מה בפינה
איך משחררים.

מה בפינה
איך משחררים.

השבוע היו כמה פוסטים בנושא (לאפשר לילדים משהוא שקשה לי איתו/לשחרר מצב מהעבר ולהמשיך הלאה) וחשבתי שאולי שווה לרכז את הכל ביחד.
אשמח אם תשתפו מניסיונכם (גם אם שיתפתם כבר בפוסטים של שבוע שעבר) איך עשיתם את זה, מה יצר את השינוי, איך שיחררתם?

אין כמו שירשור עם המון דוגמאות של מה עשיתם ועבד לכם, בשביל לעזור לאחרים. אם לא היום, אולי מחר


איך מאפשרים לילדים משהוא שקשה לנו איתו ?כמו טרמפולינה.
איך עושים שינויי בחיים?
איך עוזבים מצב שלא נוח לנו וממשיכים הלאה?
לפעמים השינוי מתחיל בדברים הקטנים ביותר, באו נשים אותם שחור ע"ג לבן.

מקוה שהנושא לא מוצא כבר ונוכל לקבל תמונה על היכולות המדהימות שלנו לצאת ממקום קשה למקום טוב יותר.

ואיך אפשר בלי – Let it go
 
עונה.

בשבילי לשחרר זה אומר לעשות מקום למשהוא אחר.

אז קודם כל צריך להגיע להבנה שצריך לפנות מקום למשהוא אחר. אח"כ בצעדים קטנטנים, ללכת לכיוון היעד.
אני תמיד מנסה לדמיין את עצמי במקום הזה. כמו שאמר וולט דיסני: אם אתה יכול לחלום על זה, אתה יכול לעשות את זה.

כמה חבל שאין לנו כפתור שאפשר פשוט ללחוץ עליו
 

noaronen1

New member
עונה אחרי סיטואציה שקשה לי לשחרר

מכירים את זה שבחיים פתאום נתקלים באיזה אירוע שאי אפשר להפסיק לחשוב עליו? אתם לא מבינים מה עשיתם לא בסדר שקרה מה שקרה.
אז כשקורה דבר כזה קשה לי לשחרר. מצד שני אני מנסה תוך כדי להאט את קצת המחשבות וללמוד ממה שקרה - כמו שהאחרות אמרו ללמוד מתוך הסיטואציה ולהמשיך קדימה. אני חייבת שלציין שבסיטואציה של היום שהיתה קשורה בעבודה שלי, ציפיתי לביקורת מבעלי ולהפתעתי בעלי אמר לי שאני מי שאני ואני צריכה להישאר נאמנה ואמיתית למי שאני. גם אם זה לפעמים מפחיד/מרתיע אחרים. עצם העובדה שהוא היה שם לצידי והאמין בי ולשמור על מי שאני מאוד "שיחרר" את התחושות שהסתובבתי איתן. אז איך נקרא לזה - לשחרר את הצורך לרצות אחרים ולהישאר נאמנה למה שאני עושה? כנראה...
מקום אחר שקשה לשחרר - בהמשך לטרמפולינה הוא הפחד העז שלי שיקרה משהו לילדים. אני כל כך רוצה להיות האמא הזה שנותנת חופש מוחלט לילדים שלה וכמו פולנייה טובה קשה לי לשחרר ולחשוב שהם יפגעו, מן קונפליקט בין אהבה לאהבה חונקת. וזה די כואב לי כי אני מאוד רוצה שלראות אותם חופשיים על הטרמפולינה ומצד שני....
נירית - תודה על הנושא המעניין.
 

