מה בפינה
אם הייתם ...

carlimi

New member
הפורום הזה הוא לא פורום פוליטי

גם לא כשמדובר ב"משאלות".
יהיה נחמד להשאיר אותו ככזה.

את כותבת כאורחת ולכן אני לא יכולה לכתוב לך בפרטי.

את יכולה בהחלט להשתתף בפורום למרות שאני מבינה שאת לא ישראלית בחו"ל, אבל שווה לחשוב עוד פעם על מה שכותבים. לדעתי האישית, הפוסט הזה שלך לא לענין

carlimi

New member
כל אחד חווה דברים אחרים

אני לא חיה כאן מליון שנה שלא חוויתי דברים קשים בישראל.
בואי (ונראה לי שאתה יותר בוא אבל לא חשוב) לא ניכנס לשם.
&nbsp
ואם אלו החלומות שלך - שיבושם לך.

een ogenblik

New member
לחלום על חזרה אישית הביתה, זה חלום

לחלום על הגליית אנשים אחרים מביתם כדי שתוכלי לחזור הביתה, זו כבר פוליטיקה.

carlimi

New member
יש זמן ומקום לכל דבר

יש מי שרוצה להתעסק ב"חלומות" ויש מי שרוצה לעזור להורים שמתמודדים עם מעבר משפחתם לחו"ל.
יש בתפוז, פורום פוליטיקה, אני בטוחה שיקבלו אותך שם בזרועות פתוחות.
למה להכניס בכוח משהו שבאי הפורום הנ"ל לא מעוניינים בו?
איך זה בדיוק תורם לחיים שלך?
מה גם שאת לא בדיוק משתתפת קבועה כאן, את בניק אורח ומזדמן, ואף אחד לא מכיר אותך.
איזו תמיכה בדיוק את מצפה לקבל מאיתנו?
ולא, תודה, אני אוותר בשלב זה על המייל או הטלפון אבל תודה על ההצעה.

אני מצטרפת למה שנכתב מעלי שהחלום שלך בעייתי בפורום הזה,

ושווה לעזוב את זה.

אני שמחה שמצאת משהוא טוב בפורום הזה. אולי באמת שווה לפתוח ניק בתפוז ולהצטרף אלינו בניק קבוע, ההקבלה מאוד מענינת ואשמח אם תציגי את עצמך בפוסט נפרד

Et tu Brute

New member
אני חושבת שמה שהפך את ההודעות שלך מחלום אישי

למשהו שמפריע לגולשים פה להפוך את זה לדיון כרגע זה הקטע של לגרש את כל הפלסטינים מעזה - אני בטוחה שרוב (אם לא כל) הגולשים פה מדברים הרבה פעמים על סוגיות שנוגעות לפלסטינים, זה שהם (כלומר אנחנו, אני לא מוציאה את עצמי מהכלל בהקשר זה) לא רוצים לדבר על זה *גם* פה לא אומר שמתעלמים. לכל זמן ועת לכל חפץ תחת השמים.
&nbsp

