מה בסירים
לכבוד שבת פרשת חוקת?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פרשת חוקת?

אצלנו שבת לא שגרתית שניה ברציפות - אני נוסעת צפונה עם שלוש חברות מורות, אחרי שנה קשוחה במיוחד (נפרדנו משכבת י"ב שחינכנו יחד, מסכמות תקופה) והחצי נשאר בבית עם חלק מהילדים. הוא יקנה מנות עקריות, הנסיכה תכין מרק ותוספות ויש לנו עוגות מ"דומיניק" במקפיא. ממש מוזר לי שוב לא להיות בבית, מניחה שאתרגל.. שבת שלום ובשורות טובות

michalgad1

New member
ואצלינו

לערב שבת ושבת מרק תירס ועוף לונדון ברויל פאי רועים שניצל פרצעל קוסקוס עם ירקות שעועית ירוקה לארוח הבנות טורטיות מתובלות אפויות יוגשו ליד גואקמולי סושי בלינצ׳ס בטטות בתנור עפי״י מרילין פטריות ממולאות באגוזים ( ואולי גם סלט פטריות חם) לביבות גזר עם מטבל גבינת שמנת טופו ועשבי תיבול סלט סושי כרוב ניצנים מעוכים בתנור הכנתי גם חלות עם שום ועשבי תיבול ששכחתי לצלם לפני שהכנסתי לפריזר... יש עוגת גבינה עם שוקולד לבן של חנהפ עוגת סינרול של חנהפ יהיו פירות שתיה קלה ולבני הבית הכנתי גם מאפינס שוקולד שיהיה:)

michalgad1

New member
אם נראה לכן שצריך להוריד או להוסיף משהו אשמח לתובנות

shira1960

Active member
סליחה שאני מתערבת אבל את מרגישה בנוח להגיש אוכל במזנון?

אני בכלל לא מרגישה בנוח להתארח בימים האלה. אתמול נפגשתי עם קבוצת חברים בגינה של אחד החברים (פעם ראשונה מאז קורונה) והרגשתי לא הכי נוח. כל אחד הביא אוכל מהבית (ככה נקבע מראש). המארחים הגישו קצת חטיפים (שפכו מהשקית לתוך קערה חד"פ) אבל רוב האנשים לא נגעו. ואני לא מתכוונת להגיע למפגשים האלה בתקופה הקרובה, אלא אם יקפידו יותר על מרחק ומסיכות וכו'. לא יודעת, אולי בקהילה שלכם יותר מקפידים, אבל מכיוון שבאזור שלנו המספרים היו כל כך גבוהים, אני ממש נזהרת. התפריט שלך נהדר כרגיל, והרבה אוכל כרגיל אצלך.

michalgad1

New member
התייעצתי עם האורחות והן אמרו שאין להן בעיה עם אוכל

יש הרבה דברים אבל יהיה קצת מכל דבר. מן הסתם ישאר אבל אני כבר רגילה:) לא אירחתי מאז פברואר אז קצת מתלהבת אני יותר מוטרדת ממזג האוויר ההפכפך שצפוי בשבת ובכל מקרה לשבת בגינה יהיה חם ו/או גשום

