מה בסירים לשבת? אצלי בקטנה. תהיינה לי בערך

אני הכי אוהבת ארטישוק כפי שהוא. עד לאחרונה

פשוט כיסיתי במים ובישלתי, ואחר כך אכלתי כמו שאת מתארת, רק בלי שום רוטב.
השבוע הכנתי במיקרו, בלי מים אבל בתוך שקית ניילון, ויצא מעולה.
לפעמים אני גם משקיעה בממולאים אבל השנה התעצלתי לקלף וכו'.
אצל חברה אכלתי תחתיות ממולאות בדג ים טחון והיה מעולה.
ממנה נודע לי שבחנות אושר עד אפשר לקנות תחתיות קפואות במחיר שפוי לגמרי.
 
לדעתי זה אותו הדבר. ויתרון נוסף לשיטת אזמרלדה

היא ההרגשה שאוכלים המון, יש כאן הרבה התעסקות וזה לא משהו שנותנים ביס אחד והוא נגמר.
בסך הכול אוכלים די מעט אבל יש הרגשה שאוכלים הרבה.
 

tzivi1

New member
עד היום אכלתי רק ארטישוק קפוא, אבל לא ממש

אהבתי את הטעם.

לטרי יש טעם אחר? המראה של קעריות ארטישוק קפואות אל מול הירק הירוק והקוצני - בכלל לא מתחבר לי
אין לי מושג איך מגיעים למצב של ארטישוק "נקי". ראיתי לאחרונה ארטישוקים יפיפיים בחנויות, אבל אין לי מושג איך מקלפים ומה עושים איתו.

אשמח להסברים איך מקלפים אותו, איזה חלק אוכלים בו, איך מבשלים וכמה זמן.
 
מה בסירים לשבת? אצלי בקטנה. תהיינה לי בערך

שעתיים לכל היותר להכין שבת, אחרי יום מרגש וגדוש אירועים
וגם אני כמו אזמרלדה, לא מתלהבת מבישולים של ממש.

ערימת כנפיים בגריל
סלט טונה
פרוסות חציל "מטוגנות" בתנור
סלט ירקות
טחינה
וזהו
רציתי גם קלחי תירס אבל לא מצאתי יפים
 
מה שאכלת זה תחתית/לב ארטישוק וזה באמת חבוי

בתוך הירק הקוצני הזה.
יש שתי שיטות להגיע אל הלב.
השיטה הבזבזנית והמעצבנת היא לקלף ולזרוק את כל העלים ולנקות את הלב. כך נשארים רק אתו ואותו אפשר למלא או לשלב בכל מיני מאכלים.
אחרי שבמשך שנים עשיתי זאת, החלטתי שלא עוד, ומעתה ואילך אקנה תחתיות מוכנות.
והדרך שאני נוהגת בה שלא קשורה רק לחלק הקפוא שאת מכירה, היא לבשל את הארטישוק כשהוא מכוסה במים. בערך 20 דקות על אש קטנה לאחר הרתיחה,
אני לא ממליחה ואם רוצים להמליח, עושים זאת לקראת הסוף. כפי שסיפרתי כאן, השבוע בישלתי את הארטישוק בשקית ניילון במיקרו.
תולשים עלה עלה ואוכלים את החלק הרך שבתחתית החלק הפנימי של כל עלה. ככל שמתקדמים פנימה, יש יותר מה לאכול.
ובסוף מגיעים ללב שהוא הכי טעים. עכשיו כבר יש בפנים שערות/קוצים, שבתחילת העונה לא נמצאים שם. את אלה צריך כמובן לסלק.
 

אמרלדה

Active member
הכי פשוט, מהיר ולא מקצועי - אבל טעים

מורידים לארטישוקים את הגבעול כדי שלא יתפסו יותר מדי מקום בסיר.
מכניסים לסיר עם מי מלח. מרתיחים, אפשר להוסיף פלחי לימון כדי לשמור על הצבע - לא ניסיתי. מבשלים כשעה, אולי קצת פחות.

מניחים בקערה. הולכים לשבת מול משחק כדורסל כמו מכבי-מילאנו של אתמול. לוקחים גם צלחות כמנה עיקרית כמספר הצופים.

עכשיו יש שתי שיטות: באמצע, צלוחית עם מלח. טעיםםם, אבל הרבה מלח. או באמצע, קערית עם מיץ לימון או חומץ, מה שאוהבים, מעורב עם מעט שמן זית ומלח. מערבבים בכפית, נוצר תחליב.

כל אחד קוטף לו עלה חיצוני כפי שהראה השף, טובל את הצד השמנמן והעבה שלו בצלוחית, ואוכל מעל הצלחת שלו: נוגסים רק את החלק השמנמן ומושכים בשיניים עד הסו,. זה החלק המתובל מהטבילה וזה גם החלק האכיל. את מה שנשאר ביד שמים בצלחת. זבל.

