מה בפינה
מה המצב? "צוק איתן"

מה בפינה
מה המצב? "צוק איתן"

כל אחד מאיתנו מתמודד אחרת. המצב בארץ לא נעים. אנחנו יושבים רחוק וניזונים מהחדשות מישראל ובחו"ל. המשפחה לא תמיד מדווחת את מה שבאמת קורה ואיך זה עובר אצלם ואנחנו נמצאים בבועה של חוסר וודאות.

כמה זמן אתם נמצאים מחוץ לישראל? האם הילדים שלכם חוו מלחמה/מבצע? (בארץ או בחו"ל)

האם בתקופה הזאת, מבצע "צוק איתן", הקשר עם המשפחה, חברים וכל מה שקשור לישראל השתנה? במה?

איך משפיע אליכם אישית, המצב בישראל כרגע?

מה זה עושה בבית? איך הילדים מתיחסים לזה? מה אתם אומרים/מספרים להם?

שתפו בזיכרונות שלכם ממלחמה/מבצע שחוויתם בארץ. מה גרם לאותה מלחמה להיות משמעותית עבורכם?

האם אתם מרגישים שיש לכם אפשרות לעשות משהו בנושא ההסברה הישארלית? האם אתם מדברים על מה שקורה בארץ עם המכרים שלכם? עושים משהוא אחר? איך זה מתקבל?

וכרגיל, זה המקום לכל נושא אחר רלוונטי שרוצים לעלות.

כותרת מעולה - מה המצב? צוק איתן.

מתחילה באישי - המלחמה הזאת מורטת את עצבי, המועקה לופתת לי את הגרון וממש קשה לי להתרכז במשהו חוץ מזה.
מצד שני, אני שמחה במיוחד שאנחנו גרים כרגע באנגליה ולא בישראל. עצוב להגיד את זה, אבל אני מרגישה שישראל היא לא הבית שאני אוהבת ומתגעגעת אליו אלא מקום מלחיץ ולא נעים.

אני ניסיתי לגונן על הבת שלי ודחיתי את הרגע שבו אספר לה. הבוקר סיפרתי לה שחברת התעופה ביטלה את הטיסה וכנראה לא נבקר בישראל בקרוב. היא התאכזבה אבל לא התפלאה. מתברר שהיא ידעה כל הזמן שיש מלחמה ושיורים רקטות... פשוט לא דיברה איתי על זה. זה בהחלט לקח בשבילי, להבין שאני לא צריכה לגונן עליה כל כך, לא להסתיר ממנה את האמת ולא לדחות דברים לא נעימים.
אז הבוקר היא שאלה אותי מי מנצח. שאלתי למי הכוונה והיא אמרה שהיא מתכוונת למי יש פחות אבדות. אמרתי לה שלישראל והיא נשמה לרווחה, אבל הוספתי שבעיני ניצחון במלחמה הוא לא להרוג יותר לצד השני, אלא לסיים אותה בהסכם שלום, אחרת המלחמה היא לחינם. בינתיים דיברנו על שירות צבאי ולילה התרעמה על כך שערבים בישראל לא חייבים לשרת בצבא אלא רק יהודים... זה נראה לה לא הוגן. לכי תסבירי לה את זה!

