מה בפינה
חדשות וילדים

מה בפינה
חדשות וילדים

האירועים בצרפת, התחזקות ISIS ואסונות כאלה ואחרים, כמו גם דברים טובים ויפים שקורים בעולם שלנו, רובנו בודקים "חדשות", מה קורה קרוב ורחוק מאיתנו לפחות פעם ביום ואיך הילדים משתלבים שם - זה הנושא שלנו הפעם.

איזה, איך ואיפה אתם רואים/שומעים/קוראים חדשות? (חדשות מקומיות, ישראל, עולם. ב-TV , רדיו, מחשב וכד').

האם אתם רואים או שומעים החדשות בבית או באוטו כאשר הילדים יכולים לראות/לשמוע?

האם אתם מדברים על החדשות עם הילדים? האם הילדים שואלים על נושאי חדשות? דברים שהם שמעו או ראו? מקומי או עולמי.

האם במסגרת תוכניות הילדים בטלביזיה או בבית הספר מדברים על החדשות? האם זה מענין את הילדים?

שתפו אותנו עם סיפורים או כל דבר אחר רלוונטי לנושא.

ילדים וחדשות: ההורים כ"תחנת ממסר":
http://www.israelhayom.co.il/opinion/113825

rona73

New member
נירית,זה בידיוק הנושא שרציתי לדבר עליו!!

רק אציין,שהילדים שלי בני 9 ++ ורואים חדשות איתנו,מתי שהם רוצים.הם יודעים בדיוק מה קורה.ושואלים שאלות וכבר יש להם דעות פוליטיות משלהם....

העיניין שהדעות שלהם ממש לא כמו שלי! כמובן שאני מסבירה הכל כמו שצריך .

בשעה 19:00 בערב בטלויזיה המקומית,זאת השעה שבה אני מבקשת שקט בבית.

כמובן שאני מסכימה שהילדים שלי יראו את החדשות(כמעט)הכל.אבל רציתי לדעת,כי אני לא זוכרת שאני היתי כזאת.זאת אומרת אני בעיקר הקשבתי ולא ממש הבעתי דעה משלי בגיל הזה.
אני היתי טיפוס מאוד שקט בבית(שהיתי ילדה),הילדים שלי לא מתביישים מכלום.שזה מעולה מבחינתי.

האם משהו חווה משהו כזה גם?

גם הינו בארץ בזמן המילחמה שם כמובן שראו איתנו המון חדשות.

בילדותי כאשר היו חדשות, ברדיו או TV, כולם היו צריכים

להיות בשקט. כולם השתתקו כשנשמע הצליל הזה של החדשות

גם בוני מביעה דעה או מגיבה לחדשות, הם דור אחר מאיתנו. גם אנחנו כילדים לא היינו מחווים דעה, שלא דבר על דעה מנוגדת. לדעתי זה נפלא. מחשבה עצמאית
(נראה מה אני יגיד כשתגיעה לגיל העשרה)

rona73

New member
את צודקת!

אני עושה את כי זה חשוב לי.לא עד כדי כך, אבל מבקשת שקט.לפחות שלא ידברו מולי
.
גם לשיפור הבולגרית שלי וגם לדעת מה קורה מסביבי.

שהם דור אחר לגמר..... כמה נכון!

גיל העשרה ממש פה בפינה....

noaronen1

New member
שלי בפעם במיליון שנה שהם רואים פשוט שואלים מיליון שאלות

alphadelta

New member
נירית, אין כמוך.

אנחנו קוראים בעיקר אונליין, ושומעים רדיו מקומי אונליין. באוטו מקשיבים לרדיו. הילדים שומעים הכל. כשהיו קטנים מעט צינזרתי. וכמובן נתנו מידע רק לפי השאלות שהגיעו בעיקבות מה שאמרנו. עכשיו אנחנו כבר לא מצנזרים. שנינו מאמינים שעדיף שהילדים ישמעו מאיתנו מאשר ״ברחוב״ . אם יש חדשות מפחידות או גדולות נדבר על זה בארוחת הבוקר או הערב. אני מעדיפה שיקבלו את המידע הנכון ולא מה שחבר הבין ממה שההורים שלו דיברו כשחשבו שהוא לא שומע. מידע לא שלם מפחיד הרבה יותר ממידע שלם. כמו במאמר שנירית צירפה, הילדים נותנים אינטרפרטציה משלהם. בבית הספר מדברים על החדשות לפעמים. חדשות יכולות להיות פתח להמון שיחות. דיברנו הבוקר איתם על מה שפורסם בחדשות. על אמא בת 21 שהשאירה את שני ילדיה בני ה3 וה4 לבד בבית כשהלכה להסתפר והבית עלה באש. ושני הקטנטנים לא שרדו. פשוט מזעזע וכואב הלב ברמות. השיחה הלכה להמון כיוונים. דיברנו על הרגשות העצובים שעולים כשמדברים על זה. אבל הילדים גם הובילו את השיחה מסדר חשיבות של מה שצריך לעשות ועד לבטיחות בבית בזמן שריפה. יחד עם זה זה לא פשוט. אני רוצה לשמור עליהם תמימים ועם הרגשת בטיחות. אבל אני יודעת שזה לא אפשרי. ולספר שבימינו יהודים נהרגים רק כי הם יהודים, זה מעלה המון. טוב, כתבתי המון. זהו לבינתיים.

