מה בפינה
דעה פוליטית בארץ ובחו"ל.

מה בפינה
דעה פוליטית בארץ ובחו"ל.

בתקופה הקרובה עומדות לפני כמה בחירות שאני יכולה להשפיעה בהן. ב-22/5 מתקיימת בחירת המועמדים לפרלמנט האירופאי (האיחוד האירופאי) בכל אירופה, ובספטמבר מתקיים משאל עם בסקוטלנד, האם סקוטלנד הולכת לעצמאות או נשארת חלק מבריטניה. איזה כלים יש לי להבין את המערכת הפוליטית ולהצביע נכון?

בשנה שעברה היו בחירות בארץ ופוסטים פוליטים נמצאים בפייסבוק כל הזמן. האם אנחנו, אנשים שלא חיים בארץ, יכולים לקחת חלק או להביעה דעה לגבי הפוליטיקה הישראלית? מצד שני, האם לדעתכם אנשים שחיים בישראל יכולים להביע את דעה לגבי הפוליטיקה במדינה אחרת? אני נמצאת במערבולת בנושא הזה, איך אתם?

האם אתם מעורבים בפוליטיקה המקומית במקום מגוריכם היום? האם הייתם פעילים גם בארץ? במה מתבטאת המעורבות?

במידה ואתם יכולים להצביע במקום מגוריכם, האם אתם מרגישים נוח להצביע ולהשפיע במקום בתור מהגרים?

במידה ואתם מצביעים במקום מגוריכם, האם להחלטה שלכם למי להצביע, יש קשר לעמדה שלהם לגבי ישראל?

האם המעבר לחו"ל שינה את ההשקפות הפוליטיות שלכם לגבי הפוליטיקה הישראלית או הכלל עולמית?

עד כמה אתם מעורים במה שקורה בישראל? ואיך אתם מקבלים את החדשות ובאיזה תדירות? (עיתונים, רדיו ישראלי, חדשות מישראל ברשת או פוסטים)

האם אתם מצביעים/הייתם רוצים להצביע לכנסת ישראל כאשר אתם חיים בחו"ל?

האם אתם משתפים פוסטים בפייסבוק או אימיילים וכד' בנושאים פולטים ישראלים, למרות שאתם לא נמצאים בארץ?

