מה בפינה
קוד לבוש בבתי הספר והגנים

forglemmigej

New member
יש לך בלבול קל במושגים

הבעת דעה לא הולכת יד ביד עם איך שהאדם נראה בכלל, יש הומואיים שהם יותר מיזנטרופים מכל מי שאני מכירה ,למרות שהם צריכים להיות בטופ של אהדת חמלה , יש שפים שהם רזים ביותר ולא נראה עליהם אהבת האכילה ויש בכלל סנדלרים שהולכים יחפים, במילים אחרות לא צריך לשים תג מחיר על אף אחד בגלל איך שהוא נראה לעומת דעותיו.
לגבי הצביעות הסקנדינבית אז גם פה יש לך טעות, הסבה שפורנוגרפיה נעשתה חוקית בדנמרק בשנות השבעים היא בדיוק בגלל שקנאביס חוקי במדה מסוימת בהולנד, פשוט המשטרה לא היה לה זמן להתעסק במכירת עיתונים או סרטי פורנו והחליטו להלבין את זה כי בכל מקרה אנשים יקנו , באיטליה למשל שזו מדינה קתולית באותה תקופה גינו את המהלך הדני למרות שאפשר היה לקנות בכל חנות כמעט גליון פורנו אבל שלא הוצג בעמדה קדמית , התפיסה הרווחת אז שנערות סקנדינביות הן שרלילות ושוכבות עם כל אחד מקורה בדיוק בטעות שהשתרשה עם הפיכת תעשיית הפורנו לחוקית , הגשה הרווחת אז היתה גם שלא צריך להתבייש בעירום וזה חלק אינטגרלי מהחיים, נשים היו משתזפות טופלס בחמש דקות שהשמש באיזור הסקנדינבי הועילה להפציע לא מתוך הפגנה אלא מתוך הוויה נטורליסטית האמת זה התחיל הרבה יותר מוקדם עוד בשנות הארבעים ואפילו היו מספר סצנות עירום בסרטים דנים מאז , זה אגב עדיף בעיני מסצנות בסרטים אמריקאים שבהם רואים זוג מקיים יחסי מין והבחורה עם חזיה

בשנים האחרונות הגשה הזו קצת השתנתה בגלל כניסת גורמים שלא כל כך מבינים את הקודים התרבותיים וחבל

placid1

New member
צניעות בעיניך זה להתכסות, בעיני מישהי

אחרת זה חסר משמעות או בעל משמעות שונה.
מה אכפת לך מה מישהי אחרת לובשת? למה זה מפריע לך?
את הבנים שלי, וגם החברים של הבת שלי, לא הייתי מגדירה בתור נערים הורמונליים מבולבלים, ולמרות מה שאת מדמיינת או שסיפר לך הרבי, הם לא זקוקים ל״התחשבות״ בדמות כיסוי החברות שלהם לכתה. לשמחתי, ולשמחתם, אין אצלנו תלבושת אחידה, הבנים וגם הבנות מגיעים לבית הספר במכנסיים קצרים כשחם (ויש גם את אלה שמגיעים תמיד מכוסים, לפי בחירתם) וזה מעולם לא הפך לאישיו.

ואם, כמו שסיפר לך הרבי שלך, מישהו ילך עם הסטרדיווריוס שלו ללא נרתיק, מה יקרה? מה צריך לקרות לדעתך? יש תקנה שאוסרת להסתובב עם כינור חשוף? את חושבת שצריכה להיות תקנה כזאת?

ולא מבינה מה קשור שפמיניסטית מתלבשת חשוף או שלא, אבל גם הטיעון הזה לא מחזיק מים.....
הקליבג׳ של דיאן:
http://www.upi.com/Entertainment_Ne...er-about-gender-transformation/5581422932546/

וזה של מירב מיכאלי:
http://www.nrg.co.il/online/7/ART2/118/697.html

ויש עוד המון, אם תגגלי, למרות שזה באמת שלא מעיד על כלום, וכל חוקי וקודי הלבוש צריכים לחול על שני המינים ולא רק על הנשים, אם בכלל. על זה המחאה.

נראה שאת מאמינה גדולה בצניעות והסתרה, אם לשפוט מהניק שלך.....

mumfor4

New member
מירב מיכאלי מתלבשת צנוע ?

לא בכול הפעמים שאני ראיתי .
אני נגד לתת לגיטימציה למעשי אונס וגם את , אבל את מודה שלגברים יש יצרים , אההה לנו לא ?
קצת סטית מהנושא כי הנושא לדעתי היה שוויון מגדרי ומה שמותר לבנות מותר לבנים
או לחילופין , הגדרת קוד לבוש - שוב , לכולם !

forglemmigej

New member
לא סובלת את מירב מיכאלי

הכל נראה מזויפת ברמות על , הדיבור הנקבי גם מוציאה אותי מהדעת

מה בפינה
קוד לבוש בבתי הספר והגנים

בארץ כרגע מתקיימת מחאה של בנות בבתי הספר על איסור הגעה לבית הספר עם מכנסיים קצרים. חשבתי שיהיה מענין לראות את ההבדלים בקוד הלבוש בין במדינות השונות.