האם אתם מרגישים שיש לכם אפשרות לעשות משהו בנושא ההסברה הישארלית? האם אתם מדברים על מה שקורה בארץ עם המכרים שלכם? עושים משהוא אחר? איך זה מתקבל?
זה אחד הדברים שהכי קשים לי. על הרצחנות של החמאס אין מה להכביר מלים, אבל אני מתנגדת בצורה הכי נחרצת גם לתגובה של צה"ל, שנראית לי מוגזמת לגמרי ופוגעת בהמון אזרחים חפים מפשע. העובדה שהחמאס מתעלל באוכלוסייה היא לא תירוץ בעיני, אני לא רוצה שום יד בזה.
והכי קשה לי שבישראל אין לגיטימציה להגיד את הדברים האלה. אני מפחדת לפתוח את הפה בשיחות עם המשפחה, ופעם אחת הגבתי באיזה בלוג וחטפתי תגובה כל כך בוטה ואלימה וגם לא עניינית בכלל שממש זעזעה אותי. ההצצות בפייסבוק של בן הזוג שלי רק מזכירות לי כמה קשה למתוח ביקורת על צה"ל ועל הממשלה בישראל בכלל ובזמן מלחמה בפרט.
גם פה יצא לי לדבר עם יהודים שתומכים בממשלה בכל מחיר ומכל הלב ואפילו תורמים כסף להתנחלויות, אבל הם לא הגיבו בכזאת התלהמות כוחנית. כאן יש מקום לשיחה גם עם אנשים שלא מסכימים אתם. המחשבה על שיחה פוליטית בישראל מפחידה אותי.
אנחנו מדברים עם מכרים כאן, אבל האמת היא שלרובם אין מושג והם יכולים בעיקר להקשיב ולשאול שאלות ולהביע תקווה מעורפלת שהכל יהיה בסדר...

alphadelta

New member
ואו, יופי של נושא. תודה.

הכי קרוב למלחמה שילדי חוו היה הימים האחרונים לביקורינו בארץ. עדיין לא היה הסטרי, אבל מספיק לחוץ כדי לשנות תוכניות. וזה היה יותר מדי מבחינתי.

אנחנו לא מסתירים את המידע מהילדים, אבל גם לא מעדכנים באותה היסטריה בה אנו מתעדכנים. כמו כל מידע, אני מעדיפה שישמעו מאיתנו ולא ברחוב. מה גם, שלהיות ישראלי זה שם אותנו ואותם כשגרירים מידיים. גם אם לא מעוניינים באותו הרגע. תופעה מעניינת בפני עצמה.

הילדים שואלים מי מבני הדודים נמצא במקלט והאם הסבים בסדר. שאלות מכמירות לב ומלאות אהבה.

כן, חוויתי, כמו הרבה ישראלים ישיבה ממושכת במקלטים ואת פחד ההפגזות. ובתור ילדה זה צרב לי בתודעה פחדים שעד היום, ממרומי שנותי אני מתמודדת איתם.

בתור ילדים ניסינו להתמודד עם זה. אני זוכרת את המילים ששרנו ככיסוי לשירו של מני בגר ״זה היה ביתי״. היינו עושים רעש של שריקת הקטיושה שכולנו הכרנו היטב. אחר כך רעש של התפוצצות שגם הכרנו היטב. ואז שרנו ״ פה היה ביתי״ ולמי שלא הבין - הכוונה הייתה שהבית התפוצץ

ואז צחקנו. צחוק הסטרי. שהיה מסווה נהדר לפחד.

noaronen1

New member
עונה

אנחנו בארה"ב כמעט 9 שנים והילדים שלי לא חוו מלחמה או מבצע

האם בתקופה הזאת, מבצע "צוק איתן", הקשר עם המשפחה, חברים וכל מה שקשור לישראל השתנה? במה?
האמת שלא. מעולם לא הייתי מאלו שדיברה עם בני המשפחה כל יום/כמה פעמים ביום. ביום הראשון שהכל התחיל התקשרתי לכל חברי המשפחה לשמוע מה קורה.

איך משפיע עליכם אישית, המצב בישראל כרגע?
אני שמה לב שאני יותר בפייסבוק, פעם ראשונה שגם הגבתי לשני חברים רחוקים בפייסבוק שנורא הרגיזה/הפריעה לי התגובה שלהם על ישראל ועל כמה שישראל חסרת מצפון. לא יכולתי שלא להגיב. זו פעם ראשונה שאני מביעה דיעה, והאמת שאני גם חושבת הרבה על כמה פייסבוק וההסברה שמדינת ישראל עושה היא ברמה גבוהה. לא! אני לא משתפת כדי שהעולם ידע, כי אני חושבת שיש פער עצום בין איך שהעולם רואה את הדברים לאיך שרואים וחושבים שהעולם רואה את הדברים.
דבר נוסף הוא לראות את האחדות שיש בארץ. זה תמיד מדהים לראות איך כולם נאספים כאחד. אני יודעת שיש מתנגדים אבל מהמקום שאני צופה על הדברים זו התחושה שלי.

