוקר?

אז מה אם "כולן" (אני כותבת במרכאות, כי העובדה שבסקר האחרון הרוב אמרו שהן נותנות חלב בבוקר, לא אומרת שכולן מאכילות חלב בבוקר) נותנות חלב, זה לא אומר שהילדה שלך צריכה להיות עם אותו דפוס האכלה. ות'כלס, כל עוד היא מקבלת מספר מסויים של קלוריות ביום, ואת הויטמנים שהיא צריכה, למה שזה ישנה?

efratga

New member
ואם תבקשי שיתנו לה דייסה עם הפרות?

אם חשוב לך שתאכל ארוחה גדולה בבוקר ולא רק פרות, אולי יוכלו להוסיף לה דייסה? הרי גם דייסה נותנים בכפית אז לא יצטרכו במיוחד לתת לה בקבוק? בכל זאת החלב מזין יותר מפרי, וכל הזמן אומרים כמה חשוב ארוחה מזינה בבוקר לאחר שלא אוכלים כל הלילה...

מישלינה

New member
מה שמטריד אותי בענין הזה הוא כמות

הנוזלים והקלוריות. למעשה מהערב הקודם היא לא מקבלת נוזלים (כמה נוזלים כבר יש בפירות לאחר 13 שעות ללא שתיה, ובעיקר בקיץ?) כתבת גם שבגן ארוחת הפירות לא משביע אותה. למה לתת לה להגיע לארוחת המרק ב-12:00 כשהיא רעבה מדי? אני הייתי במקרה כזה מעדיפה לתת בקבוק בבוקר כשהיא קמה או מיד כשמגיעה לגן. את הפירות הייתי נותנת אחה"צ כארוחת ביניים בין הבקבוק של 15:00 לזה של 18:00. אפשר לתת לה גם פירות לאחר החלב ושתאכל כמה שתרצי (סביר שלא תרצה הרבה בגלל הבקבוק), ואת המרק לתת קצת יותר מאוחר-עם הילדים שאוכלים יותר מאוחר, נניח 12:30. בכל מקרה תתני לה גם פירות אחה"צ. לדעתי-כדאי לנסות לתת לה בקבוק בבוקר במשך יום-יומיים ולראות איך היא מגיבה לתוספת המזון החדשה. עד שלא מנסים לא יודעים בעצם כמה היא רעבה/שבעה. אם החלב יהיה בבוקר יהיה מיותר-תחזרו לסידור הנוכחי.

מישלינה

New member
ודבר נוסף-עד גיל שנה הבסיס לתזונה

הוא החלב או התמ"ל. המוצקים הם תוספת קלורית והתרגלות למרקמים וטעמים שונים. בגיל 8.5 חודשים נראה לי מוקדם מדי להחליף תמ"ל בפירות (כמה מ"ל רסק פירות היא אוכלת? אין בו חלבונים בכמות הדרושה). זו דעתי.

hillti

New member
המון תודה על התשובה המפורטת,בעצם

על כל התשובות !! לפי מה שאמרו לי פעם בטיפת חלב - דייסה, נותנים שהילד בתת משקל/שהוא לא אוכל טוב. אז ברוך השם אין לה שום בעייה משקל, והיא אוכלת כל מה שנותנים לה. בלילה לפני השינה היא שותה מטרנה 240 מ"ל. והיא מחזיקה עם זה עד הבוקר !!! שהיא אוכלת פירות היא מסיימת כוס שלמה. אז לפי מה שאתם אומרים עדיף חלב מאשר פירות, נכון ? אני חושבת שבבוקר אני ייתן לה לפני הגן, ואז אחרי שעה+- שייתנו לה לנשנש פירות. תודה לכולכם כל התשובות.

למעלה