מה בסירים
לכבוד שבת פ"ש ראה?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לכבוד שבת פ"ש ראה?

השבוע קל לי מאד לפתוח את השרשור, כי אני לא ממש צריכה לבשל לשבת - נופשים אצל סבא וסבתא בחיפה.

אבל, מאחר והבכור מארח את השבט לשתי סעודות שבת, טגנתי (כפי שכבר סיפרתי), 21/2 קילו חזה עוף לשניצילים, חידשתי מלאי המטבוחה, אורז ויתר המאכלים מתחלקים ע"פ החברים.

אמא שלי מתהוללת אתי ולא התחילה לבשל (איזה כיף-בדרך ל"גל" לארוחת בוקר עם BB), ובשבת צפויים אורחים נוספים - אחי ומשפחתו, אחי הקטן.

מקוה שנצליח להתארגן, בע"ה.

הכנות שמחות לכלם!
 
הזכרת לי להוציא חצי פרפר הודו מהמקפיא, כדי להשרות

במשך הלילה ולהכין מחר פסטרמה.
עוד בתכנון כנראה סלט סלק.
חוץ מזה אין לי מושג מה אכין.
עכשיו הולכת להכין ממתק שוקולד איילה (אין עליו) ושומשומיות, למפגש משפחתי הערב.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אורני, השומשומיות שלך, ששלחת אתי אחרי המפגשון בצפת, נזללו

בהנאה, גם ע"י החצי והילדים.
 

אפיהיל

New member
שומשומיות של נירה שויאר
ברגע שכתבת קל להכנה ומהמחמאות ברור שטעים הייתי צריכה למצוא את המתכון
יעלה הביאה את המתכון בזמנו והנה הוא

שומשומיות/נירה שויאר
החומרים:
1/3 (שליש) כוס סוכר
1 כף דבש
2 כוסות שומשום

הכנה:
1. מחממים בסיר קטן את הדבש והסוכר עד שהם נמסים (כ-2 דקות).

2. מוסיפים לסיר את השומשום ומבשלים על להבה נמוכה, תוך בחישה, כ-10 דקות - עד שכל הנוזל מקבל גוון זהב והשומשום נעשה קצת יותר כהה.

3. שופכים את התערובת הרותחת על משטח יבש, אפשר תבנית מרופדת בנייר אפיה בתבנית מרובעת 30X30. יוצרים בעזרת החלק הקמור של כף משטח בעובי של קצת פחות מ-1 ס"מ.
מיישרים את הקצוות. מהדקים בכף משומנת או במערוך משומן את התערובת.

4. חותכים בסכין חדה כשהתערובת עוד פושרת למעויינים או ריבועים. כשמתקרר מעט, משחררים ומפרידים את הכל וכשמתקרר לגמרי, מעבירים לכלי אטום.

מקור המתכון: מהספר "עוגות לכל עת" של נירה שויאר
 
תודה אפיהיל. אני מכינה בתבנית פיירקס מלבנית בגודל 23X40, לא

על נייר אפייה אלא משמנת בשכבה דקיקה מאד של שמן.
כך זה במתכון המקורי כי כאשר הספר של נירה שויאר יצא לאור (אם אני זוכרת נכון, ב- 1980) עדיין לא היה נייר אפייה במחוזותינו.
להדחת הסיר - ממלאים אותו בקצת מים והכול נמס.
חשוב מאד לשמור בכלי אטום היטב.
 

tzivi1

New member
אורני, מה זה ממתק השוקולד? נשמע מעניין, ואם המתכון מגיע ממך

אני בטוחה שהוא גם לא עם תועפות של שומן
אפשר את המתכון?
 
מתכון נהדר של חברתנו שנקראת כאן "הייתי אילה".


חייבת לספר את סיפור המתכון הזה. אילה גלשה בפורום עוד מתקופת וויינט ולפני 6 שנים בערך אמרה שהיא לא מגיעה למפגש אבל שהיא
תשמח לפגוש אותי ולשלוח אתי משהו טעים עבור החברות שמגיעות למפגש. ובאמת היא באה עד לביתי ומסרה לי קופסה עם הממתק הנפלא
הזה שהוא גם קל הכנה וגם טעים וגם מרשים מאד וגם פרווה וגם נשמר במקרר הרבה זמן וגם מתקבלות ממנו הרבה חתיכות.

הנה המתכון כפי שאילה כתבה אותו ובסוגריים כמה הערות שלי:
לא להיבהל מהכמויות - יוצאות בערך 60-65 יחידות (למפגש הגיעו קצת פחות כי היתה דרישה אצל בני הבית ...)

5 חב' שוקולד מריר (פשוט. שוקולד 60% התפרק לי כמה פעמים עד שהבנתי שהוא לא מתאים כאן)
3/4 כוס דבש
100 ג' אגוזי לוז
100 ג' פקאן
100 ג' שקדים (השתמשתי בשבבים)

לקלות את האגוזים והשקדים כ- 10 דק' בתנור. (אני שמה את כולם באותה תבנית אבל לא מערבבת וצריך להשגיח כי משך הקלייה של כל סוג, שונה)
להמיס בסיר את השוקולד והדבש, (עדיף בסיר כפול "באן מארי")
להוסיף את האגוזים ולערבב.
לצנן, להכניס למקרר לכ- 15 דק' (שיהיה צמיגי)
לגלגל לנקניקים ולעטוף כל אחד בנייר אפיה (אני מכינה 4 כאלו ובזמן האחרון הבנתי שזה כל כך עשיר, שכדאי שהנקניקים לא יהיו עבים יותר מ- 2 ס"מ ויוצא 4.5 נקניקים)
לאפסן במקרר לעוד שעה לפחות, כשנהיה קשה לחתוך עם סכין חד ולשים במנג'טים. (אני מכניסה את הנקניקים העטופים לשקית ניילון וזה יכול להישמר במקרר אפילו חודש.
בכל פעם מוציאים וחותכים כמה שרוצים להגיש)
ממש פשוט והקרדיט לחברתי רינת.
 

