עונה
כמה זמן אתם נמצאים מחוץ לישראל? האם הילדים שלכם חוו מלחמה/מבצע? (בארץ או בחו"ל)
עזבנו ב 2006. ביום של החתימה על הפסקת אש עם החיזבללה. הילדון נולד כאן.
האם בתקופה הזאת, מבצע "צוק איתן", הקשר עם המשפחה, חברים וכל מה שקשור לישראל השתנה? במה?
אנחנו מתכתבים הרבה בוואטסאפ, מדברים בטלפון, לא חושבת שהרבה יותר מהרגיל, למעט חמותי, שהיא במרכז.
איך משפיע אליכם אישית, המצב בישראל כרגע?
אני מאוד לחוצה, אני גם בבית אז מחוברת לחדשות מהארץ, אנחנו מדברים המון בנושא, בעלי ואני.
מה זה עושה בבית? איך הילדים מתיחסים לזה? מה אתם אומרים/מספרים להם?
אני לא מדברת באופן ספציפי על מה שקורה כרגע בארץ, לא רואה בזה טעם, מה גם שהילדון קטן לטעמי כדי להבין, אבל אתמול הכנו משלוח לחיילים והוא שאל למה, אז הסברנו לו שהם עובדים מאוד קשה לשמור על ישראל.
שתפו בזיכרונות שלכם ממלחמה/מבצע שחוויתם בארץ. מה גרם לאותה מלחמה להיות משמעותית עבורכם?
מלחמת המפרץ זכורה לי כחוויה חיובית משום מה, הייתי בכיתה ח או ט, ואני זוכרת שהיה לי כיף בלי בית ספר, והקופסאות האלו שקישטנו והסתובבנו איתם ברחובות, ממש החתה אופנת קופסאות בזמנו
. לעומת זאת מלחמת לבנון השניה זכורה לי כתקופה קשה, ישבתי במקלט שעות, אזעקות תפסו אותנו באמצע צמתים גדולות ובכבישים ראשיים. זכןרה לי פעם אחת שהייתי בטוחה שהורידו את בתי זיקוק, ואנחנו גרים ליד, וישבתי שקרה משהו להורים שלי ונתקפתי חרדה, הגוף השתתק, הכל נהיה מנומלל, בעלי התקשר למדא והם הדריכו אותו מה לעשות. באופן כללי, היתה במצב חרדה במשך כל התקופה ההיא וגם היינו צריכים לארוז כי היו לנו כרטיסי טיסה. מאז ועד היום אני נושאת איתי פוסט טראומה , זיקוקים ובכלל כל בום חזק - מאוד מלחיצים אותי.
האם אתם מרגישים שיש לכם אפשרות לעשות משהו בנושא ההסברה הישארלית? האם אתם מדברים על מה שקורה בארץ עם המכרים שלכם? עושים משהוא אחר? איך זה מתקבל?
אני לא חושבת שאני יכולה לעזור בנושא הסברה אבל אני כן מעבירה פוסטים בפייס שנראים לי נכונים.
שיגמר במהרה
כמה זמן אתם נמצאים מחוץ לישראל? האם הילדים שלכם חוו מלחמה/מבצע? (בארץ או בחו"ל)
עזבנו ב 2006. ביום של החתימה על הפסקת אש עם החיזבללה. הילדון נולד כאן.
האם בתקופה הזאת, מבצע "צוק איתן", הקשר עם המשפחה, חברים וכל מה שקשור לישראל השתנה? במה?
אנחנו מתכתבים הרבה בוואטסאפ, מדברים בטלפון, לא חושבת שהרבה יותר מהרגיל, למעט חמותי, שהיא במרכז.
איך משפיע אליכם אישית, המצב בישראל כרגע?
אני מאוד לחוצה, אני גם בבית אז מחוברת לחדשות מהארץ, אנחנו מדברים המון בנושא, בעלי ואני.
מה זה עושה בבית? איך הילדים מתיחסים לזה? מה אתם אומרים/מספרים להם?
אני לא מדברת באופן ספציפי על מה שקורה כרגע בארץ, לא רואה בזה טעם, מה גם שהילדון קטן לטעמי כדי להבין, אבל אתמול הכנו משלוח לחיילים והוא שאל למה, אז הסברנו לו שהם עובדים מאוד קשה לשמור על ישראל.
שתפו בזיכרונות שלכם ממלחמה/מבצע שחוויתם בארץ. מה גרם לאותה מלחמה להיות משמעותית עבורכם?
מלחמת המפרץ זכורה לי כחוויה חיובית משום מה, הייתי בכיתה ח או ט, ואני זוכרת שהיה לי כיף בלי בית ספר, והקופסאות האלו שקישטנו והסתובבנו איתם ברחובות, ממש החתה אופנת קופסאות בזמנו
האם אתם מרגישים שיש לכם אפשרות לעשות משהו בנושא ההסברה הישארלית? האם אתם מדברים על מה שקורה בארץ עם המכרים שלכם? עושים משהוא אחר? איך זה מתקבל?
אני לא חושבת שאני יכולה לעזור בנושא הסברה אבל אני כן מעבירה פוסטים בפייס שנראים לי נכונים.
שיגמר במהרה