מכיוון שאנחנו צריכים כנראה לדחות את הטיסה לחתונה בישראל, שיתפתי את הגדולים במלחמה, הסברתי להם קצת היסטוריה, מפת ישראל, דברים שעד היום לא ממש עניינו אותם. לא מרגישה שיש להם איזושהי אמפטיה כלפי בני הדודים שמופגזים הם יותר שקועים ב-מה? לא נוסעים שבוע הבא או כן נוסעים.
אתמול אחרי שהסברתי לבת שלי על המצב משתדלת להיות כמה שאני יכולה אובייקטיבית וגם משדרת שזה לא פתרון של רגע אלא תהליך ומי יודע כמה זמן זה יקח שהשנאה תתפוגג הבת שלי אמרה לי: "אמא? את יודעת מה אני חושבת הפתרון? הפתרון הוא שלום עולמי! למה צריך לריב?" היא היתה כל כך חמודה.

שתפו בזיכרונות שלכם ממלחמה/מבצע שחוויתם בארץ. מה גרם לאותה מלחמה להיות משמעותית עבורכם?
אני זוכרת את מלחמת המפרץ, איך היה לי קשה להירדם וכמה פחדתי שאולי הטילים הם כימיים והכי זכור לי הבוקר והלילה שלפני ההתקפה. כשלא הייתי צריכה ללכת לבית ספר ושמחתי כי לא הייתי מוכנה למבחן בביולוגיה ושקראתי כל הלילה שביום אחרי הלילה הראשון את "התפסן בשדה השיפון" כי פחדתי מהאזעקות.

לא! לא מנסה להסביר ולא חושבת שיש מה להסביר. הדבר היחידי שכתבתי לשני חבריי הפציפיסטיים שיצאו נגד ישראל הוא: אל תשפטו עד שלא תחיו שם. זהו!

rona73

New member
אני לא חושבת שיש אחדות בכלל

לאחוז מסויים באוכלוסיה בארץ אסור להביע את עצמו !אם יביעו משהו יחטפו על הראש שהם עכורי ישראל......ועוד שמות שאני אפילו לא רוצה לציין......

לזה אני ממש לא קוראת אחדות,ממש להפך....

carlimi

New member
ואפילו לא רק בארץ

"העזתי" לשתף כל מיני פוסטים בפייסבוק, שכנראה לא התאימו לחלק מהאנשים בתקופה הזו, והותקפתי נמרצות, אפילו ע"י אנשים קרובים מהמשפחה. אחרי שסיימתי לבכות ולהוריד את הפוסט המדובר, שקעה בי ההכרה על חומרת המצב, ומזה בעצם סתימת פיות.
הרגשה נוראית שבאה לי מאוד בהפתעה.
עצוב לי מאוד בימים אלה...

אבל זה לא תכונה ישראלית בלבד

נכון שעכשיו יש הפגנות נגד פעולת ישראל בעולם ובישראל עצמה,
אבל זה נכון לגבי כל מדינה שפותחת בפעולה צבאית נגד אויב. ראינו הפגנות נגד סוריה והטבח שהם עושים בתושבים שלהם. נגד כל מלחמה אליה יצאה ארה"ב מאז מלחמת קוריאה יש הפגנות ענקיות, בתוך ארה"ב, נגד החיילים, הצבא, המנהיגים.