forglemmigej

New member
תשובות

האם אתם מעורבים בפוליטיקה המקומית במקום מגוריכם היום? האם הייתם פעילים גם בארץ? במה מתבטאת המעורבות?
לא מענין אותי אני בן אדם שטחי .הייתי תקופה לפני בחירות שהובילו לרצח רבין חילקתי פלאיירים למה להצביע להם והצ'חים צעקו לעברי שהלואי שאמות מאז החלטתי להיות שטחית.
במידה ואתם יכולים להצביע במקום מגוריכם, האם אתם מרגישים נוח להצביע ולהשפיע במקום בתור מהגרים?
שאלה טריקית למדי , האם מהגרים צריכים לשנות את פני החברה או להצביע עם העדר ,פה יש הרבה קולות שטוענים שבעזרת הדמוקרטיה *הצבעה יענו* הם רוצים לכבוש את הפרלמנט , מה יש לי להשפיע ,בכל מקום פוליטיקאים מבטיחים לקטוף את הירח לפני הבחירות ולא עושים כלום אחרי כן , היה איזה מישהו שלפני הבחירות האחרונות הבטיח להוריד את מחירי התחבורה הציבורית ב-40% , לא עשר לא עשרים , 40!! יפה הוא ואיפה 40 , המחירים עולים ועולים בצורה מוטרפת בלי שום קשר למשכורות שלא עולות, רבים לא יכולים להחזיק רכב פרטי כי המסים זה 180% ומחירי הדלק גם יקרים מאד , היתה ועדיין יש ראש ממשלה שאמרה לכולם לשים את הילדים בגנים ובתי ספר ציבוריים ובעצמה הוציאה את הילדים שלה לבתי ספר פרטיים,יש איזו אחת שמועמדת להיות קומיסר בברוקסל והיא טוענת שתייצר עבודות חדשות לדנים והתברר שבעלה שיש לו עסק של בשר בכלל העביר את המפעל לאחת ממדינות מזרח אירופה כי שמה יותר זול ליצר, אוקצור שקרנים כולם , לא הייתי קונה אופניים משומשים מאף אחד מהם!
במידה ואתם מצביעים במקום מגוריכם, האם להחלטה שלכם למי להצביע, יש קשר לעמדה שלהם לגבי ישראל?
לא מה זה קשור בכלל ובכל מקרה אני לא מצביעה שנים לא בארץ ובטח לא פה אני בן אדם שטחי.
האם המעבר לחו"ל שינה את ההשקפות הפוליטיות שלכם לגבי הפוליטיקה הישראלית או הכלל עולמית?
במדה מסוימת נהפכתי ליותר ימינה בהשקפות כי דברים שרואים משם לא רואים מכאן, לגבי העולמית עצוב לראות איך בכל מקום כל אדם רואה רק את קצה האף שלו ואחרי המבול, הכי חשוב שיהיה סמארטפון דור 18 ולא שבניגריה נחטפו נשים כי ככה זה ואין מה לעשות עם האיסלאם הקיצוני. לפני כמה שנים פגשתי מישהי שהיתה באפריקה איזה תקופה זה מאד מקובל פה שכל מיני אנשים נוסעים למדינות עולם שלישי כמעט תמיד באפריקה לעזור להם וגם תורמים הרבה הלואי יקחו כולם דוגמא , שאלתי אותה איפה היא היתה היא אמרה בטנזניה שאלתי אותה כמה זמן ומה עשתה שמה היא אמרה שלושה חודשים ולימדה אנגלית בכפר נידח (היא לא אמרה נידח זו אני מוסיפה את השם תואר..) חשבתי בלב מה כבר שלושה חודשים יעזרו לאנשים המסכנים בכפר בטנזניה , אחרי זה פגשתי זוג מורים שהיו בלסוטו עם שלושת ילדיהם כשנתיים וגם חיו באיזה כפר אין לי מושג מה הם לימדו, אבל כמה אנשים יש כאלו שמוכנים לותר על הנוחות המיידית וללכת לעזור לאלו שפחות התמזל להם בחיים.
עד כמה אתם מעורים במה שקורה בישראל? ואיך אתם מקבלים את החדשות ובאיזה תדירות? (עיתונים, רדיו ישראלי, חדשות מישראל ברשת או פוסטים)
מעורה לגמרי לגמרי ואם לא דרך המדיה אז בטלויזיה כמעט כל יום מדברים על ישראל או מראים סרט על פלשתינאים במחסום ..מסתכלת בהארץ כל יום , זה לא ממש עיתון אלא פובליציסטיות מוטית שמאלה בצורה מוגזמת למרות שבצד הכלכלי ע"ע שטרסלר כולם שם חושבים בשמאל אבל חיים בימין, לפעמים Yנט , רוב הרדיו הישראלי שאני שומעת זה יותר סתלבט בסגנון של טל ואביעד , ציפורי לילה בגלץ, ערן סבאג וכל מיני פודקאסטים מצוינים.
האם אתם משתפים פוסטים בפייסבוק או אימיילים וכד' בנושאים פולטים ישראלים, למרות שאתם לא נמצאים בארץ?
לא צריך לחיות במקום מסוים כדי להביע דעה עליו רק במדינת ישראל הפרובינציאלית אסור להביע דעה עליה כי כבר לא חיים בה חחח יש לי חברים בפייס שחיים בכל מיני מקומות ותמיד מגיבים על מה שקורה במדינות המקור שלהם בלי חשש, זה שהם עזבו לא אומר שהמדינה עזבה אותם או שלא אכפת להם , אף אחד לא חי בואקום וזה שהגרנו למקום מסוים לא הופך אותנו לאתנים למרות שיש לנו אזרחות כי זה בסהכ דבר ביורוקרטי.

עונה

אני תמיד מעורבת פוליטית, זה חשוב לי נורא וכנראה לא יכולה אחרת. מה שכן, מאז גיל 15 אני לא מעורבת בפוליטיקה מפלגתית אז זה יותר קל, איכשהו. לפעמים קשה לי להשתתף כאן בפעילות נגד שנאת זרים, למשל, בגלל שאני זרה. בישראל זה היה לי קל, אבל פה אני לפעמים מרגישה כאילו אני סתם מקדמת את האינטרס הצר שלי בתור מהגרת...(זה לא הגיוני, משהו רגשי).

