מה בפינה
תוכניות לחופשת הקיץ.

מה בפינה
תוכניות לחופשת הקיץ.

חופשת הקיץ אוטוטו מתחילה אצל כמה מחברי הפורום. זאת החופשה הגדולה מביה"ס, זמן מנוחה לילדים וזמן משפחה, חברים וחוויות אחרות. מענין לראות מה קורה בבית בתקופה הזאת.

מטרת "מה בפינה" היא לעלות נושאים שונים למודעות ולראות מה קורה אצל אחרים, ולכן במידה ויש לכם תוכניות ורעיונות שחשבתם אליהם, אבל לא מיישמים, יתקבלו בברכה.

מתי מתחילה ומסתיימת חופשת הקיץ אצלכם?

האם אתם עושים תיאום ציפיות מול הילדים לקראת החופשה?

האם אתם שולחים לקייטנות או פעיליות מאורגנות אחרות? האם נותנים לילדים יד חופשית מול הטלוויזיה/מחשב וכד'?

האם אתם אנשים מתוכננים או זורמים? האם אתם דואגים לסדר יום גם בתקופת החופשה? האם יש חוקים בבית שמשתנים בתקופה הזו?

במידה ויש, מה הם התוכניות שלכם לחופשת הקיץ הקרובה? (גם דברים שרציתם או חשבתם אליהם ולא יצאו לפועל)

האם אתם מנצלים את החופשה לתגבור בלימודים במידת הצורך, לימוד עברית או משהוא אחר שלא מתאפשר בתקופת הלימודים בביה"ס?

וכרגיל, כל נושא אחר שנוגע לחופשת הקיץ יתקבל בברכה

עונה.

חופשת הקיץ של בוני מתחילה ב-2/7 ומסתיימת ב-19/8.
אני לרוב עושה תיאום ציפיות. רוצה לדעת מה היא רוצה לעשות בחופשה ולמה היא מצפה, ומצידי אומרת או מציעה דברים שאני הייתי רוצה לעשות בזמן הזה, או מצפה ממנה.

אני לרוב בבית אז לא שולחת לקייטנה או מסגרת, אנחנו די זורמים עם מה שיש באותו יום. אנחנו קמים כאשר מתעוררים (בין 8 ל-9) ושעת שינה עוברת מ-20:00 ל-21:00.

אני ובוני נוסעות לישראל לחודש, ככה שרוב חופשת הקיץ נבלה בקיץ הישראלי. נוסעות ב-1/7 וחוזרות ב-1/8, אז מי שנמצא בארץ ובא לו להפגש, אני מאוד ישמח.

אני מאוד רוצה השנה לנסות ללמד את בוני לקרוא ולכתוב עברית. היא רק מתחילה להכיר את האותיות ואני חושבת שזאת הזדמנות טובה, שאנחנו בישראל ואח"כ בבית לתרגל. אולי אני יגייס את אבא שלי וזה יהיה משהו שהם עושים ביחד.
כמו כן אני רוצה שהיא תלמד לשחות. נהיה הרבה בבריכה ואני מקוה שזה ילך יותר טוב משנה שעברה שהיה על הפנים

Mottek

New member
איזה כיף לך שאת נוסעת לארץ! תהני (מקנאה מאוד)

רזאי

New member
אנחנו נוחתים בישראל

ב1/8 בצהריים. יש מצב לפגישה בנתב"ג?

Mottek

New member
עונה

השנה החופשה מתחילה ב26 ביוני וחוזרים ללימודים בסוף אוגוסט (אני חושבת שב27).

השנה אני מתכוונת לעשות את זה

האם אתם שולחים לקייטנות או פעיליות מאורגנות אחרות? האם נותנים לילדים יד חופשית מול הטלוויזיה/מחשב וכד'?
בעבר הייתי שולחת לקייטנה ליום שלם. עשיתי חישוב שגם אם הייתי לוקחת את הילד לאיזה מוזיאון פעמיים בחודש אז כבר היה יוצא לי יותר מהעלות של הקייטנה (בין נסיעות, דלק, ארוחות ודמי כניסה). ככה אני משלמת עבור הקייטנה שבה יש לו חברים והוא חוזר עייף בסוף היום ואז בסוף השבוע משקיעים בטיולים משפחתיים.
השנה אני משלמת גם עבור הגן של האמצעי ואני לא יכולה לממן הוצאה של כמעט $400 בשבוע. חוץ מזה שהגדול ביקש החופש להיות יותר בבית ופחות בקייטנות. אז השנה כרגע רשמתי אותו רק לשבוע אחד עם אופציה להוסיף עוד שבועות אם נרצה.