נכון שזה כואב לנו באופן אישי שזה נגד המולדת שלנו, אבל אסור לשכוח שהרגשות של כולם מוצפים כרגע, וכל שיחות הסלון מפסיקות להיות שיחות סלון, ויוצאות לרחוב. זה היה בעופרת יצוקה, לבנון השנייה, ענבי זעם, וכל אחד מהמבצעים של צה"ל, וזה תמיד יהיה, וזה תמיד יעבור כמו שכולם יודעים ונחזור להיות "כל ישראל אחים"

Mottek

New member
עונה

אני עזבתי את ישראל 1995, אז כמעט 20 שנים. וואו זה המון זמן כשכותבים את זה ככה. הילדים נולדו בארה"ב ולא חוו שום מלחמה/מבצע.
לא השתנה הרבה בכלל. אני לא טיפוס שאוהב לדבר בטלפון. אני בקשר טלפוני עם אחותי שגרה בארץ פעם בחודש בערך. מאמא שלי אני שומעת יותר בעיקר דרך פייסבוק וסקייפ. בדיוק היום דיברתי עם אחותי בטלפון והיא נשמעת ממש מדוכאת. היא מספרת שהילדות כבר התרגלו לשגרה של האזעקות (ממש יופי).

איך משפיע עליכם אישית, המצב בישראל כרגע?
אוי המצב קשה. קשה לי לראות את החדשות אבל מרגישה שאני מוכרחה להמשיך להתעדכן. מבאס.

בעלי רוצה לראות את החדשות של ערוץ 2 דרך מאקו. כל עוד שזה רק הוא ואני והגדול בבית אין לי בעיה עם זה, אבל כן יש לי בעיה עם זה שהקטנים יחשפו לזה. הם לא צריכים לראות הפגזות. הקטנים (3 ו5) קטנים מידי. אני לא חושבת שיש להם כרגע מודעות למה שקורה בכלל. עם הגדול (12ׂ) דיברנו והוא מבין את המצב ואת מה שקורה בארץ.

מלחמת המפרץ. הייתי בכיתה יא ומכיוון שהיינו בין הבוגרים, שמו אותנו בתורנות להקשיב לרדיו והיינו צריכים להפעיל את הצופר בקיבוץ. למזלי זה לא קרה במשמרות שלי, אבל אני זוכרת שפחדתי אפילו ללכת לשירותים שמא בדיוק אז תשמע קריאת "נחש צפע".
בנוסף גם נתבקשנו ללוות את תלמידי הבי"ס היסודי בנסיעה באוטובוס. אין לי מושג מה הייתי עושה אם הייתי אזעקה היתה תופסת אותנו בדרך. אני כל-כך פחדתי והייתי ילדה בעצמי.

אני משתפת הרבה יותר מאמרים בפייסבוק ועושה הרבה יותר לייקים (בדרך כלל אני רק קוראת ומתעדכנת). רוב האנשים שאני מחוברת אליהם אוהדים את ישראל.

זה המקום לכל נושא אחר רלוונטי שרוצים לעלות
בנימה אישית ואולי לא פופלרית, מכיוון שכבר נכנסנו לעזה אני רוצה שייסימו את המבצע הזה ואני לא רוצה הסכם של הפסקת אש. עשינו את זה כבר פעמיים ותראו איפה אנחנו היום. חבל לי על האוכלוסיה האזרחית משני הצדדים, אבל ישראל יותר חשובה לי וההגנה שלהם מעל הכל. לצערי אני לא רואה פיתרון מידי למצב הזה.

עונה על חלק

אנחנו חמש שנים בארהב. עזבנו בדיוק בתחילת המבצע הראשון בעזה. בבוקר עוד רצנו עם התינוק למקלט ולמחרת עלינו על טיסה. הקטנים כבר נולדו פה. ניסיתי קצת להסביר לילדים מה קורה אבל אין להם שום תפיסה של מה זה. הם לא הצליחו להבין למה יש אנשים שלא אוהבים את ישראל. הם לא שמעו אף את המילה ערבים או פלשתינאים וזה פשוט לא נקלט.

רציתי לציין עניין שאולי זה המקום היחיד שאני יכולה לכתוב-
אני מאוד משתדלת לא להגיב בפייסבוק או לעשות שרינג לסרטוני תעמולה. אני לא כל כך מרגישה שבתור מי שלא חיה שם יש לי זכות להתבטא מול ישראלים. אז ברור שיש לי דעות, ואני משמיעה אותן בהקשרים מסויימים בפני המשפחה וגם עם חברים כשהנושא עולה אבל מרגיש לי לא במקום להגיד למישהו שחי שם מה הממשלה שלו צריכה לעשות...