Mottek

New member
רק לגבי הילדים

תראי, תאונות יכולות לקרות בכל מקום ולכל אחד. הבן הגדול שלי, הכי אחראי בעולם (בדרך כלל), ילד חננה, לא משתולל, לא משחק כדורגל הצליח לשבור שלוש עצמות בשלוש שנים. פעם אחת התחלק בבי"ס, בפעם השניה נפל אצל השכנים ובפעם השלישית הפיל את הידית של הסכין על הבוהן... (אני ובעלי כבר צוחקים שעוד ישלחו אלינו עובדת סוציאלית).
אני סומכת על הילדים שלי ומעבירה להם את הסמכות הזאת ואת הבטחון שלי ביכולות שלהם. גם אם יש משהו שאני לא 100 שלמה איתו, אני אסביר לו את הסיכונים ואדבר על כללי ההתנהגות שאני מצפה ממנו וכמובן אם יש חברים, אז אני אסביר לו שהוא אחראי עליהם. אחר-כך כשהוא חמוש במידע הזה אני שולחת אותו לשלום ובוטחת בו שיתנהג בזהירות. אם יש גם ילדים אחרים, אין לי בעיה להסביר להם רגע לפני שהם מתחילים להשתולל מהם כללי ההתנהגות שלי. ואז מידי פעם בודקת לראות שאכן כללי הבטיחות נשמרים. אם משתוללים או לא מתנהגים כראוי אני מזכירה להם, וזהו.
לדעתי חלק מהתפקיד שלנו בלהיות הורים זה ללמד את הילדים לקחת אחריות, לנסות לעשות דברים לבד, לעשות טעויות ולהסיק מסקנות ואחר כך ללמוד מהטעויות.
 
אולי תוכלי לעזור לי


כתבת: "גם אם יש משהו שאני לא 100 שלמה איתו, אני אסביר לו את הסיכונים ואדבר על כללי ההתנהגות שאני מצפה ממנו"

אני מוצאת את עצמי מדברת עם בוני על סכנות שאולי היא לא יכולה להכיל. שאני בעצם מפחידה אותה. כל פעם מחדש אני חושבת שאולי נתתי יותר מידי אינפורמציה, נכנסתי עמוק מידי. אני מנסה להכניס לשיחה רק את מה שרלוונטי ואפשרי לה להבין, ואיכשהוא אני מרגישה שאני מעבירה יותר מידי פחדים.

דוגמאות לנושאים:
אתמול היא שאלה אותי למה ילדים לא יכולים לפתוח דף פייסבוק לעצמם.
כשהיא היתה בת 4 בערך דיברתי איתה על חטיפת ילדים בעקבות מקרה שהיה. פחד נוראי שיש לי מאז שהיא נולדה.
למה אני הולכת איתה לשירותים ציבוריים ולא מאפשרת לה ללכת לבד.

בוני על פניו ילדה עם ביטחון עצמי גבוה, ואוהבת להתבדל. אבל יש לה המון פחדים. אני מאמינה שיש לי חלק גדול בהקשר הזה. גם אני פחדתי נורא ומהמון דברים. היום אני מאוד בשליטה על זה, אבל זה קיים שם בפנים.

ברור לי שאת לא יכולה לענות לי ממש. אני מעלה את זה בתור בעיה נוספת (כאילו שהנושא הזה לא מספיק כבד
)
 

Mottek

New member
מנסה לענות

אני נצמדת לעובדות ולא מכניסה רגשות למשוואה. אני רוצה שהם יהיו מודעים לסכנות/סיכונים אבל לא רוצה להשליך את הפחדים והחששות שלי עליהם. אני מאוד מנסה לא לחפור (מכריחה את עצמי להפסיק אחרי פעמיים של הסברים). מצד שני אני כן רוצה שהם עצמאים, ואני רוצה לתת להם את הכלים בשביל להתנהגות נאותה כדי שהם יוכלו להסיק מסקנות נכונות בכוחות עצמם. הלוואי שהיינו יכולים לעטוף אותם בצמר גפן עד שהם היו בני 30, אבל זה לא ריאלי.

facebook דוגמא נפלאה (גם לבן שלי אין. לי יש, אבל אני משתמשת בו בעיקר בשביל לקרוא עדכונים מהמשפחה. אני כמעט ולא כותבת בו).
אפשר לפתח את השיחה ללמה היא כן רוצה להשתמש בפייס, מה היא שמעה עליו/מה היא יודעת ואז לענות לה ישירות לגבי דברים הספציפיים.

