מה בסירים
לכבוד שבת פ"ש ראה?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע שמח להפליא! מצב דומה אצל אבא ואמא שלי - שיטת

המיטה החמה- אחותי והילדים נסעו בשלישי בערב, אנחנו הגענו ברביע בבוקר..
 

סבתשי

New member
וזו השבת המחופפת שלנו..

אנחנו בהרכב המצומצם מלא..
מה שמשמח כי אני מתגעגעת לחייל שלי..
עם שתי אורחות שאוהבת
ועוד זוג מאוד אהוב לערב,
מכיון שאתמול הייתי בסדנא בלילה,
הכל בושל היום, מזל שהשלם איתי במטבח..
&nbsp
בסלטים יש בסיסי - חצילים בצילי, טחינה, חומוס גרגרים, חסה ועוד כמה קנויים
לערב יש מרק דלעת,
עוף מתוק עם בטטה, אורז לבן וקציצות שעושה לאחרונה ומאוד אוהבים,
(כמובן שאין לי מושג מאיפה לקחתי..)
לקינוח יש אבטיח ואת הרעידת אדמה של חנה שמאוד אוהבים כאן
&nbsp
בבוקר יהיו
סלמון בסילאן, עוף עם עדשים ואת החזה עוף של המלכה האם
&nbsp
לשלישית לזניה שמאז שאכלנו אצל אחותי הצעירה הם לא מוותרים ועושה כל שבת..
יש גם עוגיות שוקולד צ'יפס שווה, עוגת גבינה וכמה קנויות..
העיקר שתהיה שבת שקטה לכל תושבי הארץ
שבת שלום
בתשי
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
סעודת שישי בערב נשמעת מחבקת ביותר! בשבוע הבא בע"ה, תוכלי

לפרט לגבי האורז עם הקציצות? והעוף עם העדשים.

בטוחה שתהנו יחד, שבת שלום ובשורות טובות
 

סבתשי

New member
ועכשיו נוסף עוד בונוס מפנק..

השכן הביא מהגינה שלו שרי ובזילקום אורגנים טריים,
אז יש גם סלט שרי עם בזיליקום..
אהוב עלי ביותר
&nbsp
לגבי המתכונים,
אם יש לי קבצים כתובים במחשב אעלה כבר..
 

סבתשי

New member
מתכונים ושאלה לגבי האורז..

חני אני מופתעת כל פעם שמבקשים מתכונים,
מרגישה שאני חוזרת על עצמי..
לכן לא כותבת כל שבת..-סמיק-

הנה הקציצות:
(מתפדחת כל פעם מחדש שלא זוכרת למי הקרדיט..)
לקציצות
500 גרם עוף טחון
500 גרם בשר בקר טחון
1/2 כוס פירורי לחם
1 צרור פטרוזיליה קצוץ דק
1 בצל קצוץ דק
1 ביצה
1 כף כמון
1 כף פפריקה מתוקה (או תבלין עוף)
מלח
פלפל שחור
אפשרות: 1/2 כוס מי סודה
*אני עושה מקילו בשר ושמה גם תבלין קציצות וגם פפריקה וקצת סודה לשתיה בלי מי סודה ומעמידה לאיזה שעה.

לרוטב
2 כפות שמן או 1/4 כוס מים, למי שרוצה להימנע מטיגון בשמן
1 בצל חתוך לפרוסות
4 כפות רוטב סויה
2 כפות סוכר חום
2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
מיץ מלימון אחד
1 קופסה קטנה (100 גרם) רסק עגבניות
1 כוס מים

