מה בסירים
לכבוד שבת נחמו (פרשת ואתחנן)?

לאה סי

Active member
נכון, סליחה. פספסתי את השורה של הבישול ברוטב. נשמע מעולה!!

22BB

New member
אם יורשה לי להתערב, מציעה את הרוטב לשים בצד כי לא כל אחד אוה

אני מכינה בלי רוטב בכלל.
הבשר עצמו כ"כ טעים שלא חסר לי שום רוטב.
לכן אני מציעה את הרוטב (שנראה לי מעולה) לשים בצד כי אולי לא כל אחד יאהב לאכול עם הרוטב.
בד"כ לברווז ואווז משדכים רוטב מתוק על בסיס פירות כקונטרה לשומן. אבל באמת הבשר כ"כ טוב, רק צריך לא להרוג אותו ולהשאיר וורדרד בפנים.
&nbsp

shira1960

Active member
ואו הpasteis נראים מאוד מיוחדים -

בעצם גם מבשלים את הקרם וגם אופים אותו. נשמע מעניין. איך את ככה בנונשלנטיות מפטירה ש"בצק עלים הכנתי כבר בשבוע שעבר"...
כל הכבוד!

ולמי ששאל השבוע על חלמונים מיותרים - המתכון הזה משתמש בחלמונים...

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הכנתי את בצק העלים לפי Bouchon, חיפשתי המון זמן תרוץ

להכין..
יצאו מצויינים, רציתי להעלות תמונות אך עדיין על המחשב המשפחתי ולא מצליח להבין איך מעבירים את התמונות לתיקייה.

וחששתי לומר לשואלת שתכין את הPasteis- מתכון קצת מאיים..

מרילין5

New member
פחות או יותר אפשר להגיד שיהיה

דגים קנויים מלוחים וגם מרלוזה מטוגנת ברוטב פיקאנטי
פטריות ממולאות בבשר ותרד כמו של שבוע שעבר כי פשוט יצא מעולה, גם צילמתי ואפרסם עוד מעט בע"ה.
צלי בשר ביין לבן ועגבניות
חמין מרוקאי
אורז עם צימוקים
תפוח אדמה בטעם של בית
שעועית ירוקה של לאס ס
בקינוחים אני עדיין לא סגורה, יש ביקוש לשמרים, אז נירה לי שזה מה שאכין.

סלטים חיים בלבד חוץ ממטבוחה, חצילים מטוגנים, פלפלים קלויים, גזר בהריסה ולימון כבוש וארטישוק שרמולה.

michalgad1

New member
ואצלינו שבת פורום

מרק תירס לפי חנהפ
בקר ברוטב חלב קוקוס של מרילין
שניצלים
אורז
סלט
לבוקר
סלט ישראלי משודרג
עוף תאיילנדי של שירה
צלי הודו אדום לפי שוויצרית
כרובית צלויה של פירגה
שאריות מאתמול
עוגת גבינה