מעניין אותי לדעת איך אחרים מרגישים לגבי זה. אני יודעת שכשהייתי בישראל חשבתי שמי שלא גר שם טין זכות אמירה. עכשיו אני בצד השני

noaronen1

New member
אני גם שקטה מול חבריי בישראל

מאוד לא אהבתי שאנשים שלא גרים בארץ אומרים לי את דעתם/מטיפים וכדומה. אז עם חברים/משפחה מישראל אני רק מקשיבה. מה שכן אמרתי לכולם שבניגוד לאופטימיות תחושת הבטן שלי בלבד היא שזה הולך להיות מאודדד ארוך.
כן מצאתי את עצמי בפעם הראשונה מגיבה לשני "חברים בפייסבוק" שהם אמריקאים והביאו לי את הסעיף עם הפוסטין שלהם. המסר היה: אל תשפטו עד שלא תגורו שם.
אני לא משתפת במה שישראלים שגרים בישראל מפרסמים בפייסבוק - כי אני חושבת שההסברה הישראלית מאוד נאיבית. הם לא מבינים שהמסר הזה לא מדבר/מזיז קצה של חוד למי שלא גר שם. אני יודעת שזה מתסכל, אבל חושבת שהפער גדול מדי כדי שישראל תצליח להעביר את המסר ש"היא צודקת".
בחזרה לחברים ישראלים - ברגע שקניתי בארה"ב בית הבנתי שמבחינתם אני לא שם, ובחרתי לא להביע עמדה/להביע ביקורת/להציע רעיונות. רוצים לשמוע על החיים שלי בארה"ב סבבה. אני אשמח להתעניין בחיים שלכם, מעבר לזה... לא רוצה ולא בא לי לתקן את העולם...
&nbsp

צוק איתן

כמה זמן אתם נמצאים מחוץ לישראל? האם הילדים שלכם חוו מלחמה/מבצע? (בארץ או בחו"ל) אנחנו שנתיים וחצי בארה"ב. הבנות שלי נולדו לתוך המלחמה בדרום. מעתיקה לפה משהו שכתבתי פה בפורום אחר על הבנות שלי לאורך השנים.
"מאז שהן נולדו כל כמה חודשים היו נפילות, החיים שלנו נקטעו למשך שבוע, אני לא עבדתי או שלקחתי אותן איתי לעבודה. חייבים להשאר בבית, לפני כל יציאה מהבית עברנו תדרוך מחדש, אם אנחנו באוטו הגדולה פותחת את החגורה שלה ושל הקטנה, הן שוכבות ליד האוטו ואני עליהן אם אנחנו ליד ביניין, אנחנו רצות לביניין. אם בגן שעשועים רצים לביניין הקרוב ביותר. בחיים ההם, הייתה לנו שגרה. החדר של הבנות הוא הממ"ד. בארון הייתה מזוודה עם בגדים והדרכונים שלנו. לידה, שקית עם חטיפים, מים מנרלים, בטריות ומטענים, כל כמה חודשים החלפנו את המים והחטיפים. אם היינו בבית והייתה אזעקה, הגדולה הייתה אחראית על הקטנה, הקטנה הייתה אחראית על הבובה האהובה שלה, ואני הייתי אחראית על שתיהן, תוך 10 שניות היינו בממ"ד. מסבירים בדיוק מה קורה, את כל האמת, בהתאם לגיל. ליד מדינת ישראל ישנו מקום שנקרא עזה, זה קרוב מאוד לבית של סבתא (שגרה בעוטף עזה) ולבית שלנו (באר שבע), גרים שם אנשים רעים שלא אוהבים אותנו. הם מאוד כועסים עלינו, ורוצים לגרש אותנו מהבית שלנו, והם מנסים להפחיד אותנו עם טילים. הטילים מאוד מסוכנים ומפחידים, לכן מדינת ישראל מודיעה לתושבים שלה שיש טילים בצורת אזעקה, רעש מאוד מפחיד אבל מאוד חשוב וטוב. כדי שלא נפגע, הצבא, המשטרה וראש הממשלה החליטו שאנחנו צריכים להכנס לממ"ד או למקום מוגן (לאימא שלי למשל אין ממ"ד אז היינו יוצאים לחדר מדרגות) ואימא מסתכלת בשעון ויודעת מתי מותר לצאת ולהמשיך במה שעשינו קודם. אימא מאוד מפחדת, אבא מאוד מפחד, מותר לפחד ולבכות. החיילים הגיבורים, המשטרה, מכבי אש, כולם שומרים עלינו ולא רוצים שנפגע, ולכן אנחנו חייבים להקשיב להוראות שלהם, כי הם מצילים אותנו ואת כל מדינת ישראל.

