מה בפינה
"היום לא התחשק לי להיות אמא"

זה אמנם שבוע ברוס ג'נר, אבל אני משער שלרוב אוכלוסיית האבות

אף פעם לא התחשק להיות אמא, not that there's anything wrong with that...

AlicePJ

New member
איזה יופי של כתיבה, היא ממש נותנת השראה

אני מאוד מבינה מאיפה זה מגיע. אני גם נוטה להיות בתפקיד "השוטרת" אבל כשאני שמה לב וזוכרת אני מנסה לשחרר ופשוט מה שנקרא "לזרום", ואז הכל באמת הרבה יותר כיף, גם לנו וגם להם.
אגב, אני לא יודעת אם אני הייתי קוראת לזה "נמאס להיות אמא", כי מהכתיבה זה רומז שתפקיד האמא הוא להיות השוטרת והמגבילה, זאת שמכרכרת סביב הילדים ומכינה ומארגנת ולא נשאר לה זמן לשחק ולהנות איתם ומהם. אני לא חושבת שזה נכון, בהחלט לא נכון לכל אשה ולכל אמא (בדיוק כמו שלא נכון לכל אבא). זה ענין של טיפוס אישיות, של מבט על החיים, וכמובן של מצב רוח בנקודת הזמן הספציפית, עייפות וכו'. אבל אמא לא חייבת להיות הקשוחה שעושה דברים כאלה, ממש לא.
בכל מקרה, גם אם אני לא מסכימה לחלוטין עם המילים שנבחרו, אני אוהבת את המסר שמאחוריהן, ומנסה לפעול ככה מתי שאפשר. אצלי זה בעיקר בויתור על הלחץ שהוא ילך לישון בשעה מסוימת, לחץ שגורם לי ללחוץ עליו לאכול מהר, ובזמן (בד"כ הוא חולם ומקשקש תוך כדי האוכל וקם מהכיסא ומשחק ולוקח לו שעה לאכול, במקרה הטוב), ולהתרחץ מהר, ולא לשחק הרבה כמו שהוא רוצה כי צריך למהר וכו'. בימים שאני מצליחה לשחרר בנושא שעת השינה, הכל הולך בקלות יותר.
&nbsp
ולשאלות -
לא התחשק להיות הורים - הרבה פעמים, לא מתבישת להגיד. כשהקטן בוכה בלילה, לא נותן לישון, מעיר בפעם המיליון, אני ממש מתגעגעת לימים שבהם ישנתי ברציפות בלילה. אני חושבת שהכי קשה לי זה סביב העיפות, ואז יותר קשה לי להיות נחמדה גם לגדול וכו'. אבל אני זוכרת שזה זמני, יודעת שזה כבר השתפר לעומת החודשים האחרונים, ושמחה שבעלי חולק עימי את הנטל של הקימה בלילה אליו.
&nbsp
הדבר הכי קשה בהורות - מעבר לעיפות, זה חוסר הגמישות התמידי, הידיעה שיש אנשים קטנים שתלוים בי ויהיו תלוים בי תמיד, לא משנה אם אני חולה כמו עכשיו, אני עדין צריכה לשים אותם במקום ראשון. ואני עושה את זה באהבה ושמחה, אבל עדין כשמרגישים חולים, או עיפים, זה לא קל. לא להיות אדון לזמן שלי, לדעת שיש אחרים שדורשים, ובצדק, הרבה מהזמן שלי, ומקבלים אותו. פעם הייתי חוזרת מהעבודה ושוקעת במחשב לאיזה שעה, להרגע מהעבודה. עכשיו כבר אין פריבילגיות כאלה, אין אפשרות לקום בעצלתיים בצהריים בסופ"ש, לצאת לסרט בספונטניות וכו'.
&nbsp
ההורות נותנת לנו המון דברים, אבל צריך להכיר גם בדברים שהיא לוקחת ולתת להם מקום.

carlimi

New member
בבברררווווורררררררר

לפחות פעם בשבוע אם לא יותר ...
אני פשוט קראתי לזה בשם קצת יותר מגניב והפכתי את זה למסורת ..חחח
MOVIE NIGHT
כל יום שישי בתוספת פיצה ופופקורן ... האמת שאני לרוב מאוד נהנית מהערבים האלה, והרבה פעמים החצי ואני נרדמים במהלך הסרט ...חחח
&nbsp
בתחילת ההורות שלנו, היינו הורים מאוד נוקשים. מבחינת שינה, אוכל וכו'. ...
עם השנים התרככנו, זרמנו, וגם קצת התעצלנו ...
והילדים? פורחים!
בריאים, חכמים, מוכשרים ומוצלחים ומלאי אנרגיה.
והעולם ממשיך להסתובב.
אפילו שאני כמעט אף פעם לא שוטפת את התפוחים ...חחחח

mumfor4

New member
המשך ישיר לפוסט דמיוני

שלפעמים עובר לי בראש " היום לא התחשק לי להיות אישה של אף אחד "
ובאמת בנימה מפוכחת אני חושבת שאצל רובנו בגלל שאין לנו משפחה מסביב ברוב המקרים , זה הרבה יותר מורכב
מי שלא מרגישה ככה לפעמים לדעתי זה לא מציאותי .
אני לפעמים רוצה פשוט לטפס על איזה הר ולצרוח !

אמאלה!!!

