מה בסירים
לשבת?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מתרגשת איתכם, וזו הייתה גם שבת הכלה שלי!

בטוחה שיהיה מרגש, מיוחד וייזכר לעד!
תמיד בשמחות!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לשבת?


אצלנו עדין אין שמץ של מושג.

מסובך מידי מכדי להסביר...

יש מרק עגבניות והמון מרק עוף בפריזר, אז אוציא את שניהם.
כנראה סלמון, קוסקוס, אפונת שלג וסלט ירקות אחרי.

אזמין עוף וגרונות ואולי אכין חמין "של פסח" ויש קציצות ושניצלים במקפיא.
קניתי כרוביות וחצילים לצליה ויש גיבץ' במקפיא.

סלטים טריים נכין בשבת ועוגות לא חסר במקפיא (הנוהל לפני פסח-מוציאה 3-4 והילדים בוחרים שתיים).

שבת שלום!
 
אני זקוקה לעזרה בנושא סיר אידוי מבמבוק/עץ

רוצה להכין משהו מחזה עוף, אולי טחון או קצוץ. יש לי גם דפי אורז יבשים כאלה. יש ירקות.

קודם כל סלסילת האידוי שלי חדשה לגמרי. האם צריך לשטוף אותה באופן מיוחד כדי לסלק את ריח העץ?
הבנתי שצריך להניח משהו על התחתית ורק על זה את הרולים שאני רוצה לאדות. עלי כרוב? חתיכות נייר אפייה? להשאיר רווחים בין המשהו הזה שמניחים?
והאם רולים שבושלו כך בסיר אידוי, נשמרים במקרר למשך כל השבת? או שאולי צריך לאכול אותם תיכף ומיד?
כמה זמן הם צריכים להיות בסיר כדי לדעת שהם מוכנים?

ובנוסף להם יהיו סלט ירקות, טחינה, ארטישוק נטורל ונראה מה עוד.
 

tzivi1

New member
תתחדשי!

ריח הבמבוק הוא חלק מסיר האידוי, הוא לא ייעלם בשטיפה. יש אנשים שלא אוהבים את הריח, אבל לדעתי זה חלק מהקסם... תשטפי כרגיל.

על תחתית הסיר מניחים "משהו" כדי שהרולים לא יידבקו + מרכך מאוד דליפה של ריח הבמבוק לתוצרת. מעל מניחים את התוצרת.

ה"משהו" יכול להיות צלחת, נייר אפיה או עלי כרוב - לבחירתך. צלחת הכי נוח לדעתי וגם הכי מונע ריח במבוק. לא צריך להשאיר רווחים, רק שהקוטר של הכיסוי יהיה מעט יותר קטן מהסיר (נניח חצי ס"מ-ס"מ פחות), האדים עולים.

הרולים אינם נשמרים (לפחות לא נשמרים טעימים), ואוכלים אותם מיד. את יכולה להכין כמות גדולה עם מילוי, להקפיא לפני האידוי, ולהוציא את הכמות שאת רוצה לאכול, ממש לפני האכילה (אין צורך להפשיר, אפשר לאדות קפוא).

רק שימי לב שאת מאדה מספיק זמן (15-20 דקות מרגע שהמים רותחים). תמיד נראה שהרולים מוכנים לפני שהם באמת מוכנים, אבל אם לא אידית מספיק זמן - הם יהיו דביקים.

בהצלחה!
 

tzivi1

New member
לגבי משך זמן האידוי

כשכתבת רולים - האם התכוונת לדים סאם?? בתשובתי כתבתי לגבי דים סאם.
 
תודה רבה ציבי. אני מבינה שלא מתאים להכין לשבת

אחשוב על משהו אחר אבל ההסבר שלך עזר לי מאד. קיבלתי את הסיר במתנה (על פי בקשתי) ליום הולדתי ומאז הוא ואני מסתכלים זה על זה ושום דבר לא זז.
רעיון להכין ולהקפיא. תודה רבה.
וכן - התכוונתי לדים סאם.
ולשבת זו אכין בטח משהו אחר מחזה עוף.
 

חנהפ

Active member
השבת

הבנות בבית ואנחנו לא, אז הן מבשלות מה שמתאים להן... או מרוקנות את המקפיא שזה מה שמתאים לי
 

michalgad1

New member
השבת שלנו

אורחים חשובים אחי, בתו ובעלה הטרי. לערב שבת מרק חזה עוף עם ירקות עוף שלם בתנור עם תפוח״א פלפלים ממולאים פרגיות ברוטב חריף מתוק אורז ברוקולי בתנור לצהרי שבת מאפי בצק ממולאים בקר טחון ופטריות+סלט ירקות בקר ברוטב טריאקי וריבת מישמיש עם בטטות ודלעת ערמונים פרגיות עם פתיתים וירקות מאפינס תירס וירקות סלט עם פירות ואגוזים עוגת יומולדת עוגת פרות ופירורים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תהנו עם האורחים החשובים והתפריט נפלא

המאפים והבקר של הצהריים נשמעים נהדרים. גם המאפינס!
 
למעלה