למה לא פייס?
כי זה כלי למבוגרים. כשאת תהיי יותר גדולה נעזור לך להשתמש בזה.
יש שם תכנים שלא מתאימים לילדים שאנו לא רוצים שתחשפי אליהם.
לפעמים יש שם אנשים לא נחמדים ואנחנו לא רוצים שתדברי עם זרים.
*ולפעמים מותר גם להגיד כי אני אמא וכך אני מחליטה כי אני דואגת לך ולשלומך.

חטיפת ילדים:
אני תמיד צריכה לדעת איפה את.
לא יוצאים מהבית בלי להודיע מראש.
לא לדבר עם זרים ולא לתת פרטים אישיים.
אף פעם לא להכנס למכונית שאת לא מכירה ושאני או אבא שלך לא אמרנו לך עליו מראש.
* אני גם שלחתי את הגדול לחוג הגנה עצמית שהיה בבי"ס היסודי שהועבר ע"י המשטרה שבו הדגימו לילדים מה לעשות במקרה של חטיפה: לצעוק you are not my daddy/mommy (במקום לצעוק help or fire שפעם היו אומרים לעשות). לבעוט בכל מקום אפשרי (כף הרגל, אשכים) ולברוח כמה שיותר מהר.

שירותיים ציבוריים:
עד גיל 7-8 אני מסכימה איתך, גם אני לא מאפשרת להכנס לשירותיים ציבוריים לבד ולי יש בנים אז אני לוקחת אותם איתי לשירותי הנשים (לא מלתחות).
אבל אחר-כך צריך לשחרר לדעתי. היא כבר גדולה. היא יודעת מה צריך לעשות ואין לה בעיה לנגב יותר או לרכוס את המכנסיים או אפילו להגיע לברזים בשביל לשטוף ידיים.
תגידי לה שאת עומדת מחוץ לשירותים ומחכה לה. ותזכירי לה לא לדבר עם זרים. לעשות את מה שצריך לעשות ולצאת.
דווקא אני מוצאת שהחלק הזה של השירותים הרבה יותר קשה לי לשחרר בגלל שיש לי בנים, ואז אם כן יש בעיה או שהם צריכים עזרה בשירותים אז אין לי שליטה כי אני לא יכולה להכנס לשירותי הגברים לעזור. הגדול כבר מגיל 9-10 הולך לבד לשירותים והיום הוא כבר משגיח על האמצעי לפעמים. ואם כבר מדברים על זה, אז הגדול עכשיו גם משתמש במלתחה של הגברים בבריכה. הוא נכנס פעם או פעמיים עם בעלי, דיברו על כללי ההתנהגות ומאז הוא לבדו.

לא יודעת אם עזרתי, אבל מקווה שנתתי קצת חומר למחשבה.
 
היכולת שלך לפשט הכל ולעשות את זה

כל כך קל מדהימה אותי כל פעם מחדש.

ברור לי שזה לא כל כך קל לבצע, גם לא לך, אבל לפחות זה ברור לך בראש.

המון תודה
 
חשבתי על זה אתמול המון.

משום מה, לא נראה לי שהבת שלי תקבל את התשובה "יש שם תכנים שלא מתאימים לילדים שאנו לא רוצים שתחשפי אליהם."
יתפתח דיון ואז .....

אבל אני לוקחת איתי את הפשטות, ורק אם היא פותחת דיון, אז אין ברירה.
 
אני חושבת מהבוקר על הפוסט שלך

אז קודם כל, אני לא חושבת שיש דבר כזה לשחרר. אפשר לקבל מצב, להשלים איתו או לחיות בפחד ועדיין להתמודד, אבל אני לא חושבת שאי פעם אפשר להשתחרר או לשכוח משהו שעוצר אותנו מלהתקדם.