forglemmigej

New member
לא ממש פוליטיקה אבל בקשר לקשר עם מקום

בכל ההיסטוריה אנשים נדדו ממקום למקום כמו שאנחנו עושים את זה, היהודים ידועים כאנשים חסרי מנוחה שצריכים לחפש את מקומם במקום זה או אחר, "גלויות" ישראל היו הרבה לפני המרד הגדול ואפילו בתקופת הבית הראשון ואפילו אברהם ירד למצריים בזמן השבר הגדול , בכל מקום שנמצאים מנסים לבנות בית חדש ופה בעיקר אנשים מספרים על ההתאקלמות במקומות שונים בעולם, הדבר שקושר אותנו זו תרבות משותפת ובראש ובראשונה השפה שבה כמובן הכי קל להתבטא ולא צריך להסביר כלום כי כולם מכירים את הנואנסים, באירופה גבולות זזו כל כמה שנים , מדינה במובן המודרני שלה עם חוקים או חוקה זה דבר חדש יחסי שהחל בערך במאה ה-18, בהרבה מדינות באירופה מדברים במספר שפות כתוצאה מאיחוד כפוי יותר או פחות בספרד מדברים קטלנית, באסקית , גליציאנית בנוסף לספרדית, בבלגיה מדברים צרפתית, הולנדית ונדמה לי גם גרמנית, בשוויץ גרמנית, צרפתית ואיטלקית , בשבדיה , פינית , סאמי ושבדית וככה זה כמעט בהרבה מדינות האם הם מצטערים שהם לא ממש במדינה שלהם , יתכן ,אבל הם מעשיים ומעדיפים לחיות בשלוה עם אחיהם לקרקע מאשר לריב על לאומנות שממש לא מביאה לשום מקום חוץ מכאב לב , האם גרוש גוש קטיף היה רעיון טוב ,אין לי מושג לא הייתי שם אבל נדמה לי שמדינת ישראל באמת לא טפלה בכם תושבי הגוש בצורה מסודרת, או שאתם דחיתם את הקץ וקיויתם לנס שלא הגיע , אני יודעת ממקור ראשון שכאשר היה פינוי של אופירה והישובים בסיני שלחו לשם צוות פסיכולוגי שיעזור לתושבים להתגבר על המשבר, האקס שלי היה בין המטפלים באנשים בתור פסיכיאטר ונדמה לי שהפינוי הרגשי היה טוב יותר , מה עכשו את יכולה לעשות עם זה עם מה שעובר עליך, פשוט להתבונן למציאות בלבן של העיניים ולהגיד לעצמך זה מה יש ועם זה ננצח.

מה בפינה
אם הייתם ...

רילוקשיין זאת הזדמנות מצויינת לבחון את החיים שלנו ולהחליט איך אנחנו רוצים לחיות. מה נכון לנו ומה לא, לעשות שינויים. אז בואו נחלום קצת

אם הייתם יכולים לעבוד בכל מקצוע, באיזה מקצוע זה היה?

מה הדבר שתמיד רציתם לעשות אבל עדיין לא הספקתם?

אם היה לכם מיליון דולר, מה הייתם עושה עם זה?

אם הייתם מקבלים מחר 3 משאלות - מה הן היו?

אם הייתם יכולים להגיע לכל מקום בעולם, לאן היית הולכים?

תרגישו חופשי לענות על מה שמתאים לכם.

יוקלילי

New member
לו הייתי...

הייתי ממשיכה לעבוד במקצוע שלי אבל לומדת עוד דברים להרחבה ולהתמקצעות- מאחר ואני חדשה בפורום אציג את עצמי: ביבליותרפיסטית, אם לבן שלוש ובת 7 חודשים, גרים באנגליה מאז ינואר האחרון לצורך לימודים, לא פוסלים בכלל להישאר בהינתן האפשרות.
מה רציתי לעשות ולא עשיתי עדיין? הייתי עושה עוד ילד, הייתי מצליחה לאכול יותר בריא.
עם מיליון דולר הייתי לומדת בלי לעבוד, קונה בית ורכב (אין לנו אף אחד מהשניים) ושומרת גם לילדים
הייתי גרה בבית מול הים או ליד יער
שלוש משאלות: בריאות, בריאות, ומזל..ומודה למה שיש

