מה אתן מעבירות הלאה?

אם יש לך משאבה חשמלית את יכולה לתת

לה את המשאבה ושהיא או את תקנו עירכה חדשה של בקבוק והציוד הנלווה. (כמו שיש ביד שרה עם המשאבות של מדלה). אם זו משאבה ידנית, אפשר גם9 לקנות לה מתנה - (יש בירושלים ב 160 ש"ח, של אוונט), או פשוט להרתיח את שלך. אני לא רואה בזה בעיה. אבל זה נורא אינדיווידואלי

שאלה קשה, אולי רק את המנוע?!

אפשר לקנות את כל חלקי הפלסטיק שבאים במגע עם החלב. הם לא יקרים ולדעתי חשוב שחלקים אלו כן יהיו אישיים למשתמשת אחת בלבד. אם את לא מעונינת להשאיל כי זה מגעיל אותך הרי שהצעתי פותרת את הבעיה. אם את לא מעונינת להשאיל כי את חושבת להשתמש עוד במשאבה בילד הבא אז זה באמת בעייתי כי המנוע עובר בלאי ורוב המשאבות לא מתוכננות לשאיבות של מספר נשים. המשאבות החשמליות מאוד יקרות וזה באמת לא הגיוני שתקני בילד הבא משאבה נוספת כי הראשונה עברה בלאי. אם מדובר במשאבה ידנית אולי למען קשרי המשפחה הטובים לא הייתי עושה מזה עיניין.

anat30g

New member
הכל!!!!

בעיקרון אין שום בעיה להעביר משאבת חלב - עושים לה סטרליזציה והיא כמו חדשה. בחדרי ניתוח משתמשים במכשירים יותר מסובכים וגם אותם מחטאים - אז מה הבעיה במכשיר כמו משאבת חלב??? למה מיכשור בבתי חולים זה בסדר שעושים להם סטרליזציה ובבית זה לא טוב??? הדבר היחיד שיש בעיה להעביר זה כיסא לרכב - כיסא ברכב שעבר תאונה אינו תקין יותר - וגם כיסא שלא עבר תאונה - אחרי שימוש של 6 שנים הופך ללא תיקני. ענת

אני מעבירה מה שאפשר...

...וגם חלק גדול מהדברים שלנו הם יד שניה שעברו אלינו מגיסתי או מחברות. ממש לא היה לי צורך לקנות הכל חדש בגלל שזו ילדה ראשונה. החור בכיס הרבה יותר משמעותי בעיני, וברור לי שזה לא משנה לאיה כהוא זה אם המיטה שלה חדשה או שישנו בה כבר שני הבני-דודים שלה או אם זו מיטה סטנדרטית או יצירה אורגינלית של דני הנקר. לגבי המשאבה - למה לא לדבר עם גיסתך? יכול להיות שבשיחה קצרה ופשוטה את תחסכי לעצמך הרבה התלבטויות ודיונים עם עצמך. למה שלא תשאלי אותה פשוט ולעניין אם היא בכלל זקוקה למשאבה? ואם כן, וברור לי שאת לא מרגישה בנוח לתת לה את שלך, תסבירי לה שאת שומרת את המשאבה לילדים הבאים ואני חושבת שזו בהחלט מתנה יפה. כי מתנה יפה בעיני זה משהו שימושי שהיא רוצה וצריכה ויחסוך לה הוצאה לא קטנה.

כל אחת ותחושותיה

לי יש שלושה ילדים ואת הגדולים הנקתי הרבה זמן (שנה וארבעה חודשים ושנה ושלושה חודשים)האחרון עדיין יונק (בן ארבעה חודשים). בכל תקופות ההנקה השתמשתי אולי 3-4 פעמים במשאבה אך אותי לא היה מגעיל להעביר מאחת לשניה. (אחרי חיטוי, כמובן). - זה עניין אישי ואם לך זה לא נראה אני רוצה לקוות שגיסתך תבין ותכבד אותך בהחלטתך. בגדים, שמיכות וכו´ העברתי ולצערי לא הכל חזר. אבל מצד שני גם קיבלתי לא מעט (כמובן שאשתדל להחזיר הכל במצב טוב). הכי נכון בעיניי: להעביר רק דברים שאינם כ"כ חשובים או יקרים (כספית או רגשית). שיהיה לך בהצלחה עם גיסתך ובכלל... (גם עם חמותך שזה אולי יותר מסובך?)

בתור שואבת ותיקה אני יכולה להגיד

שמשאבה טובה היא מתנה נהדרת ושימושית מאוד. אולי באמת אפשר לתת רק את המשאבה עצמה ולקנות פלסטיקים חדשים. לא נראה לי שיש בעיית בלאי. שלי עובדת שעות נוספות (אני שואבת לפחות פעמיים ביום כבר שלושה חודשים וארבעה חודשים קודם שאבתי פעמיים שלוש בשבוע) ואין איתה בעיות (מיני אלקטריק של מדלה).

