מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פרשת כי תשא

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אז בשבת שעברה בישלתי את כל המאכלים שהקרבי לא אוהב, ומובן שחזר הביתה ברגע האחרון.. אין לתאר את השמחה אבל ממש לא היו מאכלים שאוהב, איכשהו הסתדרנו.
מאחר והוא חוזר ללחימה מחר, בע"ה, אני מרשה לעצמי לתכנן (שוב) תפריט שהוא לא אוהב.
כרגע בתכנון:
ליל שבת:
מרק כתום
אמנון פיקנטי
ניוקי בירקות
כרובית אפויה בשלמותה

שבת:
שנצלים של החצי
קציצות של סבתא לאה
תפ"א פיקנטיים בתנור
קיגל אטריות מהמקפיא
צלי כרוב בבלסמי וסילאן

מאפים:
שטרודל גבינה ואוכמניות שאמא קנתה לנו השבוע
איזו עוגה בחושה- משהו עם תותים אולי

זהו בינתיים.

שבת שלום, בשורות טובות|פרח| |דגל|
 
סומכת עליך מתהוללת, שבמהלך השבוע פינקת אותו בכל מה שאהוב עליו.
יהי רצון שיחזור בריא ושלם בגופו ובנפשו.
ואצלי - חזרה לשגרה מצומצמת -
קציצות בשר ושוקיים בתנור
סלט חסה עם סלרי ופלפל אדום
פריטטה קישואים עם בצל ושמיר
סלט טונה עם אבוקדו
 

michalgad

Active member
ואצלינו
מרק עוף תירס סיני
בריסקט עם תפוחי אדמה
גלילות עוף של דבורושקה
חזה עוף בתנור
פתיתים
תוספת ירק כלשהו מה שנמצא במקרר
עוגת שוקולד שהביאה אמרלדה
עוגת וודקה
 
ואצלינו
מרק עוף תירס סיני
בריסקט עם תפוחי אדמה
גלילות עוף של דבורושקה
חזה עוף בתנור
פתיתים
תוספת ירק כלשהו מה שנמצא במקרר
עוגת שוקולד שהביאה אמרלדה
עוגת וודקה
הכול נשמע מעולה. גיליתי שאבד לי המתכון של דבורושקה. אשמח אם תוכלי לשלוח לי, כל עוד יש לנו פלפלי חורף נפלאים. תודה רבה.
 
ואצלינו
מרק עוף תירס סיני
בריסקט עם תפוחי אדמה
גלילות עוף של דבורושקה
חזה עוף בתנור
פתיתים
תוספת ירק כלשהו מה שנמצא במקרר
עוגת שוקולד שהביאה אמרלדה
עוגת וודקה
הכול נשמע מעולה. גיליתי שאבד לי המתכון של דבורושקה. אשמח אם תוכלי לשלוח לי, כל עוד יש לנו פלפלי חורף נפלאים. תודה רבה.
תודה רבה. ממש אהבתי את המתכון הזה.
 

michalgad

Active member
רכיבים:

נתחי חזה עוף

ביצה טרופה

פירורי לחם מוזהבים



לרוטב:

פלפלים מכל הצבעים



לרוטב חמוץ מתוק:

4 כפות קטשופ

4 כפות סוכר חום

4 כפות חומץ

2 כפות רוטב סויה

3/4 כוס מרק עוף (מאבקה...)



1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים











אופן הכנה:

משטחים את נתחי החזה דק.



ממליחים ומפלפלים.



טובלים בביצה טרופה ופירורי לחם מוזהבים.



מגלגלים את השניצלים סביב עצמם ומסדרים בתבנית





רוטב:



מטגנים פלפלים מכל הצבעים.





רוטב חמוץ מתוק:



מערבבים את רכיבי הרוטב.



שופכים מעל הפלפלים במחבת ומביאים לרתיחה.



מוסיפים כפית קורנפלור מדוללת במעט מים.



מבשלים עד שמתחיל מעט להסמיך.



שופכים מעל השניצלים.



אופים בתנור 45 דקות.



הערות:

לגבי הרוטב חמוץ מתוק - אם מתעצלים קונים רוטב חמוץ מתוק של אסם או קנור.
 
רכיבים:

נתחי חזה עוף

ביצה טרופה

פירורי לחם מוזהבים



לרוטב:

פלפלים מכל הצבעים



לרוטב חמוץ מתוק:

4 כפות קטשופ

4 כפות סוכר חום

4 כפות חומץ

2 כפות רוטב סויה

3/4 כוס מרק עוף (מאבקה...)



1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים











אופן הכנה:

משטחים את נתחי החזה דק.



ממליחים ומפלפלים.



טובלים בביצה טרופה ופירורי לחם מוזהבים.



מגלגלים את השניצלים סביב עצמם ומסדרים בתבנית





רוטב:



מטגנים פלפלים מכל הצבעים.





רוטב חמוץ מתוק:



מערבבים את רכיבי הרוטב.



שופכים מעל הפלפלים במחבת ומביאים לרתיחה.



מוסיפים כפית קורנפלור מדוללת במעט מים.



מבשלים עד שמתחיל מעט להסמיך.



שופכים מעל השניצלים.



אופים בתנור 45 דקות.



הערות:

לגבי הרוטב חמוץ מתוק - אם מתעצלים קונים רוטב חמוץ מתוק של אסם או קנור.
תודה רבה
 

אמרלדה

Active member
רכיבים:

נתחי חזה עוף

ביצה טרופה

פירורי לחם מוזהבים



לרוטב:

פלפלים מכל הצבעים



לרוטב חמוץ מתוק:

4 כפות קטשופ

4 כפות סוכר חום

4 כפות חומץ

2 כפות רוטב סויה

3/4 כוס מרק עוף (מאבקה...)



1 כפית קורנפלור מדוללת במעט מים











אופן הכנה:

משטחים את נתחי החזה דק.



ממליחים ומפלפלים.



טובלים בביצה טרופה ופירורי לחם מוזהבים.



מגלגלים את השניצלים סביב עצמם ומסדרים בתבנית





רוטב:



מטגנים פלפלים מכל הצבעים.





רוטב חמוץ מתוק:



מערבבים את רכיבי הרוטב.



שופכים מעל הפלפלים במחבת ומביאים לרתיחה.



מוסיפים כפית קורנפלור מדוללת במעט מים.



מבשלים עד שמתחיל מעט להסמיך.



שופכים מעל השניצלים.



אופים בתנור 45 דקות.



הערות:

לגבי הרוטב חמוץ מתוק - אם מתעצלים קונים רוטב חמוץ מתוק של אסם או קנור.
מיכל, האם ניסית פעם להקפיא אותם? אם כן - באיזה שלב? תודה
 
למעלה