אמרלדה

Active member
שבת שקטה וקיצית

רק שנינו:
כנפיים בתנור
לברק בתנור
סלט כרוב, נבטים, בצל ירוק ואדממה (החלטתי לעשות מיש-מש מכמה מתכונים פה)
סלט קינואה וקוביות בטטה
סלט תפו"א עם בצל ירוק
סלט חצילים
וכמובן, סלט ירקות שאי אפשר בלעדיו.
לקינוחים יש פירות ואבטיח.
במקפיא יש גלידה תוצרת בית, אבל אני אשתדל לשכוח את זה.
 

אמרלדה

Active member
לברק - ממש סליחה על האיחור בתשובה. לא הייתי פה.

יש לי דגים שלמים.
חורצת אותם, מכניסה פנימה ובין החריצים תערובת (במג'ימיקס) של עשבי תיבול
שום ומלח (הפעם פטרוזיליה, כוזברה וקצת שמיר), מושחת בשמן עם פפריקה אדומה
ולתנור.
רבע שעה מצד אחד, חמש דקות מהצד השני.
&nbsp
 

אפיהיל

New member
תודה על המתכון. אם אפשר עוד שאלה
מה הטעם של הלברק?
אני מנסה להתחיל להבין את הטעמים השונים של הדגים
 

אמרלדה

Active member
אוי, אני לא יודעת להסביר

כשדג בפה שלי, אני יודעת אם הוא משובח או לא. לפי המרקם והטעם.
אבל איך אפשר להסביר טעם, אם הוא לא מלוח, מתוק או חריף?
אולי מישהי אחרת תדע.
אני אכתוב לך מה שכתוב על הלברק בספר הדגים של השף סהר רפאל:
"לברק - SEABASE ממשפחת הדקריים, כמו הלוקוס. דג טעים במיוחד,
עסיסי מאוד ומתאים לכל שיטות הבישול.
לדג מעט אדרות. הוא זמין כל השנה, גדל בבריכות.
יש גם לברק שמגיע מהים והוא נקרא 'בר ים'".
זהו. איזה טעם? - מה אני אגיד לך? טעם טוב...

&nbsp
 

אפיהיל

New member
הסבר מעולה. כי הכוונה בשאלה היתה אם לברק נחשב לדג מעולה
או לדג עם טעם נחות יותר
כפי שציינתי אין לי מושג בדגים ואני מנסה ללמוד
כך שהתשובה שלך והציטוט שנכלל בו היו בדיוק מה שחיפשתי
תודה ושבוע טוב
 

אפיהיל

New member
אצלנו אני עדיין לא סגורה לגבי ערב שבת
בערב נהייה לבד
אז ברור שמרק עוף
ברור מגש ירקות שיכלול שומר פטריות ברוקולי שאלוט ושום לפי מתכון שקבלתי מהשופרסל השבוע
ברור שסלט פטריות בצל ירוק סויה ופקאן מסוכר
אבל עוד אין לי תחושה סופית לגבי מנה עיקרית ותוספת
אולי כדורי עוף ברוטב עגבניות או בציר הדומה לציר דגים (פאלשע פיש שהוזכר פה לפני מספר ימים?)
ואז יתאים לזה אורז
וליתר בטחון שניצל לילדים
וסלט ירקות עם מיונז

בבוקר אורחים כולל אחותי והאחיינית שלי וסיכמנו על חלבי ומתחלקים ביננו בהכנה
שקשוקה פטריות
גראטן
פשטידת קישואים
פשטידת גבינה מתוקה חמה כמו במלונות
לזניה תרד
מגש גבינת מוצרלה בזיליקום ושמן זית (בתנאי שיש מוצרלה כי בשבועות האחרונים אצלנו היה חסר)
סלט של סבתא צפורה (ביצים קשות, מלפפון חמוץ ועגבניות
ברוקולי בציפוי ביצה צילי מתוק ומעט פירורי לחם בתנור
סלט חסה
 

חנהפ

Active member
כשמתרגמים לעברית זה יוצא: האדם מתכנן ואלוקים צוחק...

אז תכננתי שבת אינטימית בלי יותר מידיי מאמץ אחרי שבוע חופשת כסאח...
התנאים השתנו...כמובן!
יש לי לזניה לפתיח ואיזה סלט
קניתי דגי פורל לאפות בתנור
יצטרפו כרובית אפויה ואספרגוס מוקפץ
מקווה שנשארו מאפינס במקפיא כי אם לא, אצטרך להנדס איזו פחמימה אחרת
לקינוח עוגת גבינה קפואה

לבוקר הכנתי עוגת גבינה בציפוי שוקולד חלב

לצהריים כנראה סושי טורטיות
שניצלים ממולאים (איזה מזל שיש מקפיא!!)
טיאן ירקות על מצע בורגול
צריכה איזו פחמימה -מקווה שיש לי עוד מאפינס בצל
כי אחרי המרתון שהלך פה השבוע, אני כבר לא יודעת כלום וכעת אני לא מעיזה בכלל לפתוח את המקפיא, אחרי שמצאתי אותו הבוקר פתוח!!
יש לי עוגת שוקולד חביבה או פאי תפוחים - במקפיא
נראה לי שזהו
אהה כן עוגת וודקה בתבנית בנדט חדשה (לא התאפקתי, חייבת לראות איך יוצאת הצורה) כרגע בתנור
אשרי השרשור הזה שעושה לי סדר בבישולים
 
למעלה