מה בפינה
מה הילדים רואים על המסך

מה בפינה
מה הילדים רואים על המסך

בהמשך לדיון של שבוע שעבר, השבוע הדיון דומה ושונה. השבוע נדבר על התכנים שהילדים רואים בטלביזיה או על המסכים.

האם הילדים רואים תוכניות ילדים בערוצי הילדים בטלביזיה או בדרך אחרת?

איך מתמודדים עם צפיה בטלביזיה כאשר יש מגוון גילאי ילדים בבית? (מה שמתאים לילד בן 10 לא מתאים לילד בן 3).

במידה והם רואים את ערוצי הילדים בטלביזיה, האם כל התכנים מתאימים לכם? במידה ולא, מה אתם עושים?

ובהמשך למה שעלה בשבוע שעבר, האם יש תוכניות שמאפשרות לכם ליצור שיחה סביב נושא מסויים? האם אתם משתמשים בכלי הזה?

הורים לילדים היותר גדולים, האם אתם רואים את הסרטים לפני הילדים לוודא שהם מתאימים, או מסתמכים על הדירוג של הסרט.

האם יש תוכניות, סרטים או לינקים שאתם ממליצים אליהם, זה המקום. תכתבו לאיזה גילאים.

וכרגיל, כל דבר רוולטי לנושא זה מתקבל בברכה.

אפשר להוסיף שאלה

האם אתם מראים לילדים תוכניות ילדים מישראל שאנחנו היינו רואים
האם חשוב לכם שהילדים יראו טלויזיה עברית ולאו דווקא בשפה במקום שבו אתם מתגוררים

&nbsp

בוני לא רואה טלביזיה מישראל, ולא זכור לי שום דבר ישראלי

ששוה להראות לה. יש למישהו המלצות? בכל מקרה, זה יהיה רק מהמחשב.

alphadelta

New member
אמא, תראי, הוא מדבר עברית ואנגלית בדיוק כמוני.

כשהיו קטנים הם ראו רגע ודודלי. וגם סרטים מדובבים לעברית. הילדונת ראתה תוכנית באנגלית , ואחרי שראתה אותו פרק מדובב לעברית הייתה מאד גאה לגלות שאחד מגיבוריה מדבר אנגלית ועברית בדיוק כמוה. מתיקות.

AlicePJ

New member
לפעמים הראתי לו כל מיני סדרות מישראל

ביוטיוב, אבל די הפסקתי. זה לא שהסדרות מישראל כאלה משובחות ומעולות שאי אפשר בלעדיהן. מגיע לדור החדש לראות תוכניות חדשות באיכות טובה יותר ממה שהיה לנו כילדים. ולא חשוב לי שיראה טלויזיה בעברית, אין לזה שום יתרון מיוחד. הוא גם ככה לא רואה המון טלויזיה.

לא

ניסתי להראות להן, אבל הן ממש לא התחברו, אני חושבת שבעיקר בגלל מחסום השפה. בילדותינו השפה הייתה הרבה יותר עשירה מהשפה היום (בעיקר בספרים שמתי לב לזה)

האם חשוב לי שהילדות יראו טלוויזיה בעיברית? לא, כי אני לא ראיתי תוכניות ילדים איכותיות מספיק, ואם כבר סרטים מצויירים ותוכניות ילדים, מעדיפה שיראו בשפת מקור ולא מדובב.

rona73

New member
לא

גם אצלנו,כשאנחנו בישראל הם רואים טלויזיה מישראל.פה אין לנו ערוצים ישראלים.וגם לא מראה להם את התוכניות שאני היתי רואה בילדותי.

כשהיו קטנים כן קניתי די.וי.די. מהארץ שיוכלו לשמוע עברית וללמוד .

