מה בסירים|סיר| לכבוד שבת פרשת צו?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלנו מסובך, ב"ה.
החצי בחו"ל וקבענו שאסע להורים בחיפה עם חלק מהילדים.
אבל, אתמול הודיע הקרבי שיהיה בבית, בע"ה, אז לא ניסע אלא נשאר בבית. ועכשיו צריכה להחליט מה להכין.
אני לא אשתגע, בעיקר כי בחמישי בלילה יש לנו חתונה בבאר שבע,מפסידים שעה בלילה וארוע של בית הכנסת בשישי בבוקר.
כרגע בתכנון:
מרק קוסקוס
דגים חריפים, קוסקוס פטנט, ראטטווי.

שבת:
חזה עוף מוקפץ של הבת של, השניה
קציצות של סבתא
אורז, תפ"א בתנור
שעועית כלשהי

מאפים:
עוגת שיש נוטלה
שמרים מהמקפיא
עוגיות שוקולד צ'יפס

זהו בינתיים.
שבת שלום|פרח| |דגל|
 

michalgad

Active member
ואצלינו יהיו אורחים לצהרי שבת ומתכננת הרבה בישולים, כי שבוע הבא יש עומס גדול בעבודה ובונה על שאריות 🤷‍♀️
מרק חזה עוף וירקות
בריסקט
גלילות פילו עם תפוחי אדמה וחזה עוף
לצהריים
סלט ירוק עם צ׳יפס בטטה וחזה הודו מעושן למנה ראשונה
תבשיל קוביות בקר עם פסטה
עוף בתנור עם ברוטב חריף מתוק
קציצות בקר עם תפוחי אדמה וחומוס
כרובית בתנור
שעועית ירוקה בתנור
קציצות עוף ובטטה
אורז עם פטריות
סלט כרוב
גלילות עוף ברוטב פטריות
טרין ירקות של חנהפ
קינוח מנגו עם שוקולד
יש גם עוגת תפוזים
 
הייתי אתמול בשוק וזה משתקף גם בתפריט לשבת
פסטרמה מחזה עוף לפי רעיון חדש שקיבלתי מחברה שבנה משתתף בקורס גורמה לנערים חרדיים
קצת שוקיים בתנור
פרוסות ביצה חצי קשה עם אבוקדו ובצל סגול
מתיאס בכבישה ביתית
מסייר - סלט טריפוליטאי מהיר, חמצמץ ופריך
עגבניות בלדי קטנות ומתוקות, שהכי טעים לאכול ללא שום תיבול
שהחיינו - ארטישוק
 

mיטלמן

Well-known member
אורני,
שתפי אותנו בבקשה במתכון הפסטרמה,
אם יהיה טוב וטעים לך כמובן.
תודה.
 
אורני,
שתפי אותנו בבקשה במתכון הפסטרמה,
אם יהיה טוב וטעים לך כמובן.
תודה.
הייתה בו טעות פטאלית. היה כתוב לאפות ב- 100 מעלות. שאלתי את אמו ששלחה לי את המתכון אם היא בטוחה שזו הטמפרטורה? כתבה שכן, אך לא טרחה לשאול אותו אלא על דעת עצמה. יצא לא רע כי הצלתי את זה כעבור זמן מה אבל מחכה לשמוע מה יגיד. האמת היא שהיא אחת שלא יודעת בכלל לבשל ולא אכפת לה מה היא אוכלת. מאד התלהבה ממה שהוא הכין. נחכה ונראה.
 

חנהפ

Active member
הייתה בו טעות פטאלית. היה כתוב לאפות ב- 100 מעלות. שאלתי את אמו ששלחה לי את המתכון אם היא בטוחה שזו הטמפרטורה? כתבה שכן, אך לא טרחה לשאול אותו אלא על דעת עצמה. יצא לא רע כי הצלתי את זה כעבור זמן מה אבל מחכה לשמוע מה יגיד. האמת היא שהיא אחת שלא יודעת בכלל לבשל ולא אכפת לה מה היא אוכלת. מאד התלהבה ממה שהוא הכין. נחכה ונראה.
אני אופה פסטרמה עוף ב- 160 מעלות למשך 40 דקות ויוצא מושלם
 

mיטלמן

Well-known member
הייתה בו טעות פטאלית. היה כתוב לאפות ב- 100 מעלות. שאלתי את אמו ששלחה לי את המתכון אם היא בטוחה שזו הטמפרטורה? כתבה שכן, אך לא טרחה לשאול אותו אלא על דעת עצמה. יצא לא רע כי הצלתי את זה כעבור זמן מה אבל מחכה לשמוע מה יגיד. האמת היא שהיא אחת שלא יודעת בכלל לבשל ולא אכפת לה מה היא אוכלת. מאד התלהבה ממה שהוא הכין. נחכה ונראה.
עדיין מבקשת,
ואפשר ממש בקיצור, עד האפיה.
עשיתי מזמן ולא זוכרת לפי איזה מתכון.
ברור לי שהבחור טעה.
תודה.
 
עדיין מבקשת,
ואפשר ממש בקיצור, עד האפיה.
עשיתי מזמן ולא זוכרת לפי איזה מתכון.
ברור לי שהבחור טעה.
תודה.
זה מה שכתבה לי אמו: בצלחת שם שום כתוש, קצת סומאק, מעט הל, גריל עוף, פפריקה, פלפל שחור, כורכום, כמון, שמן זית.
מרח מכל צדי החזה ושעה בתנור מאה מעלות.
לדעתי אפשר לוותר על חלק מעודף התבלינים האלה. למשל בגריל עוף בטח יש פפריקה ואולי גם כמון, כורכום ועוד. אם אין סומאק אפשר
להוסיף מיץ לימון.
וכאמור - לא היה עשוי כעבור שעה (הוא אפה בטוסטר אובן ואני בתנור). חנה פ ממליצה על 160 מעלות 40 דקות
 
למעלה