מה בפינה
חדשות וילדים

עונה.

איזה, איך ואיפה אתם רואים/שומעים/קוראים חדשות? (חדשות מקומיות, ישראל, עולם. ב-TV , רדיו, מחשב וכד').
אני רואה חדשות ב TV, על הבוקר תוך כדאי הכנת א. בוקר ובערב. את החדשות מישראל אני קוראת על הלפטופ.

האם אתם רואים או שומעים החדשות בבית או באוטו כאשר הילדים יכולים לראות/לשמוע?
בערב גם בוני רואה את החדשות ב TV.

האם אתם מדברים על החדשות עם הילדים? האם הילדים שואלים על נושאי חדשות? דברים שהם שמעו או ראו? מקומי או עולמי.
כאשר בוני שואלת שאלות אני עונה ברמה המתאימה. אני אוהבת שהיא שואלת שאלות כי ככה אני יודעת מה היא מבינה. לפעמים אני מענינת אותה במשהוא שעולה בחדשות עולמי או מקומי. כאשר אני קוראת את העיתון המקומי (עיתון שיוצא פעם בשבוע) אני מספרת לה תוך כדאי על דברים שנראה לי שיענינו אותה, או אם מדובר על אנשים שאנחנו מכירים. אני רוצה שהיא תדע על דברים אחרים, מעבר למה שהיא מכירה, והיא מצידה מתענינית ומחווה דעה.

האם במסגרת תוכניות הילדים בטלביזיה או בבית הספר מדברים על החדשות? האם זה מענין את הילדים?
ב CBBC, שזה BBC לילדים, יש מהדורת חדשות פעמיים ביום אם אני לא טועה. לדעתי זה חשוב מאוד. הם מעבירים נושאים שונים ברמה שמתאימה לילדים. יש שם אקטואליה וכל מיני דברים מענינים מעולם.

שתפו אותנו עם סיפורים או כל דבר אחר רלוונטי לנושא.
כאשר אנחנו היינו ילדים בבית ספר יסודי (בקיבוץ) היו מביאים לנו עיתון (על המשמר
) והיינו קוראים בו. אני זוכרת שילדים שונים אהבו חלקים שונים מהעיתון, נראה לי מאוד מוזר שבביה"ס של בוני לא מדברים איתם כמעט על דברים שקורים בחדשות.

Mottek

New member
עונה

איזה, איך ואיפה אתם רואים/שומעים/קוראים חדשות? (חדשות מקומיות, ישראל, עולם. ב-TV , רדיו, מחשב וכד').
חדשות מהארץ אני קוראת באינטרנט. חדשות ממסאטסוטס אני רואה בטלוויזיה, וחדשות מקומיות (עיירות בסביבתי המיידית) בעיתון יומי מקומי. אם אני באוטו, אני שומעת NPR.

אני קוראת עיתון ואינטרנט מתי שאני רוצה. לגבי חדשות בטלוויזיה אני רואה רק אחרי שהילדים הולכים לישון. אם אני באוטו אני מקשיבה לNPR.
קשה לי עם התמונות המאוד גרפיות שיש בחדשות. תמונות של תאונות, יריות וכו'. לא מתאים לי שהילדים הקטנים יחשפו לזה. הם צעירים ויש להם את כל החיים להתמודד עם דברים לא נעימים. אני רוצה שהם יהנו מהתמימות של הילדות. אני זוכרת שבארץ לא יכולתי להמלט מהחדשות שהיו בכל מקום, כל שעה. אני לא רוצה את זה לילדים שלי. החשיפה צריכה להיות תואמת גיל.
לגבי להקשיב לNPR באוטו, אני עושה את זה גם אם הילדים איתי באוטו. אני חושבת שיש הבדל גדול בין לשמוע את החדשות לבין לראות אותם בטלויזיה.

האם אתם מדברים על החדשות עם הילדים? האם הילדים שואלים על נושאי חדשות? דברים שהם שמעו או ראו? מקומי או עולמי.
עם שני הקטנים (3 וחמש) אני לא מדברת איתם על חדשות, ולדעתי זה לא מעניין אותם. הגדול התחיל להתעניין בחדשות לפני כשנתיים, לקראת סוף כיתה ה. אנחנו יושבים ורואים ביחד איתו ומדברים על מה שרואים. כשיש משהו גדול שקורה בחדשות, אני כן מספרת לו כדי שהוא יידע את כל הסיפור ולא יסתמך על שמועות או חצאי אמיתות (בעיקר אם זה משהו שקשור בארץ).