AlicePJ

New member
הבן שלי בתקופת פיניאס אנד פרב

ואני נהנית מזה - תוכנית מאוד משעשעת! יש לנו נטפליקס, הולו, אמזון וכו', ואין לנו כבלים.
הקטן עוד תינוק אז הוא לא רלוונטי, נחצה את הגשר כשנגיע אליו.
הגדול כל הזמן רוצה לראות תוכניות של סופר הירוז, כל מיני באטמן וכו', ואנחנו מטילים וטו, למרות שהוא קורא ספרים עליהם. אנחנו מרגישים שלראות את זה יכול להיות קצת יותר מפחיד מלקרוא, אבל נראה לי שפשוט נראה מה ילדים אחרים בגיל שלו עושים. כשהוא ילך לקינדרגדן בשנה הבאה נברר איתו ועם הורים אחרים מה הילדים האחרים רואים ונראה אם כדאי להוסיף תוכניות שאמורות להיות לילדים טיפה יותר גדולים.
סרטים אנחנו משתדלים לראות לפי דירוג וקוראים באינטרנט פחות או יותר מה העלילה ואם זה מתאים, ורואים את הטריילרים כמובן. אני לא יודעת למה כל כך הרבה סרטי ילדים מתחילים בזה שהאמא/אבא/שניהם מתים והילד (או הגור) צריכים להסתדר לבדם בעולם, למה אי אפשר לעשות סרטי ילדים שנמנעים מהמצבים האלה. אנחנו לא לוקחים אותו לסרטים כאלה כי זה פשוט לא נעים לדעתי.

משל333

New member
יש את ה superhero squad

שזה מיועד לקהל הצעיר, סביב גיל 4. למעשה כשהם מגיעים לגן חובה רובם כבר לא רואים את זה כי זה הופך לתינוקי מדי עבורם...
עוד תוכנית שמיועדת לקהל הצעיר היא Transformers Rescue Bots, וגם אותה רוב הבנים רואים לפני גן חובה.
שלי התחיל לראות את התוכניות האלו סביב גיל 3.5 (פרק או שניים בשבוע), וכל יום שיחק הרבה משחקי דמיון יפים עם צעצועים שקשורים לזה. בסביבות גיל 5 כבר ירד לו מזה לגמרי ולמעשה כמעט ולא מבקש לראות טלויזיה, חוץ ממשחקי כדורסל ופוטבול עם אבא... גם משחקי הדמיון הפסיקו להיות קשורים לזה והם סביב ספורט.

alphadelta

New member
בתור אמא שצנזרה את ההתחלה של ״נמו ״ ...

יש לזה הסבר. שימי לב שגם המון אגדות ילדים הם כאלה. אפילו שלנו כהורים זה מאד קשה ( ראי מקרה נמו) לילדים צעירים יש משהו מאד מנחם בזה שילדים יכולים להסתדר לבד בעולם. אגב, צעירים לדעתי זה שלוש ומעלה ולא שנה או שנתיים. לכל הסרטים האלה יש סוף טוב. הילד הצליח לבדו להלחם בכל הרע שבעולם. וניצח. לבד. אבל את כאמא מכירה את גורייך האישיים באופן הטוב ביותר, ואם החרדה שעולה מסרט כזה גוברת על המטרה אז את היחידה שיודעת מה טוב לכם.
אנחנו הגבלנו המון תוכניות וסרטים. ואני , כמוך , מאמינה שלקרוא זה שונה. שילד קורא ספר, הוא מלביש את זה על דימויים שיש לו מהעולם שלו. בסרט, הבמאי החליט מה הדימוי. וזה חורג לרב ממה שילד צעיר היה חושב לבד.

