מה בפינה
מה הילדים רואים על המסך

אבל לא בביצוע שלהם הקיטשי

ואם כבר - הילדים שלי רואים תכנים שהרבה מגדירים כלא מתאימים לילדים - ראפרים עם מילים קשות אבל כאלו שלא מבזים נשים בקליפים או נשים ששרות שירים עם מסר מיני.
יש הבדל בין המסרים המורכבים של ג׳ניס ג׳ופלין והשאלות שילדים יכולים לשאול על למשל סיגריות או סמים לעומת ביזוי הנשים במוזיקה בימנו שמפריע לי מאוד.
ואם כבר מדברים - אז הנה משהו שמדבר אלי מאוד

תודה רבה. גם אותי הצחיק שג'ניס ג'ופלין מתאימה היום לילדים,

אני זוכרת שכשאני הייתי נערה, היא נחשבה למוסיקה קיצונית שרק מעטים אהבו

דרך אגב, גם בוני אוהבת את הביטלס וקווין

noaronen1

New member
אצלנו ביטלס, queen עם רפסודיאן הרמוני וגם ג'וני קש חזק מאד!

האמת שבזמן האחרון אני מנסה יותר ויותר לחשוף אותם להרבה סוגי מוסיקה שונים מקלאסי דרך קאנטרי, נירוונה. בקיצור היד נטויה ואני נהנית שהם פתוחים להקשיב וללמוד (לרוב...)

noaronen1

New member
זמן המסך הולך ודועך

הקטן במשחקי מחשב או אייפד
האמצעית רואה דיסני ביוטיוב
והגדול רואה או קורא פוטבול אמריקאי. וכדי להרוויח עוד שעות מסך הוא צריך לתת לנו זמן פעילות גופנית
זהו.
אה! וביחד אנחנו רואים the voice זה מן משהו משותף ומתוך זה אני מלמדת אותם המווון על מוסיקה - ראו המשך שרשור למטה על המוסיקה...
לגבי MTV אני יודעת שהם רואים לפעמים בסתר (וגם שמעתי על כמה מקרים עם הבייביסטרית - הבת של השכנים) אבל אני מאד לא אוהבת שהם רואים את מיילי סיירוס יושבת ערומה על wrecking ball. הם באמת ירדו לגמרי לזנות עם הסרטוני וידאו.

עונה

האם הילדים רואים תוכניות ילדים בערוצי הילדים בטלביזיה או בדרך אחרת?
רואה טלביזיה.

במידה והם רואים את ערוצי הילדים בטלביזיה, האם כל התכנים מתאימים לכם? במידה ולא, מה אתם עושים?
כרגע יש תוכנית אחת שאני מאוד לא אוהבת את התכנים שלה, אני לא אוסרת על בוני לראות את זה, אבל אמרתי לה שלדעתי זה לא מתאים לגיל שלה, ואני מקוה שכהיא תהיה בגילם, היא תתנהג אחרת (ופרטתי מה הכוונה).

ובהמשך למה שעלה בשבוע שעבר, האם יש תוכניות שמאפשרות לכם ליצור שיחה סביב נושא מסויים? האם אתם משתמשים בכלי הזה?
יש המון נושאים שעולים בתוכניות ילדים, ואני מנצלת את ההזדמנות לדבר עם בוני על הנושא, לדעתי זאת דרך מעולה לדבר על דברים שונים, כמו הרמה להנחתה

הורים לילדים היותר גדולים, האם אתם רואים את הסרטים לפני הילדים לוודא שהם מתאימים, או מסתמכים על הדירוג של הסרט.
אנחנו לא רואים או בודקים חוות דעת. גם לא ממש מתיחסים לדירוג של הסרטים (לגילאים המדוייקים). הולכים על מה שנראה לנו מתאים לה, לא זכור לי שהפסקנו סרט כי לא התאים.

האם יש תוכניות, סרטים או לינקים שאתם ממליצים אליהם, זה המקום. תכתבו לאיזה גילאים.
אני מאוד אוהבת את התכנים של התוכנית Arthur. תוכנית שמטפלת בהמון נושאים חשובים בצורה מאוד יפה.
מצ"ב פרק לדוגמא: https://www.youtube.com/watch?v=PlsVqZfnqyo

תוכנית לילדים קצת יותר גדולים שאני חושבת שמטפלת בהמון דברים שילדים פוגשים או יפגשו היא Tracy Beaker. לא הכל חיובי, אבל איך בוני אומרת, ככה לומדים מה לא לעשות

מצ"ב פרק לדוגמא: https://www.youtube.com/watch?v=4vRRJ7PJGjQ

Mottek

New member
כרגיל עונה באיחור

אנחנו לא רואים הרבה טלוויזיה. רוב הטלוויזיה שהילדים שלי כן רואים זה בPBS. חוץ מזה יש את AFV לפעמים וכל השאר זה סרטים בווידאו.

איך מתמודדים עם צפיה בטלביזיה כאשר יש מגוון גילאי ילדים בבית? (מה שמתאים לילד בן 10 לא מתאים לילד בן 3).
אם נושא התוכנית לא מתאים לכל הגילאים אז לא רואים, או שאם אפשרי שולחים מישהו לראות את התוכנית בטלויזיה שנמצאת בחדר אחר.

