מה אתן מעבירות הלאה?

מה אתן מעבירות הלאה?

גיסתי בשעה טובה צריכה ללדת כל יום, ואנחנו כמובן כבר ארזנו בשבילה את כל בגדי תינוקות של מורן משנה שעברה, סל קל,צעצועי התפתחות וכל מה שנראה לנו... ביום שישי האחרון חמותי אמרה לי שיש גם את המשאבת חלב שלי להביא לגיסתי... האמת, בכלל לא עלה על דעתי להעביר את זה, ועכשיו כשאני חושבת זה לא נראה לי בכלל, להשתתף עם מישהי בדבר הזה.... מה אתן אומרות?... עוד לא החזרתי לה תשובה... בינתיים מה שחשבתי זה או להגיד שאני לא מוצאת את זה, או להגיד פשוט את האמת, או להגיד את האמת ולשאול אם היא רוצה שנקנה לה משאבה בתור מתנה ללידה (למרות שזה לא נראית לי מתנה יפה....) מה דעתכן?

אני לא הייתי מוכנה להשתמש

במשאבה משומשת, למרות שאני יודעת שזה די נפוץ. בגדים וכזה אני לא בטוחה שהייתי מעבירה, כי בכל זאת - מתכננים עוד צוציקים קטנים

אני די מחוייבת להעביר לה דברים כי

גם היא העבירה לנו (יש לה כבר שני ילדים) וזה לא היה שיקול אצלה זה שהיא מתכננת עוד ילד, אז כמובן ששמרתי מאוד על כל מה שקיבלנו, והחזרתי הכל במצב מצויין+ וככה אני מצפה גם ממנה שתחזיר אלי בסוף השימוש. והשאלה שלי היא לא אם להעביר או לא את המשאבה, כי כבר החלטתי שלא, רק איך להגיד את זה בצורה שלא תפגע.

בגדים - כן, משאבה - לא, כסא - תלוי

אני מסכימה איתך - גם אני לא הייתי מרגישה נוח לחלוק משאבה עם אישה אחרת - לא כל משאבה מיועדת לשימוש של יותר מאישה אחת ואז לא ניתן לחטות אותן לחלוטין (זה תלוי בסוג המשאבה). גם יש בלאי בשימוש אינטנסיבי של המשאבה ומדובר בפריט יקר שאת עלולה להזדקק לו שוב בעתיד. איך לצאת מזה? תלוי ביחסים שלך עם גיסתך. אם אתן קרובות מאוד את יכולה לומר לה את האמת. אך אם לא, כדי לא לפגוע, הייתי מתחמקת ואומרת שלא מצאתי או שהיא מושאלת לחברה אחרת שלי. גם גיסתי הייתה מאוד נדיבה כלפיי והעבירה לי המון בגדים. אך הבעיה הספציפית הזאת לא התעוררה כי גיסתי ילדה לפני את הילד הראשון ולא הניקה אותו. אגב, בגלל זה גם לא העברתי לה הרבה בגדים כשנולדה בתה, אלא רק את ה"חגיגיים" כי את הדברים הבסיסים היה לה בשפע. אגב, גם עולה לי שאלה - אם לגיסתך יש כבר שני ילדים, ואין לה משאבה, אולי גם אין לה תוכניות להניק? פשוט הייתי נזהרת מלהניח הנחות בכל מה שקשור בהנקה כי זה נושא כל כך טעון ורגיש. אגב, לגבי הסל-קל נדמה לי שאפשר להעביר אותו רק בתנאי שגילו לא עולה על 5 שנים.

אני יודעת שהיא הניקה את שני הילדים

כנראה שלא השתמשה במשאבה.... לגבי הסל קל, הוא חדש לגמרי.. קנינו אותו כשמורן נולד, אבל אני לא דואגת לגבי איך שהוא יחזור אלי.

אני קיבלתי מגיסתי משאבת חלב

של מדלה לשימושי... היא לא הרגישה רע עם זה וגם אני לא (שוטפים את זה לאחר שימוש כמובן). אבל אם יש לך רתיעה מזה, פשוט תסבירי לה (יותר נעים ומנומס מלהתחמק) והיא תבין. לגבי מתנה - לא הייתי קונה לה את זה מתנה, אם כבר שתבחר משאבה לבד (אלא אם את שואלת אותה לדעתה, והיא רוצה במתנה זו)

לכל משאבה אפשר לקנות ערכה סטרלית

נוספות של הפיטמה אליה שואבים את החלב וכל הדברים שסביב למשאבה.. היא יכולה לברר בארגון לה-לה צה אני בטוחה ששם מוכירם את הערכה..

