מה בעצם גורם לנו

מה בעצם גורם לנו

אנחנו עושים משהו שהוא לא טוב אנחנו יודעים שהוא לא טוב ובכול זאת קשה לנו לוותר עליו יותר קל לנו לשמור אותו מאשר להתמודד איתו

טירוף

פעם שמעתי את ההגדרה לטירוף: לחזור על מעשה פעם אחר פעם ובכ"ז לקוות שיביא תוצאה אחרת. סוג של התמכרות
ואם נעזוב את ההגדרות בצד, אז אני יכולה להגיד שהתנהגות שכוללת בתוכה נזק עצמי, באה מתוך מקום של מצוקה - כאשר אין לנו כלים אחרים להתמודד עם המצוקה. תחשבי על אדם שעומד ליפול מצוק - הוא ינסה להיאחז בכל מה שיהיה שם, כדי לא ליפול, גם אם זה חוט תיל - הוא יעדיף להיפצע מאשר ליפול ולמות. הבעיה נוצרת כאשר ההתניה נמשכת לאורך זמן - ובעצם מתרגלים להשתמש "בחוט התיל" ולא מחפשים משהו אחר. אני מאמינה שברגע שיוצאים קצת מהמצוקה הראשונית (עם עזרה כמובן), אז אפשר אולי ביד אחת עדיין לאחוז בחוט התיל וביד השנייה לחפש כלי עזר שהוא יותר חיובי לנו - ואז...כשמוצאים - אז אפשר לשחרר את חוט התיל ולהחזיק בשתי הידיים בכלי החיובי (למשל אדם שעומד בראש הצוק ועוזר לך לטפס). אני מבינה כמה מפחיד הרגע הזה. מנסיוני, לקח לי זמן ארוך לעזוב את התיל, ועוד פרק זמן לא קצר לעזוב גם את היד השניה, כשאחת כבר אחזה בכלי החיובי. אני עדיין משתמשת מדי פעם בתיל.... אבל מאמינה שבסוף אני לא רק שאזרוק אותו לכל הרוחות, אלא גם אחזור לצוק ואנקה את התיל - כדי שיהיה נוף נקי.

יש דברים

יש דברים שנכון להיום אני יודעת שלא משנה כמה עזרה מקצועית תהיה לי אני לא אדבר עלייהם אני מעדיפה לשמור אותם במקום במוח שהם לא ממש מפריעים כלומר שאני לא חושבת עליהם למרות שבחיי היום יום בדברים קטנים הם כן משפיעים מאשר לדבר ולקחת את הסיכון וזה ישפיע לרעה אפילו לתקופה קצרה יותר

mirit 22

New member
אישית אני חושבת

שעבורי זה הפחד שמשתק כל פעם מחדש.. הספקות שאומרות לי שהפעם הזאת לא תיהיי שונה מכל אלפי הפעמים הקודמות... זה הכאב שבחזרה לאותו מקום תהומי אחרי עלייה שהיה נדמה שלא תיגמר (אבל כמובן הייתי תמימה) לדעתי זה פשוט מעין מנגנון הגנה כדי לא לקוות ולהיפגע שוב כשלא אצליח (והראש כבר אומר לי שאכשל) זה כאילו שיש ביטחון מדומה בלדבוק ברע הזה שכל כך מוכר כבר, הרי למדתי ,לחיות" איתו אז למה לשנות ולהרוס יותר? הרי רק אפגע... חבל.. האמת שעכשיו אני מנסה מאוד להאבק בקולות האלו וכמה שזה קשה אני ממשיכה כל הזמן להגיד לעצמי כמה שאני מוכרחה להמשיך לנסות, גם אם אפול שוב זה עדיף ליפול ולנסות מאשר לא לנסות בכלל ולוותר מראש על החיים החיים האלו זה כל מה שיש לנו ואם אנחנו נמשיך לתפקד כמתים בחיים,למה אנחנו כאן בכלל? זאת דעתי...

הרבה זמן היה לי בראש

השם של סרט גבר מת מהלך הרשתי כמו בן אדם מת בעודו בחיים היום זה כבר לא ככה אני חיה באמת אבל עדיין יש דברים שקשה לי לוותר עליהם כאילו יש משהו רע בבריאה 100 אחוז ואני מאמינה שאפשר להיות בריאה 100 אחוז

mirit 22

New member
זה הכותרת שגמני חייתי על פיה

רק כמובן ששיניתי לאישה מתה מהלכת טוב נו לא אישה אבל ילדה? אני גם מאמינה שאפשר להיות בריאה (קשה לי כרגע עם ה100% אבל נלך איתך עם זה...) ואם תעבדי קשה לשכנע את עצמך שאין בזה שום דבר פסול או רע אז אני מאמינה שגם תצליחי להרים את עצמך ובאמת להחלים את רוצה עכשיו מגיע שלב המעשים