באמת יש נושאים שמאפשרים לנו לפתוח נושאים מול הילדים שלנו

ולקחת את זה לאן שאנחנו או הילדים רוצים לקחת את זה. גם אני עושה בזה שימוש.

AlicePJ

New member
אנחנו לא רואים חדשות בטלויזיה

ורק קוראים אותם באינטרנט. ברדיו באוטו נהנים מתחנה עם שירי רוק ומטאל והילד נהנה איתנו :)
הוא עדיין בגיל גן ולא יודע כלום על פוליטיקה וחדשות. מוקדם מידי בשביל זה לטעמי, ואחד היתרונות של מגורים במקום שבו אנחנו גרים זה שלא חייבים להיות חשופים לחדשות ולדברים רעים כל הזמן, אין אזעקות וריצות למקלטים. לא יודעת באיזה גיל נתחיל לחשוף אותו לדברים האלה, אולי כשיהיה בבית ספר, אבל בהחלט עדיף לחכות עם זה כמה שנצליח.

carlimi

New member
תודה

לא הייתי בטוחה שאני רוצה לכתוב, כי הרגשתי שאולי אנחנו עושים משהו לא נכון ....
אגב, לי יש שני ילדים בכיתות נמוכות בבית ספר יסודי, ואני עדיין לא מרגישה שזה הזמן הנכון עבורם.
אחד הדברים שאני הכי שמחה עליהם אחרי שעזבנו את ישראל, הוא שאני יכולה לא לראות חדשות כל יום ולשמוע אותם ברדיו כל שעה. שחדשות הן לא שיחת היום בכל מקום.
אאאחחחח איזה חיים רגועים!
אין לנו טלויזיה רגילה בבית (רק נטפליקס) וגם באוטו אנחנו שומעים מוזיקה.
אולי אני שומרת עליהם יותר מידי תמימים, ואולי אני באמת עושה טעות וגורמת להם נזק, אבל אני מרגישה שאני לא מסוגלת עדיין להתמודד עם שאלות של למה הורגים יהודים בעולם רק בגלל שהם יהודים.
דחיית הקץ אני יודעת.

AlicePJ

New member
לא חושבת שיש נכון או לא נכון בנושאים כאלה

ובמילא כל ילד הוא שונה וכל משפחה היא שונה, ומה שמתאים לילד מסוים או משפחה מסוימת, לא יתאים לאחרת. אם לכם, כמו לנו, מתאים לחכות - אז אחלה, ואני שמחה שיש לנו את הלוקסוס הזה ובהחלט לא לוקחת אותו כמובן מאליו. מי שבוחר להתחיל עם חדשות ואטואליה יותר מוקדם מאיתנו - אני בטוחה שיש לו את הסיבות שלו, וזה מה שעובד עבורו ועבור הילדים שלו, ואז אחלה בשבילם.
גם אנחנו רק עם נטפליקס והולו וכו', אבל טכנית יש לנו אפשרות לראות חדשות בערוצי הטלויזיה שמגיעים עם הטלויזיה ולא צריך עבורם כבלים. אנחנו לא ממש משתמשים בזה, אולי לפוטבול לפעמים, אבל עוד לא יצא שהשתמשנו בזה לראות חדשות.
&nbsp

carlimi

New member
ברור שלפוטבול ...חחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחחח

alphadelta

New member
אם רק הייתה נוסחת קסם לגידול נכון של ילדים

כמו שalicePJ כתבה, אין נכון ולא נכון. כמעט כמו בכל דבר בהורות. וכל משפחה עושה מה שמתאים לה. אנחנו למשל עדיין מאד מפקחים על מה שהם רואים בטלויזיה ובכלל כל זמן מסך בעוד שאצל הדודים שלהם ( באותו גיל) לא. שם חושבים שאני אמא הסטרית ואני חושבת שהם טועים לגבי חשיפת היתר. אז כשאנחנו יחד איתם הם משתפים עם ההורים ההיסטרים ( אנחנו..חחח). וככה זה בכל נושא. כל עוד עושים את זה מהמקום הנכון ( עושים מה שמאמינים שנכון ולא מפחד או טראומה של עצמינו) אז אכן כל משפחה יודעת בדיוק מה מתאים לילדיה. ושוב - אם הייתה נוסחא אחת נכונה לגידול ילדים , הרי כולנו היינו משתמשים בה.

carlimi

New member
ברור לי

שאין נוסחה אחת. לא בדיוק לזה התכוונתי.
השרשור התחיל, וכל התגובות היו דומות. לרגע קט הרגשתי קצת חוסר ביטחון בבחירה שלי.
האמת, שמי שבטראומה זו אני. מאובר חדשות לאורך 37 שנות חיים.
מאז שהגענו לפני שנתיים וחצי, אני לא רואה חדשות, לא טלויזיה ולא רדיו.
פעם פעמיים ביום מתעדכנת ב YNET כדי לדעת מה קורה בישראל, וזהו.
חדשות מהעולם מתעדכנת לפעמים מבעלי.
מאז שבכורתי נולדה לפני 8 שנים, אני פועלת לפי מה שמתאים לי לבן זוגי ולתא המשפחתי שלנו.
עם השנים זה הוביל להרבה החלטות שלא הלכו בקנה אחד עם הזרם. אבל לנו זה התאים.זה גם מה שהוביל אותנו לכאן.
היום בדיעבד לא בטוחה שכל ההחלטות היו נכונות, אבל זה אכן מה שהיה נכון עבורנו באותו הזמן.
גם היום אני לא מאה אחוז בטוחה שאנחנו פעולים נכון, ואולי באמת המניעים שלי לא לגמרי טהורים לטובת הילדים שלי, אבל עדיין לא הצלחתי לשכנע את עצמי, שזה נכון וטוב לילדים בני 7 ו 8 לדעת שכלכך הרבה אנשים בעולם שונאים אותנו רק בשל העובדה שאנחנו יהודים ולכן רוצחים אנשים תמימים וחפים מפשע בחנות מכולת. או לדעת שטובחים עמים שלמים, נשים ילדים וטף, באפריקה.
בועה?! כן בהחלט. ומסכימה שזו פריביליגיה שיש לנו כאן, ואני אנצל אותה עד תום.

alphadelta

New member
Carlimi יקרה

, אם רק היית יודעת כמה ביקורות אנחנו סופגים על בחירות הוריות שאנחנו עושים...ולעולם, אבל לעולם אני לא רוצה לגרום לך או לכל הורה אחר להרגיש רע. התנצלות. לגרום לשאול ולחשוב? בהחלט. כמו שהרבה פה גורמים לי לשאול ולחשוב. וכן, כולנו טועים. וכמו שאמרת, עושים מה שנראה לנו נכון באותו הרגע. ורק ימים יגידו מה נכון. אבל מה שבטוח נכון זה לעשות מה שהלב ההורי (והבטן גם) אומר לנו.

כרמלי

אני מסכימה איתך לגמרי! אני לא חושבת שילדים צריכים לשמוע על רצח עם באפריקה, פיגוע בצרפת או מלחמות בישראל, ולכן הילדות שלי לא נחשפות לזה.
אני מאוד שנאתי את היסטריית החדשות שגרנו בישראל, ובשעה שמונה הטלוויזיה מעולם לא דלקה אצלנו, לא יכולתי להתחיל את הערב עם קולה הרציני והדרמטי של יונית לוי שמבשרת לנו שהעולם מגיע לקיצו....
אני מאוד אוהבת לשמוע חדשות, כי חשוב לי להיות מעודכנת, אבל מאז שאנחנו כאן עושה זאת בקצב שמתאים לי, וחושפת את הילדות שלי לאט לאט לעולם הגדול והמאיים. תעשי מה שטוב לכם בתור משפחה. לא פרווילגיה, לא בועה, אלא מה שמתאים לכם

דרך אגב, הכינוי של אבא שלי הוא "the bearer of bad news" הוא מאוד אוהב להתקשר אלינו (כלומר לכל מי שהוא מכיר) ולהכריז בקול דרמטי - שמעת חדשות?!