אמרלדה

Active member
אז אם כבר העלית את זה, שירה, אני אספר לך סיפור

אני שומרת על כמעט בידוד מרצון. כמובן, בזמן הסגר הסתגרנו (חוץ מהליכה ברגל ליד הבית), אבל בחודש האחרון המספרים הרבה יותר גבוהים מאשר בזמן הסגר, רק מדיניות הממשלה השתנתה, והיא שמה את הכלכלה בראש מעייניה (אין לי עניין להתווכח אם זה נכון או לא). אז כמעט הכל פתוח. לפני חודש וקצת, בזמן ההקלות, אירחנו חברים. ישבנו במרפסת, העמדנו את הכסאות מסביב לשולחן האוכל במרחק של כחצי מטר זה מזה. קיבלנו הערות שזה לא נעים לשבת ככה, ועוד כמה. אחר כך הבנו את המצב הבריאותי מסביב ולא חזרנו לארח או להתארח. בניגוד לסגר, אני מגיעה גם למה שצריך בנושא הבריאות, והיו כמה שבועות שגם הלכתי עם הזוגי לסופר. לאחרונה שוב הפסקתי ( מעל 400 הדבקות ביום בארץ וכל הדבקה ביישוב שלנו מדווחת לתושבים, אז יש. בניגוד לשלב הראשון, שזה היה יותר ממוקד). ואנחנו לא קונים אוכל מוכן. אני לא אדם בריא. כמאמר הרופא: יש לך 4-5 חבילות "כבדות". אני בסיכון גבוה, ואני לא מרגישה טוב כבר כחצי שנה. לכן גם הפסקתי מיוזמתי לעבוד. ואני בהלם: אני חוטפת ביקורת מכל מי שאמורה היתה להיות חברתי. לאט לאט מפסיקים ליצור קשר, נוזפים בי, "מייעצים" לי או שואלים אותי: "מה הבעיה לשבת במרפסת ולפטפט עם מסכות"? מתנהגים אלי כאילו אני מפונקת, אני מגזימה, אני לא רוצה להיות חברה, אומרים לי שבני 70 היום פעילים מאוד ואין בעיה ומה לא, או שפשוט מתרחקים. במילים אחרות: אף אחד (חוץ ממשפחתי)לא מוכן לקבל את החלטותיי (החלטותינו), אבל כולם חושבים שהם יכולים להחליט בשבילי. אז אני מאוד מבינה אותך, וגם מחזקת אותך בזהירות שלך. ולגבי דידי - הקורונה הזאת גרמה לי, בין שאר הדברים שהיא גרמה בעולם, לאבד גם את החברות שלי. אני עדיין לא מאמינה.

נשמע מוזר ביותר. אמנם אני וחברותיי בקושי נפגשות אבל הקשרים

החמים נמשכים וירטואלית. לפני חודש עברתי ניתוח שכלל 8 ימי אשפוז. מראש ביקשתי לא לבוא לבקר ובאמת חוץ מבני הבכור ומחברה אחת יותר צעירה שפחות חוששת להידבק, החברות נמנעו מביקורים. האמת היא שבשערי צדק, שם נותחתי, גם לא מאפשרים ביקורים של יותר מאדם אחד בכל פעם. הבאתי אתי 6 ספרים וסיימתי לקרוא את כולם ועם זאת אחת החברות הקימה קבוצת וואטסאפ ייעודית שבה כולן עודדו אותי ואת כל שאר החבורה, התפללו לרפואתי, שלחו לי אנרגיות טובות של ריפוי ותמכו בי בכל דרך וירטואלית העולה על הדעת. זה היה מעולה. &nbsp &nbsp

shira1960

Active member
צר לי לשמוע אמרלדה.

תקופה ממש לא קלה. אני די בריאה אבל הגיל, מה לעשות, ויש מספר עניינים רפואיים ברקע. אני מאד מקפידה על מסיכה בחוץ במקומות עם יותר אנשים (אצלנו חובה רק בתוך חנויות). נכנסת רק לסופר או לבית מרקחת. ומדי פעם לוקחת הזמנה ממסעדה מקומית. נפגשת עם מספר מצומצם של חברים בערך פעם בשבוע. ועם השאר בזום. לא הייתי במשרד שלי למעלה מ3 חודשים, וכנראה שאנחנו נמשיך במתכונת זו עד דצמבר לפחות אני מצטערת לקרוא את מה שכתבת. חבל שאנשים כל כך צרי אופק. הרי רואים מה שקורה בארץ, רואים מה שקורה במדינות מסויימות בארה"ב ששחררו מהר מדי ויותר מד.

michalgad1

New member
אני בשוק ממה שכתבת

כל כך לא מכבד! איך אנשים מרשים לעצמם ועוד חברים שאמורים לדאוג יותר . הדגשתי לבנות שיבואו רק אם הן חשות בנח בלי שום לחץ. כולן צעירות יותר אז לא כל כך מוטרדות