מעניין ../images/Emo13.gif

מה רע בלהיות בריאים? אולי נכתוב את כל מה ש"רע" בלהיות בריא. זה יכול להיות תרגיל מעניין.

mirit 22

New member
לא אמרתי שרע...חלילה

אבל אמרתי שקשה לפעמים לראות כמה זה יכול להיות טוב כמה בעצם אמור להיות לנו קל לוותר על החולי הנורא הזה למען כל דבר שיש לו פוטנציאל להיות חיובי יותר ובעצם בכך יהיה בריא יותר לא יודעת אם הסברתי את עצמי כל כך טוב.. מצטערת החום עולה לי ואני יורדת למטה לשכב קצת בספה ולעורר רחמים
האמת שחוץ מאבא כבר אין למי לעורר רחמים גם אמא חולה (היא הדביקה אותי הפעם, חוצפה!) אז שיהיה לכולנו לילה מצויין (ובלי עליות מוזרות של חום) ושנתעורר לבוקר חמים ונפלא

הבנתי אותך. אולי -

התבטאתי בקיצוניות. לא התכוונתי ל-רע, רוע. אלא התכוונתי לשאול בעצם למה אנחנו מפחדים להיות בריאים. מה זה אומר מבחינתך (ומי שתענה) להיות בריאה. על מה את מוותרת?

mirit 22

New member
טנקס... ומנסה לענות

אני לא בטוחה אם אני הולכת להיות שלמה עם מה שאני אכתוב... פשוט מנסה אוקיי? אני חושבת שעבורי להיות "בריאה" פיזית ונפשית כאחד זה לוותר על מקום שיש לי, איזה שהוא מעמד לא פורמלי שכזה אם זה עם חברים ואם זה בתחומי המשפחה קשה לי להסביר את זה... זה כאילו שאני משחקת כמה תפקידים לפעמים אני הכי חזקה ותומכת בכולם ולפעמים אני "מתפנקת" ו"נהנת" מתשומת לב של "בואו תעזרו לי כי אני לא יכולה" אנ יודעת שזה נשמע נורא זה כאילו שבלי הדברים הרעים האלו אני סתם עוד מישהי שקצת קשה לה לפעמים, ביג דיל לכולם קשה, אלו החיים אבל עם החולי וכל הבלאגנים מסביב... אני שונה תמיד הרגשתי שונה גם ככה אז זה בא רק כדי לאמת לי את השוני ולהקצין אותו... אז הנה, אני זאת שיש לה תסביכים עם אוכל, אני זאת שצריך לדאוג לה, אני זאת שחוששים שיקרה לה "משהו", אני זאת שצריכה הגנה... נשמע עלוב ולרוב אני כל כך מתנגדת לסטיגמות האלו שנדבקו (הדבקתי) עליי אבל לפעמים? אני מאמצת אותן לליבי ונשענת לאחור ואומרת לעצמי שעכשיו מישהו אחר יקח את המושכות ואני פשוט אשאב לתוכי את הדאגה שלהם אליי ואנסה להבין שהיא באה מאהבה ותו לא אני יודעת שזה דבילי לתקוע את עצמך בנקודה שעושה לך כל כך רע ומזיקה אבל בשלבים מסויימים בחיים שלי זאת הייתה הנקודה שבחרתי לעצמי בין אם היא מעוררת רחמים או לא לא רציתי להניח לה עכשיו אני כן רוצה לעזוב את המקום הזה, שונאת רחמים, אין על מה לרחם עליי, כל מה שקרה קרה איכשהו בשביל שאני אלמד משהו ואני חושבת שהתחלתי ללמוד וחלק מזה זה גם לקבל (כמה שאפשר) ולהפנים את הניסיון כדי לא להצטרך לחזור על אותם הדברים שוב ושוב (ושוב) אני מנסה להמשיך מעבר לכל הקושי ולוותר על הדברים שעושים לי רע ופוגעים בי (בכל מובן שיהיה) ולאהוב את הדרך הזאת במיוחד בגלל שהיא שונה ממה שתמיד עשיתי ולמרות החששות להמשיך ללכת עד שאהיה בטוחה שאני במובנים מסויימים בריאה וסלחי לי ברי נראה לי שעכשיו אני באמת אלך לשכב לילה טוף