ביזול

New member
אצלנו - הצלחה וכישלון שהפך להצלחה

בבוקר מתארחים ומביאים קינוח, עוד לא החלטתי מה.
&nbsp
בערב יש:
חלות של האיש + ממרחים
מרק שמביא האורח הצמחוני
שניצלונים בפירורי חלה (ניצול שאריות...)
בשר מס' 3 + מס' 8 (פתאום עוד 4 אורחים אישרו הגעה אז הפשרתי עוד נתח...) באפייה איטית
קארי תפוחי אדמה ברוטב בוטנים
חצילים ועגבניות שרי מוקפצים
אורז
סלט
עוגת שוקולד עם תבלינים ורסק תפוחים
&nbsp
ועכשיו פירוט כי אני מרוצה מעצמי. זה קצת חופר אז מי שאין לו כוח לא חייב לקרוא...
ההצלחה:
הבשר הוכתר כהצלחה עוד אתמול בלילה על ידי טועמים זריזים. הכנתי אותו בערך לפי המתכון של סמיטן קיטשן ה-slow and low ribs. אני משחקת כבר כמה שבועות עם המתכון שלה על נתחי בשר שצריכים בישול ארוך. שבוע שעבר השתמשתי ב-7. הפעם כאמור, 3 ו-8. אני עושה למתכון שלה כמה שינויים - הכנתי קצת פחות מה-rub ממה שהיא המליצה, גיליתי שנגמר לנו הפפריקה (!!) אז שמתי אבקת בצל במקום, ושמתי גם בערך רבע מהמלח שהיא שמה. גם, נראה לי שנתחי בשר כאלה מגירים הרבה יותר נוזלים ולא הצלחתי ליצור מעטפת הרמטית רק מנייר כסף. אז אני עוטפת את הנתח בנייר כסף ואז שמה הכל בשקית קוקי ששומרת שהנוזלים לא יברחו החוצה ויישרפו בתבנית בצלייה הארוכה. גם שיניתי את זמני האפייה והטמפרטורות... בקיצור, עכשיו זה יותר בהשראת המתכון מאשר לפי המתכון.
אז לאחר כמה סבבי שכלולים אני מאוד מרוצה מהתוצאה. הבשר נימוח בטירוף, כי הוא התבשל לאט בנוזלים, אבל בגלל שמדובר בנוזלי הבשר בלבד, טעם הבשר המרוכז נשמר. הצמצום של הרוטב בסוף אומר שיש מעט רוטב סמיך ועז טעם ולא הרבה רוטב דליל.
&nbsp
הכישלון שהפך להצלחה:
לקחתי מתכון לקארי תפוחי אדמה מבלוג שאני נורא אוהבת, יותר בקטע של הטיפים של החסכון, פחות בקטע של המתכונים. ובכן, המתכון לא משהו. סה"כ תפוחי אדמה מבושלים עם רוטב של עגבניות, חמאת בוטנים, טחינה, צ'ילי וכורכום. הטעם היה קצת חד מימדי, המרקם של הרוטב היה מוזר, והיה הרבה יותר מדי ממנו. אם אני חושבת שזה מוזר כנראה שהאורחים יחשבו שזה דוחה. אבל לא אמרתי נואש! את הקארי הזה אפשר להציל! אז טיגנתי בצל, עגבניה, פלפל וקישואים, הוספתי הל, כמון, ואבקת קארי. בסוף הבישול הוספתי לסיר את תפוחי האדמה מהתבשיל המקורי, עם קצת מהרוטב. או. עכשיו זה מתחבר יפה והטעמים מורכבים ונעימים. עדיין לא כולם אוהבים את הסגנון, אבל לפחות אני עומדת מאחורי זה.

fields5

New member
ולי אין מושג ולא כיוון אבל יודעת שאכין את העוגה הזאשל מרילין

עוגת שמרים ממולאת קרם קוקוס תפוז ועוד פרווה, כי בא לי ריח של שמרים בכל הבית
[URL]http://mablogeria.blogspot.co.il/2013/12/blog-post_16.html[/URL]
והנה החלטתי, עושה עוף בעיגולי תפ"א, מלא שום וכורכום, לא הרבה רוטב ולמחרת על הפלטה מקבל קרמליות כשולם רבים עליו. מתכון של דודתי ז"ל לשעת חירום ובמצבים דומים לשלי עכשיו.
יש לי בורי חמוד לחריימה חביב, ואלי פילטים בתנור, נראה. ויש לי לחמניות קמח כוסמין שהכנתי בראש חודש שעבר, כן אפשר להגיד שבגדול עברתי לקמח כוסמין. אבל כשצריך חלות חלות ראויות לשבת, אז קמח רגיל כי מהכוסמין לא ניתן להכין צורות. התבנית עושה את הצורה.
סלטים מרעננים, ובאה שבת בע"ה שקטה ורגועה.
מי בא?

ביזול

New member
מממ רעיון טוב לגבי הכרובית

לגבי הבשר, 7 זה מכסה הצלע, 8 זה שריר הזרוע ו-3 זה חזה. חזה יצא הכי טוב הנדס דאון.
ועכשיו שיש לי מתכון מנצח לבריסקט, אני אמא יהודייה אמיתית!

למעלה