יערה+

New member
אני לא העברתי כלום

שמרתי את כל הדברים לאחים של ירין שיבואו, לא חשבתי שזה יהיה כלכך קרוב, אבל טוב ששמרתי. בקשר למשאבת חלב, אני העברתי לחברה, כי די מיציתי את נושא ההנקה, אבל אם הייתי מתכננת להניק, לא יודעת אם הייתי מעבירה.

יערה+

New member
אני מקווה להיות עוד שבועיים נוספים

בכל זאת רק התחלתי היום שבוע 37

דיאנה1

New member
זה מאד פשוט - אסור להעביר משאבות

חלב מאחת לשניה לפי הוראות היצרן, אלא אם כן מדובר במשאבה מקצועית כמו לקטינה של מדלה שמשאילים ביד שרה, ואני לא מאמינה שזו המשאבה שיש לך. על המשאבה שלי שקניתי לא מזמן - מדלה pump in style - יש מדבקה גדולה עם אזהרה שהמשאבה מיועדת למשתמשת אחת בלבד, ובמקרה שלא שומעים לאזהרה אין עליה אחריות.

limori

New member
בודאי שהם יכתבו שהמשאבה

מיועדת למשתמשת אחת כדי שתאת תמליצי וחברותייך ירוצו לקנות.... לדעתי אין שום בעיה עם משאבה שהועברה מאחת לשנייה. פשוט שוטפים ומחטאים וזה הכל. אצלינו בקהילת הישראלים יש משאבה שעברה כבר בין 4 בנות... וכולן נהנות ואני כניראה אהיה החמישית... אין עם זה שום בעיה. אלא אם כן את נגעלת וכו...

דיאנה1

New member
לא הייתי ממהרת לבטל בזלזול את

הוראות היצרן וליחס אותם למזימה אפלה לסחוט כספים מלקוחות.

limori

New member
אם כך תני לי סיבה הגיונית

להוראה שלהם!!! הלואי והיתי מסכימה איתך. לימור

סיכוי להעברת מחלות - תלוי במאשבה

קיים סיכון להעברת מחלות קשות. נכון שישנן משאבות שמיועדות למשתמשים רבים ומתוכננות בהתאם (כגון המדלה לקטינה). לעומת זאת המדלה PIS מכילה דיאפרגמה פנימית שלא ניתנת להסרה או לחיטוי ולכן אי אפשר לטעון שהסיכוי להעברות מחלות הוא אפס. אני אישית לא הייתי לוקחת את הסיכון. כמובן ששימוש בניגוד להוראות היצרן גם מבטלת את האחריות אך לא נראה לי שהם יוכלו להוכיח שעשית את זה.

אני שאלתי משאבה מחברה

ולא היתה איתה שום בעיה, דאגתי לחטא אותה היטב לפני השימוש אני גם חושבת שמדלה פשוט מצאה דרך להפחיד אותנו כדי שנקנה עוד משאבות

גם לה - לצ´ה מזהירים מזה

והם ארגון ללא כוונת רווח. ראו קישור מצ"ב. It can be helpful to ask friends whether or not they needed a pump and if they did what kind they used. Inquire what features were found helpful and what could have been better. Please note that most breast pumps are considered "single-user" products, and because of the risk of contamination (there is a chance that milk can be aspirated into the pump mechanism, which cannot be sterilized), should not be borrowed or shared. Manual pumps that can be autoclaved are an exception.

ואני שאלתי משאבה מחברה ששאלה מחברה

וממש לא היתה בעיה. את כל החלקים הרלונטים ניתן לחטא ולדעתי אין שום סיבה שלא להשאיל. זה מכשיר יקר, ומכיוון שלא כולן מצליחות בסופו של דבר להניק וגם אם כן לא בהכרח משתמשים במשאבה בצורה אינטנסיבית, ההשקעה לא תמיד כדאית וחבל.

עיליאת

New member
אין לי עוד גיסות.... אבל לא הייתי

מעבירה כלום... זה הילד הראשון ואני מתכננת עוד כמה וכמה
אז כמו שאני קניתי הכל עבור הילד הראשון אני לא רואה סיבה מדוע לא יעשו אותו הדבר כמוני... כמובן שאני מדברת על ריק בגלל שעוד אין לי גיסות אבל אני לא רואה את עצמי מעבירה דברים... אולי אחרי הילד האחרון אבל עד אז אני בתקווה שהם יהיו שחוקים מרוב שימוש של כל קבוצת הכדורגל שלי
... אבל משאבת חלב... בחיים לא ולא חשוב למי!! אם הייתה לי אחות אז הייתי קונה לה חדש ולא מעבירה את שלי

למעלה