להיות שונה

אני מבינה את הצורך שלך ומכירה אותו מקרוב
והצורך להיות שונה ו"מיוחד" ולקבל תשומת לב ע"י מחלה הוא כ"כ מושרש בנו - מי מאיתנו לא זייף איזה כאב בטן/ראש/אוזן כדי לא ללכת לביה"ס, וזכה ליום פינוק בבית? תראי, אני מייחסת את הרצונות האלה (להיות שונה/למשוך תשומי) - כשהם מתגברים מעל כל פרופורציה (כלומר גורמים לנזק עצמי) - לפחד. קולו של הפחד מן החיים ומן המציאות. וקול הפחד יכול בהחלט לעוות רצון שהוא אנושי בסה"כ, למימדים שאין לנו שליטה עליהם. אז כמו שכתבת - את רוצה לעזוב את המקום הזה, והנה סיבה נפלאה: תחזירי שליטה על חייך. זה לא אומר שלא תוכלי עדיין לקבל יום פינוק כי "תכאב לך האוזן", אלא להפך - את תחזירי את המצב לפרופורציה של פעם. תשומי באמת יהיה תשומי.
תודה שכתבת. בעצם התשובה לך, הבהרתי את הנושא לעצמי.

mirit 22

New member
שמחה שהבהרת לעצמך ../images/Emo39.gif

אני כאן דיי מבולבלת האמת קצת לא מרכוזת אבל באופו עקרוני אני ממשיכה לעמוד מאחורי מה שאמרתי אני כן מנסה לשנות ולמגר את הפחד הזה שתוקע אותי אני מזיזה עכשיו דברים שבחיים לא העזתי יותר מלדבר על לעשות משהו (וכמובן שכשזה הגיע לעשייה ממשית קפאתי) אני באמת באמת רוצה לשנות את החיים שלי שיקחו פן חיובי יותר לכיוון של עשייה וצמיחה אני חושבת שכבר התחלתי לקחת על עצמי אחריות מחדש ולא לוותר גם כשקשה זאת רק ההתחלה ובקשר לצומי.. אני הבת הכי קטנה אחרי שני אחים גודלים ממני בהרבה... תמיד קיבלתי צומי מכולם ומתנות וכל מה שרק יכולתי לחשוב ועוד לא הספקתי לבקש, הבעיה שעם זה באה התדמית של ה"ילדה הקטנה שלא יודעת כלום וצריך להסביר לה הכל ולגונן עליה מהכל" והרבה פעמים כעסתי על המקום הזה כל כך שניסיתי יותר ויותר לעשות דברים שנגדו את כל זה, להראות שאני כן יודעת ומבינה ויכולה גם לבד וכשהיה לי קשה... אז בדיוק החלטתי להרים ידיים ולהגיד להם, "בואו תצילו אותי כי אני הקטנה" כמו שאמרתי, תמיד שיחקתי איך שהיה לי "נוח" באותו זמן, יכולתי להיות הכי עצמאית בעולם ולהוכיח לכולם (ובעיקר למשפחה ולאחים הגדולים) שאני מסוגלת להכל אפילו שאני "קטנה" ומצד שני לנצל את ההפרשים בגיל כדי לגרום להם לעשות עבורי דברים שלא היה לי ממש בא לעשות וכביכול לא ידעתי איך (טריק העפעפיים הבובתיות) לצערי הרבה אנשים קנו את ההצגה הזאת ועכשיו יותר קשה להוכיח שאני באמת מסוגלת ויכולה להחליט גם בעצמי (בלי שמבטי הזילזול יתלוו להצהרות היותר "יומרניות" שלי)

כן. יותר קשה.

אבל אפשרי. את רוצה לשנות את הסטטוס הזה? בתור הבת הקטנה במשפחה - גם אני פונקתי וקיבלתי צומי ומה שרציתי וכו' וכו'. ואז בשלב מסויים - כשהייתי צריכה לצאת לחיים, החיים נראו מאד מאד מפחידים. את התהליך שעברתי כדי לצאת בכ"ז, את כבר מכירה, מיריתוש. אני חושבת שזה תהליך כדאי ושווה. לא הפסקתי לקבל צומי או אהבה - פשוט, הורדתי את רמת הניצול שלי את התופעה הזו.

