מה בפינה
קוד לבוש בבתי הספר והגנים

RugbyMum

New member
יש תלבושת, כבר מבית ספר יסודי

אני למדתי בארץ, בבית ספר קיבוצי ורובנו הסתובבנו בחולצות גזורות ונעלי בית של קיפי. מדהים איך זה הצליח להפוך לנורמה
בחברה הזו שגדלתי בה לא היו ממש הבדלי מעמדות, וזה עבד. אם בכלל, הצלחנו לאלץ את המושבניקים האמידים לחרב את הליוויסים שהוריהם רכשו במיטב כספם

היום, באנגליה, הבן שלי ביסודי והחובה היא כזו: חולצת פולו בלבן, תכלת, או צבע בית הספר (כחול רויאל במקרה שלו), עם או בלי סמל. מכנסיים "חכמות" (לא ג'ינס) באפור או שחור (שורט בקיץ), וסווטשירט (בחורף) בצבע בית הספר - עם או בלי סמל. סיפור הסמל מקורו בעובדה שאפשר בתכל'ס לקנות את על המדים האלה בסופר - הגרסא בלבן/תכלת אחידה בין כל בתי הספר. אבל אם קונים ישירות מהבית ספר עצמו מקבלים משהו קצת יותר איכותי עם הסמל מוטבע. ההבדל די משמעותי - פולו של Tesco יעלה בערך £2, גרסת בית הספר תעלה פי שלוש. אנחנו בחרנו להשקיע רק בסווטשירטים (ופולו אחד, לימים שמצטלמים בהם). את השאר קנינו בסופר. אני חייבת לציין שהשיטה מאוד נוחה לי: לא צריך לשבור את הראש בבוקר - מה ללבוש - והילדון יכול לשלוף מהארון בגדים בעצמו. אני חושבת גם שהשיטה מקלה מאוד על משפחות שמתקשות כלכלית - תקציב הביגוד נמוך, והתחרות האופנתית בין הילדים נחסכת מהם.
בגדול אני מאמינה בקוד לבוש. אני חושבת שזה מפקס את החויה החינוכית ומייצר נוחות חברתית מסויימת - כל המסביב (פירסינג, לק, איפור) תורם לסוג של תחרות שיכולה להקשות על חלק מהילדים. יחד עם זאת אני לא מאמינה בקוד נוקשה של לבוש לא נוח, ילדים צריכים לנוע בחופשיות.

אוי, איך שכחתי את נעלי הבית

אהבתי את המכנסיים "חכמות" = Smart trousers, ענק!!!

מצחיק שאת כותבת "שהשיטה מקלה מאוד על משפחות שמתקשות כלכלית". גם אני חשבתי שחלק מהתלבושת האחידה היא שלא יראו מעמדות בבית הספר, אבל כאן (על אי בסקוטלנד) גיליתי משהוא שונה. דווקא הורים שיש להם יותר כסף, שולחים את הילדים עם תלבושת בית ספר. זה הדהים אותי ולכן ביררתי את הסוגיה בעדינות, וגליתי שדווקא פה, מי שיש לו כסף, יש לו אפשרות לקנות בגדים במיוחד לבית הספר, ומי שאין לו, לא קונה. דווקא נשמע לי הגיוני, לא

דרך אגב, בבתי הספר באזורים הכפריים אצלנו, הילדים חולצים נעלים כאשר הם מגיעים לבית הספר, ונועלים נעלי בד שבית הספר מספק להם. זה נשאר שריד מהתקופה שהילדים הגיעו מהחוות בסביבה עם נעלים מלאות בבוץ, ונשאר משום מה עד היום

RugbyMum

New member
סיפור חליצת הנעליים בכל מקום הוא נושא לפוסט בפני עצמו!!!

שמונה שנים כמעט, ואני עדיין מתקשה להתרגל. תמיד יש לנו פקקים בכניסה לבית.

Sinophile

New member
חליצת נעליים זה נהדר!

עוד כשגרנו בישראל היה לנו הרגל בבית לחלוץ נעליים בכניסה.
מאז שעברנו לחו״ל המנהג הזה גם לא נראה לאף אחד מוזר

כשאנחנו מבקרים בישראל אנחנו מבקשים מהמארחים לחלוץ נעליים כי מרגיש לנו לגמרי מוזר להסתובב בתוך בית עם נעליים

ולגבי בית הספר - בבית הספר הילדים נדרשים להביא In door shoes והם מחוייבים לחלוץ את נעליהם בבית הספר ולהסתובב עם נעליים נקיות!