יש נושאים שאין לי בהם עמדה כי אני יחסית חדשה ואין לי מטענים של עשרות שנים בכל מיני עניינים. די מרענן להיות בלי עמדה לשם שינוי...

אין לי זכות הצבעה - לא אזרחית בריטית. אבל כן יש לי זכות להצביע בבחירות המקומיות. בשנה הראשונה שלנו לא הצבעתי כי לא הבנתי מספיק.

גם לו היתה לי זכות בחירה אני בכלל לא בטוחה שהייתי מצביעה. בכל מקרה לעמדה ביחס לישראל לא היתה השפעה על ההצבעה שלי.

בישראל נורא רציתי שהעולם יתערב כדי להפסיק את הכיבוש. מרגע שעברתי לפה הפרספקטיבה שלי השתנתה, הבנתי שישראל היא לא מרכז העולם ונמאס לי שכולם מתעסקים בישראל כל הזמן, למה שלא ייטפלו לנושאים יותר גדולים כמו הפרת זכויות האדם בסין או הזוועות בצפון קוריאה? אני עדיין פעילה במידה מסויימת לקידום פתרונות בדרכי שלום לקונפליקט הישראלי-פלסטיני, מספרת על ניסיוני כפעילה בישראל כשמזמינים אותי, כאלה.

הפסקתי לקרוא חדשות מישראל. למעשה, אני בקושי קוראת חדשות. את העדכונים שלי אני מקבלת רק בנושאים שמעניינים אותי, מרשתות ממוקדות (למשל, אני מתעניינת בפליטים אז מקבלת אינפורמציה על זה).

לא. לדעתי רק תושבים קבועים צריכים להצביע. ובשנים האחרונות שגרתי בישראל ממש התלבטתי אם בכלל יש טעם.

לעתים רחוקות אני נגררת לזה. באירועים מאוד קיצוניים פרסמתי פוסטים קצרים בבלוג שלי.

האם אנחנו, אנשים שלא חיים בארץ, יכולים לקחת חלק או להביעה דעה לגבי הפוליטיקה הישראלית?
לכל אחד בעולם יש זכות להביע דעה - קצת צניעות לא תזיק, אבל בנושא ישראל אנחנו מבינות היטב.

קצת אוף טופיק, אבל האמת היא שקשה לי עם היחס של יהודים בחו"ל - לא ישראלים לשעבר - לישראל. בעיקר כשהם מחרחרים מלחמה שלא הם ישאו בתוצאותיה. זה מרתיח אותי. אם הם כל כך פטריוטים, שיגורו בישראל.

אבל באופן כללי, בלי קשר לעמדות הפוליטיות שלהם, התחושה שישראל היא גם קצת שלהם כי הם יהודים מפריעה לי. מצד שני, לרבים מהיהודים שאני מכירה פה יש קשר ישראלי - קרוב משפחה ש"עשה עלייה", או זכרונות מההתנדבות בקיבוץ אחרי התיכון. נושא מורכב.

אגב, מסקרן לשמוע איך זה לגור בסקוטלנד עכשיו

עם כל המהומה סביב ההצבעה...!
אולי יתחשק לך לשתף תוך כדי שאת מנסה להבין את המערכת?

עונה לגבי משאל העם בסקוטלנד.

אני לא אדם פוליטי ואין לי חברים כאלה אז היו כמה דיונים בנושא, אבל זה לא על סדר היום באופן קבוע.

מאוד התפלאתי לגלות שיש פה לא מעט אנשים שלא רוצים להגיד את דעתם. חשבתי שבמדינה דמוקרטית וחופשית כמו בריטניה זה לא קיים, והופתעתי, אבל אולי זה בגלל שאני גרה במקום קטן וכולם מכירים את כולם, כמעט.

לדעתי זאת טעות נוראית לפרק את בריטניה (בריטניה = אנגליה, סקוטלנד, וולס וצפון אירלנד) בריטניה כרגע היא אחת השחקניות הגדולות בעולם, ובלי סקוטלנד היא חלשה. לעומת זאת סקוטלנד חולשת על שטח גדול עם טופוגרפיה בעיתית כך שיש המון קהילות שצריכות לקבל שירותים במקומות נידחים, והאוכלוסיה הסקוטית היא בסה"כ יותר מבוגרת, כך שהנטל הכלכלי יהיה גדול. המצב הכלכלי בעולם לא מזהיר וזה לא הזמן לעשות שינויים מרחיקי לכת כאלה. יש עוד המון בעיות אבל אני לא יכנס לכולן.

