מה באמת יישמתי עד היום

vinney

Well-known member
שונאים=שונים ../images/Emo6.gif

יותר מדי פורום שינוי בלילה

מה באמת יישמתי עד היום

ובכן סתם בא לי לכתוב קצת: אז ככה אחרי תואר ראשון מה שלמעשה יישמתי זה את הידע בתכנות ברובו C++, VB, JAVA וכו' מידי פעם יצא לתכנן את הכל ב classes, פה ושם תכנון UML של פיתוח קטן, ולעיתים מאוד רחוקות אלגוריתמים אני יודע שזה יותר נועד לפיתוח החשיבה אבל עדיין אני מחכה למצוא שימוש בחוץ למבנים אלגברים, אוטומטים, מכונות טיורינג, אלגוריתמים מתקדמים, דיסקטית, אינפי, אנליזה נומרית ושאר נושאים תיאורטים יותר

vinney

Well-known member
המם... גם אם תחכה הרבה זמן../images/Emo13.gif

כנראה שאתה צריך לעשות קצת מאמצים אקטיביים כדי למצוא מקום עבודה שינצל את הידע שלך יותר טוב.

ron369

New member
מבנים אלגבריים?

בשביל להשתמש בזה בתעשייה, אתה צריך להתאמץ ממש קשה, לדעתי

ron369

New member
אני בספק, נו באמת...

עם תואר ראשון במדעי המחשב? מה אפשר לעשות עם זה כבר? ברור שיש לזה שימושים במתמ' שימושית, אבל במדעי המחשב?

vinney

Well-known member
המם....

מדעי המחשב ומתמיקה שימושית זה נראה לי כמו שני תחומים מאוד מאוד קרובים
בכל מקרה, כל מיני דברים מבוססי מבנים אלגבריים נמצאים בשימוש באלגוריתמי הצפנה השונים.

ron369

New member
כמעט ולא בתואר הראשון

סמוך עלי, בדקתי את זה מספיק
מבנים אלגבריים זה די "dead end" במדעי המחשב בתואר ראשון, לפחות באופ'. (למרות שאני מנסה לשכנע אותם שהקורס הזה הוא "כמעט" במדעי המחשב, בטענה ש"אני חושב שבטכניון במדמ"ח הוא חובה") אני יודע שיש לזה שימושים (תיאורטיים) בהצפנה. אבל, בעצם, הקורס עצמו, אינו דרישת קדם של הצפנה. כלומר, הידע ממבנים אלגבריים ש"צריך", מספיק מינורי כדי שילמדו אותו בתחילת הקורס (שוב, לפחות בתואר הראשון באופ'). בקיצור - זה כיף, אבל נראה שבינתיים זה לא שווה הרבה

vinney

Well-known member
זה קורס חובה בטכניון?

נו שוין, אף פעם לא הבנתי את ההגיון של טכניון... זה קורס במתמטיקה, זה לא קורס במדעי המחשב. השימושים שלו הם במתמטיקה יישומית (וקריפטוגרפיה כחלק מזה), לא בהנדסה, שזה עיקר העבודה של בוגרי תואר ראשון במדמ"ח.

ron369

New member
נראה לי שכן, אבל נמאס לי לחפור באתר

יש להם קורס, חובה, שקוראים לו "אלגברה מודרנית ב'", או משהו כזה. לך תדע מה עושים שם. אגב, להגנת הטכניון, גם באופ' יש קורסים שהסיבה לקיומם לא ברורה. למשל, חדו"א ב'. אם אי פעם ארצה למצוא נקודת קיצון של פונקציה רב-מימדית, להעמיד פנים שאני מבין איך Mathemathica עושה את זה לא יעזור לי בהרבה

vinney

Well-known member
דווקא חדווא ב' זה קורס חשוב

בעיקר להבנת חישובי שטחים ונפחים מורכבים, אני די בטוח שהפונקציות האלה משמשות הרבה אלגוריתמאים בתחומים שונים ומשונים. חדווא ב' באו"פ גם כוללת עבור מדמ"חניקים את סדרות וטורים, גם משהו שכדאי מאוד לדעת כשאתה עובד עם מחשב, ורוצה להגיע למספרים בדיוק מוגדר.

ron369

New member
אבל, ויני...

זה קורס במתמטיקה, זה לא קורס במדעי המחשב. השימושים שלו הם במתמטיקה יישומית, לא בהנדסה, שזה עיקר העבודה של בוגרי תואר ראשון במדמ"ח. (ובקשר לסדרות וטורים - אתה צודק, זה די חשוב. אבל, גם לומדים את זה בקורסים אחרים, וגם זה בערך שמינית מהחומר) אבל בסה"כ, עכשיו כשאני חושב על זה, אתה צודק. באמת חדו"א ב' כנראה יותר שימושי במדמ"ח מאשר מבנים אלגבריים (בתואר הראשון). גם אם השימושים שלו הם בתיאוריה בלבד (במבחן התוצאה השתמשתי כנראה במבנים דווקא יותר, כנראה).