קוד לבוש

אני אישית חושבת שצעדת השרמוטות זה רעיון יפה אבל מודה שלא אוהבת את השם.
מעצבן אותי גם שיש אנשים שמצטרפים לחגיגה כמו מורה שהחליטה להתלבש בגופיה ומכנסונים כדי לתמוך בנערות שהתחילו את הסערה.. נראה לי לא מתאים, יש קוד לבוש לביה"ס, קוד לבוש לעבודה וצריך לכבד את זה.
&nbsp
התירוצים של בית הספר וכו' בהקשר של אותן נערות גם לא לעניין- צריך שיהיה קוד לבוש מתאים לבני אדם, בלי קשר למגדר.
&nbsp
לנו לא הייתה תלבושת אחידה למעט חולצת בית ספר וגם זה למיטב זכרוני היה רק בימי ספורט ובימים של טקסים (חולצה לבנה עם סמל ביה"ס). לדעתי תלבושת אחידה מבטלת את היצירתיות של הילד אבל מצד שני, זה מאפשר לכולם להרגיש שהם לא שונים יותר מידי מחבריהם בהיבט הכלכלי (אם כי מבט למטה על הנעליים יראה כן את השוני... נייקי לעומת רשת עלומת שם).

Mottek

New member
כשאני הייתי ילדה

האם היתה תלבושת אחידה בביה"ס שאתם למדתם בו? האם למדתם בארץ או בחו"ל? במידה וכן, האם אהבתם אותה?
לא היתה אצלי תלבושת אחידה, לא ביסודי ולא בתיכון.

האם יש תלבושת אחידה בביה"ס או בגן של הילדים שלכם? מה היא? האם היא חובה?
אין תלבושת אחידה, אבל יש קוד לבוש. כל אחד יכול ללבוש מה שהוא רוצה בגבול הטעם הטוב. בלי כתובות פוגעות, בלי כפכפים וכדומה. הקוד הוא אותו הדבר לבנים ולבנות כאחד.

האם לדעתכם צריך להיות קוד לבוש בבית הספר? (הנחיות מה מותר ומה אסור) האם לילדים מותר לבוא עם איפור, לק, פירסינג למינהם? האם יש איזה שהוא איסור אחר?
אני חושבת שקוד לבוש הוא מאוד חשוב, והוא מכבד את המקום ואת האדם. למרות שאני מסכימה שזכותי ללבוש מה שאני רוצה זה צריך להיות בגבול הטעם הטוב ואני לא חושבת שלבוש חושפני מכבד אותי את הגוף שלי. בנוסף, לא הייתי מתנגדת שגם הגברים יתלבשו קצת יותר ולא יהלכו בלי חולצות למשל. הקוד צריך לחול על שני המינים בצורה שווה. אם מכנסיים קצרים - שיקבעו אורך אחיד לבנים ולבנות, וכנ"ל לגבי חולצות.

forglemmigej

New member
לא היה לבוש אחיד

הבעיה בארץ היא שצריך להיות חינוך לשיויון מגדרי בבתי הספר, זו בכלל לא הפואנטה מה אורך המכנס ולא כמה קיפולים עושות הבנות במכנס שהוא מראש קצר, צריך להסביר לבנים שרגלי בנות זה לא משהו מיני והן לא צריכות להתבייש ולהרגיש שהן על תקן פיתוי מתמיד , אם זה מפריע למורים בבתי הספר אז אולי הם לא צריכים להיות שם מראש..
גוף אשה לא צריך לעבור צנזורה בשום דרך.
מה שכן צריך להקפיד הוא שבמקומות של שרות ציבורי אנשים יתלבשו בצורה מכובדת ולא חשופה מדי .
אני רוצה לציין שבארץ נהדרת בגלל שאין גבולות בין אנשים הטרדות מיניות הן דבר נפוץ מדי, זו לא רק הנגיעה בלי רשות אלא מבטים מפשיטים של גברים שגורמים לרוב הנשים להלך מכווצות ברחוב, פה, מעולם מעולם לא חויתי שום הטרדה משום סוג שהו ,לא במבט ולא במלה ולא בנגיעה, זו הרגשה כל כך משחררת ונעימה.

mumfor4

New member
אותי זה ממש הרתיח .

ורק בגלל ההבחנה המגדרית .
אני מחנכת את הבנות והבנים שלי לשוויון , השמיים הם הגבול תוכלו להיות כול מה שרק תרצו
ואז אני רואה שמורה בישראל אומרת לבנות שהם משדרות מסרים מיניים ?!?!?!?!?!?
זה מקומם !
מורה כזאת צריכה לשקול מקצוע אחר , אשת חינוך היא לא .
משרד החינוך היה צריך להתערב ולהציג את עמדתו במיידית .
אפשר להתווכח על חוקי הלבוש , על הקוד של מה מותר ומה אסור אבל גורף לכולם , בנים ובנות
כשהייתי בבית ספר אסרו עלינו לבוא עם גופיות . נקודה . לא אמרו בנים , בנות פשוט לבוא עם חולצה עם שרוול קצר .

לגבי תלבושת אחידה לילדים שלי יש ואני מודה לאל . קל נוח ופשוט . כולם אותו דבר בעיניי זה נפלא .
בגרמניה , הילדים היו נמצאים בכיתות עם נעלי בית , נו טוב , זה היה לי מוזר אבל התרגלתי וגם הם .

למעלה