מה בסירים
לשבת פ"ש קרח?

לאה סי

Active member
ראשה של לאה ס. לוט בערפל. ייקח עוד קצת עד

שתתאפס. בינתיים מכינה סתם דברים ונראה מה ייצא...
 

לאה סי

Active member
הבילבול קצת יותר גדול, כי נודע לי, שגיסתי

והבת כן אוכלות בשר. הבעיה היא עכשיו להרכיב ארוחה, שכולנו נאכל ונהיה שבעים. בינתיים באמת מכינה כל מיני מאכלים, ובסוף נראה מה יהיה.
לגבי המעונב- אמרנו אנגלי? אי אפשר להוציא ממנו פיפס אפילו. stiff upper lip אמיתי.
 

shiri67

New member
בקר מספר 5

מכניסה לקוקי גדולה, שמן זית, שתי כפות אבקת מרק בצל, שתי כפיות חרדל, שתי כפות דבש, מספר שיני שום. פלפל שחור.
מערבבת מבחוץ, מכניסה גוש נקי שמתאים לגודל השקית, שיהיה עטוף ברוטב , גוזרת את שארית השקית, אחרי שסוגרת.
מחוררת 8 חורים בקיסם שיניים, קרוב למקום הסגירה, מכניסה לתבנית צרה, כגודל הבשר+ ,
מכניסה לחום גבוה,(מקסימום שמותר, לפי ההוראות), לחצי שעה, מנמיכה ל - 150 לשעתיים.
מוציאים בזהירות את הנתח מהשקית, פורסים לכלי או לאותה תבנית ושופכים מעל את הרוטב , מכסים ואופים, לפחות חצי שעה.
לפני שבת מניחה על הפלטה, טעים ונימוך.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אם תכיני פשטידה פרווה טעימה ותבשיל גריסים/

חיטה עם ירקות או קטניות (יש לי כמה), הנ"ל בנוסף לחלה וסלטים יהיה די והותר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לשבת פ"ש קרח?

קשה להאמין שעבר שבוע וגיל עד, נפתלי ואיל עוד לא בבית. לא מסוגלת לתאר לעצמי את המשפחות מתכוננות לשבת.

אצלנו, מגיעים בע"ה לביקור אח של אבא, הדודה והבת מאנגליה, לאחר שלא ראיתי אותם כ-16 שנים. הילדים לא ראו אותם מעולם.

אז כבר בשישי בבוקר מתחילה אווירת שבת.

הם אמורים להגיע הישר משדה התעופה, בסביבות 0830-0900, אז חשבתי לנצל את העובדה שיש לי סיבה לאפות דברים שבד"כ לא אוכלים אצלי, לקום מוקדם ולאפות מאפינס גבינות וזיתים ומאפינס ריקוטה, סילאן ותמרים. לטובות הנועזים פחות אכין בע"ה עוגת שיש. אחתוך מלון, אבטיח, אשטוף ענבים, שזיפים ועוד, נכין קפה תה (ומיץ אשכוליות אדומות טרי שהזמנתי), ונראה לי שזהו. לא יודעת בדיוק עד מתי יישארו אך מקווה להגיש גם בראנץ' - החצי עוד לא יודע שיכין בע"ה שקשוקה, יש לי המון גבינות טובות, לחם מ"ארז", ירקות. מקווה שיאהבו.

ולשבת קודש, בע"ה, בא נציין יום הולדת מאוחר (ז סיון) למספר 4 ותפריט על פי הזמנתו):

ליל שבת:
סלטים רגילים - מטבוחה, חצילים בתחמיץ, חצילים פיקנטי
מרק עוף וירקות עם נודלס (כך ביקש, לא אטריות כי אם נודלס)
כדורים אדומים סבתא לאה, אורז לבן (
), צלי קישואים של סבתא של החצי של טליק, ירקות חתוכים

סעודת שבת:
סושי (הגדולים יגלגלו בע"ה בשישי אחה"צ)
לזניה בשרית
עוף בסילאן+סויה+שמ"ז ושום
תפ"א פיקנטים
ירקות בתנור (חצילים, קישואים, גזר, פלפלים, שום)
סלט גדול

מאפים:
חלות יפה נסימי
פאי משמש וטפיוקה - באחריות הנסיכה - אני רק מוציאה חומרים..
עוגת גבינה אוורירית של אודטה שהביאה יעלה - האהובה על חתן יום ההולדת
שזיפים של אהרוני עם כל מיני פירות שהגדול ייקח איתו בע"ה לשבת

מקווה ששלושת הילדים האהובים יספיקו להגיע הביתה לשבת, בע"ה. בשורות טובות!
 

שריתי76

New member
מתפללים לבשל לסעודת הודיה חגיגית ושמחה

אתמול הפרשת חלה, הערב תפילה גושית, ומחר הפרשת חלה נוספת בע"ה.

ההכנות לשבת ממש בקטנה ועל אוטומט.
 

סבתשי

New member
יכולה לתת את המתכון של עוגת הגבינה?

