מה בפינה
בית

Et tu Brute

New member
מאוד מזדהה עם דבריך

אנחנו אמנם לא חזרנו לארץ, אבל כשאנחנו מבקרים מאוד ברור לי שאני כבר לא לגמרי שייכת. ישראל השתנתה, האנשים השתנו, אני השתניתי.
אני מבקרת וזה נחמד, אבל אחר כך מאוד שמחה לחזור הביתה.

מוסיפה עוד שאלה: מאיזה דלת אתם נכנסים הביתה

בבית שלנו היום, אני ובוני נכנסות ויוצאות מהדלת הראשית ובעלי מהדלת האחורית
ככה התרגלנו, שלא כולם מצטופפים בכניסה אחת.

אנחנו בונים בית (טוב, בעלי בונה את הבית, לא אני
) ובעלי רוצה שבבית החדש, כולנו נכנס לבית דרך הדלת האחורית. אין פה ענין של חניה קרובה לדלת, זה רק בשביל שהנעליים והמעילים יהיו תלויים בכניסה האחורית כי יש שם יותר מקום (את כל החניה שהאוטו כנראה לא יחנה בה, אבל גם אם כן, יש שם המון המון מקום).

אני אוהבת להכנס לבית מהכניסה הראשית. הרבה פעמים אני נכנסת הביתה ואומרת "שלום בית", מברכת אותו. לא נראה לי נכון להכנס לבית מהכניסה האחורית. בבית החדש יהיה המון מקום גם בכניסה הראשית (אני אוהבת כניסה רחבה, אבל לא כמו בכניסה האחורית, ככה שזה לא רלוונטי לענין.

מה קורה אצלכם? אם יש לכם 2 דלתות, מאיזה דלת אתם נכנסים הביתה? האם יש סיבה לכך?

noaronen1

New member
אני נכנסת מהדלת של הגראג' ישר למטבח

זה המקום שאני הכי אוהבת בבית אני מנסה לאהוב את המשרד שלי, אבל עוד לא שם.

אצלנו

נכנסים מהגארז', חולצים את הנעליים וזורקים בפינה.מהדלת הקידמית נכנסים רק אם יוצאים מהבית ברגל
אורחים נכנסים מהדלת הקידמית בלבד, אלא אם כן הם חונים בגארז'.

וגם אני נכנסת הבייתה ומברכת אותו :)
ליד הדלת הקידמית גם יש לי שלט שכתוב עליו shalom y'all, שלט עם השם משפחה, ותמונה של המשפחה (והחתולים) שהגדולה הכינה)

noaronen1

New member
Home & House

אני בדיוק רוצה לכתוב על זה הגיגים...
אבל התובנה הכי גדולה שלי היתה שיש הבדל בין HOME ל- House
&nbsp
האם אתם מרגישים בבית במקום בו אתם גרים היום? כמה זמן לקח לכם להרגיש שם בבית? אם אתם לא מרגישים בבית, למה?
האמת שכן! להפתעתי המעבר לכאן עשה לי תחושה של בית יותר משציפית. אני מאוד אוהבת את הבית הזה, זה הבית הראשון שאני באמת אוהבת. הוא בדיוק כמו שאני רוצה!
כאשר אתם עוברים בית, מה הדבר שעושה את הבית בית?
בעלי מוציא תוך שניה וחצי הכל מהארגזים - זה שאין קופסאות, זה שיש לכל אחד חדר שינה מסודר, אנחנו די מהירים בלארגן בית.
מה שעושה בית זה כשיש תמונות על הקיר!
מה תלוי על הקירות אצלכם בבית? האם אתם שמים תמונות של משפחה, צילומים, איורים,ציורים של הילדים, אומנות אחרת?
רוב התמונות הן תמונות שאני ציירתי פעם מזמן
תמונות משפחה זה קצת פולני עבורי אז אין, למרות שבא לי לעשות איזה משהו עם התמונה של הילדים על קנוואס. נראה...
יש פסל יפה שתליתי על הקיר ובחדר המשחקים הקירות הם chalk paint כך שהילדים יוצרים את האומנות בחדר הזה ואני לא מוחקת.
האם סגנון עיצוב הבית השתנה אחרי המעבר לחו"ל?
כן, בארץ היה לנו ריהוט ישראלי טיפוסי, כל הדירות נראו די אותו הדבר. בניו יורק היה לי באמת מאד contemporary עכשיו קצת התמנתי וזה בין contemporary מאד נקי ולקצת וינטאג'
אבל מאוד לא עמוס.
&nbsp
כשאתם נוסעים לישראל, האם אתם מרגישים "בבית" או שזה רק ביקור מולדת? מצד שני האם אתם נושמים לרווחה כשאתם חוזרים למקום מגוריכם כי שם אתם באמת בבית?
כמו שעניתי לאמא נייחת.
אני כבר לא מרגישה בישראל בבית, מאוד השתניתי, ואני לא מרגישה שייכת - אני מרגישה מאוד תיירת. בביקור האחרון ממש נשמתי לרווחה כשעליתי על המטוס ועוד נשימה ענקית כשנחתנו ב- Raleigh.

כתבו על זה, ואפילו הלחינו...

Luther VanDross - A House is not a Home

https://www.youtube.com/watch?v=Gu2JBMNBbKo

בשיר קצת יותר חדש, ההוגה דידי (לשעבר פאף דידי) הגיב בסגנונו המיוחד:

A house is Not a Home", I hate this song"
Is a house really a home when your loved ones is gone
And niggas got the nerve to blame you for it (come on)
And you know you woulda took the bullet if you saw it (that's right)
But you felt it and still feel it
And money can't make up for it or conceal it
But you deal with it and you keep ballin' (that's right)
Pour out some liquor, play ball and we keep ballin'
https://www.youtube.com/watch?v=k-ImCpNqbJw

Sinophile

New member
בקיצור ובלת״ק חלקי: איפה שאני גרה, שם הבית!