האם היתה תלבושת אחידה בביה"ס שאתם למדתם בו? האם למדתם בארץ או בחו"ל? במידה וכן, האם אהבתם אותה?

האם יש תלבושת אחידה בביה"ס או בגן של הילדים שלכם? מה היא? האם היא חובה?

האם הילדים אוהבים את תלבושת בית הספר?

במידה ויש אצלכם תלבושת בית ספר, האם זה נוח לכם?

האם לדעתכם צריך להיות קוד לבוש בבית הספר? (הנחיות מה מותר ומה אסור) האם לילדים מותר לבוא עם איפור, לק, פירסינג למינהם? האם יש איזה שהוא איסור אחר?

לא התיחסתי כאן לנושאים שעולים במחאה הזאת כמו הטיעונים למה הבנות לא יכולות ללבוש מכנסיים קצרים, השימוש במדיה החברתית לצורך המחאה וכד', אבל תרגישו חופשי להתיחס לכל דבר בהקשר הזה, ולהוסיף שאלות

מצ"ב כתבה בנושא המחאץ המכנסיים הקצרים:
http://www.haaretz.co.il/news/education/1.2648548

1me too1

New member
קוד לבוש

אני לא זוכרת מה היה כשהייתי בבית ספר, אני מניחה שהיתה תלבושת אחידה, אבל לא זוכרת.
אצל הילדון יש תלבושת אחידה כבר מהגן, הוא יכול ללבוש כל וריאציה של כחול ולבן.
לילדון לא ממש מפריע מה הוא לובש, מעולם הוא לא התלונן, אבל אני לא אוהבת את התלבושת האחידה, בטח לא מהגן, בכלל אני מוצאת שהם ממהרים לבגר את הילדים, ממש לא נותנים להם להיות ילדים. שמעתי שמועה שאולי יבטלו את התלבושת לשנה הבאה אצל הילדון בבית ספר ואני בעד!
כמורה, בבית הספר בו אני עובדת, בית ספר פרטי, יהודי, לילדים יש תלבושת אחידה, ובימים מיוחדים הם מקבלים רשות לבוא בלי תחבושת, אני חייבת להודות שבימים אלו קשה יותר להחזיק את הילדים, הם פחות מקשיבים, ונראה כאילו הם פורקים עול בימים האלו. חלק מהתלבושת היא חולצה מכופתרת ומכנס מחויט, החולצה אמורה להיות במכנסים ולרוב היא לא, וזה נראה מרושל ביותר. באופן אישי, הייתי משנה את התלבושת האחידה למשהו יותר נוח ומאפשר לילדים לזוז בנוחות....

עונה

אני קיבוצניקית אז ממש לא היתה תלבושת אחידה. אבל כולנו לבשנו ג'ינס וטריקו לבנה בכל מקרה, אז עד גיל מסויים נראנו כנראה אותו דבר בכל מקרה
אני לא אוהבת תלבושות אחידות, חסר לי היחודיות שלי בתוך זה.

בבית הספר היסודי של בוני תלבושת ביה"ס היא לא חובה. התלבושת היא מכנסיים כהים, מכל סוג שהוא, וחולצת פולו ב-3 גווני כחול עם לוגו ביה"ס רקום בצהוב. בוני אוהבת ללבוש את החולצה הזאת בעיקר בקיץ.
בתיכון לדעתי התלבושת היא מכנס מחוייט, חולצה לבנה עם לוגו ביה"ס וג'קט תואם למכנס עם הלוגו ביה"ס. גם לא חובה.

לדעתי ילד צריך ללכת לביה"ס עם בגדים שמתאימים לפעילות שם. האמת היא שלא זכרתי הנחיות מיוחדות לגבי לבוש בביה"ס של בוני ובדקתי עכשיו באתר שלהם - אין הנחיות לגבי אורך מכנס או חצאית או הנחיות לגבי לקים וכד', יתכן שפה לא צריכים להתמודד אם הבעיה הזאת, הילדים מגיעים לבושים סביר ביותר.

אני אוהבת את השימוש שהילדות עשו במדיה החברתית בשביל לתמוך בסוגיה שלהן. מבחינתי ממש לא מתאים ללכת לביה"ס עם מכנס שרואים את הטוסיק וגם לא חולצה שרואים את הבטן, גם אם זה יושב הכי יפה בעולם. זה פשוט לא מתאים ומכבד את בית הספר. אבל להכליל ולהגיד לבנות שאסור מכנסיים קצרים ולבנים כן, זה ממש לא מתאים בעיני והטיעונים שניתנו על מיניות ממש לא במקומה.