האם במסגרת תוכניות הילדים בטלביזיה או בבית הספר מדברים על החדשות? האם זה מענין את הילדים?
שנה שעברה הגדול ראה בבית הספר תרגיל תוכנית יומית של תמצות החדשות CNN student news וכאמור הוא מאוד מתעניין בחדשות כיום.

סיפור - אני יודעת שאני מאוד קשוחה ועקשנית בדעות שלי. כשהיינו בביקור בארץ לפני ארבע שנים, נשארנו אצל ההורים של בעלי. חמי ניסה להראות לגדול שהיה אז בן 8 חדשות, ואני סירבתי בתוקף. הילד שלי רגיש ואני לא חושבת שהחדשות, ובעיקר לא אלו בארץ, מתאימים לו. בזמנו אפילו חדשות בארה"ב הוא לא היה רואה חדשות, והחדשות כאן הרבה יותר מתונים. היו לי על זה ויכוחים עם חמי על שאני עוטפת את הילד בצמר גפן... כולם רואים חדשות... אני עושה לו עוול... וכו'. בסופו של דבר הילד היום כן מתעניין בחדשות, ואני חושבת שהוא עכשיו הרבה יותר בוגר ויכול להתמודד יותר טוב עם הדברים הלא נעימים שקורים מסביבנו.

carlimi

New member
לדעתי זה ממש נורא

מה שעושים בארץ עם החדשות, וכל הילדים רואים החל מגילאים מאוד צעירים.
גם כשאני הייתי שנה שעברה בישראל, עם הגדולים אז בני 5 ו 7, הטלויזיה כל הזמן הייתה פתוחה איפה שלא היינו, ולא משנה אם התחילו חדשות או לא, וכל פעם שהייתי מבקשת שיסגרו כי אני לא רוצה שהילדים יראו היו מסתכלים עלי כאילו נפלתי מהירח.

rona73

New member
החדשות בארץ הן מליגה אחרת.

גם לי היה מקרה בקיץ, שכמובן הטלויזיה היתה דלוקה וביקשתי מהילדים ללכת לחדר אחר. ההיתי צריכה להסביר להורים שלי שיש דברים בחדשות שלא ממש מתאימים לילדים קטנים!

כשאנחנו בישראל יש לי בעיה קשה,

אבא שלי רגיל שה TV פתוחה כל היום, רעש רקע כזה. אותי זה מוציא מדעתי.
הדברים והתמונות שעוברות בישראל ב TV, בחיים לא יעברו בבריטניה, כולל פרומויים של תוכניות שישודרו בערב. כשהיינו בקיץ, היו פרומויים לתוכנית שעוקבת אחרי לידות. בכל פרומו כזה, במשך כל היום, נשים צעקו מכאבי לידה - די!!!!

מבינה אותך מאוד.

carlimi

New member
אז תחשבי

על ילדים שבכלל לא רואים טלויזיה רגילה ולא ראו מבזק חדשות בחיים?!

noaronen1

New member
והנה החדשות

אז ככה, הייתי מאד מנותקת (בניגוד לבעלי) ואז לפני שנה הצטרפתי ל- speaking club ואחד הדברים שעושים זה בכל שבוע מישהו נעמד ומתקיל אנשים עם שאלות ודיעות על דברים שקורים בעולם. ואז חזרתי להיות מעורבת במה שקורה בעולם שלנו. בהמשך גיליתי שלא תמיד שואלים רק על דברים שקורים בעולם, אבל אז זה כבר נעשה להרגל להציץ פעם ביום ולפעמים לראות משהו ב- TV.
לא ליד הילדים מכיוון שאף פעם אי אפשר לדעת מה ה- item הבא אני מעדיפה להחליט מה הם יראו ומה לא ובמה לעדכן אותם ובמה לא. כרגע . לרוב אנחנו גם יותר עם הניידים ונציץ על איזה וידאו או כתבה שמעניינת אותנו. אני מודה שאין לי סבלנות לקידוח האינסופי שוב ושוב על אותם נושאים.

האמת שהילדים שלי לא רואים טלוזיה. הגדול קורא מדורי ספורט באינטרנט, האמצעית רואה תוכניות של דיסני והקטן...
מדי פעם כשאנחנו צופים זה די מעניין אותם והם שואלים הרבה שאלות.
שתפו אותנו עם סיפורים או כל דבר אחר רלוונטי לנושא.
&nbsp

ועיקרן תחילה.

