מה בפינה
דעה פוליטית בארץ ובחו"ל.

Mottek

New member
שירלי, אני לא מאמינה. את כל-כך צעירה!

היית בת 17 ב 2012 וכבר הספקת 4 ילדים ולראות עולם? סחטיין

בעלי כבר כמה שנים טובות מספר לילדים שאני בת 27....

אגב, מה התהליך בקנדה לקבלת אזרחות?
והאם את מתכוונת להגיש בקשת התאזרחות לכשיתאפשר לך? ואם לא, אז למה?

forglemmigej

New member
גם אני חשבתי ,כל הכבוד על ההספק

אבל יש לשירלי תאומים נדמה לי

נכון אבל...

קחי בחשבון שלקח לנו שנתיים וחצי להכנס להריון עם הבכור...
את ארבעת הילדים ילדתי בפחות מ-4 שנים... לא קל...

הכל בגלל שהכרתי את בעלי בגיל צעיר (17.5)...
חוץ מזה שכחת לכתוב שאני מהנדסת ויש לי גם תואר שני! והילדה הכי קטנה שלי כבר בת כמעט 9 וחצי (אם כבר להשוויץ אז עד הסוף לא?!).
אבל קריירה או אפילו סתם עבודה לא יצאה לי מכל זה...

אפרופו גיל 27, בעלי כבר שנים חוגג כל שנה יום הולדת 35

ועכשיו לגבי אזרחות קנדית:
אנחנו בתהליך לקבלת אזרחות.
הגשנו בקשת הגירה וכשהכל אושר קיבלנו Permanent Residence.
על מנת לקבל אזרחות עלינו לגור בקנדה כ-PR למשך 3 שנים ואז להגיש בקשה לקבלת אזרחות. יש לעבור בחינה ולהישבע אמונים למלכה בפני שופט ואז מקבלים אזרחות.
לדעתי בסוף נובמבר נוכל להגיש את בקשת האזרחות!
הגענו לקנדה במטרה להיות אזרחים ולהיות חלק מהמדינה הנהדרת הזו. אוטוטו נהיה שם...

למדתי משהוא חדש,

ידעתי שקנדה שייכת ל-Commonwealth, אבל לא ידעתי שהם ממש מתיחסים למלכה, ונשבעים לה אמונים.

דרך אגב, כאשר אני קיבלתי אזרחות בריטית, יכולתי לבחור להישבע אמונים למלכה או לאלוהים, מכיוון שנראה לי די הזוי שאדם חילוני כמוני ישבע לאלוהים, בחרתי במלכה

אני לא מאמינה שכבר עברו 3 שנים מאז שעברתם לקנדה,

בהצלחה לכם

forglemmigej

New member
קנדה נשמע מקום חלומי

אם זה לא היה רחוק כל כך אולי הייתי שוקלת ..הקנדים נשמעים אנשים נחמדים ביותר (היו לי כמה שכנים בארץ) ובכלל המדינה נשמעת יותר אירופאית מאשר תואמת אמריקה ,או שזו סתם קלישאה .

תראי, קנדה לא מושלמת...

אף מקום לא מושלם.
גם פה יש בעיות כמו מערכת בריאות מקרטעת, שחיתות בממשל, תרבות אוכל מקולקלת וכו׳
לגבי אירופאי מול אמריקאי אז קנדה נמצאת איפשהו באמצע במקום לא רע

באופן אישי, אני מרגישה בנוח עם הערכים הבסיסייים שהמדינה הזו מקדמת. מצפונית זה מקום שאני מרגישה שנכון לי להיות חלק ממנו.
אני גרה במקום רב תרבותי ונוח והילדים שלי מאושרים פה ברמות שקשה לתאר...
בגדול זו מדינה טובה. אני מרוצה מהבחירה שעשינו!

מזדהה

עד רצח רבין הייתי מאוד מעורה, מזריקה חדשות לוורידים, עיתונים, רדיו, טלוויזיה, ויכוחים עד אמצע הלילה. שירלי, תיארת את נקודת השבר בדיוק רב. ואני מרגישה שכיום, מהמרחק שבו אני נמצאת, השבר הזה רק הולך ומעמיק. לא איבדתי את דעותי אבל אני מאוד מתאפקת שלא להשתתף בדיונים פוליטיים הקשורים בישראל. ישראלים שחיים בישראל לא אוהבים את זה והם מיד עוברים למצב של התגוננות מבלי לנסות בכלל להקשיב למה שנאמר.
כאן בנ"ז יש זכות הצבעה גם למי שהוא "רק" תושב וככה זה צריך להיות לדעתי. הרי מי שתושב הוא זה שמתגורר במדינה ולא האזרחות היא שקובעת. מאחר שאני מאמינה שהצבעה זו זכות בסדר גודל עצום אני גם חושבת שצריך לחייב את כל בעלי זכות ההצבעה לממש את זכותם (באוסטרליה אגב זה כך). אני מקשיבה לחדשות (ומגלה שהלהט שבו נערכים דיונים כאן לא היה מבייש את מדינת ישראל) וקוראת עדכונים באתרי החדשות. השנה אפילו הגדלתי לעשות והצבעתי בבחירות לעירייה.

noaronen1

New member
היה לי קשה עם הסקר הזה - אבל עונה

משהו בי התעייף מהפוליטיקה בישראל ועשה אותי אדם אפטי בכל מה שקשור לפוליטיקה, קצת שטחי ומנותק. בעלי לפעמים נפעם מחוסר הידע ממה שקורה סביבע. בזמן האחרון עשיתי מעשה ונרשמתי לכל מיני עיתונים ואני מתחילה לקרוא ולהתעניין יותר. עדיין יש מקום לשיפור אבל אני מפנה גם לזה מקום במהלך השבוע.