האם אתם אנשים מתוכננים או זורמים? האם אתם דואגים לסדר יום גם בתקופת החופשה? האם יש חוקים בבית שמשתנים בתקופה הזו?
אני לא אוהבת סתם רביצה מול המחשב או הטלוויזיה (שעה ביום זה מספיק לדעתי) אבל נצטרך לעשות קצת תיאום ציפיות עם הגדול שיעזור קצת בבית. שעת הקימה בטח תידחה קצת ל7:30 (במקום שש) וללכת לישון אם אין תוכניות בדרך כלל ב10 בלילה במקום ב9.

במידה ויש, מה הם התוכניות שלכם לחופשת הקיץ הקרובה? (גם דברים שרציתם או חשבתם אליהם ולא יצאו לפועל)
יש תוכניות בגדול. ללכת לים, לחווה, נסיעה ברכבת. אין תוכניות מגובשות או תאריכים כי זה גם נורא תלויי במזג אוויר.

האם אתם מנצלים את החופשה לתגבור בלימודים במידת הצורך, לימוד עברית או משהוא אחר שלא מתאפשר בתקופת הלימודים בביה"ס?
מכיוון שהגדול יהיה בבית לרוב הקיץ לשם שינוי, אז אני בהחלט מקווה לקרוא איתו קצת יותר בעברית (עד עכשיו לא עשיתי את זה). חוץ מזה הילדים מקבלים שיעורים (מעין book report ) לעשות. אני מנסה שהוא יעשה את זה כמה שיותר מוקדם.
שאלה: האם הילדים שלכם מקבלים שיעורים לחופש?

אצלנו אין שיעורי בית או עבודות באף חופשה.

יותר מזה, שבוע לפני החופשה מפסיקים לקבל שיעורי בית

שאלה מצוינת. עונה

מתחילה ב-23 ביולי ונגמרת ב-1 בספטמבר.

לא ממש.

לא שולחים לקייטנות, בבית אין טלוויזיה בכל מקרה, אבל כן יותר חופשיים עם המחשב. מצד שני, אנחנו נוסעים לישראל לשלושה שבועות (!!!) אז לא יהיה המון זמן מחשב בכל מקרה. אני אוהבת לנצל את החופשות לטיולים, מפגשים רגועים עם חברים ובעיקר אורח חיים בקצב איטי יותר. בשבילי לנהל את הילדים בקייטנות זה מייגע כמו בי"ס, אני ממש שמחה שהעבודה שלי מאפשרת לי לא להיות תלויה בקיטנות. אני גם אוהבת שהם בבית, קשה לי עם שעות בית הספר הארוכות, אני מרגישה שהם נעלמים לי לכל היום... בחופשות אני מרגישה שהם חוזרים להיות הם עצמם ויש לנו הזדמנות להעמיק את היחסים בינינו.

אין ממש סדר יום נוקשה, אבל אנחנו עובדים גם בחופשה אז הילדים צריכים להתאים את עצמם ללוח הזמנים שלנו... החוק אצלנו הוא שבחופשות מותר למתבגר ללכת לישון ב-11:30. הקטנה בכל מקרה צריכה לישון עד 9 לכל המאוחר, כי היא עייפה...
אגב, באנגליה נורא קשה לתכנן מראש, כי מזג האוויר כל כך הפכפך, אז איכשהו חייבים להיות קצת זורמים למרות שזה מנוגד לאופי הלאומי.