לגבי העברת משאבות חלב

נכון שלהרבה משאבות אפשר לקנות את החלקים שבאים באמת במגע עם השד והחלב, *א ב ל* אפילו למשאבות הכי יקרות ומשוכללות יש אורך חיים מוגבל, והאחריות בד"כ נעה בין חצי שנה לשנה (שנה זה במשאבות היקרות עוד יותר, כמובן). יהיה מאוד לא נעים לקחת ממישהי משאבה בהשאלה, ו"לגמור" אותה. גם המשאבה הכי טובה (נניח, פאמפ אין סטייל של מדלה, או האמדה אגנל), לא תחזיק מעמד הרבה מעבר לשנה אצל מישהי שחזרה לעבודה במשרה מלאה ושואבת שלוש פעמים ביום במשך השנה הראשונה של התינוק. לפני שקונים, לחשוב טוב מה הצרכים (פעם בשבוע? פעם ביום? לפתור בעיה זמנית או כסידור מתמשך במקרה של חזרה לעבודה?) ואיך בכלל נראה לכן רעיון השאיבה - אם במשאבה חשמלית ואם בידנית. אם אתן צריכות "סידור מלא" (2-3 פעמיםביום, לתקופה ממושכת) הנה הצעה, ואל תתפסו אותי במלה - תתקשרו לבפקס בהרצליה, יבואני מדלה, ותשאלו על האפשרות הבאה: לשכור מיד שרה משאבה חשמלית לקטינה של מדלה - זה מחייב לקנות ערכה אישית; ואם טוב לכן איתה, להחזיר ליד שרה, להשאיר את הערכה האישית, ולקנות מנוע של המיני אלקטריק פלוס, או הפאמפ אין סטייל. ככה לפחות לא מסכנים את כל הסכום לפני שיודעים קצת מה ומי. אם לצרכים שלכן מספיקה המיני אלקטריק, אני די בטוחה שזה אפשרי (להרכיב את הערכה עם מנוע שנקנה בנפרד), אבל אני לא בטוחה אם זה לא יוצא יותר יקר, בסופו של דבר.

אני לא מעבירה כלום, אחרי נסיון רע

שהיה לנו עם חברים (דווקא טובים). העברנו להם את הסטריליזור למיקרו והם הצליחו להמיס אותו (!) כששמו בפנים כפית מתכת. מילא המיסו, אבל לא חשבו להחליף אותו באחר. נתנו להם מנשא לחודשים הראשונים והוא חזר מטונף וקרוע. בזה נגמרה סאגת ההשאלות שלנו, מאחר ואנחנו מתכננים שיהיו לנו יותר מילד אחד.... לגבי המשאבה - הייתי אומרת לגיסתך בכנות, שיש סיבות טובות שקשורות בבריאות של ילדה העתידי שבגללן את לא מעבירה לה את המשאבה. היא, מן הסתם, תבין.

אני ואחותי מעבירות ה-כ-ל אחת לשניה

וקיבלתי גם מגיסתי דברים ובגדי הריון השאלתי לחברה. אישית אם הייתי בדילמה שלך הייתי קונה לה משאבה מתנה ללידה - זה יפה מאוד וזה יחסוך לך הרבה כאב ראש. אבל לדעתי אין בעיה להשאיל אם את יודעת שזה יחזור במצב טוב, מקסימום קונים אחר כך את הפלסטיקים, זה שווה אם יחסוך מריבה במשפחה

זו בדיוק הסיבה שאני לא מעבירה!

אמנם טרם נתקלתי בזה, כי לא היה לי למי להעביר, אבל עשיתי סימולציות בראש וראיתי שזה לא כדאי
כל עוד אני מתכננת ליובל אחים אני לא מתכוונת להעביר כלום, אח"כ זה כבר משהו אחר כמובן. אני קיבלתי בגדים מגיסתי, אבל היא כבר סגרה את פס היצור
לאחרונה אמנם, התבקשתי להחזיר כמה בגדים עבור חברה שלה שילדה (וממש לא התכוננתי לזה נפשית והיו בגדים שהתקשיתי להפרד מהם
) וראיתי כמה קשה להפרד מדברים של התינוק שלך, בטח של הראשון! אז להעביר מרצון?

שכחתי עוד משהו: לא כל אחת *צריכה*

משאבה! הרי היא הסתדרה כבר עם שני ילדים בלי משאבה, מסיבה זו או אחרת, לא? יש הרבה נשים שהניקו בשמחה בלי לשאוב מעולם... ובאשר לאיך להגיד את זה - לומר בפשטות (אם בכלל הנושא יעלה, כאמור) שאת מרגישה שזה משהו אישי, שאת לא מרגישה נוח להעביר, ושקראת שמשך החיים של משאבה הוא מוגבל, ואת לא רוצה להעמיד את שתיכן בסיטואציה לא נעימה. בעניין הבריאות, נכון שאלה ההמלצות, אבל בד"כ במשפחה סומכים אלו על אלו שאם יש מחלה, נדע מזה... שיהיה לגיסתך בשעה טובה!

וולוו

New member
דניאל של מורן...

אם את עדיין מעוניינת - תשלחי את גיסתך ל"יד שרה" שם היא יכולה להשכיר משאבת חלב תמורת סכום סימלי(פיקדון).

../images/Emo26.gif../images/Emo51.gif רבה לכל מי שטרח לענות../images/Emo36.gif

גיסתי ילדה אתמול בבוקר, תוך שעה (הייתה לה לידה קלה קלה, ואני מה זה מקנאה בה....) תינוק יפייפה, בשם ליבנה. נושא המשאבה הוסדר, והיא קיבלה את זה בהבנה. בפעמים הקודמות, אגב, היא באמת שכרה מיד שרה, וזה גם מה שהיא תעשה הפעם. ושוב, תודה.

למעלה