אופן ההכנה
שמים בקערה את כל מרכיבי הקציצות ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. אם רוצים קציצות אווריריות במיוחד – אפשר להוסיף לתערובת 1/2 כוס מי סודה ולערבב היטב.
שמים 2 כפות שמן בסיר רחב ככל האפשר ומחממים על להבה בינונית. מוסיפים את פרוסות הבצל ומטגנים עד להזהבה. שימו לב: אפשר להחליף את השמן ב-1/4 כוס מים – אם עושים זאת חשוב להקפיד לבחוש ולראות איך לאט לאט הבצל הופך לשקוף ויפה.
מוסיפים לסיר את שאר מרכיבי הרוטב, סוגרים את המכסה ומביאים לרתיחה עדינה.
בינתיים יוצרים קציצות אחידות בגודלן. כשהרוטב רותח שמים את הקציצות בסיר זו לצד זו.
סוגרים את המכסה ומבשלים 20 דקות על אש בינונית בלי לגעת בקציצות או להזיז אותן.
מערבבים את הקציצות בעדינות, כך שיצופו ברוטב, ומכסים את הסיר. ממשיכים לבשל על להבה נמוכה במשך 30 דקות. אפשר לבחוש מדי פעם. אם הרוטב מצטמצם מדי אפשר להוסיף מעט מים.

עוף עם עדשים
אני משרה כחצי קילו עדשים במים רותחים לאיזו שעה,
מטגנת בשמ"ז בצל קצוץ, מוסיפה לו פרוסות סלרי ושום כתוש,
מוסיפה את העדשים אחרי סינון,
מוסיפה נתחי עוף
בוזקת מו"פ, מוסיפה מים לכיסוי העדשים,
נותנת לה הרבה זמן בישול עד שהנוזלים נספגים..
בחורף זה יעלה כמו חמין על הפלטה,
בקיץ יחומם מחדש בבוקר

שאלה על אורז בהודעה הבאה..
 

סבתשי

New member
והנה השאלה על האורז

עושה פשוט אורז לבן,
תמיד הצליח מעולה,
לאחרונה השלם קונה שקית גדולה באושר עד,
וההכנה כמו תמיד עושה אותו יותר דייסתי..
ככה עושה-
שוטפת את האורז ומייבשת,
מחממת שמן, כשחם מטגנת את האורז לדקה, מוסיפה מלח,
מוסיפה כמות כפולה מים רותחים,
נותנת לזה דקה או שתיים לרתוח טוב,
מכסה במכסה עם נייר אפיה,
מכבה את האש וזה מתבשל על האדים,
אחרי רבע שעה תמיד יצא אורז מעולה אחד אחד..
&nbsp
יש לכם רעיון למה זה קורה ומה ניתן לעשות?
 
אשמח לדעת איזה חזה את מכינה כי יש לי שני מתכונים שלה. ולגבי

האורז - זה מאד תלוי בסוג האורז. יש אורז שדורש יותר מים ויש כזה שדורש פחות.
בעיקרון אני שמה 1 + 3/4 כוס מים לכוס אורז. לבסמטי צריך 2 כוסות כי הוא יותר קשה.
לפרסי מספיק אפילו עוד פחות, כי הוא יותר רך.
 

סבתשי

New member
תודה על האורז אני אנסה.. ולגבי החזה הנה המתכון..

חזה עוף ברוטב סויה וצ`ילי
&nbsp
&nbsp
להזהיב בצל קצוץ בשמן זית ,להוסיף 2 שיני שום קצוצות דק ,להוסיף את נתחי חזה העוף,
לתבל במלח ,פלפל שחור ופפריקה מתוקה
להוסיף 3 כפות סויה ,3 כפות רוטב צ`ילי וחצי כוס מים רותחים
להפוך מידי פעם לבשל על אש נמוכה כ15-20 דקות ,הרוטב מצטמצם ונהיה סמיך מאד
פיקנטי מאד
&nbsp
רק שאני השרתי את החזה בצ'ילי וסויה,
ואז המשכתי כמו במתכון..
עוד לא יודעת איך יצא..
יתחמם מחר כאמור
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תודה! תמיד נשמע טעים אצלך, מחבק כזה (מחכה לעדכונים שלך

כשיש).

ושאלה: אין ביצה בתערובת הקציצות?

העוף נשמע כמו משהו שיאהבו אצלי!
 
למעלה