היו רגעים מאוד קשים. לצאת מהאוטו בחודש שמיני ולשכב על ילדה באמצע הכביש. לראות את כיפת ברזל בפעולה בזמן שהבנות בממ"ד ואני בדרך לשדה תעופה (חודש לפני שעזבנו לארה"ב). לנסוע 150 מהעבודה לגן כדי לאסוף את הבנות כי יש אזעקה באמצע היום. בת שנתיים וחצי בוכה בסלון כי היא שומעת אזעקה שוב..... הזיכרון הכי מפחיד היה שהתחיל מבצע עופרת יצוקה, חמותי גרה בעוטף עזה, מאוד קרוב לעזה, ותחילת הפעולה הייתה הפצצה של ביניין משטרת החמאס. בדיוק עצרנו מול הבית של חמותי שהתחילה ההפצצה הוצאתי את בכורתי מהאוטו, הרעש היה מחריש אוזניים ואני גוננתי עליה בגופי, הייתי בטוחה שהרכב נפגע פגיעה ישירה. אחרי רבע שעה עוד הפצצה, הפעם הייתה אזעקה אבל בכורתי וסבתא שלה לא היו בבית, במקום לרוץ לממ"ד רצתי לכביש וצרחתי את שמה, הדלת של השכנים הייתה פתוחה והן היו אצלם, נכנסתי איתם למרחב המוגן, ובדיוק קיבלנו את ההודעה מהחמ"ל שהתחיל המבצע.....

האם בתקופה הזאת, מבצע "צוק איתן", הקשר עם המשפחה, חברים וכל מה שקשור לישראל השתנה? במה? מדברים עם המשפחה כל יום, המון הודעות ווטסאפ. בד"כ מדברים איתם פעם בשבוע, אבל כולם נמצאים בקו האש, גיסי נמצא בעזה. לאימא שלי אין ממ"ד. הדאגה עצומה.

איך משפיע אליכם אישית, המצב בישראל כרגע? אני מאוד דואגת למשפחה שלי, מאוד לחוצה. אני מופתעת מעוצמת הרגשות אפילו, כל הזכרונות חוזרים, כל אמבולנס גורם לי להזכר ואז לחייך מהרגשת רווחה שאני לא שם. רגשות אשם ואפילו רצון להיות עכשיו בישראל.

מה זה עושה בבית? איך הילדים מתיחסים לזה? מה אתם אומרים/מספרים להם? לא סיפרנו. אנחנו לא חושבים שהן צריכות לדעת מה קורה עכשיו, הן עדיין קטנות ומכיוון שהן זוכרות את זה ולכן לא סיפרנו להן. אבל, כן דיברנו על המצב שהן היו באיזור, ולכן הן קלטו, ולפני כמה ימים הגדולה התחילה לשאול עם אני זוכרת את הבומים המפחידים ואת המלחמה בישראל. מאז אני סותמת את הפה לידן.