Et tu Brute

New member
אני מסכימה עם הפסקה האחרונה שלך

ובכלל קצת מצער אותי שלבישת בגדים לא פרקטיים, לא נוחים ו(לפעמים גם) לא מתאימים למזג האויר הפכה איכשהו להיות סמל הפמיניזם.
&nbsp

AlicePJ

New member
אני לגמרי בעד מחאת השרמוטות

השם פרובוקטיבי, אבל מי שמתענין וחושב על הנקודה לא יכול שלא להסכים, לדעתי.
גם אם אני אלך ערומה ברחוב זה לא נותן לאף אחד זכות לגעת בי, להטריד אותי, לאנוס אותי. מי שבוחר להתנהג באלימות מינית כלפי אחרים זאת הבחירה שלו בלבד וכל האשמה היא עליו בלבד, בלי יוצא מהכלל. גברים שלא מסוגלים להתאפק ולשמור על הידיים שלהם? מקומם בכלא או במוסד פסיכיאטרי, ולא צריכים להסתובב בציבור הרחב.
כל נושא הצניעות מעצבן אותי מאוד מאוד. כל המושג הזה של צניעות (ואני מדברת על לבוש ולא על אופי) הוא שוביניסטי ונועד לשלוט בנשים ולהקטין אותן ולהעלים אותן. אני מבינה שיש גברים רבים שהם חלשי אופי, אבל זאת בעיה שלהם והם צריכים לשאת בתוצאות, וכך צריך לחנך את הילדים והילדות שלנו. לא הנאנסות צריכות להתבייש, האנסים צריכים להתביש.
&nbsp
אבל זה בקטנה שחרור קיטור....
אצלנו היתה תלבושת אחידה רק בשיעורי ספורט. הילד עוד לא בבית ספר אבל לא שמתי לב שיש להם תלבושת אחידה, לא יודעת מה יהיה בהמשך.
אני בעד קוד לבוש - נניח לא לבוא עם כפכפים, גופיות אולי (לבנים ולבנות), פירסינג, לא יודעת, לא כזה משנה לי. אבל אני לא מקבלת קודים שונים לבנים ולבנות ואם אני אגלה כאלה אני מאוד אתעצבן ובהחלט אעשה בלאגן על דברים כאלה.

Boston Guy

New member
אם תלכי עירומה ברחוב המשטרה תעצור אותך

כדי לא להסתבך - אדבר על עצמי:
אם אצעד ברחוב ערום כביום היוולדי, כשפרידריך קארל לודוויג שלזוויג הולשטיין סונדרבורג בק (זה שמו המלא) מתנפנף לו מעדנות ברוח האביבית - תוך 10 דקות יקפצו עלי חמישה שוטרים ויכניסו אותי בכח לאמבולנס.

אפילו אם רק תטיל מימיך ברחוב עלולים

להוסיף לך גם סעיף של public exposure אם יתחשק לשוטר. על האמבולנס יוותרו...
&nbsp
ד"א, ממתי שמוליק הצבר הפך לפרידריך הפרוסי? אבל אולי אני כבר מבלבל מין שאינו במינו.

Boston Guy

New member
פרידריך אחר אמר:

Digressions, objections, delight in mockery, carefree mistrust are signs of health; everything unconditional belongs in pathology.

כשאני הייתי ילד

היתה לנו תלבושת אחידה. ביסודי זה עוד היה חולצות צווארון מכוערות בצבע תכלת (סוודר כחול מעל בחורף), וחולצות טריקו אחידות להתעמלות. כשעלינו לחטיבת הביניים העבירו את כל מערכת החינוך העירונית לסוג חדש של תלבושת אחידה שהיה סביר יותר: חולצות טריקו בשלושה צבעים וסווטשירטים בשני צבעים, שמתוכם יכולת לבחור. מכנסיים לא היו אחידות ורובינו לבשנו ג'ינס. עגילים היה אסור לבנים לעשות אז. אני ועוד חבר עשינו דווקא בגיל 13, אז בביה"ס הכריחו אותנו לכסות עם פלסטר... מדובר בשנות השמונים בעיירה קטנה ליד חיפה.
&nbsp
לילדים שלי אף פעם לא היתה פה תלבושת אחידה. יש איזשהו קוד לבוש, אבל אף פעם לא הטרחתי את עצמי לקרוא אותו.

Et tu Brute

New member
אצלי בילדות

התלבושת האחידה היתה חולצות טריקו עם סמל בית הספר ובחורף סווטשירט עם סמל בית הספר, בכמה צבעים לבחירה.
הבת שלי עוד הרבה לפני גיל תלבושת אחידה, אבל אני רואה את הילדים בעיר הולכים עם התלבושת המשונה הזה, עם ז'קט, מכנסיים מגוהצים עד הברך וגרביים עד למתחת לברך... כאילו אנחנו במאה ה-19.

למעלה