יוקלילי

New member
אני אספר על כך בשרשור נפרד, שלא יפריע לשרשור הנחמד הזה

בינתיים חשבתי שלא פרשתי כנפיים בתגובה שלי, ונשארתי בגבולות החיים המוכרים לי. בסך הכל יש לי כל כך הרבה מחשבות ותקוות, ומצד שני עבדתי קשה מאוד כדי להגיע למה שיש לי עכשו (בן זוג, שני ילדים ומקצוע מעניין), וממילא לא כיוונתי את החיים שלי לעשיית כסף, רק שעכשו אני מרגישה בהעדרו.אז אני מרוצה ממה שיש לי, ולכן גם הרצון שהכל יישמר הוא גדול.
מבחינת חלומות שנמצאים במסלול מקביל הייתי רוצה גם לעצב בגדים, לקנות בגדים, שהבית שלי יהיה יותר נקי, לבשל יותר (בסך הכל אני אוכלת ביתי ובריא, אבל השטויות שאני מכניסה לעצמי הן ממש סוגיה למחקר), לעשות יותר ספורט (אני לא עושה כלום..)וגם מדיטציה
אבל באמת מה שחשוב זה בריאות ושלווה

לו הייתי פיראט

אם הייתם יכולים לעבוד בכל מקצוע, באיזה מקצוע זה היה? במקצוע שלי- גננת. זה המקצוע שלי לחיים

מה הדבר שתמיד רציתם לעשות אבל עדיין לא הספקתם? ללמוד קונדטוריה בצורה מקצועית ולפתוח גן.
אם היה לכם מיליון דולר, מה הייתם עושה עם זה? לפתוח גן בקונספט מיוחד שכולל 2 אהבות שלי
.
אם הייתם מקבלים מחר 3 משאלות - מה הן היו? להיכנס להריון ולהביא ילד לעולם, לפתוח גן, ולחזור לארץ...
אם הייתם יכולים להגיע לכל מקום בעולם, לאן היית הולכים? לישראל...
&nbsp
ושלא תבינו לא נכון, אני מאוד נהנית פה והחיים נחמדים וטובים לי אבל יותר קל לי בעברית, יותר קל לי שהכל מוכר וקל להבנה ולא כל דבר מצריך מילון או שהבחור יתווך... מודה שיש בי צד שקשה לו עדיין עם כל הסיטואציה ורוצה כבר לחזור לארץ ושזה יהיה בגדר חוויה שעברתי. לצערי זה לא יהיה כל כך קל כי הבחור בעניין של להישאר לעד... (מה שלא יקרה).

משל333

New member
את ממש הפתעת אותי

איכשהו התקבל אצלי הרושם שממש ממש טוב לך כאן ושמצאת את מקומך. קרה משהו מסויים שהציף אצלך את הרצון לחזור?

האמת שטוב לי ונחמד לי

והמרחק מהמשפחה המורחבת עושה לי די טוב ואין ספק שהקשר עם המשפחה התחזק מאז המעבר בזכות המרחק הזה.
אבל...
קשה לי

מרגישה שמתפשרת מבחינת העבודה כי לא מרגישה מוכנה ללמד בגן אמריקאי ולא רוצה ללמד בביה"ס גדול.
מרגישה שמתפשרת על הטיפולים כי הם מאוד יקרים אז נתקענו על הזרעות, שזה כן מכוסה על ידי הביטוח ואם היינו עכשיו בארץ- מזמן היינו עולים כיתה...
&nbsp
מרגישה שקשה לי כל הזמן לתרגם בראש הכל מעברית לאנגלית וקשה לי שהאנגלית שלי לא מושלמת ושמתבלבלת או הוגה מילים בצורה לא נכונה- קשה לי עם זה וברור שזה טבעי ושאין ספק שהאנגלית שלי השתפרה פלאים...אבל עדיין זה קשה.
&nbsp
יש הרבה דברים שטוב לי איתם ואין ספק שיש יותר זמן פנוי וחופשי ואנחנו מנצלים את הסופ"ש להנות מהעיר וממה שהיא נותנת לנו.
&nbsp
אני חושבת שגם מפחיד אותי מה הלאה כי הבחור נוטה מאוד להישאר בחו"ל ולא לחזור לארץ ואני כן רוצה לחזור בשלב מסוים ומלחיץ אותי שזה יגרום לבעיות ביננו כי אף אחד לא רוצה לוותר
כמובן שיש לנו עוד שנה פלוס עד הצורך להחליט אבל בכל זאת...