ועוד, ועוד. עד שמתקרבים ללב הארטישוק. לוקחים כפית, מוציאים לו את השערות הנוראיות שבאמצע, נשארת קערית. מתבלים אותה קצת ומכניסים לפה ואז מבינים למה עבדנו עד עכשיו.
 

tzivi1

New member
וואו, אתן לא מבינות כמה חשק עשיתן לי עכשיו!

מהכתיבה שלכן רואים שאתן ממש אוהבות ארטישוק.

תודה על ההסברים המפורטים, ולמיטלמן - תודה על הקישורים, אקרא אותם יותר מאוחר כשאתפנה.

אקנה מחר, ודיווחים בהמשך...
 

tzivi1

New member
רק שאלה אחרונה לפני הקניות מחר

איך בוחרים ארטישוק טוב?
 

אמרלדה

Active member
ועוד משהו, ציבי

שה שאורני אמרה - שזה לוקח זמן - אני הייתי מתרגמת אותו ככה:

אפשר כמו בסרט להגיע ישר לאמצע, כי זה העיקר (אחרי שמוציאים את השערות בכפית), אבל לפחות אצלנו, ארטישוק זה נשנוש מול הטלוויזיה. אפשר לאכול כמה בערב, זה בלי קלוריות, בלי שמן, מעביר זמן. נשנוש בלי חטאים. ורק בסוף, מגיעים אל העיקר...
 

tzivi1

New member
תודה אמרלדה

לא הספקתי בשישי ללכת לסופר שלי, אז הלכתי לסופר ליד הבית, והארטישוקים שם נראו די מסכנים, אז לא קניתי.
מקווה ששבוע הבא אקנה, כי לפי מה ששמתי לב, הם נעלמים די מהר מהחנויות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים ובמחבתות לקראת שבת פ"ש קדושים?

מחר, בע"ה מתכוונת לקיים הפרשת חלה ולקלוע, בין היתר שליסל חלה/חלת מפתח.

אתמול אפיתי רולדות שמרים מקילו קמח (בצק הכלאה של יפנית וטויזר, מילויים: שוקולד, קינמון ולימון (יעלה, עפ"י Flo Braker קצת תוספות) וזיגוג שמנת חמוצה של ביזול.

הכנתי גם כמות כפולה של מטבוחה, חצי להקפאה.

וחוץ מזה:

ליל שישי:
מרק ירקות ועדשים
סלמון צרוב שיקסע
פתיתים
כדורי בקר בשעועית
גיבץ'

צהרי שבת:
קציצות
עוף אפוי במרינדה חריפה מתוקה כלשהי (סויה, סילאן, צ'ילי, שום וכי"וב)
תפ"א פיקנטיים בתנור
נודלס מוקפצים עם ירקות
חציל, קישואים וכרוב צלויים


שבת שלום ובשורות טובות!
 
סליחה מתהוללת על שהתפרצתי לך. ניסיתי לעשות

לעצמי סדר בראש וזו הייתה הדרך הטובה ביותר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
להיפך, רק אחרי ששלחתי את שלי ראיתי שהקדמת

אותי (הלכתי וחזרתי למחשב פעמים רבות תוך כדי כתיבה) ושמחתי על כך!

מקווה שביום שישי הסידורים וכ"ו הם טובים.
 
יום כיף משפחתי - חלק מאירועי שנת הולדת עגולה

של אחי.
זה התחיל בטיול שורשים שעשינו בגרמניה לפני כעשרה חודשים. אחותי ואני הזמנו את אחי.
במהלך השנה היו אירועים קטנים יותר ולקינוח, מחר ניפגש במושב בו נולדנו וגדלנו - אחי, אחותי ואני, עם כל הילדים והנכדים שלנו.
נפגשים מתחת לעץ האלון, על תה ושלל עוגיות (התוצרת שלי), נטייל בכמה מקומות מפתח שהיו בשבילנו המקומות החשובים ביותר
בילדות ובהתבגרות, ונחזור לפיקניק צהרים בגינה של אחותי, שכיום מתגוררת בבית ההורים.
אני אחראית על הפלאפל ועל הטחינה.
מעניין איך במשפחה קרניבורית חילונית כמו שלנו, נוספו עם השנים לא מעט טבעונים, צמחונים ושומרי כשרות.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
איזו דרך יפה לחגוג! מזל טוב לאחיך

ומקווה שתחגגו יחד עוד שנים רבות בבריאות ובשמחה.

אולי אצליח לנשום אותך כשתחלפי על פני עירי באוטובוס..
 
למעלה