alphadelta

New member
טלויזיה

איזו שאלה נפלאה. אין לנו כבלים. ( יש הולו/ נטפליקס ). אנחנו רואים טלויזיה כמשפחה, יש שתי סדרות שאנחנו רואים יחד ואז מדברים על מה שעלה. ובסופי שבוע אלו סרטים. הטלוזיה היא בחדר נוסף , כך שיש להכנס לחדר אחר, ולהדליק טלויזיה, מה שעושה את המכשיר פחות זמין ואטרקטיבי. הם רואים רק מה שמותר להם. אבל אנחנו מדברים על הקריטריונים לפיהם אנחנו שופטים, כך שהם יודעים , כשהם אצל חברים אם זה משהו שמותר. הצגנו את זה עוד שהיו קטנים כ״ מגיע לכם את הכי טוב שיש, ולא כל דבר על המסך הוא מספיק טוב בשבילכם״ בכלל, כשהיו קטנים מאד הקפדנו וספגנו ה מ ו ן ביקורת מהסביבה. ( בין השאר ננזפנו שאנחנו מונעים מהם מידע על החברה האמריקאית ובגלל זה הם יכשלו בבית הספר. אגב - הם נפלאים בבית הספר...) כשהם אצל חברים , והם לא בטוחים אם התוכנית או סרט מספיק טובים בשבילם אז הם מצלצלים. יש אתר שאני אוהבת הנקרא ״common sense media" ושם הורים וילדים מדרגים סרטים. אומרים מה הם חושבים על גילאים ורמת אלימות וכולי. ( יש שם גם מידע על ספרים)

רומסה

New member
בן 4

בן ה-4 שלי רואה רק תוכנית אחת בטלביזיה שהיא מוקלטת כך שכמעט לא נחשף לפרסומות וכד'. אנחנו אף פעם לא רואים טלביזיה בנוכחותו (כי בשניה שנדליק יבקש את התוכנית שלו). כשהיה יותר קטן היה רואה שירים ודיוידי מהארץ שההורים שלחו. מאוד חשוב לנו לפתח את העברית שלו למרות שמארץ שהתחיל פריסקול אני רואה שהאנגלית שלו פחות טובה משחשבתי ושזה מפריע לו. הוא מסתדר אבל עברית זה שפת אם. ספרים מקריאים בשתי השפות. לאחרונה מבקש יותר באנגלית, לא ברור אם בגלל השפה או כי ממש אוהב את ספר הסיפורים הנוכחי...
אני די מקפידה על התכנים כדי שלא יחשף לאלימות לא רצויה או דברים מפחידים. מצנזרת לו גם ספרים (האריה שאהב תות - מורידה את הקטע שהילדים חשבו שהוא רוצה לטרוף אותם, הנשיקה שהלכה לאיבוד - הילד מרביץ לכלב, החתולה מתה וכד' אני מורידה). בזמן האחרון הוא רואה דברים גם ביוטיוב אז אני חוששת שמתישהו יקלע לסרט עם קללות או אלימות אבל נראה שאין מה לעשות. אני לא יכולה לשבת לידו כל היום...

אצלנו

סיפור מצחיק, לפני שנולדו הבנות, הרבה לפני, היה לנו ריב איום על תוכניות טלוויזיה שהילדים העתידיים שלנו יראו. כמה צעקנו ואפילו לא דיברנו כמה ימים.
חחח, זה דוגמא קלאסית להחלטות לחוד ותדברו איתנו אחרי שיוולדו הילדים

האם הילדים רואים תוכניות ילדים בערוצי הילדים בטלביזיה או בדרך אחרת? יש לנו רק נטפליקס ואמזון.

איך מתמודדים עם צפיה בטלביזיה כאשר יש מגוון גילאי ילדים בבית? (מה שמתאים לילד בן 10 לא מתאים לילד בן 3). יש לנו רק שנתיים הבדל, הן די אוהבות את אותן התוכניות. הגדולה אוהבת תוכניות שהקטנה לא כמו גיבורי על שהקטנה מעדיפה לא לראות, אבל רוב הזמן הן רואות את אותן התוכניות.

במידה והם רואים את ערוצי הילדים בטלביזיה, האם כל התכנים מתאימים לכם? במידה ולא, מה אתם עושים? לא כל התכנים מתאימים לנו, יש תוכניות שאני ממש לא אוהבות כמו monster high אבל מעדיפה שהן יצפו בה בבית ואני אפקח על תכנים ואז נוכל לדבר על התוכנית. יש תוכניות שאני ממש לא מרשה לראות, אז פשוט לא רואים.