אמרלדה

Active member
עדכון: אתמול אחת מהחברות התקשרה

&nbsp ולא ידעתי עד כמה זה כואב לי עד שהתפרצתי לה בבכי בטלפון... כן, זמנים לא פשוטים. ואני רק רוצה לציין, כי זה לא היה ברור בהודעתי הקודמת, שאני לא בת 70 אלא 65. והאמירה היא ש"אפילו בני 70. אז בטח שאת..." אורני, זכית בחברות אמת. מאחלת לך בריאות שלמה. תודה, שירה ומיכל על המילים הטובות. בריאות ורק בשמחות. שבת שלום.

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אוי, אמרלדה, רק עכשיו קראתי. שמעתי חוויות כמו שלך בתקופה

האחרונה. אני לא יודעת איך מתמודדים עם זה. אלה שאני מכירה מגדירים זאת כ"אנחנו מרגישים שאנו מתפוגגים לנו". ככל שאני חושבת על זה יותר זה מרגיש לי קצת כמו מנגנוני הגנה של אלה שלא מבינים אותך-החליטו להעדיף את הנוחות החברתית על פני זהירות. ואת שמה להם מראה של הבחירה שלהם בבחירה האחרת שלך. אני מצטערת כל כך על המצב המתסכל הזה!

אמרלדה

Active member
שוב תודה לכל מי שהגיב. מתהוללת - אנחנו לא מרגישים שאנחנו

&nbsp מתפוגגים לנו. תודה לאל, הזוגיות שלנו פורחת בימים אלה.

עדיקים

Active member
אמרלדה היקרה

אני בשוק מההתנהלות הזו. אנחנו צעירים יותר, שומרים מאוד, ההורים שלא בקו הבריאות בתקופה שפתחו קצת אירחו אותנו כמובן עם ריחוק הכל היה בסדר אבל עכשיו כששוב יש הדבקות מרובות לא מוכנים שנגיע ואם כן רק הילדים בלי הנכדים. משתדלים להסתובב פחות בחוץ. אני בתקופת הקורונה לא הלכתי לסופר כמעט בכלל עשיתי הכל באינטרנט והשלמות קטנות מאוד בעצמי. עכשיו עושה אבל גם משתדלת עדיין את הרוב באינטרנט השלמות בסופר ולא בגדולים רק בקטנים. חברויות נמדדות במצבים כאלה, חשוב להשאר בקשר ואפשר גם בזום או בשיחת טלפון לא חייבים להפגש אם זה לא מתאים. בשישי שעבר פעם ראשונה שאירחנו חברים ובשישי האחרון למרות שהיה אמור להיות מפגש משפחתי הוא בוטל ואני לא רואה אותו יוצא לפועל כי חלק מהמשתתפים בקבוצת סיכון ואף אחד לא רוצה לסכן אותם.

נחמנית

New member
אני דווקא מעריכה את המאמץ לצמצום סיכונים סביבי

עוד לפני שהיתה הוראה לריחוק חברתי, הבית כנסת שלנו עבר להגשה במנות מחולקות על צלחות חד פעמיות וכוסות חד פעמיות. ככה שלא כל אדם בא, נוגע ביד או נוגע באותו כלי הגשה. בהול פודס אין יותר בופה, והמאפים ארוזים בניילון נצמד, כל אחד נוגע רק בשלו. אני לא יודעת אם זה פרקטי בהגשה בבית. להכין מראש בקעריות כמו החד פעמי של רוטב או כוס חד פעמית לסלט. סביבי דווקא יש תחושה של הבנה וקבלה של ריחוק חברתי (אני לא גרה בישראל). רוב המשפחות שאני מכירה עדיין מתראות רק עם משפחה אחת נוספת לפי "בריתות" שהוקמו בתחילת הסגר. ובלי קשר, אני אשמח לדעת מה זה "כרוב ניצנים מעוך בתנור". נשמע טעים. וגם מה זה לביבות גזר (ודרך אגב, "גבינת" השמנת של קייט היל משקדים טעימה בהרבה מגבינות טופו לטעמי)

למעלה