מתכונים ושאלה לגבי האורז..
חני אני מופתעת כל פעם שמבקשים מתכונים,
מרגישה שאני חוזרת על עצמי..
לכן לא כותבת כל שבת..-סמיק-
הנה הקציצות:
(מתפדחת כל פעם מחדש שלא זוכרת למי הקרדיט..)
לקציצות
500 גרם עוף טחון
500 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס פירורי לחם
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 בצל קצוץ דק
1 ביצה
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה (או תבלין עוף)
מלח
פלפל שחור
אפשרות: 1/2 כוס מי סודה
*אני עושה מקילו בשר ושמה גם תבלין קציצות וגם פפריקה וקצת סודה לשתיה בלי מי סודה ומעמידה לאיזה שעה.
לרוטב
2 כפות שמן או 1/4 כוס מים, למי שרוצה להימנע מטיגון בשמן
1 בצל חתוך לפרוסות
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מיץ מלימון אחד
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1 כוס מים
אופן ההכנה
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם רוצים קציצות אווריריות במיוחד – אפשר להוסיף לתערובת 1/2 כוס מי סודה ולערבב היטב.
שמים 2 כפות שמן בסיר רחב ככל האפשר ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד להזהבה. שימו לב: אפשר להחליף את השמן ב-1/4 כוס מים – אם עושים זאת חשוב להקפיד לבחוש ולראות איך לאט לאט הבצל הופך לשקוף ויפה.
מוסיפים לסיר את שאר מרכיבי הרוטב, סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה עדינה.
בינתיים יוצרים קציצות אחידות בגודלן. כשהרוטב רותח שמים את הקציצות בסיר זו לצד זו.
סוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות על אש בינונית בלי לגעת בקציצות או להזיז אותן.
מערבבים את הקציצות בעדינות, כך שיצופו ברוטב, ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 30 דקות. אפשר לבחוש מדי פעם. אם הרוטב מצטמצם מדי אפשר להוסיף מעט מים.
עוף עם עדשים
אני משרה כחצי קילו עדשים במים רותחים לאיזו שעה,
מטגנת בשמ"ז בצל קצוץ, מוסיפה לו פרוסות סלרי ושום כתוש,
מוסיפה את העדשים אחרי סינון,
מוסיפה נתחי עוף
בוזקת מו"פ, מוסיפה מים לכיסוי העדשים,
נותנת לה הרבה זמן בישול עד שהנוזלים נספגים..
בחורף זה יעלה כמו חמין על הפלטה,
בקיץ יחומם מחדש בבוקר
שאלה על אורז בהודעה הבאה..