אצלנו - הצלחה וכישלון שהפך להצלחה
בבוקר מתארחים ומביאים קינוח, עוד לא החלטתי מה.

בערב יש:
חלות של האיש + ממרחים
מרק שמביא האורח הצמחוני
שניצלונים בפירורי חלה (ניצול שאריות...)
בשר מס' 3 + מס' 8 (פתאום עוד 4 אורחים אישרו הגעה אז הפשרתי עוד נתח...) באפייה איטית
קארי תפוחי אדמה ברוטב בוטנים
חצילים ועגבניות שרי מוקפצים
אורז
סלט
עוגת שוקולד עם תבלינים ורסק תפוחים

ועכשיו פירוט כי אני מרוצה מעצמי. זה קצת חופר אז מי שאין לו כוח לא חייב לקרוא...
ההצלחה:
הבשר הוכתר כהצלחה עוד אתמול בלילה על ידי טועמים זריזים. הכנתי אותו בערך לפי המתכון של סמיטן קיטשן ה-slow and low ribs. אני משחקת כבר כמה שבועות עם המתכון שלה על נתחי בשר שצריכים בישול ארוך. שבוע שעבר השתמשתי ב-7. הפעם כאמור, 3 ו-8. אני עושה למתכון שלה כמה שינויים - הכנתי קצת פחות מה-rub ממה שהיא המליצה, גיליתי שנגמר לנו הפפריקה (!!) אז שמתי אבקת בצל במקום, ושמתי גם בערך רבע מהמלח שהיא שמה. גם, נראה לי שנתחי בשר כאלה מגירים הרבה יותר נוזלים ולא הצלחתי ליצור מעטפת הרמטית רק מנייר כסף. אז אני עוטפת את הנתח בנייר כסף ואז שמה הכל בשקית קוקי ששומרת שהנוזלים לא יברחו החוצה ויישרפו בתבנית בצלייה הארוכה. גם שיניתי את זמני האפייה והטמפרטורות... בקיצור, עכשיו זה יותר בהשראת המתכון מאשר לפי המתכון.
אז לאחר כמה סבבי שכלולים אני מאוד מרוצה מהתוצאה. הבשר נימוח בטירוף, כי הוא התבשל לאט בנוזלים, אבל בגלל שמדובר בנוזלי הבשר בלבד, טעם הבשר המרוכז נשמר. הצמצום של הרוטב בסוף אומר שיש מעט רוטב סמיך ועז טעם ולא הרבה רוטב דליל.

הכישלון שהפך להצלחה:
לקחתי מתכון לקארי תפוחי אדמה מבלוג שאני נורא אוהבת, יותר בקטע של הטיפים של החסכון, פחות בקטע של המתכונים. ובכן, המתכון לא משהו. סה"כ תפוחי אדמה מבושלים עם רוטב של עגבניות, חמאת בוטנים, טחינה, צ'ילי וכורכום. הטעם היה קצת חד מימדי, המרקם של הרוטב היה מוזר, והיה הרבה יותר מדי ממנו. אם אני חושבת שזה מוזר כנראה שהאורחים יחשבו שזה דוחה. אבל לא אמרתי נואש! את הקארי הזה אפשר להציל! אז טיגנתי בצל, עגבניה, פלפל וקישואים, הוספתי הל, כמון, ואבקת קארי. בסוף הבישול הוספתי לסיר את תפוחי האדמה מהתבשיל המקורי, עם קצת מהרוטב. או. עכשיו זה מתחבר יפה והטעמים מורכבים ונעימים. עדיין לא כולם אוהבים את הסגנון, אבל לפחות אני עומדת מאחורי זה.