ובהמשך למה שעלה בשבוע שעבר, האם יש תוכניות שמאפשרות לכם ליצור שיחה סביב נושא מסויים? האם אתם משתמשים בכלי הזה?
כן, ואני אחזור שוב לדוגמא של מונסטר היי, למרות שאני לא אוהבת אותה, והיא מתאימה יותר לבני נוער, התכנים של התוכנית כמו חברות ולהיות יוצא דופן בחברה דומים לדברים שאיתם הגדולה שלי מתמודדת איתם בבית הספר (למרות שהיא בת 7.5).

הורים לילדים היותר גדולים, האם אתם רואים את הסרטים לפני הילדים לוודא שהם מתאימים, או מסתמכים על הדירוג של הסרט? שהן היו קטנות היינו רואים לפני את התוכניות, עכשיו שהן גדולות אני מחפשת ביקורות ורואה כמה דקות מהסרט.

pbskids

עיקר הטלויזיה שלנו זה pbskids, בני שש חמש ושלוש נהנים מכמעט אותן תוכניות. לגדולים מותר יותר זמן מסך מהקטנה (וגם אין לה סבלנות) ו - peg plus cat, odd squad, dinasor train, the cat in the hat knows alot about that
מדברים בעיקר על מדע בעקבות הסרטים שהם אוהבים
רואים הרבה קליפים של מוזיקה ורוקדים ביחד.
לא רואים עברית, בעיקר כי נדהמנו לגלות כמה עלובים היו רוב התכנים של פעם וגם של היום, לצערי שכונת חיים לא תפס את הילדים למרות שלדעתי תוכנית מקסימה.
לפעמים, כשיש משהו מדהים בחדשות כמו האביב הערבי רואים ביחד cnn ואל ג׳אזירה באנגלית ומדברים על זה

איזה קליפים אתם רואים?

אצלי ערוץ TV שלא רואים בבית, זה ערוץ המוזיקה עם הקליפים. יש שם המון תנועות ולבוש סקסי שאני ממש לא מוכנה שבת ה-9 שלי תרא וחרדה שהיא תרצה לרקוד כמו.

את צודקת לגמרי

קליפים בטלויזיה צריכים להיות מוגדרים כפורנו לטעמי
אנחנו לא רואים טלויזיה, הכל במחשב באתרים של הילדים או שלנו.
קליפים ביו טיוב (וגם - לא משאירים את הילדים לבד כי זה יכול להגיע למקומות נוראיים)
מנסים להראות להם ״ערכי צאן ברזל״ - פרינס, ג׳ניס ג׳ופלין - דברים ישנים שלרובם אין קליפים טובים או מוזיקה צעירה שיש לה קליפים נעימים יותר
הנה שתי דוגמאות

מי היה מאמין שיום אחד

ג'ניס ג'ופלין ופרינס ייחשבו לאפרופרייט לילדים קטנים...

&nbsp
הילדים שלי מכירים את השירים שלהם, וגם יותר גרועים, שלא לאמר כבר צפו ב-Wayne's World (כולל הביצוע הגדול של בוהימיין רפסודי של קווין) ומעריצים קבועים של הסימפסונז, אבל זה משעשע משהו שבדיון שנראה די מגונן דווקא הם, שנחשבו מאוד פרובוקטיביים לתקופתם, מובאים כדוגמאות.
&nbsp
וד"א, למה לא להשמיע ישר את הביטלז, או לפחות את הביצוע של ג'ורג' הריסון? הילדים שלי מתים על הביטלז.

כי אני שונאת את הביטלס

זהו, אמרתי את זה קבל עם ועדה - לא מבינה את ההתלהבות מהם, וגם לא מקווין האמת.
חתיכת ווידוי, פוי

למעלה