אולי אחליף את הפרורים שרציתי לעשות,
אנחנו גם עם אורחים - כל הילדים,
אין לי סבלנות להעלות את התפריט,
כמו שאין לי ממש סבלנות לכלום השבוע..
הערב מסיבת סיום כיתה ח' של בן הזקונים..
לא פשוט להיות באירוע משמח..
וסיור הגבינות, מפתה מאוד כרגע..
חבל שנופל על יום לימודים שלי, שלא מחמיצה..
נמשיך בתפילות, נכניס שבת מוקדם..
והלואי שעוד לפני שבת תהיה לנו סיבה לריקודים..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
עוגת גבינה קונדיטוריה-אודטה/יעלה

נושא : בבקשה... עוגת גבינה קונדיטוריה של אודטה
תאריך : 25/05/09 10:00
מחבר/ת : יעלה

המון שנים זו היתה עוגת הגבינה שלו כל השנה, כולל פסח כי היא מתאימה לכל השנה.
מדי פעם, לאירוח, שמה שכבה של ציפוי: קצפת + 2 כפות שטוחות אינסטנט.

טורט גבינה של אודטה (כמו קונדיטוריה)
תבנית עגולה 26 או מלבנית, דפנות גבוהות, לא מתפרקת

2 מיכלי גבינה לא שמנה (500 גרם)
1 יוגורט (200 מ"ל)
5 חלמונים
7 חלבונים
1 כפית גדושה אבקת אפיה
2 שקיות סוכר ווניל

1 כוס סוכר
חצי כוס מים
3 כפות גדושות קמח תפו"א או קורנפלור

אופן ההכנה :

מומלץ להכין מראש את כל החומרים על השיש ולהכין בדיוק לפי הסדר הרשום :

1 – לבשל בסיר טפלון את הסוכר + מים + הקורנפלור. לבחוש עד שהכל נמס ומגיע לרתיחה ואז להמשיך לבשל על אש קטנה יותר 3 דקות. להסיר מהאש. לשכחנים, כדאי לשים שעון בזמן הבישול.
2 – לערבב בקערה : גבינה + יוגורט + חלמונים + סוכר ווניל
3 - להקציף במיקסר חזק את החלבונים עד שמתחיל להתהוות קצף ואז מוסיפים את תערובת הסוכר-קורנפלור כף אחרי כף ! לא לשפוך הכל יחד !
4 – לאחד בתנועות קיפול את תערובת הגבינה עם הקצף. להוסיף קודם רבע מהקצף לתוך הגבינה, להוסיף עוד חצי מהקצף שנותר ואז את היתר. איחוד הדרגתי-איטי יביא לתערובת אחידה וימנע כיסי קצף שלמים.
5. להכין קודם תבנית גדולה יותר שיש בה מים שיגיעו עד לגובה כ-2 ס"מ לאחר שנכניס את התבנית עם העוגה.
6. אופים בחום גבוה מאוד, ללא טורבו , כ-200 מעלות - במשך כ-8-10 דקות. מורידים לחום בינוני-נמוך (140-150) וממשיכים לאפות עד כשעה. משאירים בתנור סגור עוד כ-חצי שעה. פותחים מעט הדלת בעזרת מגבת או מעצור אחר ומשאירים העוגה בתנור עד לקירור.

עדכונים מהשנים האחרונות - לפי מה שכתבו אחרים :
לפתוח את התנור אחרי שהעוגה עולה ומתחילה להזהיב, להעביר סכין בין העוגה לדופן ולהמשיך לאפות.
וגם... יש שעוטפים בעתונים רטובים במקום אמבט המים.
לא ניסיתי (יעלה) את שתי השיטות כי מכינה לפי הדגם הישן.
 

עינב451

New member
משקיענית אחת, שתהיי בריאה , שתהיה לכם

שבת מהנה , ובשורות טובותתתתת
 

shiri67

New member
תוכניות לשבת

למרות החום, מפעילה תנור לכמה שעות:
בקר בשקית קוקי
ירקות שורש עם התיבול של העוף של החמות שהביאה אורני, אבל בלי העוף
עוף בתנור עם תפו״א, פיקנטי
סלמון בתנור.
חמין למחר
עוגת שוקולד בחושה
סלטים.
לא יודעת אם זה בריא, אבל מוצאת עצמי משתמשת הרבה בזמן האחרון ברוטב צילי חריף.
 

shiri67

New member
אורני זה תנור של 25 שנה, דה דיטריך

אני אוהבת שאין לי מליון סירים לרחוץ לפני שבת.
מחכה לראות איך יצאו הירקות ללא העוף. שמתי יותר שמן .
 
סליחה, התבלבלתי בינם לבין שירה. הניקים שלכן

כל כך דומים.
גם אני אוהבת להכין את האוכל בתנור, גם בגלל הסירים וגם בגלל שאפשר להכין עם פחות שמן ועם יותר טעם.
 

shira1960

Active member
האמת שכן חגגתי על התנור החדש-


עוגת קוקוס שוקולד ספירלה של קרין גורן שהמליצה מיכלגד
פשטידת תפוחי אדמה תוניסאית
ירקות בתנור- חצילים, עגבניות, בצל אדום, שום
קציצות בקר צלויות
חוץ מזה מרק ירקות בתיבול תימני
שעועית לבנה בסגנון שעועית אפויה


שתהיה שבת שקטה ורגועה ושיחזרו הבנים למשפחותיהם בקרוב
 
למעלה