במידה והם רואים את ערוצי הילדים בטלביזיה, האם כל התכנים מתאימים לכם? במידה ולא, מה אתם עושים?
כאמור, אנחנו לא רואים את ערוצי הילדים למיניהם מפני שאני לא חושבת שהתכנים והמסרים של התוכניות מתאמים לי (לפחות לא מאלו שכן יצא לי לראות). המון תוכניות שמיועדות לגילאי 10 ומעלה עוסקים בתכנים של מקובלות בבית ספר, יחסים בין מינים, אופנה וכדומה. הבעיה היא מהתוכניות האלו שנוצרת הרושם (המוטעה) שכך זה אצל כולם. האחיינית שלי בת 9 ורואה את התוכניות האלו כבר רוצה שיהיה לה חבר (לא שהיא יודעת מה עושים עם חבר). לדעתי זה גיל צעיר מידי. אני זוכרת שאני רציתי חבר בגיל 12-13 (לא שאז ידעתי מה עושים עם חבר) אבל זה נשמע לי יותר בוגר מגיל 9. אולי אני טועה. אשמח לשמוע מהורים לבנות.

ובהמשך למה שעלה בשבוע שעבר, האם יש תוכניות שמאפשרות לכם ליצור שיחה סביב נושא מסויים? האם אתם משתמשים בכלי הזה?
תלוי מה רואים. הקטנים רואים את wild kratts למשל. אז יש שם אנשים רעים, אז אני מדברת עם הקטנים ומבררת איתם שהם יודעים שהם האנשים הרעים והם לא מתנהגים יפה. אנחנו גם מדברים על החיות השונות שהם ראו שם, והאם הם מכירים חיות אחרות דומות ומדברים עליהם כמו איפה הם גרים ומה הם אוכלים. ולגבי AFV שהם רואים, אנחנו כל הזמן אומרים להם שככה לא מתנהים ולא עושים כאלו דברים בבית
מקווה שהם יזכרו את זה עוד כמה שנים!
הגדול אוהב תוכניות מדעיות mythbuster מככב אצלנו בגדול. אבל הוא גם רואה איתנו לפעמים תוכניות אחרות או אפילו חדשות. אז מדברים על מה שקרה ולמה זה קרה והאם הוא חושב שזה טוב או לא ולמה. לא חסרים נושאים, והוא לא רואה טלוויזיה לבד (יש לנו מכשיר אחד מרכזי בסלון).

הורים לילדים היותר גדולים, האם אתם רואים את הסרטים לפני הילדים לוודא שהם מתאימים, או מסתמכים על הדירוג של הסרט.
עד לאחרונה כן. כשהתחלנו להראות לגדול סרטים של גדולים (לא דיסני, אלא כאלו שהם PG13 רצינו לוודא שהתכנים באמת מתאימים לו ושאין שם אלימות או מיניות מוגזמת. יצא לי לראות למשל את Police Acedmy שאני ראיתי בילדותי וזכרתי את זה כסרט מאוד מצחיק. הופתעתי לגלות שהסרט הוא בכלל R! אז היו איזה כמה סצנות שביקשתי ממנו לעצום עיניים לרגע או לצאת מהחדר לדקה או שתיים עד שמעבירים את הסצנה המסויימת. לא נרשמה טראומה. אם יש סצנות כאלו שלא מתאימות אז אנחנו מנסים להסביר לו למה זה לא מתאים לגילו. הוא מקבל את זה.

carlimi

New member
גם אני עונה באיחור (אופנתי!?)

&nbsp
&nbsp
אין לנו טלויזיה רגילה או כבלים. הילדים רואים נטפליקס (יש לנו גם הולו אבל הם לא כלכך מכירים). בנטפליקס לכל ילד יש "חשבון" משלו, שמוגדר כחשבון ילדים, על ההגבלות שלו.
&nbsp
איך מתמודדים עם צפיה בטלביזיה כאשר יש מגוון גילאי ילדים בבית? (מה שמתאים לילד בן 10 לא מתאים לילד בן 3).
הם מאוד קרובים בגילאים. 3 שנים הפרש בין הגדולה לצעיר. לרוב רואים את אותן תוכניות/סרטים.
&nbsp
&nbsp
התוכניות שמעלות אצלנו שיחה בדר"כ הם כאלה הקשורות בטבע, מדע וכו' ואז בעלי מתחיל להתלהב ולהסביר ....חח
&nbsp
הורים לילדים היותר גדולים, האם אתם רואים את הסרטים לפני הילדים לוודא שהם מתאימים, או מסתמכים על הדירוג של הסרט
&nbsp
האמת שלא. ואני חייבת לשתף ששבוע שעבר ראינו איתם סרט ביחד (יש לנו מסורת של שישי MOVIE NIGHT משפחתי קבוע), שמצאנו בפרופיל של הילדים בנטפליקס, סרט מצוייר. לא חשבתי אפילו לבדוק ...חח סה"כ הסרט רגיל, למעט שני קטעים שממש נדהמתי לראות, ולא הבנתי איך הם "עברו". הכי לא פוליטקלי קורקט, הכי סטריאוטיפים. הייתי כלכך בהלם שלא ידעתי מה לעשות/להגיד, אם בכלל ...אף פעם לא הייתי בסיטואציה כזו וזה לגמרי תפס אותי לא מוכנה. גם לא רציתי להפסיק את הסרט באמצע ולעשות סצינה. אחכ דברנו אני ובעלי .... אז זהו, יש לפעמים הפתעות במקומות הכי לא צפויים ...

למעלה