איך מאפשרים לילדים משהוא שקשה לנו איתו ? אני חושבת שזה תלוי מאוד בהגדרה של משהו שקשה לנו איתו, ועד כמה אפשר להתגבר על הפחד או כמה חשוב לילדים לעשות משהו. אני למשל מאוד מאוד מאוד מפחדת מנדנדות, ברמה כזו שאני לא מסוגלת לראות ילדים בגן שעשועים על נדנדנות, ובוודאי לא את הבנות שלי. הסברתי להן שיש דברים שאני לא מרשה לעשות איתי ביחד, אבל מותר להן לעשות שהן בגן שעשועים עם אבא או עם חברים. הן לא אוהבות את זה, אבל קיבלו את זה, ואני בתמורה, אחרי הרבה חודשים הסכמתי שהן יתנדנו שאני איתן, אבל חלש מאוד. הן מאוד מכבדות אותי ואת הפחד הלא רציונלי שלי מנדנדות, והן גם מבקשות מחברים לידן שלא יתנדנדו גבוה מידי כי אימא שלהן מפחדת (ולשמחתי גם החברים מתחשבים)

איך עושים שינויי בחיים? יש דרגות שונות של שינוי, אי אפשר להשוות שינוי תזונתי לשינוי במצב תעסוקתי (מבחירה או לא). אני לאחרונה עשיתי המון שינויים בחיים שלי, ואלו התובנות שלי:
אי אפשר לעשות שינוי לבד. גם אם השינוי הוא אישי חייבים משהו שילווה לאורך כל התהליך, ולאו דווקא הבן זוג או ההורים. חברה טובה, אחות, משהו שיכול לשים את המראה מול הפנים בלי לייפות את המציאות או לנסות להניא מהתהליך. בנוסף, להתייעץ עם איש מקצוע רלוונטי מאוד עוזר. וגם להבין שזה בסדר להכשל, לא להתקדם במשך תקופה ארוכה, לפחד, לכעוס, ולהצליח


איך עוזבים מצב שלא נוח לנו וממשיכים הלאה? לא עוזבים מצב שלא נוח איתו אף פעם, הדבר היחידי שצריך לעשות זה להתקדם הלאה דרך הקושי, להבין למה קשה ואך מתגברים עליו, אבל הוא תמיד נשאר. אני מצרפת משהו שכתבתי בפורום צליאק לפני שנתיים, ינואר 2012, מזהירה שזה קצת ארוך, ומאוד אישי וכואב, אבל חשוב לי להביא את זה גם לפה, למרות שזה לא שחרור מהסוג שדיברו עליו השבוע, זו המפלצת איתה אני התמודדתי.

