מה בסירים
לשבת?

אודלי111

New member
השבת שלנו

מתארחים אצלנו שני אחיינים בוגרים (חייל והסדרניק) של הבעל.
מה הוכן/יוכן:
פיתות
חלות מהמקפיא
מטבוחה, חצילים בתחמיץ, סלט עגבניות שרי, סלט כרוב חמוץ, סלט ירקות, סלט ביצים (האחרון לבוקר וסעודה שלישית בלבד)
תבשיל ריאות כבש
מרק תימני
עוף מוקפץ בירקות
נודלס
קציצות טונה+סלמון ברוטב אדום
אורז לבן
קובנה
ג'חנון

גלילים ממולאים קצפת בטעם מוקה (מאוד טעים, מהבלוג של ניקי)
עוגת ביסקוויטים (לפחות שנה לא הכנתי, וזה היה ניצול טוב של הביסקוויטים לקראת פסח
)
עוגת שמרים מההקפאה
חיתוכיות ריבה
עוגיות צידה לדרך (הבת המתהוללת - זה פשוט מדהים כמה הן טעימות וכיפיות להכנה).

נדמה לי שזהו...
שבת שלום!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
תהנו, אשמח לשאריות אם תהיינה..וגם

אני חוזרת לצידה לדרך אחרי כל כמה נסיונות לעוגיות חדשות.
 

shiri67

New member
שבת בקטנה

מתארגנת לאיטי היום. מחפפת. מתכננת:
עוף בתנור
סלמון בתנור
תפוחי אדמה ובטטות ציפס, לתנור
חזה עוף ופסטה בתבשיל אחד.
זהו.
 

shiri67

New member
איזה כיף!!!פעם ראשונה שמצליחה להכניס תמונה

לפורום, רק לא מבינה למה נפתחת די גדולה.
זה מה שהכנתי עד כה לשבת.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
התארגנות נעימה, אוהבות עוגות גדושות כמו שהכנת

איך את מכינה את חזה העוף עם הפסטה?

לגבי גודל התמונה, גם לי יוצאות כך, לא הספקתי לברר למה ואם אפשר להקטין.

שבת שלום!
 

shiri67

New member
חזה עוף בפסטה

חותכת רצועות,פרוסות, לא עבות של חזה עוף, לתבל במה שאוהבים:גריל עוף, פפריקה, צילי חריף, שום כתוש.
בסיר רחב, מטגנת-סוגרת את החתיכות , שתי דקות מכל צד, ומוציאה.
מטגנת חצאי פרוסות בצל,שיני שום, מוציאה( לא חובה), מכניסה איזה פסטה שרוצה: פתיתים, מאורכים, מקרוני, מסולסל,
נותנת לזה טיגון קל תוך ערבוב, אם הוצאנו את הבצל, אז כאן המקום להחזירו.מוסיפה חצי מכמות המים המומלצת, תמיד ניתן להוסיף , אם חסר.
מבשלת סגור כמספר הדקות שכתוב על האריזה, מוסיפים את הבשר ומערבבים. שוב, לבדוק איך אוהבים את הפסטה. אני אוהבת רכה ולא אל דנטה.
בישול משותף של כמה דקות קטנות וזהו.
כל התהליך לוקח רבע שעה. ויש ארוחה מנחמת.
מתחמם נהדר במיקרו, אם נשאר.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נשמע נהדר ומהיר -מתאים לשרשור מנות קלות!

אולי תוסיפי אחרי שבת לסעיף העוסק ב"מנות עקריות הכוללת תוספת" (או משהו כזה..)? וכשבע"ה נחדש את שרשור "חזה עוף", כדאי לזכור אותו גם.
תודה ושבת שלום!
 

שריתי76

New member
סוף-סוף גם לנו יש תפריט...

פורים הוציא אותי קצת מאיפוס


ליל שבת-
סול בירקות (חמותי שלחה לנו תבנית מסעודת פורים)
עוף בתנור ברוטב שום ודבש
תפו"א צלויים
(ויתרנו על מרק, כי יוצא כבר מאוחר מדיי מבחינת הילדים)

צהריים-
חזה עוף במרינדה
סלטים קרים (תפו"א, כרוב וגזר, חסה)

יש מגוון עוגות שקיבלנו למשלוחי מנות. ואולי אכין פשטידה כלשהי לסעודה שלישית.

שבת שלום!
 

שריתי76

New member
הנה המתכון מחמותי-

משרים את הסול במיץ לימון ומלח.
מטגנים בצל קצוץ במחבת, ופלפלים בכמה צבעים חתוכים לקוביות. מאדים כמה דקות.
את הדג מניחים בתבנית, ומורחים עליו שכבה דקה של חרדל. מפזרים בערך כף אבקת מרק בצל.
שופכים את כל הפלפלים על הדגים, ואופים כ20 דקות בחום בינוני ללא כיסוי.
 
למעלה