מה בפועל צריך להריץ ווינדוס 11

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ובכן יש כמה וכמה תנאים..והמון אנשים שלא מרוצים מהתנאים של מיקרוסופוט לכן זה עוד עשוי להשתנות כולם מקווים בעיקר בדור המעבדים, המצב כרגע שיש מעבדים מלפני שנים לא רבות שלא יוכלו להריץ ווינדוס 11 אבל נראה.
מה כן חייב ובדקתי בעצמי על המחשב שלי

1 מערכת מחיצות ווינדוס חייבת להיות GPT לרוב המחשבים כרגע זה על מצב MBR יש תוכנות לשנות את זה או בהתקנה מחדש אפשר.
2 הביוס חייב להיות על מצב UEFI ובו בלבד.
3 צריך מעל 4 גיגה זיכרון ( לא נפח איחסון אלא זיכרון פיזי )
4 דיסק קשיח עם 64 גיגבייט פנויים.
5 Trusted Platform Module (TPM) מגרסא 2.0
6 תאימות ל-DirectX 12 ואילך, עם מנהל התקן של WDDM 2.0
7 יכולת אתחול מאובטח
8 מסך עם רזולוציה מעל 720P
9 ווינדוס 11 הום יחייב רישום למיקרוסופט להפעלת הגדרות ופעולות שונות

בדקתי את זה על שני המחשבים שיש לי במחשב החדש יש לי את כל התנאים אחרי שעשיתי עבודה לסדר מחיצות וUEFI ויש כרטיס מסך מובנה מתאים וכו'...במחשב הישן אין לי. כלומר לא כל מחשב לפי המצב עכשיו יוכל להריץ ווינדוס 11 . מצד שני ווינדוס 10 יחיה עד אוקטובר נדמה לי 2025 עד אז יהיה זמן להחליף מחשבים..
זה מה שהבנתי מה התנאים .

מה עושים בפועל ? יש 4 חודשים בערך להפצה אז תשאלו ננסה להסביר איך משנים מערך מחיצות . איך יוצרים מצב של UEFI איך בודקים ומשנים לTPM 2.0 כמה נפח יש .כמה זיכרון יש לכם ואיזה דור המעבד..וכו'...שתוכלו לדעת מה מצבכם

בהמשך מיקרוסופט תשחרר ( מחדש ) את כלי הבדיקה שאמור יהיה לומר מה לא מתאים ולפי זה לסדר מה שצריך או להבין שאין לכם את הרכיב..יש רכיבים כמו TPM 2.0 שאם רק זה חסר אפשר לרכוש ( זה חלק פיזי שמרכיבים בלוח אם )..
ונקווה לטובת מי שרוצה ווינדוס 11 ולא יכול עם המחשב שירדו המחירים הגבוהים שיש בשל הקורונה..:)

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
רוב המידע מפה

וכמובן יוטיוב שאני עוקב ..על הדיווחים ומה קורה בעולם חומרה תוכנה :)

אפשר להוריד כלי פרטי לא של מיקרוסופט שבודק לפי הנתונים שיש כיום אם הווינדוס מתאים או לא ומה צריך לשנות ( יכול להיות שינוי ממיקרוסופוט במעבדים בעיקר)

וידאו באנגלית שמראה איך ואיפה בודקים

בנתיים הכי טוב לחכות מה שניתן להתקין היום דרך תוכנית נסיינים זה גרסאת פיתוח שמתאימה רק לבקיאים ממש ויהיו בה בעיות ..לחכות להפצה לציבור הכי טוב. מה שכן יש זמן להכין את המחשב..ויש פה תהליכים לא קלים למשתמש ממוצע לעשות ..אבל אם רוצים להיות מוכנים לעידכון החינמי למי שיש ווינדוס 10 לפחות, צריכים להכין כבר לדעתי את המחשב אם לבד אם עם טכנאי מחשבים.

arseny92

Well-known member
מנהל
איזה דור המעבד
בדיקה אם המעבד מתאים מבצעים כך
יש רכיבים כמו TPM 2.0 שאם רק זה חסר אפשר לרכוש ( זה חלק פיזי שמרכיבים בלוח אם )..
בתנאי שיש בלוח את החיבור הייעודי עבור TPM, ואם אין, תאלץ להשתמש ב-fTPM אשר נתון להתאפס בכל עדכון קושחא

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בדיקה אם המעבד מתאים מבצעים כך

בתנאי שיש בלוח את החיבור הייעודי עבור TPM, ואם אין, תאלץ להשתמש ב-fTPM אשר נתון להתאפס בכל עדכון קושחא
אוקיי אז יהיה אפשר להפעיל אחרי עידכון אבל הווינדוס יעבוד..על תאימות מעבדים יש עדיין לחץ ציבורי..לכן לא נכנסתי ממש לזה..בכל מקרה יש רשימות מסודרות לכך ..אנשים לרוב יודעים איזה מעבד יש להם וקל לבדוק את זה ..התאימות נראה מה יהיה...איזה דור INTEL או AMD בסוף יתאימו...זה סיפור שלא נגמר עדיין.

arseny92

Well-known member
מנהל
אוקיי אז יהיה אפשר להפעיל אחרי עידכון אבל הווינדוס יעבוד..
TPM כולל את מפתח האימות האישור לאתחול מאובטח וכן את מפתח הפיענוח לביטלוקר שמחויב לגרסא הביתית
TPM שמתאפס כשלא לצורך לא ייתן לך לאתחל את המערכת, ולכן fTPM זו בעיה בפני עצמה וגם שכיום עדכוני ביוס לא בהכרח דבר שמורידים מאתר יצרן הלוח כי העדכון יכול להגיע גם ב-Windows Update.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
TPM כולל את מפתח האימות האישור לאתחול מאובטח וכן את מפתח הפיענוח לביטלוקר שמחויב לגרסא הביתית
TPM שמתאפס כשלא לצורך לא ייתן לך לאתחל את המערכת, ולכן fTPM זו בעיה בפני עצמה וגם שכיום עדכוני ביוס לא בהכרח דבר שמורידים מאתר יצרן הלוח כי העדכון יכול להגיע גם ב-Windows Update.
אני מניח שמיעוט אנשים יצטרכו לקנות רכיב בכמה שנים האחרונות יש TPM2.0 כבר במערכת ממילא....גם לא בטוח שחומרה אחרת תתאים ...הבאתי את זה כמידע אפשרי...בפועל מחשבים ישנים סביר להניח שישארו על ווינדוס 10 עד 2025 ..ומי שממש רוצה ווינדוס 11 יקנה מחשב חדש כבר..

למעלה