מעתיקה לפה משהו שכתבתי פה בפורום אחר על הבנות שלי לאורך השנים.
"מאז שהן נולדו כל כמה חודשים היו נפילות, החיים שלנו נקטעו למשך שבוע, אני לא עבדתי או שלקחתי אותן איתי לעבודה. חייבים להשאר בבית, לפני כל יציאה מהבית עברנו תדרוך מחדש, אם אנחנו באוטו הגדולה פותחת את החגורה שלה ושל הקטנה, הן שוכבות ליד האוטו ואני עליהן אם אנחנו ליד ביניין, אנחנו רצות לביניין. אם בגן שעשועים רצים לביניין הקרוב ביותר. בחיים ההם, הייתה לנו שגרה. החדר של הבנות הוא הממ"ד. בארון הייתה מזוודה עם בגדים והדרכונים שלנו. לידה, שקית עם חטיפים, מים מנרלים, בטריות ומטענים, כל כמה חודשים החלפנו את המים והחטיפים. אם היינו בבית והייתה אזעקה, הגדולה הייתה אחראית על הקטנה, הקטנה הייתה אחראית על הבובה האהובה שלה, ואני הייתי אחראית על שתיהן, תוך 10 שניות היינו בממ"ד. מסבירים בדיוק מה קורה, את כל האמת, בהתאם לגיל. ליד מדינת ישראל ישנו מקום שנקרא עזה, זה קרוב מאוד לבית של סבתא (שגרה בעוטף עזה) ולבית שלנו (באר שבע), גרים שם אנשים רעים שלא אוהבים אותנו. הם מאוד כועסים עלינו, ורוצים לגרש אותנו מהבית שלנו, והם מנסים להפחיד אותנו עם טילים. הטילים מאוד מסוכנים ומפחידים, לכן מדינת ישראל מודיעה לתושבים שלה שיש טילים בצורת אזעקה, רעש מאוד מפחיד אבל מאוד חשוב וטוב. כדי שלא נפגע, הצבא, המשטרה וראש הממשלה החליטו שאנחנו צריכים להכנס לממ"ד או למקום מוגן (לאימא שלי למשל אין ממ"ד אז היינו יוצאים לחדר מדרגות) ואימא מסתכלת בשעון ויודעת מתי מותר לצאת ולהמשיך במה שעשינו קודם. אימא מאוד מפחדת, אבא מאוד מפחד, מותר לפחד ולבכות. החיילים הגיבורים, המשטרה, מכבי אש, כולם שומרים עלינו ולא רוצים שנפגע, ולכן אנחנו חייבים להקשיב להוראות שלהם, כי הם מצילים אותנו ואת כל מדינת ישראל.

היו רגעים מאוד קשים. לצאת מהאוטו בחודש שמיני ולשכב על ילדה באמצע הכביש. לראות את כיפת ברזל בפעולה בזמן שהבנות בממ"ד ואני בדרך לשדה תעופה (חודש לפני שעזבנו לארה"ב). לנסוע 150 מהעבודה לגן כדי לאסוף את הבנות כי יש אזעקה באמצע היום. בת שנתיים וחצי בוכה בסלון כי היא שומעת אזעקה שוב..... הזיכרון הכי מפחיד היה שהתחיל מבצע עופרת יצוקה, חמותי גרה בעוטף עזה, מאוד קרוב לעזה, ותחילת הפעולה הייתה הפצצה של ביניין משטרת החמאס. בדיוק עצרנו מול הבית של חמותי שהתחילה ההפצצה הוצאתי את בכורתי מהאוטו, הרעש היה מחריש אוזניים ואני גוננתי עליה בגופי, הייתי בטוחה שהרכב נפגע פגיעה ישירה. אחרי רבע שעה עוד הפצצה, הפעם הייתה אזעקה אבל בכורתי וסבתא שלה לא היו בבית, במקום לרוץ לממ"ד רצתי לכביש וצרחתי את שמה, הדלת של השכנים הייתה פתוחה והן היו אצלם, נכנסתי איתם למרחב המוגן, ובדיוק קיבלנו את ההודעה מהחמ"ל שהתחיל המבצע.....