"לבת שלי יש צאליק. וגם לי. אני גילתי בעקבותיה, לא ידעתי שיש לי, והרופא חושד שזה בכלל התפרץ אצלי רק אחרי הלידה השנייה. אני שונאת שיש לי צאליק, ואני סובלת נורא, וקשה לי, וברגע שתהיה תרופה, אני הראשונה בתור. שונאת צאליק!! שונאת שיש לי צליאק!! לא ידעתי שיש לי, לא היו לי תופעות לוואי והייתי יכולה לחיות עד גיל 80 בלי לדעת שיש לי....... היא לא גדלה, וכמו כל אימא דאגתי ודאגתי ודאגתי והתעקשתי על בירורים וידעתי בפנים שמשהו לא תקין בגוף הזעיר שלה, ובכרס הגדולה שלה. ואז וגילנו שיש לה צאליק. נכון שזו מחלה שאפשר לטפל בה, ואנחנו מקבלים את זה כמובן מאיליו כי במשפחה שלנו יש עוד צליאקים, והיא בכלל קיבלה את זה בצורה בוגרת ומצויינת. בא לי לבכות שאני חושבת על הבגרות שילדה בת 3 הפגינה בבית חולים ואת הטיבעיות שבה היא קיבלה את עובדות החיים. אני הייתי מופרקת לגמרי, במשך חודשים הייתי באבל. ללכת לסופר היה סרט, להגיד לה לא שבר לי את הלב. להכנס למטבח של הסבתות, להסביר בכל מקום, לשמור על כל פירור שנכנס לה לפה. אני לא קיבלתי את זה טוב בכלל......
ואז גיליתי שגם לי יש. את הבשורה הזאת קיבלתי בקור רוח, אולי בגלל שאני אדם בוגר אולי כי הוקל לי שהיא לא צריכה להתמודד עם זה לבדה. אבל זה קשה לי מאוד. ממש מלחמה יומית. אני אוהבת לחם, אני מפנטזת על הלבן של החלה, על סופגנייה טרייה, על אגרול מלא ירקות, דייסת שיבולת שועל. אני מתגעגעת לימי האפייה הקלים שלא צריך לערבב מיליון סוגי קמחים ומגמישים, שקניות בסופר היו קלות, שלחם לא עלה 20 ש"ח לכיכר. לפעמים אני לא עומדת בזה, ונכנסת למאפייה כדי להריח לחם (ולבכות בדרך הבייתה). ולפעמים אני קונה פריטים שכתוב עלול להכיל גלוטן, כי אני כועסת שאין גלוטן במוצר אבל החברה לא לוקחת אחריות"

היא בת 4.5. קסם אמיתי. הבת הבכורה שחיכיתי לה, חלמתי אותה וציפיתי לה. וכעסתי עליה כמעט שנה והאשמתי אותה בצאליק, של שתינו. כמו אישה מפגרת, האשמתי ילדה בת 3 במשהו שלא בשליטתה. אלו הגנים הדפוקים שהעברתי לה, ואך בכלל אפשר לכעוס שהמחלה התפרצה אצלה ולא אצל אחותה הקטנה או שלאימא שלה יש את הגן הדפוק. אני לא יודעת כמה העברתי לה את הכעס. את האכזבה, ממני, ממנה, מהגוף, מהטבע, מהחיים. אני מקווה שהיא לא קלטה כלום, כי היא לא התנהגה אחרת איתי. אני חברה. אני אימא, אני כועסת שצריך, ורכה שצריך, ואני מלטפת, ולוקחת לרופא, ומנחמת, ומחנכת. אני התנהגתי כמו אימא שלה, אבל בפנים נשרפתי מרוב יסורי מצפון. אך אני יכולה לכעוס על הבת שלי?! למה הכעס מופנה כלפי ילדה? אך מפסיקים אותו? במשך שנה כעסתי נורא. כל הזמן. כמו שכתבתי, עשיתי את כל הדברים שעושים, לא הפסקתי לחבק ולנשק, הלכנו לרופאים, צחקנו, טסנו לחו"ל, הכל התנהל על ימי מנוחות, ועדיין בתוכי המפלצת נוהמת. שנה וחצי עברה מאז גילוי הצליאק שלה, שנה משלי והפסקתי לכעוס לאט לאט. אולי קיבלתי יותר את עובדת הצאליק, אולי עבר מספיק זמן כדי שאני אקבל את השינוי בחיים כעובדה קיימת, כמו הבת שלי. הקניות לא נעשו יותר קלות והן גם יקרות נורא. בעלי היה בהלם שסיפרתי לו אך אני הרגשתי. אך אני מרגישה עדיין, לפעמים. כועסת על מר גורלי, כועסת על מר גורלה. הוא אמר שהוא לא שם לב בכלל למה שקורה בתוכי, והוא לא ראה שאני מתנהגת איתה בצורה שונה. בכיתי מהקלה, ואולי גם היא לא שמה לב למה שקרה לי. אולי לא הרסתי אותה. אולי לא קילקלתי את היחסים בנינו ואולי לא התנהגתי איתה בצורה אחרת. אולי הכל בסדר, ואני נורמלית, והיא נורמלית.
היא בת 4.5. היא הגיבורה שלי, ויש לי הרבה מה ללמוד ממנה. היא מקבלת את החיים כמו שהם. אסור גלוטן, אז אסור. ונכון שהקרמבו נראה מפתה, וללחם יש ריח נורא נעים, אבל אסור. אז אסור. והיא לא תבקש אפילו לטעום. אני אוהבת אותה, ודואגת לה, ממש ברמה של חרדה. היא לא גובהת. ושוקלת 13 קילו. והכרס של הצליאק חזרה. אני חושבת ששוב התפרצה המחלה, ואני מתייסרת ממחשבות שהיא לא גדלה, ואני מפחדת. כל כך מפחדת וחרדה לילדה שלי. יש לנו תורים חדשים לגסטרולוג, ולאנדוקרינולוג. עוד ועוד בדיקות. וחשדות חדשים לזיהום, ודאגות, וכעסים וייסורי מצפון.

