מתכון נהדר של חברתנו שנקראת כאן "הייתי אילה".
חייבת לספר את סיפור המתכון הזה. אילה גלשה בפורום עוד מתקופת וויינט ולפני 6 שנים בערך אמרה שהיא לא מגיעה למפגש אבל שהיא
תשמח לפגוש אותי ולשלוח אתי משהו טעים עבור החברות שמגיעות למפגש. ובאמת היא באה עד לביתי ומסרה לי קופסה עם הממתק הנפלא
הזה שהוא גם קל הכנה וגם טעים וגם מרשים מאד וגם פרווה וגם נשמר במקרר הרבה זמן וגם מתקבלות ממנו הרבה חתיכות.
הנה המתכון כפי שאילה כתבה אותו ובסוגריים כמה הערות שלי:
לא להיבהל מהכמויות - יוצאות בערך 60-65 יחידות (למפגש הגיעו קצת פחות כי היתה דרישה אצל בני הבית ...)
5 חב' שוקולד מריר (פשוט. שוקולד 60% התפרק לי כמה פעמים עד שהבנתי שהוא לא מתאים כאן)
3/4 כוס דבש
100 ג' אגוזי לוז
100 ג' פקאן
100 ג' שקדים (השתמשתי בשבבים)
לקלות את האגוזים והשקדים כ- 10 דק' בתנור. (אני שמה את כולם באותה תבנית אבל לא מערבבת וצריך להשגיח כי משך הקלייה של כל סוג, שונה)
להמיס בסיר את השוקולד והדבש, (עדיף בסיר כפול "באן מארי")
להוסיף את האגוזים ולערבב.
לצנן, להכניס למקרר לכ- 15 דק' (שיהיה צמיגי)
לגלגל לנקניקים ולעטוף כל אחד בנייר אפיה (אני מכינה 4 כאלו ובזמן האחרון הבנתי שזה כל כך עשיר, שכדאי שהנקניקים לא יהיו עבים יותר מ- 2 ס"מ ויוצא 4.5 נקניקים)
לאפסן במקרר לעוד שעה לפחות, כשנהיה קשה לחתוך עם סכין חד ולשים במנג'טים. (אני מכניסה את הנקניקים העטופים לשקית ניילון וזה יכול להישמר במקרר אפילו חודש.
בכל פעם מוציאים וחותכים כמה שרוצים להגיש)
ממש פשוט והקרדיט לחברתי רינת.