דיעה פוליטית על ישראל מרחוק - האמת לא אהבתי שאנשים שלא גרו בארץ הביעו את דעתם. התחושה שלי שאנשים בארץ רגישים לנושא. לא רוצה להיכנס לזה. שומרת את דעותיי לעצמי. אם אתה לא גר בארץ אל תצביע רוצה לשנות - תגור ותשנה מבפנים. זו דעתי האישית.

האם אתם מעורבים בפוליטיקה המקומית במקום מגוריכם היום? האם הייתם פעילים גם בארץ? במה מתבטאת המעורבות?
לא מעורבת, למרות שקיבלנו אזרחות אני עדיין צפה בשייכות שלי כאזרחית למדינה הזו. אולי זה ישתנה יום אחד. למה? אין לי תשובה ריאלית וגם לא אמוציונאלית.

במידה ואתם יכולים להצביע במקום מגוריכם, האם אתם מרגישים נוח להצביע ולהשפיע במקום בתור מהגרים?
אני אזרחית - חיה פה כמעט 9 שנים. כבוגרת חייתי בישראל 11 שנים. כן! אולי דווקא להצביע יגרום לי להרגיש יותר שייכת. נראה...

במידה ואתם מצביעים במקום מגוריכם, האם להחלטה שלכם למי להצביע, יש קשר לעמדה שלהם לגבי ישראל?
ממש לא

האם המעבר לחו"ל שינה את ההשקפות הפוליטיות שלכם לגבי הפוליטיקה הישראלית או הכלל עולמית?

עד כמה אתם מעורים במה שקורה בישראל? ואיך אתם מקבלים את החדשות ובאיזה תדירות? (עיתונים, רדיו ישראלי, חדשות מישראל ברשת או פוסטים)
לצערי בכלל לא. אני מתעבת את מה שקורה בישראל. כשתחזור מנהיגות אולי אני אתעניין. כרגע יש מנהיגים שמחרבים את המדינה. כואב לי לראות ולקרוא את זה.

האם אתם מצביעים/הייתם רוצים להצביע לכנסת ישראל כאשר אתם חיים בחו"ל? אין לי מושג למי הייתי מצביעה גם אם הייתי חיה כיום בישראל. המצב פשוט מביש ועצוב.

האם אתם משתפים פוסטים בפייסבוק או אימיילים וכד' בנושאים פולטים ישראלים, למרות שאתם לא נמצאים בארץ?
לא! לא! לא!

carlimi

New member
מבינה אותך לגמרי

גם אני התעייפתי ...מאוד...ועוד עם כל הוויכוחים שתמיד יש בישראל סביב כל דבר ועניין ...לא רואה חדשות (חוץ מקצת כותרות בווינט), לא קוראת עיתונים כלום ..... רוויה לגמרי.
אולי זה עוד ישתנה ...אני סה"כ אדם מאוד דעתן ...חחח

rona73

New member
עונה

אין לי אזרחות בולגרית כך שלא יכולה לבחור.אפילו אם מאוד ארצה.

בקשר לארץ.כן.גם אני כמו נוע מרגישה.הנושא העיקרי בארץ תמיד היה פוליטיקה.כשאני מדברת עם אבא שלי הוא ישר מספר לי כל מה שקורה בארץ פלוס פרוש אישי שלו
.הכל מאוד מאס. אני קוראת כתבות מהארץ ודי מעורה במה שקורה.

הדעה שלי לא השתנתה,אני בצעירותי
היתי בשומר הצעיר,ובבחירות הראשונות בחרתי מפ"ם.אח"כ תמיד היתי מרץ. לא אשכח את היום שרצחו את יצחק רבין.קשה לי מאוד עם כל מה שקורה בארץ.
אני דווקא חושבת שלישראלים יש אפשרות להשפיע מחוץ לישראל .מה ההבדל בין כל הדתיים שאין להם מושג מה קורה בארץ וגם לא ממש מאמינים בארץ ישראל ובוחרים במפלגה שלהם כי כך אמרו להם?זה לדעתי הרבה יותר גרוע.

בהרבה מדינות זה קיים שהאזרחים שחיים מחוץ למדינה יכולים לבחור אם יש בחירות בארץ המולדת,למה זה שונה?

לא ממש משתפת פוסטים אבל עוקבת אחרי כמה ח"כ כנסת ומעניין אותי מה הם חושבים ,אומרים או עושים למען ישראל.

למעלה