מה בעצם גורם לנו

Neora Barak

New member
טלי - וכואבות יקרות ../images/Emo39.gif../images/Emo39.gif

באחד השרשורים הקודמים כתבנו עד כמה אנחנו משתדלים כל הזמן להתיישר לפי תכתיבים של הסביבה, אנחנו כל כך מאולפים להיות לא חריגים, שכשרע לנו, וכואב, אנחנו מוצאים לפעמים פיתרון של מחלה או כאב לגיטימי למשבר שאנחנו עוברים, כדי לקבל אישור חיצוני לפסק זמן שאנחנו רוצים לקחת לנו ממרוץ החיים, ואני רוצה דווקא לומר משו לא פוליטיקלי קורקט, שכשיש משבר, הוא מבטא קושי עצום שיש לנו, מותר !!! שיהיה לנו משבר, כיוון שכשיש, הוא מבטא אי השלמה עם משהוא שנורא מכעיס אותנו, שלא קל לנו לעמוד מולו, והוא תהליך שאם לא היינו עוברים אותו, לא היינו מתחדשים לעתיד טוב יותר, למשבר יש המון סיבות, והמון פתרונות אישיים, יש שמפתחים מחלות, יש שנעשים מאוד עצובים ו"משחקים אותה" בחוץ, יש שמשתבללים ונתקעים בחוסר אונים, ויש שיודעים שעובר עליהם משו, מתים לצאת מזה, ופשוט לא יכולים, לכל אדם דרכים משלו לצאת ממשבר, יש שזה לוקח להם זמן מועט, ויש שמתאוששים לאט, את כותבת טלי שנורא קשה לך, ומבטאת את החידלון שלך ב"גב' מתה מהלכת", ועם זאת בין השורות והמילים, אני מזהה אצלך בפנוכו נחל מפעפע של רצון אדיר לחיים, בשעות השקט שלך נסי לדמיין לך מחק גדול, שימחוק לך את כל התקופה של העצב, מחק שיחזיר אותך בזמן לנקודה שלפני שהתחיל הכל, עמדי שם, הביטי קדימה, דמייני אותך בעתיד נעים רחוק, מה את רואה? איך את רואה את עצמך? מה הצבעים? הרקע? הקולות? הריחות? איך היית רוצה לקרב אלייך עתיד כזה?

אבל -

מה קורה כשה"דרך" שבחרת להתמודד עם משבר מסויים, משתלטת עלייך? כמו שכתבת נאורה, יש דרכים שונות ומגוונות להתמודד עם משבר. אלא שלא כל הדרכים באמת עוזרות להתמודדות. ישנן כאלו שמדחיקות את המשבר נועלות אותו ויוצרות משבר הרבה יותר גדול. טריק כזה, להתחמקות מהתמודדות. ברור שהכוונה היא טובה, וכמו שכתבתי קודם לכן במשל על חוט התיל - גם הוא נועד כדי להצילנו ממשבר, ולכן הוא לגיטימי בעיני ב-100%. אבל 100% - עד שלומדים דרכים אחרות כדי להתמודד.

Neora Barak

New member
להבונת מתוקונת- לשאלתך..

כשמרגישים שהדרך סוחפת פנימה, שהיא משתלטת, היא לא דרך נכונה, ואז צריך לחשוב על דרך אחרת, לעצור רגע, לחשוב מה עשינו עד עכשיו, מה עבד, מה לא עבד, ולהסיק מסקנות, דרך היא אמצעי לצאת ממשהוא= למשהוא אחר, ברגע שאיננו מקרבים לעצמנו את היעד ע"י הדרך, והדרך הופכת ליות האישיו במקום היעד, צריך לעשות סוויץ של 360 מעלות, ולחשוב על משו אחר שאין לו פוטנציאל להשתלט על היומיומ שלנו.לדוגמא- יש לך פרוייקט לעשות, אין לך שמץ איך להתחיל אותו, נסעת לעיר אחרת, טיילת, קנית וקראת ספר, קיבלת כאבי ראש, וחזרת הביתה, לאותה נקודת התחלה, מה הלאה? האם תמשיכי לחפש רמזים להתחלת הפרוייקט בחוץ? ע"י גרויים חיצוניים? או תתני מרגוע לנפש לראש, ולגוף, תקחי עט, ותתחילי לשרבט? דרכים לא נכונות, מובילות אותנו לפעמים לאין מוצא, ואז צריך לחפש אחרות, לפעמים, ככה בשו שו, יכולה לגלות לך, שהפתרון- נמצא מתחת לחוטם.. בהצלחה