משל333

New member
מבינה את הלבטים

באמת לא קל, במיוחד נושא הטיפולים וההשארות בארה"ב לטווח ארוך.
בעיני זה פשוט מדהים שתוך מספר חודשים הצלחת למצוא עבודה, ועוד לא סתם בארה"ב אלא בניו יורק, ולא סתם בניו יורק אלא במנהטן! כדברי השיר ניו יורק- If I can make it there I'll make it anywhere
איזו סיבה יש לך ללמד בגן אמריקאי או בבי"ס גדול? מצאת עבודה שמתאימה לך בגן ישראלי ונשמע שהולך לא רע בכלל. ואת צודקת, צריך ממש "לשקוע" לתוך האנגלית כדי שהיא תבוא באופן אוטומטי. כשיש לך בן זוג ישראלי ועבודה בעברית התהליך לוקח יותר זמן. אם את רוצה להשקיע בזה אני ממליצה לך לקרוא הרבה באנגלית. בעיני זה תורם לא פחות מטלויזיה באנגלית ואולי יותר, כי אם יש מילים ומושגים שאינך מבינה יש לך את היכולת לעצור לחפש ולהבין במה מדובר. וכמובן לדבר בכל הזדמנות אפשרית, ועדיף על בסיס קבוע. למשל, אם יש לך תחומי עניין שאת רוצה להתעמק בהם, למצוא חוגים באנגלית (למרות שבמנהטן אני בטוחה שיש אופציות בעברית לכל דבר ועניין).

אבל כן, נושא הטיפולים והרצון שלך לשוב לארץ הם מה שקובעים. שימי את הדברים על השולחן, מבחינתך אין אופציה להשאר כאן לתקופה בלתי מוגבלת. הסכמת לתמוך בו ולנסות ואת עושה את המיטב להשתלב, אבל הלב שלך בישראל וזה לגיטימי לחלוטין. יכול להיות שיוקל לך אם תדברו על זה ותקבעו מתי חוזרים או שמתי בודקים אם ההרגשה שלך השתנתה ואז מחליטים על תאריך החזרה.
אין לי הרבה דברים חכמים להגיד, אז שולחת עוד
וגם איחולים שהטיפולים יעזרו אפילו אם הם לא התותחים הכבדים (ואולי שווה לבדוק ביקור בארץ ולשלב בו טיפול).

תודה

בעיקרון הורדתי הרבה מהעומס שהיה לי כי פשוט הרגשתי שאני רצה ממקום למקום ומפספסת את ההנאה מהעיר.
אין ספק שעברתי כברת דרך בחודשים האחרונים, לא מאמינה שבקרוב תעבור שנה מאז שהגענו לפה- הזוי!
&nbsp
האנגלית שלי טובה מאוד, לדעת אנשים, אבל בעיני זה לא מספיק כדי ללמד בביה"ס באנגלית. אצלי הבעיה היא בעיקר הכתיבה ולכן גם משתדלת כמה שיותר לכתוב באנגלית, רואה סדרות עם כתוביות באנגלית כדי לראות איך המילה כתובה וגם קניתי ספרים לאנגלית כשפה שניה כדי לעבוד על זה...
&nbsp
אין ספק שאם נצטרך לחזור לארץ בגלל הטיפולים- נחזור וגם אם אני ממש לא אסתדר ואשתלב פה- נחזור. אין פה שאלה בכלל.
יש לנו פה עוד שנה פלוס לחשוב על כך וגם אם הנטייה של בעלי להישאר-זה לא אומר שנישאר.
&nbsp
החיים פה לא רעים לי,אני באמת נהנית והשתלבתי בהרבה דברים פה דרך ההתנדבות, book club בעברית שאני הולכת אליו והכרתי חברים פה ובכל זאת... זה לא הבית שלי בכל מובן המילה. אני לאחרונה ממש התחלתי להתגעגע לישראל.

למעלה