האם אתם מרגישים שיש לכם אפשרות לעשות משהו בנושא ההסברה הישארלית? האם אתם מדברים על מה שקורה בארץ עם המכרים שלכם? עושים משהוא אחר? איך זה מתקבל
לא מרגישה שיש לי צורך להסביר את ישראל ומעשיה בפני אף אחד.
בנתיים דיברתי עם כמה חברים על המצב, וחלקתי בפייס מספר לינקים לא מתלהמים שמסבירים יפה את המצב.

רזאי

New member
מעניין עד כמה כל אחד לוקח את המצב בצורה שונה.

גם אנחנו מאזור ב"ש, גם אנחנו עברנו טילים ומבצעים, אבל אנחנו לא הרגשנו את הטראומה שאת מתארת. אנחנו גם לא הסברנו לבת 4 את המצב בצורה כ"כ מפורטת.
אני מקווה שהגישה שלנו תעזור לנו בחזרה שלנו לישראל בשבוע הבא.

אני הסברתי כי לא הייתה ברירה

הייתי מעדיפה לא לחשוף אותה להכל, והשאלות התחילו אחרי ששמענו את ההפצצה בעופרת יצוקה, זה היה מאוד מפחיד.
בבגן היא גם שמעה המון דיבורים, של הצוות, ילדים גדולים שהגיעו לגן עם סיפורים, קללות ודעות מוצקות. אז הבנתי שאני חייבת לספר לה מה אמת קורה, זו המציאות שלה ואין סיבה להסתיר או לתת לאחרים לעשות את העבודה שלי.

שתהיה לכם חזרה מוצלחת, אני מקווה שעד שתחזרו יהיה שקט ולא תצטרכו לדבר איתה על זה

רזאי

New member
אז לנו היה מזל בגן.

אולי זה גם מזל שיש לנו מקלט ולא ממ"ד, לא שמעו שם את הבומים כ"כ חזק. ברור לי שעכשיו היא כבר גדולה, וכבר לא נצליח לעקוף את הנושא.
בעניין החזרה, אין לי אשליות. גם אם הסיבוב הזה יגמר תוך שבוע, הכל יתחיל מחדש תוך שנה שנתיים

כל אחד עושה מה שמתאים לו

שהייי צריכה להוציא בת שנתיים המרכב ולגונן עליה בגופי בחודש שמיני להריון, הבנתי מן הסתם הסבר ראוי ומכבד להתנהגות המוזרה שלי היה במקום. לא יודעת אם זה קשור רק לגן, אבל אני מעדיפה ללמד בבית מאשר שתלמד משמועות.

ולגבי השורה האחרונה שלך, אני לא מסכימה, כל המטרה של המלחמה היא כדי שלא יהיה עוד סיבוב עוד שנה שנתיים, בניגוד לכל שאר הפעמים בהם צה"ל נסוג ברגע האחרון. בנתיים מדינת ישראל מנצחת בכל המלחמות שלה, מה שמקנה שקט וחיים נורמלים עבור התושבים שלה. מתפללת שהמצב יהיה דומה גם הפעם

רזאי

New member
אני מקווה שאת צודקת, ואני טועה.

אני לא אופטימית, ולא מאמינה שיהיה שקט ונורמלי לאורך זמן. הלואי ואתבדה.

alphadelta

New member

לא מצאתי מילה להרגשה שהייתה לי לקרוא על כך שמגוננת על ביתך ליד הרכב. עצוב? כואב? מחריד?

שמחה בשבילכם שהפעם את רחוקה מזה.

forglemmigej

New member
אין לי תשובה ספציפית

(אוהבת את המשאלים שלך מאד)
הכל מעורב: בחילה, כעס , אימה , מתח ,מה שהכי מתנגן לי בראש כל הזמן זה השיר אין לך מה לדאוג מרוב זה שהישראלים המתוקים שולחים כל הזמן חבילות לחיילים בקו ובמיוחד ממתקים כאילו הם בגן ילדים. אין על עם ישראל בכל העולם

למעלה