המון באינטרנט, בנוסף ברדיו באוטו, כמעט בכלל לא בטלויזיה (חוץ מאשר בתקופה של מערכות בחירות או של ארועים חדשותיים דרמטיים).

התשובה היא כן, אבל בדרך כלל מדובר בתוכניות אקטואליה ברדיו, שבהן ה"חדשות" במובן הישראלי הכבד הן רק מרכיב חלקי. היום, נגיד, דיברו על ה-Darknet בזמן שנסענו למרכז ספורט, הבן 8 שלי שאל מה זה, וזו היתה הזדמנות לשיחה. יש הרבה מקרים כאלה בתוכניות האקטואליה של NPR. בדרך חזרה, אחרי האימון שחיה שלו והסשן בג'ים שלי, דיברו על ISIS/דאעש, ואז הוא שאל אותי אם חמאס עדיין יורים מעזה... אחותי גרה באשקלון ובקיץ הוא צייר להם ציורים ושלח להם הודעות עידוד בזמן המלחמה.

את הבן הגדול, בן 16, אני פחות או יותר מכריח לקרוא מהעיתון היומי שמגיע בבוקר, ואת האקונומיסט שמגיע בסוף השבוע. אני גם מתקיל אותו בשאלות כדי שלא יהיה לו נעים להראות שהוא לא יודע. הוא מבין באופן תאורטי את החשיבות של ידע כללי, אבל אם זה היה תלוי בו הוא היה קורא פחות או יותר רק חדשות שקשורות ל-NFL.
הבן הקטן גם קולט שזה חשוב, תמיד מקשיב, ולפעמים גם שואל. מעבר לנושאים של חדשות פוליטיות-בטחוניות, גם יצא לו כבר לשאול על דברים כמו ההתחממות הגלובאלית או מה משפיע על מחירי הנפט והדלק.
לא הייתי רוצה שהם יהיו קלולסים בענייני אקטואליה והעולם.

האם במסגרת תוכניות הילדים בטלביזיה או בבית הספר מדברים על החדשות?
לא. במילא בשנה האחרונה הילדים שלי בוחרים לראות בטלוויזיה רק את הסימפסונז (יש להם זמן מוגבל של חצי שעה באמצע השבוע ושעה בסוף שבוע, חוץ ממשחקי פוטבול). בעצם כשאני חושב על זה, כשבסימפסונז נוגעים באיזשהו נושא אקטואלי, והם עושים את זה די הרבה, אני עוצר את הדי.וי.אר, נותן להם קצת רקע, ואז ממשיכים.

1me too1

New member
חדשות

אנחנו קוראים חדשות בעיקר מהארץ ובעיקר מהטלפון. חדשות מקומיות אנחנו כמעט ולא קוראים / רואים, אלא אם קרה משהו מיוחד.
עם הילדון באוטו כמעט ולא שומעים רדיו, ואם כן, בנסיעות ארוכות אנחנו בעיקר שומעים דיסקים מהארץ.
להבדיל מהארץ - וזה היה סופר מוזר בהתחלה, אין כאן חדשות כל חצי שעה, או כל שעה, למעט בשעות עמוסות, עד 9 בבוקר ובסביבות 4-6 לדעתי, כמובן שיש ערוצים שהם רק דיבורים וחדשות אבל אני ממש לא מקשיבה לזה.
לילדון אין מושג קלוש מה קורה בעולם.... הוא די חי בלהלה לנד.... אבל אני לא מוצאת לנכון לעדכן אותו במצב.
הילדון בבית ספר ציבורי, ואין אבטחה או משהו כזה, אני לעומת זאת בבית ספר יהודי, ואכן המצב מלחיץ מאוד, אומנם לא כמו באירופה, אבל מלחיץ ללא ספק.
מאחלת לכולנו ימים שקטים

alphadelta

New member
הבדל

נעשיתי אמא בארצות הברית. לכן, מעולם לא גידלתי ילדים בארץ תוך כדי שאני מכורה לחדשות והמבזקים ברדיו ובטלויזיה. אנחנו מקשיבים לnpr וקוראים אוןליין. אנחנו מעודכנים ומעדכנים את הילדים. אבל אין לנו כבלים והטלוויזיה נמצאת בחדר סגור, כלומר שלראות טלויזיה צריך להכנס לחדר ולהדליק. כך שאין אפילו אפשרות שהיא תהיה פתוחה על חדשות ברקע. משערת שהיה אחרת אם היינו בישראל.

למעלה