מעבר לכל זה, הממשלה הסקוטית היא זאת שדוחפת למהלך הזה, והם הוציאו את הספר הלבן. הספר הלבן אמור לתת תשובות לכל השאלות, רק מה, התשובות הן בגדר איך הם רוצים שזה יהיה ולא ישבו מול הגורמים באנגליה ובדקו מולם. לדוגמא, בספר הלבן נאמר שהמטבע בסקוטלנד ישאר הפאונד, אנגליה אומרים, לא! וכד'. הספר הלבן הוא Wish for thinking ולא שום דבר אחר, יש שם הרבה חלומות

הסקוטים הם עם נכבש. אף אחד אחד לא אוהב להיות עם נכבש, גם אם זה קרה לפני יותר מ-400 שנה
הסקוטים כמו כולם אוהבים את הדגל שלהם ואת המבטא שלהם ואת התרבות שלהם, וטוב שכך, אני מאמינה בשורשים. אז הסקוטים שהולכים עם הרגש בלבד, רוצים עצמאות. לצערי יש לי אחד כזה בבית, שבהתחלה חשב כמוני, ואיך שהוא שינה את דעתו

דווקא במשאל עם הזה אין לי התלבטות בכלל, זה רק זרק אותי לתוך פוליטיקה שלא נוח לי בה, בעיקר בגלל שאני מהגרת ולא סקוטית.

מסקרן. חבר סקוטי שלי מאנגליה

סיפר לי שבמשפחה שלו תומכים בעצמאות בגלל שסקוטלנד נוטה יותר לכיוון של מדינת רווחה והקיצוצים של מפלגת השמרנים לא מקובלים על התושבים - אז הם מוצאים דרך להתחמק מזה.
באותה רוח אמרה לי כאן חברה בריטית מצביעת לייבור שהיא חוששת שהסקוטים ייפרדו, כי אצלם שיעור ההצבעה ללייבור גבוה מאוד ובלעדיהם אין לה סיכוי להיפטר מהשמרנים...!
תודה על המבט מבפנים.

דווקא לדעתי המפגלה החזקה בסקוטלנד היא

הדמוקרטים הליברליים, אבל מה אני מבינה
לדעתי האישית, השמרנים עשו עבודה מעולה, שכנראה כל ממשלה היתה עושה בתנאים הכלכליים של ימינו. ביקורת תמיד יש ותמיד תהיה.

אני לא יודעת כמה מכם יודעים, אבל לסקוטלנד יש עצמאות (במסגרת התקציב שניתן מאנגליה/Westminster) בנושאי פנים: בריאות, חינוך, רשויות מקומיות, מערכת משפט וכד'. מה רע בזה?

וכן, לחיות בסקוטלנד יותר קל מאשר באנגליה, אנחנו למשל לא משלמים על רפואה או תרופות בכלל. מענין מה קורה בוולס mumfor4, האם שאלת העצמאות של סקוטלנד עושה גלים בוולס?

mumfor4

New member
שאלת העצמאות עולה גם בווילס

אבל היא לא על סדר היום הציבורי באופן אינטנסיבי.
גם ווילס מופרדת מאנגליה בחינוך , ברפואה , גם בווילס לא משלמים על רפואה ונדמה לי שהחיים כאן יותר קלים מאשר באנגליה .
ממה שאני מבינה הסקוטים טוענים שברגע שיתנתקו מאנגליה הכלכלה שלהם תמריא לשחקים כי הרבה מהמשאבים הטבעיים של אנגליה מקורם בסקוטלנד , גז , נפט ומחצבים .

מעניין מה שאת כותבת, יש לנו חברים סקוטיים ואני אשאל מה דעתם בנושא .

תשלום על רפואה? באנגליה?