בוני נולדה כאשר הייתי בת 41, והחשש הגדול ביותר שלי היה איזה אמא אני יהיה? אני שחזרתי מהעבודה וישבתי עם הקפה במרפסת, ששישי שבת היו קודש למנוחה, כייף והתאורוות, האם אני יכולה לשרוד את אינטנסיביות של ילד באחריותי 24/7?
דווקא בגילאים הקטנים היו לי את האנרגיות לעשות ולשחק ולהפעיל במידת הצורך, נהנתי מזה וזה מילא אותי בהמון אנרגיה. היום, שהבת שלי כבר בת 9, אני מוצאת את עצמי פחות אנרגטית, יותר צריכה את השקט שלי ואת הזמן שלי, יותר קשה לי שהיום שלי נגמר בשעה 21:00 ואני כבר עייפה, רוצה גם, כמו בעלי לשבת לראות משהוא בטלביזיה ולא להיות אמא, מחנכת ומדריכה.

יש לי חוקים בבית, וסדר יום ככה שכולם יודעים מה קורה ומתי, וזה מאוד מתאים לכל בני המשפחה שלי. אבל אני די זורמת, איך שמתאים לנו, אני אוהבת את היציאה מהשיגרה, את ההתאוררות הזאת מידי פעם, לעשות את מה שמתאים כרגע בתוך סדר היום הקבוע.

בחופשה האחרונה שלנו, קרה שבוני התבאסה שאין לה אחים. ביקנו במקום שהיה בו המון מה לעשות לילדים, והיתה שם אמא עם 3 ילדים (לא נראה לי שהם היו אחים משום מה
) והם שיחקו אחד עם השני ולבוני לא היה עם מי לשחק. זה מאוד העציב אותה, וכמובן קרע לי את הלב, אבל אמרתי לה שלפחות היא לא צריכה להתחלק עם ילדים אחרים, ויכולה להחליט מה שמתאים לה לראות, לשחק, לאכול וכד'. אח"כ היא עשתה סוויץ ומאוד נהנתה. למה אני כותבת את כל זה, כי אני שומעת המון על ריבים של אחים ורואה אצל החברים של בוני כמה הגדולים (הילדים בגילה של בוני) צריכים לוותר לקטנים, ואני דווקא שמחה שיש לי רק ילדה אחת, וריבים בין האחים נחסך ממני.

לי מאוד חשוב ה Me time, צריכה את זה כמו אויר לנשימה, כאשר הבנתי את זה, הכל יותר פשוט.

rona73

New member
קשה לי עם הניסוח הזה...

לא להיות אימא.אבל כמו שרבות כתבו ברור שיש וויתורים.
יש תקופות קשות,במיוחד בהתחלה ועם תאומים.
אתמול קראתי בהארץ כתבה על זוגות שלא רוצים ילדים בכלל,גם עם זה קשה לי .
הצלחתי לבנות משפחה ,יש לי עבודה ,חיי חברה ואני פורחת.יש לי רק שני ילדים והם בני 10.
רק לפני שנה התחלתי עם 2תחביבים,לאפות עוגות וספורט.
אני יודעת שמכאן זה רק נעשה יותר טוב��

Mottek

New member
אני אוהבת להיות אמא

אין דבר כזה שלא בא לי להיות אמא, לפחות אני לא מגדירה את זה ככה. כן, הייתי שמחה לפעמים אם היה לי קצת שקט לפעמים, אם לא הייתי צריכה לבשל ארוחת ערב כל יום, אם לא הייתי צריכה לעשות תיזוזים וריצות בין הפעילויות של הילדים, לבדוק שיעורים או שהייתי יכולה לעשות לישון עד מאוחר בסופי שבוע. אם הייתי יכולה לחסוך יותר כסף.... אבל אני אמא, זה מה שרציתי להיות וככה אני מקבלת את זה עם כל הטוב והרע והתיסכולים ואני לא רוצה לשנות את זה. וכן, בסופי שבוע הרבה פעמים יש לנו movie night ואנחנו אוכלים מול הטלוויזיה פיצה או נקניקיות, אז זה השחרור שלי. ולפעמים אנחנו אפילו מגדילים לעשות ונותנים לילדים לישון בסלון כל הלילה.
מצד שני, אני ובעלי הגענו למסקנה שילדים הם עלוקות של אנרגיה, וזה תמיד ביחס הפוך אלינו. ככל שאנחנו עייפים יותר, כך הם פעילים יותר! וכן, מידי פעם יש נקודות שבירה שבו אני ובעלי מבקשים אחד מהשני להזכיר לאחר למה רצינו בכלל ילדים. אבל זה תמיד קורה בצחוק, ואז סופרים את הזמן עד שהם הולכים לישון ויתנו לנו קצת שקט וזמן לבד.

carlimi

New member
קראתי פעם איפושהו

שדווקא בסוף היום, הם הכי אנרגטיים כי הם מוציאים א כל האנרגיה שעוד נשארה בגוף, לפני השינה ...
או משהו כזה בסגנון.
ואנחנו הרי תמיד הכי עייפים כבר בסוף היום, ונורא רוצים שהם ילכו לישון ...
זה הזמן הכי קשה אצלנו, ובשלב מסוים כמעט תמיד קורה משהו שיוציא מאיתנו את העצבים, שנייה לפני שהם הולכים לישון ...
&nbsp
&nbsp

AlicePJ

New member
לכל ההורים לילדים האסטמטיים זה קשה כשהם

חולים מאותה סיבה - כשהם חולים הם מקבלים סטרואידים, שעושים אותם יותר אנרגטיים בהרבה (למרות שעדיף שישבו וירגעו). מצד שני, ההורים לא ישנו כל הלילה כי הם טיפלו בילד משתעל, ולהורים לא נותנים סטרואידים גם כדי שגם להם תהיה אנרגיה....

למעלה