ושוב אני כועסת. לא עליה, עלי. אולי בגלל שהייתי שקועה בכעס ובעצמי לא טיפלתי בה כראוי? אולי פספסתי משהו? איזו מן אימא כועסת על הבת שלה? מאשימה אותה בדברים שלא בשליטנו? אך מפסיקים את הכעס, ואת החרדה, ואת יסורי המצפון? האם כל הרגשות האלא מונעים ממני להיות האימא שהיא צריכה שאני אהיה? האימא שאני רוצה להיות עבורה? אני מרגישה שנכשלתי, לא יודעת איפה, אבל אני מרגישה שנכשלתי. מאוכזבת וכועסת. כבר לא עליה, עלי..... ושוב, הכל מציף אותי...."

טוב, כבר עברו שנתיים מאז שכתבתי את זה, אני כבר לא מרגישה ככה, אבל עבורי לשחרר זה להתסכל למפלצת בעיניים, להגיד לה שאני יודעת שהיא שם, שאולי היא לא תעלם, אבל אני כבר לא מפחדת ממנה, אני כבר מבינה למה היא מפחידה, למה אני עוצרת, ושאני מקבלת אותה. לי זה עזר.


ודרך אגב, השיר המקסים שהבאת, כל כך השפיע עלי, המשמעות שנתתי למילים עזרו לי מאוד לשחרר
 
לשחרר זה להסתכל למפלצת בעיניים

כל כך נכון!
לפני שהכרתי את מי שהיום הוא בן זוגי ואבי ילדי היה לי בן זוג שאהבתי מאוד, ואחרי כמה שנים של זוגיות הוא החליט להיפרד.
הייתי שבורה ואבלה. ואז הבנתי שאני חייבת לשחרר את התשוקה שלי שנמשיך להיות ביחד, שהוא יתחרט, שזה זמני. כמו בהריון שאיבדתי ואף ביתר חדות, הבנתי שאני לא יכולה להחזיק בכוח משהו שכבר לא נמצא שם. אני לא יכולה להחזיק את האהבה שלו אם הוא לוקח אותה. וההיאחזות ברוח הרפאים הזאת הורסת אותי.
ההכרה בסופיות של העניין היתה כואבת מאוד, אבל היא היתה המפתח להצלחה. זה היה כאב מצמרר, לא משהו שעושים כלאחר יד בכלל (יש משהו בביטוי "לשחרר" שנשמע מאוד פשוט, כשזה בעצם כל כך קשה!). אבל כאשר ויתרתי על הרצון שלי להיאהב על ידי הבחור המסוים הזה, הכל השתנה. ושחררתי.
שבועיים עברו עד שקלטתי את זה, והם היו נוראיים. התקופה שלאחר מכן היתה אחת המאושרות בחיי. הרגשתי כל כך טוב, כל כך שלמה. זהרתי משמחת חיים. ואחרי שלושה חודשים הכרתי את בן זוגי הנוכחי, ומאז לא נפרדנו.
 