carlimi

New member
חחח

בעלי לא סובל את קולה האובר דרמטי של יונית לוי .... הצלחת להצחיק אותי ...תודה

כן, צודקת, הסטריית חדשות. זה לגמרי מה שהיה. בערב, וכל חצי שעה מבזק. רק עכשיו אני באמת קולטת כמה זה נורא ומטורף בכל רמה הגיונית. רק בזמן המלחמה, מרחוק, קלטתי מה עושה לאנשים. אשכרה צלבו אותי כל פעם שהעזתי להגיד משהו היכ קטן.
טוב, זה כבר סיפור אחר ...
alphadelta - כמובן שאין צורך להתנצל על כלום. זו אני והבעיות שלי. אולי כי אני לא מאה אחוז סגורה על עצמי, וחושבת שאנחנו כבר במצב של נוחות/עצלנות/חוסר רצון להתמודד עם השאלות שצריכות לבוא ופשוט מפחדים לעשות את הצעד הראשון.

AlicePJ

New member
אל דאגה, הילדים ימצאו על מה להתלונן

וימצאו סיבה "ללכלך" עליך לפסיכולוגים שלהם כשיגדלו, לא משנה מה תעשי....
אני לא חושבת שיש הרבה הורים שסגורים על עצמם ומרגישים שמה שהם עושים הוא הדבר הנכון לעשות במאה אחוז מהזמן. כל עוד מה שאת עושה עכשיו עובד לכם, פחות או יותר, אז זה מצוין לדעתי.
מסכימה איתך שבישראל יש טירוף חדשות ואני בהחלט נבלעתי בו כשגרתי שם, ובהחלט נהנית מההתנתקות הזאת כשאני כבר לא גרה שם. אני עדיין קוראת חדשות, אני מעודכנת בחדשות לפעמים יותר מהמשפחה שלי שגרה שם, אבל אני מחליטה מה לקרוא, באיזה מינון, מתי שאני רוצה. אם יש כתבה שמרגיזה אותי מידי על משהו שקורה בישראל - אני פשוט לא קוראת.
גם לימודי התנ"ך עצבנו אותי בישראל, במיוחד בתור אתאיסטית. הספר הזה מלא באלימות וסיפורים נוראיים, אם זה היה כל ספר אחר עם אותה רמה של אלימות וזוועה אף אחד לא היה מדמיין לתת לילדים לקרוא אותו, שלא לדבר על ללמוד אותו ולבחון את הידיעות שלהם בו.

carlimi

New member
COULDN'T HAVE SAID IT BETTER MY SELF

כמוך כמוני.
זוכרת איך התעצבנתי כשהילדה חזרה יום אחד מהגן והתחילה לדבר על אלוהים ועל כל הדברים המדהימים שהוא יוצר.
ישוב חילוני לגמרי כמובן, כן?
&nbsp

חדשות

איזה, איך ואיפה אתם רואים/שומעים/קוראים חדשות? (חדשות מקומיות, ישראל, עולם. ב-TV , רדיו, מחשב וכד'). אנחנו רואים/שומעים חדשות מכל העולם, אני מאוד אוהבת חדשות (לא פרשנויות) ואוהבת להיות מעודכנת. מתעדכנים בחדשות מישראל פעם בשבוע, אלא אם כן יש אירוע יוצא דופן כמו המלחמה בקיץ. אנחנו מתעדכנים בחדשות על העיר והשכונהדרך קבוצות פייסבוק, וגם רואים חדשות. קוראים ושומעים NPR. אה, ויש לי אפליקציה של AP

האם אתם רואים או שומעים החדשות בבית או באוטו כאשר הילדים יכולים לראות/לשמוע? משתדלת לא לשמוע חדשות שהילדות בסביבה, כן שומעת פודקאסטים מעניינים איתן

האם אתם מדברים על החדשות עם הילדים? האם הילדים שואלים על נושאי חדשות? דברים שהם שמעו או ראו? מקומי או עולמי.
אם יש אירוע גדול אז כן. למשל, הכורים בצ'ילה לפני כמה שנים, השריפה בכרמל, בחירות.... עכשיו שהן גדלות ויש להן שאלות מבית הספר והחברים אז מדברים יותר.

האם במסגרת תוכניות הילדים בטלביזיה או בבית הספר מדברים על החדשות? האם זה מענין את הילדים? הגדולה בת 7.5 בדיוק בשלב הביניים, שלא תתעניין אלא אם כן היא תחשף למשהו, וגם אז תלוי בחשיבות האירוע או ברמת העיניין שלה

למעלה