כרגיל עונה באיחור
האם הילדים רואים תוכניות ילדים בערוצי הילדים בטלביזיה או בדרך אחרת?
אנחנו לא רואים הרבה טלוויזיה. רוב הטלוויזיה שהילדים שלי כן רואים זה בPBS. חוץ מזה יש את AFV לפעמים וכל השאר זה סרטים בווידאו.
איך מתמודדים עם צפיה בטלביזיה כאשר יש מגוון גילאי ילדים בבית? (מה שמתאים לילד בן 10 לא מתאים לילד בן 3).
אם נושא התוכנית לא מתאים לכל הגילאים אז לא רואים, או שאם אפשרי שולחים מישהו לראות את התוכנית בטלויזיה שנמצאת בחדר אחר.
במידה והם רואים את ערוצי הילדים בטלביזיה, האם כל התכנים מתאימים לכם? במידה ולא, מה אתם עושים?
כאמור, אנחנו לא רואים את ערוצי הילדים למיניהם מפני שאני לא חושבת שהתכנים והמסרים של התוכניות מתאמים לי (לפחות לא מאלו שכן יצא לי לראות). המון תוכניות שמיועדות לגילאי 10 ומעלה עוסקים בתכנים של מקובלות בבית ספר, יחסים בין מינים, אופנה וכדומה. הבעיה היא מהתוכניות האלו שנוצרת הרושם (המוטעה) שכך זה אצל כולם. האחיינית שלי בת 9 ורואה את התוכניות האלו כבר רוצה שיהיה לה חבר (לא שהיא יודעת מה עושים עם חבר). לדעתי זה גיל צעיר מידי. אני זוכרת שאני רציתי חבר בגיל 12-13 (לא שאז ידעתי מה עושים עם חבר) אבל זה נשמע לי יותר בוגר מגיל 9. אולי אני טועה. אשמח לשמוע מהורים לבנות.
ובהמשך למה שעלה בשבוע שעבר, האם יש תוכניות שמאפשרות לכם ליצור שיחה סביב נושא מסויים? האם אתם משתמשים בכלי הזה?
תלוי מה רואים. הקטנים רואים את wild kratts למשל. אז יש שם אנשים רעים, אז אני מדברת עם הקטנים ומבררת איתם שהם יודעים שהם האנשים הרעים והם לא מתנהגים יפה. אנחנו גם מדברים על החיות השונות שהם ראו שם, והאם הם מכירים חיות אחרות דומות ומדברים עליהם כמו איפה הם גרים ומה הם אוכלים. ולגבי AFV שהם רואים, אנחנו כל הזמן אומרים להם שככה לא מתנהים ולא עושים כאלו דברים בבית
מקווה שהם יזכרו את זה עוד כמה שנים!
הגדול אוהב תוכניות מדעיות mythbuster מככב אצלנו בגדול. אבל הוא גם רואה איתנו לפעמים תוכניות אחרות או אפילו חדשות. אז מדברים על מה שקרה ולמה זה קרה והאם הוא חושב שזה טוב או לא ולמה. לא חסרים נושאים, והוא לא רואה טלוויזיה לבד (יש לנו מכשיר אחד מרכזי בסלון).
הורים לילדים היותר גדולים, האם אתם רואים את הסרטים לפני הילדים לוודא שהם מתאימים, או מסתמכים על הדירוג של הסרט.
עד לאחרונה כן. כשהתחלנו להראות לגדול סרטים של גדולים (לא דיסני, אלא כאלו שהם PG13 רצינו לוודא שהתכנים באמת מתאימים לו ושאין שם אלימות או מיניות מוגזמת. יצא לי לראות למשל את Police Acedmy שאני ראיתי בילדותי וזכרתי את זה כסרט מאוד מצחיק. הופתעתי לגלות שהסרט הוא בכלל R! אז היו איזה כמה סצנות שביקשתי ממנו לעצום עיניים לרגע או לצאת מהחדר לדקה או שתיים עד שמעבירים את הסצנה המסויימת. לא נרשמה טראומה. אם יש סצנות כאלו שלא מתאימות אז אנחנו מנסים להסביר לו למה זה לא מתאים לגילו. הוא מקבל את זה.