מה בסירים |סיר| לכבוד שבת פשת וישלח?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הקרבי חזר לשבת שעברה, אין לתאר את השמחה וכמובן ששינינו בין רגע את התפריט.
הלוואי ותהיה לנו שוב הפתעה.
כרגע מתכננת בקטנה, נשמח להפוך את כל התכנונים:
ליל שישי:
מרק פטריות וקישואים
דג אמנון פיקנטי
פתיתים
צלי כרוב

שבת:
פרגיות של נתי
בקר טחון בסגנון אסיאתי
טופו בקארי כתום
אורז
ברוקולי+שעועית בסויה

מאפים:
Bread Pudding
פאי דלעת (באיחור קל)
עוגת לימון בחושה

זהו בינתיים.
שבת שלום ובשורות טובות|פרח| |דגל|
 
אצלי כרגיל בקטנה
פשטידת בשר טחון עם פטריות וגזר
תשתית פטריות לפריטטה (הרוב כמובן להקפאה)
פריטטה פטריות
(גם הייתי אתמול בשוק וגם הגיעו לקניון ליד הבית נציגים של חקלאים שמכרו מתוצרתם)
מסייר (סלט טריפוליטאי חמצמץ ופריך)
שבת שלום ובשורות טובות
 
אורני, בוקר טוב,
איך את מכינה את פשטידת הבשר?
מעניין שחשבתי עליך כשתכננתי להכין אותה היום. למעשה אפשר לומר שזה סוג של קלופס. הנה המתכון לפשטידה פרווה או בשרית.
הפשטידה לא נראית מרשימה אך מאד טעימה. מתאימה למזנון או כמנה עיקרית בארוחה צמחונית או בשרית.
3 בצלים ממש גדולים, קצוצים בינוני
2 סלסילות פטריות (שמתי סלסילה אחת שמפיניון וסלסילה אחת פורטובלה צעירה. אפשר איזה פטריות שיש) חתוכות בינוני.
מטגנים את הבצל ב- 1/6 כוס שמן קנולה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שכמעט לא נותרים נוזלים. מקררים קצת.
מוסיפים 8 גזרים בינוניים מגוררים דק (במעבד מזון כמובן(
קצת מלח
1/3 כוס קמח (בלי זה התערובת דלילה מדי) + כפית שטוחה אבקת אפייה.
4 ביצים בגודל L
אפשר בשרי – לוותר על הקמח ולהוסיף 500-700 גרם בשר טחון.

אפשר לשים איזה פטריות שיש לכם. ואפשר גזרים מגוררים גס.
 

mיטלמן

Well-known member
מעניין שחשבתי עליך כשתכננתי להכין אותה היום. למעשה אפשר לומר שזה סוג של קלופס. הנה המתכון לפשטידה פרווה או בשרית.
הפשטידה לא נראית מרשימה אך מאד טעימה. מתאימה למזנון או כמנה עיקרית בארוחה צמחונית או בשרית.
3 בצלים ממש גדולים, קצוצים בינוני
2 סלסילות פטריות (שמתי סלסילה אחת שמפיניון וסלסילה אחת פורטובלה צעירה. אפשר איזה פטריות שיש) חתוכות בינוני.
מטגנים את הבצל ב- 1/6 כוס שמן קנולה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עד שכמעט לא נותרים נוזלים. מקררים קצת.
מוסיפים 8 גזרים בינוניים מגוררים דק (במעבד מזון כמובן(
קצת מלח
1/3 כוס קמח (בלי זה התערובת דלילה מדי) + כפית שטוחה אבקת אפייה.
4 ביצים בגודל L
אפשר בשרי – לוותר על הקמח ולהוסיף 500-700 גרם בשר טחון.

אפשר לשים איזה פטריות שיש לכם. ואפשר גזרים מגוררים גס.
אולי פספסתי משהו,
ןואחרי הכל, את אופה את כל הנ"ל?
מכירה פשטידות שונות, כולן אפויות הדרך זו או אחרת, (אפשר גם במחבת מכוסה),
לא כתבת מילה על תבנית, אפיה, טמפרטורה וגם זמן.
 
אולי פספסתי משהו,
ןואחרי הכל, את אופה את כל הנ"ל?
מכירה פשטידות שונות, כולן אפויות הדרך זו או אחרת, (אפשר גם במחבת מכוסה),
לא כתבת מילה על תבנית, אפיה, טמפרטורה וגם זמן.
אופה בתבנית פיירקס מלבנית מרוחה בשמן קנולה. אפשר גם בתבנית אינגליש. לא ניסיתי במחבת מכוסה אך מאמינה שזה אפשרי.
 
אנחנו התפנקנו בשבוע שעבר אצל אמא עם מפרומות וחריימי . וטבחה בסאלק (חמין מתמצית עלי מנגולד).
והשבת מארחים מחדש את הבת והנכד וחמי וחמותי. בערב: מרק עשיר עם קרפלך וקניידלך. ואחכ עוף ברטב לימון וכורכום. בבוקר : פשטידת שרי וגבינת עיזים, שפטידת פטריות , דג ברוטב פסטו, פלטת גבינות. וכמובן סלטים
 
למעלה