../images/Emo13.gif

סה"כ אנחנו מדברות על אותם דברים. כשכתבתי לך על זה: "מה קורה כשה"דרך" שבחרת להתמודד עם משבר מסויים, משתלטת עלייך?", התכוונתי בדיוק לכך שזו דרך לא טובה ואת זו צריך להחליף בדרך אחרת. לא תמיד אנחנו מכירים דרכים אחרות - כאן יכול לבוא לעזר טיפול מקצועי, או ייעוץ וכד'.. הסתכלת פעם על האצבע שלך מקרוב קרוב? כמה שיותר קרוב - לא רואים כלום, לא אצבע - אלא כתם וורוד ומטושטש. אם מתרחקים קצת, זה לא אומר שיוצאים לחפש את עצמנו בחיצוני, אלא - להתבונן בעצמנו (דוגמת האצבע) בפוקוס אחר. ואז, באמת מגלים
שהפיתרון הוא מתחת לחוטם...

mirit 22

New member
לא ממש הבנתי את השאלה...

אם לא איכפת לך להסביר שוב לאדם חולה
(שוב מנצלת רחמים?)

מירית..

אז זה קצת במקום לבקש עזרה? והיום, את מצליחה או שפשוט הנחת את כל הקשיים בצד?
תרגישי טוב מאמי.

mirit 22

New member
מש"א חמודה

להניח את הקשיים בצד? זה באמת אפשרי? אני לא יודעת אם אפשר באמת להניח אותם אבל כן אפשר להתמודד איתם לאט לאט עד שהם מאבדים מהעוצמה שהייתה להם ומ"קושי" הם הופכים להיות מכשול קטנטן שהצלחנו לעבור בדרך... לא? כאילו, אני חושבת שבחודשים האחרונים אני שלחתי המון ידיים לעזרה ולחלק מהאנשים ששלחו בחזרה אני תפסתי את הידיים כדי שיתמכו בי לעלות שוב זה דבר שלא היתי עושה פעם כי האגו שלי היה מפריע לי לקבל עזרה אמיתי ולא איך ש"אני רוצה" או איך שאני הגדרתי "עזרה" בעבר... אז ללמוד לבקש ולקבל עזרה אני הצלחתי רק עכשיו צריכה באמת להתמיד בזה כדי לא ליסוג לאחור שוב ועם הקשיים הנוכחים אני מנסה להתמודד צעד אחר צעד ולא בורחת מהם (זה חדש
) אני אפילו עושה עכשיו כל מני דברים שלא רק יועילו לי אלא גם לרעיונות מסויימים שיש לי לגבי עזרה לאחרים עכשיו ובהמשך... אני באמת חושבת שככל שאני אלמד להתמודד עם הכאבים שלי ולהתגבר עליהם אני אוכל גם להשקיע באחרים כדי שהניסיון שלי לא יהיה לשוא אני יודעת שזה עוד מוקדם אבל אני כרגע מכינה את השטח ואני חושבת שזה חלק ממה שעוזר לי (המחשבה שאני אוכל באמת לעזור לאחרים גם) מה שלומך מש"א? ירד קצת הלחץ?? מגועגעת אלייך

s h i r k u s h

New member
שאלה יפה ../images/Emo140.gif

אולי זה הרגל, אולי זה משהו שאנחנו מכירים מהסביבה הקרובה, אולי זה רצון לקבל תשומת לב.

אני חושבת..

שפחד משינוי משחק כאן תפקיד מאוד גדול. בעיקר כי בדרך כלל מישהוא חיצוני צריך לעזור לך לחולל את השינוי הזה. אנחנו אוהבים להיות במוכר, שיוי יכול לעשות טלטלה שאנו לא יודעים איך נתמודד איתה. וחוץ מזה חשבתי שאם משמרים משהו שהוא לא טוב אולי כדאי לחשוב למה עדיין יש את החלק מבפנים שלא חושב שמגיע לך טוב עד הסוף או חושב שמגיע לך תמיד קצת רע...

מון שרי

New member
נסיון לתיקון

האמונה שהפעם זה כן יהיה טוב, ולא רק שהפעם כן יהיה טוב, אלא שהפעם הזו תהיה תחבושת לכל הפצעים שנוצרו בפעמים האחרות שלא היה טוב.

למעלה