מה בסירים
לש"ק פרשת שלח?

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
הקציצות לא מניקיב אלא מ"שף" ישן, לא חושבת

שאספיק להקליד היום, אשתדל בתחילת השבוע בע"ה.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
מה בסירים
לש"ק פרשת שלח?

החצי בחו"ל ואחי הקטן בא להיות אתנו בשבת.

כרגע בתכנון, בע"ה:

שישי בערב:
סושי (הילדים יכינו מחר לכבוד אחי), חצילים פיקנטיים ובתחמיץ, מטבוחה, גזר חריף
מרק ירקות עם שעועית מאש ורוצה להכין קרוטונים מחצאי חלות שהצטברו במקפיא
סלמון אפוי בעשבי תיבול, אורז מלא, סלט גדול

סעודת שבת:
סלטים משישי+קולרבי (בלי הרוב, של ביזול), בלימון כבוש, עגבניות שרי
קציצות בשר ובטטה על מצע בורגול, שאוורמה פרגיות יעלה, ניוקי מוקפץ בבצל מטוגן ופפריקה, צלי חצילים ופטריות, סלט ירקות

מאפים:
פאי דובדבנים טריים - הנסיכה תכין, בע"ה
עוגת שיבולת שועל ומשמשים
עוגת ריקוטה (שלי!) בחושה (חדשה)

שבת שלום!
 
איך טעים אצלך וגם בריא. אצלי בקטנה -

קציצות חזה עוף עם בצל ואפונה - אפויות בתנור
פרוסות חציל "מטוגנות" בתנור
סלט סלק
עגבניות שרי שהן כל כך חמודות ומתוקות, שחבל להכין מהן סלט
טחינה
קומפוט משזיפים, תפוחים וצימוקים.

ואני רק יכולה לדמיין את השמחה של הילדים כשהם מכינים סושי לכבוד הדוד שבא לבקר.
אני הנכדה הבכורה במשפחה המורחבת שלי והבית שלנו היה אבן שואבת לכל האחים והאחיות של אמי.
בכל פעם שבא אלינו דוד כזה, השמחה הייתה גדולה.
 

חנהפ

Active member
למרות העומס,
בשבוע הבא

ארוחות שבת כסידרן

לערב: מנסה מתכון חדש של לחם ממולא, עם מיני ממרחים וסלט יווני
סלמון מזוגג
פסטה פרפרים צבעונית (קניתי בלגעת באוכל פסטה מפוספסת) עם רוטב פטריות
אספרגוס
אולי עוד איזה מאפה
עוגת גלידה טריקולד

לבוקר הכנתי עוגת גבינה אורירית וגבוהה

לצהריים -גיוזה ודים סאם יש לי במקפיא, רק לאדות
חזה עוף מוקפץ עם ירקות
אורז באיזה פורמט

ולקינוח עוגת אננס הפוכה או משהו עם תפוחים
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
החצי ואנוכי מחכים לחוויות וסיפורים שלכם -

צפינו בשתי סדרות טלוויזיה שוודיות לאחרונה וקראנו כמה ספרים של סופרים שוודים ויש לנו (גם לי, לשם שינוי) חשק עז לנסוע לשם.

אם לא נשתמע, נסיעה טובה!
 

shira1960

Active member
מתרגשת להשתמש בתנור החדש -

בעצם, צריכה עדיין "ללמוד" אותו! בינתיים הכנתי בראוניס שלא כל כך הצליחו (הצליחו, אבל לא יצאו כמו שתמיד), ושרפתי אתמול טוסט כי האש היתה גבוהה מדי ובתנור הישן הלהבה הבינונית היתה פיצית... הקטע הכי גדול היה כשהכנתי פסטה - בתנור הישן, לקראת סוף חייו, היינו שמים סיר מים להרתחה וחוזרים אחרי שעה ורואים בעבוע קל. השבוע שמתי את המים וחזרתי אחרי בערך 10 דקות לראות סיר רותח בטירוף! מדהים.

נורא מתחשק לי לאפות חלות כדי לחנוך את התנור החדש - מזמן לא אפיתי, וגם לא הספקתי להכין חלת מפתח אחרי פסח, אז אולי אם ייצא לי אכין חלות/לחם/לחמניות.

חוץ מזה - מקווה להכין ירקות בתנור, שגם מזמן לא הכנתי ומאוד התגעגתי.

חוץ מזה - נראה. לפי הזמן, החשק, ומה שאמצא בשוק.
 
מתחילים להרגיש את חגיגות סוף שנת הלימודים

מתבטא בהסעות

לכן מחר רוב הבוקר תפוסה בהסעות..
מתכננת להכין היום פאי דודבנים לפי מיכל וקסמן
חצילונים ממולאים בשר ואורז

עוד מתוכננת לוביה מוקפצת במעט שמן ומלח
שניצל ופירה

שמרים-נראה..
 

michalgad1

New member
אצלנו מליון אורחים לצהריים

ערב שבת הרכב מצומצם

מרק ירקות סנפרוסט עם חזה עוף ואטריות
פלפלים ממולאים
פסטרמת עוף של חנהפ
קציצות קינואה וירקות

לצהריים
סלט דלי
צלי בקר בריבת משמש ורוטב הויסן
פאיה פרגיות קינואה וכרובית
מאפינס בטטה ותפוחי אדמה
ירקות ירוקים עם שמיר ( ברוקולי/אפונה/שעועית)
סלט שאחת האורחות תביא
לילדים יהיו גם נאגטס ,פסטה, ירקות מאפינס גזר ואולי גם חזה עוף מקסיקני
בקינוחים יהיו פרות
עוגת ספירלה שוקולד קוקוס
עוגיות גראנולה
גלידה
 
למעלה