mumfor4

New member
אני ממש מבינה אותך


תודה ששיתפת .
פרידה היא לפעמים כמו התאבלות על מישהו שמת .
 

mumfor4

New member
את באמת קסם של אישה


הלוואי שימצאו תרופה לזה .
בינתיים אני רוצה להפנות אותך ללינק של אישה איראנית מקסימה , חולת צליאק
אני מבשלת הרבה מהבלוג הנפלא שלה , למרות שאנחנו בריאים .
האוכל שלה טעים ומגוון .
 

Mottek

New member
להסתכל למפלצת בעינים. יפה אמרת!

כל-כך נכון. גם אני עם גישה דומה אבל אני מגדירה את זה קצת שונה. למדתי לקבל את הקשיים והמכשולים, ללמוד מהם ולהמשיך הלאה עם התובנות החדשות.
עברתי הרבה דברים (ותסלחו לי שאני לא רוצה לפרט), אבל הגעתי למסקנה שאילולא הדברים הרעים שעברתי, לא הייתי מי שאני היום. ולמרות שהייתי מאוד שמחה את הדברים הרעים האלו לא היו קורים לי, הם קרו. אז כמו שאני רואה את המצב יש לי שתי אפשרויות: הראשונה היא לחיות בהדחקה. לא להסתכל למפלצת בעיניים (אהבתי, תודה) ולהתנהג כאילו לא קרה דבר וכאילו להמשיך הלאה. אבל אז אני מרגישה שאני חיה את החיים על מסילה נעה ואין לי שליטה.
האפשרות השניה היא לקחת אחריות ולהגיע להשלמה (לשחרר?). להכיר בעובדה שקרה מה שקרה. ללמוד ממה שקרה, להפיק תובנות, להבין למה קרה (אם רלוונטי), אם אפשר היה לנהוג אחרת ומה לעשות בפעם הבאה (אם רלוונטי), ולהמשיך הלאה במסלול בו יש לי שליטה מלאה על החיים שלי ועל העתיד שלי. הגעתי למסקנה שאני לא יכולה לקבל אחריות של התנהגות של אנשים אחרים ושאני לא יכולה לשנות אותם, אבל שאם אני ממשיכה באפשרות של ההדחקה אז הם בעצם מנצחים אותי עוד פעם.
"מה שלא הורג מחשל" פעם חשבתי שזו קלישאה, אבל היום אני הרבה יותר מקבלת את זה. וגם "לכל דבר ישנה סיבה, לכל דבר מקום" אז אני לא מנסה יותר להבין למה קרה מה שקרה, אבל בעקבות הקשיים שהיו לי הצלחתי למצוא כוחות שלא ידעתי שהיו לי והפכתי לאישה הרבה יותר אסרטיבית וחזקה ממה שאי פעם דימיינתי לעצמי שאהיה.
אני מדמיינת שיש לי תיק קטן גב קטן בו נערמים הדברים הקטנים והגדולים כאחד. לפעמים התיק הזה מתמלא יותר מידי ואין בו מקום והוא נורא כבד. אז אני פותחת אותו ועושה סדר. אם יש דברים שכבר לא רלוונטיים לחיים שלי עכשיו אני יכולה להשאיר בחוץ (לא לזרוק, לא לשכוח, רק לשים במקום אחר שלא יתפוס לי מקום בתיק). אני מנסה להפיק מאותם מאורעות את הלקחים, ורק אותם זה לשמור (זה תופס הרבה פחות מקום!).
 

me too

New member
הלוואי והייתי יודעת

אני מניחה שאם הייתי יודעת, מצבי היה טוב יותר.
הבנות כתבו מקסים.
 
למעלה