גם פה לא משלמים על רפואה, אלא אם אתן מתכוונות לתרופות, שעולות כסף (אם כי לא הרבה, ויש מימון ממשלתי לתרופות יקרות, שלא נדע).
ביקור אצל רופא הוא בחינם, בי"ח הוא בחינם, כולל אשפוז (אני יודעת כי הגדול שבר את היד באופן רציני בשנה שעברה, נותח ואושפז ללילה). ילדים מקבלים תרופות בחינם ומקבלי קצבאות מקבלים גם טיפולי שיניים ועיניים על חשבון המדינה.
העיקר הבריאות.

mumfor4

New member
התכוונתי לתרופות , כול התרופות במרשם רופא

לכולם , כולל טיפולי שיניים .

לצערי גם בעלי אם אותם חכמולוגים שנשענים

על הנפט, בעיקר, כי הנפט נמצא בתחום הגאוגרפי של סקוטלנד.
אבל מה, לא נראה לי שאנגליה, שהשקיעה בנפט עד היום, פשוט תזוז הצידה ותתן לנפט לזרום לקופת סקוטלנד. נכון או לא? יש להם כמה מניות שם, ובזכות
לדעתי המאוד אישית, זאת נאיביות להשען על הנפט הזה.

forglemmigej

New member
ממש טו סטייט סולושיין

נראה לי הסקוטים עם מאד גאה האבא של החתן של הזוגי הוא גם סקוטי הוא מאברדין ותמיד הוא אומר שהוא לא מרגיש שייכות ללונדון שהמלכה לא מייצגת אותו בכלל כשהיו המשחקים האולימפים הוא גם אמר שזה לא מייצג אותו בכלל הוא בעד סקוטלנד החופשית. האבא של החתן השני הוא גם סקוטי אבל מאדינברה הוא לא אכפת לו כלום .
הסיפור של עצמאות מדינית קיים במידה מסוימת גם פה וזה נוגע לגרינלנד ואיי פארו שלשניהם יש מעין מעמד אוטונומי ופרלמנט משלהם אבל גם נציגות בפרלמנט פה , מצד שני את הדברים הרציניים הדנים עושים כמו בתי חולים וצוותים, מורים , שוטרים וכו'. השפה הנלמדת בבתי הספר היא דנית, הם לכאורה יכולים לבקש מחר בבוקר עצמאות מדינית וזה יאושר במיידי אבל הם יודעים שזה לא בר ביצוע.

אז למה לי פוליטיקה עכשיו

בשנה שעברה היו בחירות בארץ ופוסטים פוליטים נמצאים בפייסבוק כל הזמן. האם אנחנו, אנשים שלא חיים בארץ, יכולים לקחת חלק או להביעה דעה לגבי הפוליטיקה הישראלית? מצד שני, האם לדעתכם אנשים שחיים בישראל יכולים להביע את דעה לגבי הפוליטיקה במדינה אחרת? אני נמצאת במערבולת בנושא הזה, איך אתם? להביע דעה מותר לכולם, לדבר, לדסקקס, לבקר, זה לא עולה כסף, ולפעמים זה מעניין.

האם אתם מעורבים בפוליטיקה המקומית במקום מגוריכם היום? האם הייתם פעילים גם בארץ? במה מתבטאת המעורבות? לא מעורבת כרגע בפוליטקה כאן, עדיין. בארץ בזמן מחאת האוהלים שמאוד התרשמתי ממנה, הגעתי למאהל בב"ש שם גרנו, ממש רציתי להאמין שהנה יש סיכוי. אבל כל הערב דיברו רק על מדינת ת"א, ואך שהיא לא קשור לנגב, ושצריך לעשות משהו כדי להבהיר לכולם שת"א מנותקת מכל המדינה, ושצריך לעשות מחאה שלא קשורה לכל הארץ, אלא להחיות את הנגב ובלה בלה בלה..... אכזבה ובלבול מוח.....

במידה ואתם יכולים להצביע במקום מגוריכם, האם אתם מרגישים נוח להצביע ולהשפיע במקום בתור מהגרים? יכולה להצביע. אני אזרחית וממש לא מרגישה שאני מהגרת.

במידה ואתם מצביעים במקום מגוריכם, האם להחלטה שלכם למי להצביע, יש קשר לעמדה שלהם לגבי ישראל? ממש לא, ובכל אופן, ישראל תמיד על הפרק וכולם טוענים שהם ידאגו לאינטרס הישראלי.....