vinney

Well-known member
מצחיקול ../images/Emo6.gif

זה אכן קורס במתמטיקה, ולא במדעי המחשב, והשימושים שלו הם במתמטיקה יישומית, אבל גם בהנדסה. לא סתם חדואים למיניהם הם חובה בכל מקצועות ההנדסה. נכון שבלי חדווא לא תגיע רחוק במתמטיקה יישומית וטהורה, אבל בלי חדווא גם לא תבנה גשר, בלי מבנים אלגבריים - כנראה שכן.

ron369

New member
אה, חשבתי שאתה מתכוון להנדסת תכנה,

לא להנדסת בניית גשרים. בצורה טבעית, אני לא יודע כ"כ מה עושים בהנדסה "נורמלית". אבל אני בספק אם בהנדסת תוכנה אי פעם משתמשים בזה. השתמשת בזה פעם אחת בחיים שלך? ובעבודה? (בנגזרות של פונקציות מרובות משתנים, אינטגרלים, וכל החבורה הזו) גם לי חדו"א נשמע, בעבר, יותר חשוב עבור הנדסת תוכנה, אבל עכשיו אני כבר לא כ"כ בטוח. לא שיש לי בעיות עם הקיום של הקורס... סה"כ, המל"ג בטח מחייבים כל אונ' לכך.

vinney

Well-known member
זה לדעתי מאוד משתנה ממקום למדום

אני משתמש הרבה באוטומטים, בחברה שלי, ובכלל בתחום RT, מושג "מכונת מצבים" מאוד נפוץ, פונקציות מעברים, כל מיני תרשימים עם מצבים מקבלים ולא מקבלים זה עניין של מה בכך במסמכים אצלנו, וכו וכד', אנחנו לעומת זאת לא עושים חישובים כבדים מבחינה מתמטית. אבל קח חברה שבונה תוכנה שאמורה לחשב מסלול כוכבים ושטח התחום על ידי מסלול כוכב או נפח התחום בגלקסיה. איך לדעתך הם יחשבו את זה? סתם דוגמא, כי אני אוהב אסטרונומיה
האם בוגרי תואר ראשון בלבד הם אלה שיעסקו בזה? יכול להיות שכן, יכול להיות שלא, מה שבטוח אולי. אבל גם אם לא, מי שהולך ללמוד לתואר מתקדם - חייב את הידע הזה. והאוניברסיטאות, כמו שכבר אמרנו, לא מכינים אנשים לתעשיה, הם מכינים אנשים למחקר. במחקר במדעי המחשב בפרט, ומתמטיקה בכלל, לא תסתדר בלי אינפי/חדווא.

ron369

New member
איך אתה יודע?

גם אני אוהב אסטרונומיה, ואני מטיל בספק את הצורך בתוכנה שתיארת, או ביכולת שלי לחשב את הנפח בכל מקרה מבחינה גיאומטרית (כל עוד הוא דו מימדי). יש לי הרגשה שדווקא צריך דברים אחרים יותר (לינארית, מבנים אלגבריים, וכו'). הרגשה מנומקת - עברתי על הקורסים באת"א לתואר שני ובכלל

vinney

Well-known member
כל קורס דורש משהו אחר

מה לעשות, בסיבוכיות יש לך הרבה דברים שמסתכמים בסוף לחשבון אינפיניסטימלי, אז אולי עם אינטגרלים ישירות תתעסק פחות, אבל אתה יודע מה? ראית את השאלה על דגימות אפנון דלתא? מה זה לדעתך אם לא חישוב אינטגרל?

ron369

New member
לא דיברתי על אינפי1, אלא על חדו"א ב

אני מבין למה לומדים את הקורס. אני לא מתלונן על כך (וממש לא מתמרמר על הציון שלי
). מבנים אלגבריים פחות "סטנדטרטי" מחדו"א ב', ולכן כנראה ברוב האוניברסיטאות הוא לא חובה (אגב, באופ' פעם הוא כן היה חובה, גם אם רק החלק שלו שתחת דיסקרטית). אבל שניהם, כנראה, די לא שימושיים באותה המידה - בתואר הראשון ולאחריו בעבודה. בתואר השני לשניהם יש שימושים, בהחלט לא רק לחדו"א ב'. אין פה ממש ויכוח, לא? שנינו מסכימים על העובדות האלו

vinney

Well-known member
אבל זה כיף לטחון מים באמצע הלילה

לא? דיסקרטית אגב אמור לתת טעימות מנושאים שונאים, לדעתי חבל מאוד שהוציאו משם את מבנים אלגבריים... חבורה זה הדבר הכי כיפי בעולם
אגב, נתקלתי בחבורות גם בקורסים באלגוריתמים, כל מה שקשור לאלגוריתמים בתורת המספרים, מה שנראה לי יכול להיות שימושי לכל מתכנת מצוי (כל מיני מימושי הצפנות וכו, כבר מזמן לא צריך תואר מתקדם לזה).

ron369

New member
תלוי כמה קשה לעמוד על הרגליים ../images/Emo13.gif

(או לחליפין, כמה לא הצלחת לישון בלילה האחרון. תלוי את מי אתה שואל) בכל מקרה, כן, חבורות זה טוב
אז לקחת מבנים אלגבריים? למה אתה מחכה? (גם אם לא נממש בזמננו הפנוי RSA...)

למעלה