אני מאוד מהר (כמעט מיידית למעשה) מרגישה בבית. זה כנראה הכל בראש. עניין של החלטה.
איפה שאני משכנת את ילדי ונמצאת המיטה שלי זה הבית שלי.
זה לא קשור בריהוט, לא בתמונות ולא בשום stuff אחר.
זה קשור בהחלטה שפה אני מתכוונת לחיות ופה האנשים הכי חשובים לי בעולם (קרי בעלי והילדים) נמצאים וזה מה שעושה את זה בית.
לגבי העיצוב הפיסי של הבית, מכיוון שגרנו בסין והתאהבתי בה הרי שיש המון ריהוט סיני/טיבטי בבית והמון חפצי נוי מהסוג הנ״ל. מאוד שונה מכל בית ישראלי/קנדי טיפוסי.

ישראל מזמן לא הבית שלי מהרבה סיבות. קודם כל כי כך החלטתי! דבר שני, ביקורים כמעט כל שנה הוכיחו לי שאני לא שייכת לשם יותר על אף שיש שם מעט משפחה ויש חברים שאני עד היום בקשר איתם ומאוד מאוד אוהבת. אבל גם הם כבר לפעמים זרים ולמדתי לחיות עם התחושה הזו בשלום. מודה שמעולם גם לא ממש התגעגעתי לישראל.
כן, ההכרה שאני לא ממש שייכת לשום מקום, תחושת התלישות הזו קצת הלחיצה אותי בהתחלה ואז קצת התאהבתי בה

עבור ילדי, קנדה היא לגמרי הבית. לדעתי זה נובע מכך שמאז ומתמיד דיברנו ותכננו הגירה לקנדה. הם היו קטנים כשעזבנו את ישראל ובסין היה ברור שלמרות שהם אוהבים אותה מאוד הם זרים וזמניים בה (מה שלא גרע מתחושת הבית והנינוחות ואהבה אליו כשגרנו שם וגם לא מאפיל על הגעגועים...).

משל333

New member
אני כבר מתורגלת במעברי בתים

ולוקח לי כנראה די מהר להסתגל לבית חדש.
כשאני חושבת על "בית", באופן אוטומטי עולה לי האסוציאציה של בית הורי. לפעמים כשאני מתעוררת בלילה חשוך ואני רוצה להדליק אור, אני מחפשת את מנורת הלילה היכן שהיתה מונחת בחדרי כילדה. לוקח לי מספר שניות טובות לזכור היכן אני.
אבל, כשאני בארץ אצל הורי, אני כבר בכלל לא מרגישה שם בבית. החדר שלי הפך לחדר אחסון של דברים שונים ומשונים, חלק מהריהוט התחלף וכבר לא נוח להתרבץ בסלון, לבית יש ריח זר. ולא נעים להודות, אבל הורי הפכו לנרגנים יותר עם איסורים שונים ומשונים (אל תגעו בזה, אל תעשו ככה, לא שמתם במקום). בעבר הרגשתי עצבות רבה שהבית בו גדלתי לא מרגיש לי כבית, אך כיום זה לא מעסיק אותי כלל.

איזה תיזמון

לאלה מכם שלא מהקומונה אסביר שהבית שלי כרגע ארוז בקופסאות כי ביום שישי אנחנו עולים על טיסה לפיירבנקס אלסקה.
לתחושת הבית יש עבורי משמעות עמוקה כרגע (אפילו התחלתי לכתוב בלוג). אין לנו עדיין בית בפיירבנקס אבל אני מקווה שיהיה עד שיגיעו הרהיטים. בשבילי בית זה איפה שהמשפחה שלי והמיטה שלי נמצאים.
בישראל לא ביקרתי מאז שעזבנו לפני כמעט שש שנים אז אני לא יודעת איך ארגיש. ברור לי אבל שישראל היא לא הבית שלי.

אתם עוברים לאלסקה בשתי דקות לנובמבר

אני מקווה שתמצאו בית מהר ותתאקלמו שם בכייף. את רוצה לספר לנו מה אתם עושים באלסקה? תשלחי לי המון מהזוהר הצפוני בבקשה

המון בהצלחה לכם

Sinophile

New member

אלסקה? הפתעת!
אכנס לקרוא את הבלוג כי אני ממש ממש סקרנית!
שיהיה בהצלחה

מצחיק, מצחיק
אני לא מאמינה מה את עוברת ועדין

נשארת כל כך חיובית. את מדהימה!!!

חבל שלא פתחת שירשור נפרד. את על שירשור מלפני שבוע ומי שרואה את זה אלה אנשים שכתבו בו. מתאים לך לפתוח שירשור חדש? נראה לי מתאים ביותר.

לגבי בלוג. אני מתתי מצחוק. איך את מצליחה לשמור על ההומור בסיטואציות מאוד מלחיצות
תמשיכי, אני כבר מנויה

אני רק חייבת לציין שאני לא עוקבת אחרי בלוגים ולא מכירה את המדיה הזאת בכלל. אז הדעה שלי אולי קצת בעייתית.

תודה רבה!

גם אני בדכ לא בענייני הבלוגים וזו הפעם הראשונה שאני כותבת. אני שמחה מאוד שאהבת. דרך אגב- היום היה היום האחרון שלי בעבודה.

Et tu Brute

New member
אני לא יודעת איך זה לגור באלסקה

אבל מה שבטוח, תוכלו לעשות טיולים נהדרים בסביבה!
(היינו שם בטיול והיה מהמם)

למעלה