האם המעבר לחו"ל שינה את ההשקפות הפוליטיות שלכם לגבי הפוליטיקה הישראלית או הכלל עולמית? תמיד סלדתי מהפוליטיקאים הישראלים שהגיעו אחרי רבין, גם ככה ה20 שנה האחרונות היו ביבי/ברק בשלטון למעט תקופת אולמרט ההזויה. הפוליטקאים הישראלים עושים הרבה יותר מידי כדי להשניא את עצמם על הציבור, הם ממש לא צריכים את יחסי הציבור של שאר העולם....

עד כמה אתם מעורים במה שקורה בישראל? ואיך אתם מקבלים את החדשות ובאיזה תדירות? (עיתונים, רדיו ישראלי, חדשות מישראל ברשת או פוסטים) ? מעורה מספיק. מתעדכנת כמובן דרך העיתון הצהוב במדינה YNET, אבל אני בד"כ קוראת רק את הכותרות...

האם אתם מצביעים/הייתם רוצים להצביע לכנסת ישראל כאשר אתם חיים בחו"ל? להצביע לדעתי, מי שנמצא בשליחות מטעם המדינה או נשלח ממקום העבודה ואמור לחזור לגור בארץ (למשל אינטל) צריכים להצביע, וכל השאר לא, למה להצביע בבחירות למקום שלא גרים/משלמים מיסים?!

האם אתם משתפים פוסטים בפייסבוק או אימיילים וכד' בנושאים פולטים ישראלים, למרות שאתם לא נמצאים בארץ? לא, ואני גם חוסמת בד"כ פוסטים כאלו. בעצם, אולי ביום השואה שתפתי באיזה פוסט.....

Mottek

New member
אני ממש לא אוהבת פוליטיקה

בשנה שעברה היו בחירות בארץ ופוסטים פוליטים נמצאים בפייסבוק כל הזמן. האם אנחנו, אנשים שלא חיים בארץ, יכולים לקחת חלק או להביעה דעה לגבי הפוליטיקה הישראלית? מצד שני, האם לדעתכם אנשים שחיים בישראל יכולים להביע את דעה לגבי הפוליטיקה במדינה אחרת? אני נמצאת במערבולת בנושא הזה, איך אתם?
דעה תמיד יש, אבל צריך לזכור שלא כל מה שרואים משם רואים מכאן. הרבה פעמים כשאנחנו מקבלים מידע, הוא מאוד חד צדדי.

ממש לא. עבדתי בעיריה כשעשיתי internship ופעם אחרת עזרנו לחבר לעמוד באיזו צומת ולהחזיק שלטים. אני אפילו לא יודעת מה היו העמדות הפוליטיות שלו, פשוט עשינו לו טובה. זה נחשב?

אני ישאזרחית ואני מצביעה. אין לי שום בעיה עם זה כי כאן זה מקום המגורים הקבוע שלי אז אני רוצה שיהיה לי קול.
כשהגעתי לכאן לא היה לי מושג קלוש מה זה רפובליקנים או דמוקרטים. הידע שלי על ארה"ב הסתכם במה שלמדנו בכיתה ט על הקולוניות...
בבחירות הראשונות שנוכחתי בהם, עוד לפני שיכולתי להצביע, פשוט ישבתי והקשבתי לכל הדיונים הפוליטיים, בלי דעות קדומות ולאט לאט התחלתי לגבש לעצמי דעה עם מי אני מזדהה ועם מי לא, ללא קשר לשייכות הפוליטית של האישיות.

ממש לא. בבחירות האחרונות לנשיאות ארה"ב הצבעתי לאובמה. למה? כי לא הסכמתי עם המצע של הרפובליקנים ועל איך שהם רוצים לנהל את המדינה ויותר התחברתי לעמדה הדמוקרטית. השיקול של מדיניות החוץ היא כל-כך שולית עבורי כי היא לא משפיעה על חיי באופן ישיר. קיבלתי על הראש המון מכמעט כל המשפחה שנורא כעסו עלי ואמרו לי ושאובמה יביא את הקץ על ישראל ועוד שלל פנינים.

