איזה יופי של שרשור... ממתקים ועברית
מצטרפת.
<טיפ היכרות: טחינה, אם לבן 6 ולבן שנה, מלבורן, אוסטרליה>
לי היו שני תחומים של "שחרור" בקשר לגדול שלי.
אחד זה העניין של אכילת ממתקים
והשני של שמירה על העברית, ולימוד קריאה בעברית.
העסק עם הממתקים היה פשוט: אני מכורה לסוכר, גמולה כ-15 שנים, ולא רציתי שהילדים שלי יסבלו את מה שאני סבלתי כילדה, עם חוסר המנוחה התמידי והתשוקה למתוק.
אז הייתי מאוד נוקשה בשנים הראשונות, לא הכנסתי שום ממתק הביתה (כולל עוגות ועוגיות), לא אכלתי לידו שום דבר שלא הייתי מרשה לו (פרט לאגוזים, אבל זה לא נחשב, כי האיסור הוא זמני ומטעמי חנק) וגם הרגלתי אותו שאם מקבלים סוכריות אומרים תודה, ואחר כך זורקים לפח (אני לא אשכח את המבט הנדהם שהיה לו פעם ראשונה שעשיתי את זה... אבל הוא התרגל, והיום חושב שזה נורמלי).
פעם במסיבה כשהוא היה בן שנתיים ראיתי שהוא מצא חתיכת עוגת שוקולד והייתי צריכה לשבת פיזית על הידיים שלי כדי לא לקחת אותה ממנו - לא רציתי שהוא יאכל את זה, אבל גם לא רציתי ליצור סצנה ולהסב את תשומת לבו לעוגה. אז ישבתי בשקט וחרקתי שיניים עד שהוא לקח הפסקה והניח את החתיכה בצד. אז באתי אליו, אמרתי לו "נכון? זה באמת מתוק מדי", לקחתי אותה ונתתי לו אבטיח (שהוא מאוד אוהב).
בגיל שלוש בערך התחלתי להרשות לו לטעום עוגות, ועקבתי בשבע עיניים אחרי התגובות שלו.
כשראיתי שהוא לא מפתח התמכרות לסוכר, שהוא מסוגל לקחת עוגיה או שתיים ואחר כך לחזור לשחק ולא להיות אובססיבי על לקבל עוד ועוד - שחררתי.
היום אנחנו עדיין לא קונים מיוזמתנו שום ממתקים, ולא מחזיקים בבית, אבל בחוץ, במסיבות יומולדת אני מרשה לו די הרבה, כולל סוכריות. אבל אנחנו עדיין מדללים שקיות הפתעה, מרשה לו סוכריה אחת ואת כל השוקולדים, וזורקת את שאר הסוכריות.
העברית היא נושא לפוסט אחר
<לילה>