mirit 22

New member
ואהוו במשפט אחד תיארת בדיוק

"לא הפסקתי לקבל צומי או אהבה - פשוט, הורדתי את רמת הניצול שלי את התופעה הזו." זה בדיוק הקטע אצלי, זה כאילו שמצד אחד אני באמת נאחזת בצומי הזה כדי להוכיח לעצמי שאני עדיין מסוגלת לקבל מהם הכל (כמובן זה בעיקר חומרי כי את הקבלה הרגשית עוד לא לגמרי התמחתי בה) ומצד שני אני מרגישה מאוד נצלנית לפעמים כי אני גורמת להם לתת לי, זה לאו דווקא אומר שהם רוצים, זה מבחיל ואני יודעת ברוש שהתהליך הזה כל כך שווה את זה בגלל זה אני כל כך נאבקת בדחפים האלו עכשיו כדי לא לתת לעצמי את הפתח הקל להימלט אלא דווקא לעשות את מה שקשה ולהתמודד ולהוכיח לעצמי שגם לבד אני יכולה וזה לא אומר שאני תמיד אהיה חייבת לבד, אלא שזה עניין של בחירה, הם תמיד ישארו ההורים שלי(והמשפחה שלי) והם תמיד ינסו לעזור כמה שאפשר, אם וכאשר אני אבחר לבקש מהם סיוע כלשהו זה לדעתי הכח האמיתי, לדעת שיש לך מקום להישאן אבל לבחור להתגבר בכוחות עצמך ולנקודה הזאת אני שואפת כרגע עצמאות אמיתית מתוך בחירה ולא כפייה ואותך ילדע... אני מעריצה על התהליך הזה שעברת ואת ממשיכה לעבור מדי יום
מדהימה מקווה שתמשיכי לחזק את עצמך ולעשות את הדברים שעושים לך טוב, בשבילך קודם כל... שיהיה לך לילה מצויין

משפחה תישאר משפחה

אבל את הדינאמיקה המשפחתית - יש ביכולתנו לשנות. כשהתחלתי לבחור לצאת מתוך צמר-הגפן המשפחתי, שיניתי את הדינאמיקה המשפחתית. להורים שלי לא קל עם זה. כמו שאני נזקקתי לתלות בהם, גם הם נזקקו לה והרגישו...אני מתארת לעצמי - יותר חשובים, יותר נוכחים... עכשיו מתחילה להיווצר מערכת יחסים של הורים-בת בוגרת. זה לא שמפסיקים לדאוג לי. אבל את יודעת משו, לעצמאות יש טעם מתוק

mirit 22

New member
../images/Emo24.gif גדול

שמחה לשמוע שהדינאמיקה המשפחתית השתנתה לטובה ולא ניזוקה בעצם זה החשש הכי גדול שהיה לי ולשמוע שזה לאו דווקא מוכרח לקרות... מעודד בהחלט! טנקס מקווה שבקרוב גמני אטעם את המתיקות של העצמאות

את יכולה לגרום לזה לקרות

זה (גם) בידיים שלך, ואל תשכחי שמבין בני משפחתך, את זו שנעזרת בטיפול ותמיכה.

mirit 22

New member
I know...

ואני יודעת שאני יכולה כי לראשונה בחיים שלי אני באמת באמת רוצה את זה בשבילי לא סתם בשביל כולם ול בשביל לעשות רושם של חזקה או כל דבר אחר.. אני באמת רוצה אחרת ואני יודעת שעם הזמן אני אעשה את זה שיהיה אחרת! כנראה שהשינוי הכי משמעותי שעשיתי בחצי שנה-שנה האחרונה היה להחליף את האמונה שלי בגורמים חיצוניים (אנשים, משפחה, אלוהים) ולהתחיל להאמין בי קודם כל כי איך אפשר להאמין בכולם אבל להמשיך לפקפק בעצמי? הטיפול הנוכחי עזר לי להבין כמה אני באמת רוצה את זה וכמה אני כבר עשיתי שעד עכשיו האמנתי שבלתי אפשרי... אני אצליח לשנות אני יודעת הכל עניין של זמן
שיהיה לך יום נפלא ברוש

אני מוסיפה שאלה

לדעתי עליכן לשאול את עצמיכן האם ההנאה היא אמיתית? האם בלקיחת אנשים אל המקום שלכם ובהעמדתם סנטימטר לפני החלקים הכואבים שלכם, אתן מקבלות את החיבוק הנפשי שאתן כל כך רוצות? תחשבו שאתן יוצרות מצב בו אתן מקבלות את מלוא תשומת הלב אך מתקשות או בוחרות לקבל אותה אליכן. האם אתן באמת מקבלות את זה או שאחרים סתם נותנים את זה? אני חוזרת על הקלישאה: אפשר לקבל יחס גם בדרכים אחרות. ולא, אני לא מתכוונת שתקרינו רק דברים חיוביים ותקצרו שבחים, זה הרי לא עובד כך. אני מתכוונת לנסות, עם כל הקושי העצום הכרוך בכך, להוציא את הכאב עצמו ולא את מה שמסווה אותו. זה הרבה יותר ברור לאנשים. יהיה קל יותר להכיל אתכן בדרך זו. זה לדעתי מקום של נקיטת אחריות. הוא אמנם מעז לבקש ולהיפתח אבל הוא נקי מאגואיזם בכך שהוא לא שם את האדם השני במצב של אי וודאות ולא מציב אותו כעוד יריב, כעוד כלי משחק. אני יודעת שקל לדבר. אני יודעת שזה הדבר הקשה ביותר עולם. אבל טלי, את בדרך לשם... רק תנסי לראות את השלבים בדרך

למעלה