כן מאוד. זאת אומרת אף פעם לא הייתי קיצונית בדעות שלי, אבל מרחוק אני יכולה לראות את ישראל בצורה הרבה יותר אובייקטיבית וגם להכיר בזה שהיא לא טלית שכולה תכלת. ישראל לא תמיד צודקת כמו שהפוליטיקאים היו רוצים שנאמין.

קוראת וואלה וYnet אבל לרוב רק עוברת על הכותרות.

אני לא חושבת שיש לי זכות להשפיע על המהלך הפוליטי בארץ כאשר ישראל היא לא מרכז החיים שלי.

אני שונאת את כל התעמולה הפוליטית מכל צד שהיא. סבא שלי עדיין מתעקש לשלוח לי כל דבר שהוא נגד אובמה. אני אפילו לא מגיבה ורק מוחקת.

עונה.

לא הייתי מעורבת בפוליטיקה בארץ וגם לא פה, אני שונאת פוליטיקה. אין לי את הסבלנות להתעמק בנושאים האלה ולקרוא את הסיסמאות שכולם מפזרים בשביל להיבחר ואין מאחוריהם כלום זה מאוד מתסכל אותי.
זאת בדיוק הסיטואציה שאני נמצאת בה כרגע, מצד אחד, אם קולי לא יספר, יגיעו לשבת בפרלמנט אנשים קיצוניים שהתומכים שלהם יצביעו עבורם. מצד שיני, כל השאר הם פחות או יותר אותו דבר, אז מה? לפי העיניים היפות? אני לא מכירה את האנשים האלה.

אני מרגישה מאוד נוח ואפילו חובה להשפיע על מרכז חיי.

ממש לא.

ממש לא. הזוועות שקורות בעולם נשארו כפי שהן, וכל פעם הדגש משתנה לפי הכותרות בחדשות. זה כל כך מתסכל אותי, אבל מה אני, הקטנה יכולה לעשות? האמת שיש אנשים שעושים, בקטנה וכל הקטנים האלה יכולים לעשות את ההבדל, אבל אני לא קורצתי מהחומר הנכון

בפעם הראשונה שאני פותחת את המחשב כל יום, אני עוברת על כל הכותרות של גוגל חדשות, מה שמענין אותי אני נכנסת וקוראת.

זכות ההצבעה היא למי שחי במדינה וזה ישפיע על חייו. מכיוון שאני לא חיה שם אין לי זכות להשפיע.

אני לא מרגישה נוח לשתף פוסטים פוליטים וחברתיים נגד הממשלת ישראל כאשר אני לא חיה שם.
דרך אגב, נושאים חברתיים כמו הקושי הכלכלי של ניצולי שואה לא נכנס אצלי בקטגוריה הזאת.

פוליטיקה

אני מתעניינת בעניינים פוליטיים כי אכפת לי וחשוב לי.
כנערה הייתי בנוער ר״צ והייתי פעילה מאוד בבחירות של 2012 (הייתי תלמידת י״ב אבל עוד לא בת 18 כך שלא יכולתי להצביע לעומת רב חברי שכבר יכלו להצביע...).
עם רצח רבין ועליית הימין לשלטון בבחירות שנערכו אח״כ, הכרזתי על התנתקות חד צדדית מהמדינה. משהו בי נשבר. התקווה שלוותה אותי התנפצה! לא יכולתי להכיל יותר את המציאות הפוליטית-בטחונית-דתית-חברתית בישראל. הפסקתי לקרוא עיתונים או לראות חדשות והייית כ״כ מנותקת שאפילו את שמות השרים בממשלה לא ידעתי... הרגשתי שרק כך אני יכולה להמשיך בלי להשבר. ואז עזבנו את ישראל והכל נעשה קל יותר. עדין אכפת לי ממה שקורה בישראל אבל מרחוק יותר קל לשחרר.
בקנדה אני משתדלת לקרוא עיתון מקומי ולהיות מודעת למה שקורה מסביב אבל יש לי עוד הרבה מה ללמוד. באופן כללי הדעות שלי ברורות לי ואני יודעת לאיזה כוון אני נוטה.
לצערי אנחנו עדין לא אזרחים ולא יכולים להצביע וזה חורה לי מאוד לגור במקום שאין לי בו את יכולת ההשפעה המינימלית. זה בהחלט גם פוגם בתחושת השייכות שלי.

למעלה