יש! נוסעים לישראל!! סוף סוף גם בן הזוג מוכן להצטרף, בפעמים הקודמות נסעתי רק עם הילדים כי הוא לא היה עדיין מוכן לחזור לביקור. הוא גם שונא חום ואת הקיץ הישראלי בפרט. אני מתה על חום והקיץ הישראלי הוא פשוט מדהים בעיני.
השנה אנחנו מאוד רוצים לנפוש כמו שהיינו עושים פעם - להקים זולה על חוף ים שקט ולשרוץ שם לפחות שבוע, עם חברים שבאים והולכים. זה פתרון מעולה במקום לרוץ ממקום למקום ולפגוש את כולם. מקווה שיסתדר - זה יותר קשה כשאין ציוד קמפינג... :)

לא תגבור לבי"ס, אבל גם אני מאוד מקווה שהשהייה בישראל תחזק ללילה את העברית. פה בסביבה דוברת אנגלית מאוד קשה לנהל איתה שיחה בעברית, היא כל הזמן עוברת לאנגלית. הרבה יותר קל לה. אני גם מקווה שליד סבא וסבתא והבן דוד היא תרצה להתקדם קצת בלימודי הקריאה. היא יודעת לקרוא ולכתוב מעט מאוד בעברית, נגיד יכולה לכתוב משפטים של ארבע מלים ואז מתעייפת. שלשום היא הכינה רשימה של שלושה דברים להגיד על כל אחד מאתנו. יצא שבן הזוג שלי הוא חמוד וחתיח (!) ואני יפה חחמה ואהבת. יש לאן לשאוף..

noaronen1

New member
החופש הגדול כבר לא ממש כאןץץץ

אז ככה
אצל הגדול משנה הבאה בחטיבה 30 במאי עד 27 ביולי
בבית ספר הרב שנתי זה יראה ככה: מסיימים בית ספר ב- 28 ביוני. שבוע חופשה (עד אחרי 4 ביולי) ואז מתחילה שנת הלימודים החדשה. הופ! גדלו בשנה. לומדים שלושה שבועות ואז יצאו באוגוסט לשלושה שבועות חופש גדול. אחר כך לאורך כל השנה 9 שבועות לומדים, 3 חופש.

השיחה היא איזו סוג קיטנה הם מעדיפים.
ואם זה זמן שכולם איתי בבית הם מתכננים ביום שבת בערב איך יראה השבוע הקרוב. הם מתכננים אני רק עוזרת.

עניתי למעלה - לגבי TV יש יום בשבוע שהוא פסטיבל TV ואז כמה שרוצים יתר הזמן לא.

אני קצת משתנה. פעם הכל היה מתוכנן לפרטי פרטים. היום אני קצת יותר זורמת כי יש חצר, יש בריכה בשכונה. אז יש פחות צורך לתכנן. קצת נהנית שלא צריך...

יש לי שבוע שכל הילדים איתי ואז בא לי לנסוע לאיזה לילה
היתר נתמרן בין בריכה ושות לאולי משהו יותר מסעיר
חוץ מזה ב-3 שבועות שהם בחופש אנחנו טסים לישראל לחתונה ואני צריכה לחשוב מה לעשות איתם שם. עדיין דוחה את המחשבות על אוד בישראל...

ממש ממש ממש ממש לא
והאמת שעם הבית ספר הרב שנתי, אין בזה צורך - זה חלק מהרעיון שיש המשכיות ללימודים...

Mottek

New member
נוע, את יכולה קצת לפרט את סדר היום שהילדים

שלך מתכננים בבקשה?
ואם יש לך הצעות או תבונות למה שעובד/לא עובד אשמח לשמוע.

noaronen1

New member
איך הילדים מתכננים את הזמן

אני אתחיל מהסוף - יום אחד קמתי וגיליתי שנמאס לי שכל הזמן כל תושבי המשפחה מתלוננים בפרצוף או בתרועות רמות שמה שבחרתי לעשות משעמם, לא מוצלח, לא טעים, לא ולא ולא.
דבר נוסף הרגשתי שהילדים שלי בשלים לקבל החלטות בעצמם.
וכך זה עובד:
ביום ראשון לקראת ערב הם לוקחים את האייפד ולבד יושבים ובודקים מקומות באזור. הם יודעים לעשות גוגל, (בניו יורק זה היה להם אפילו יותר פשוט כי הם הכירו את כל המקומות האפשריים).
בנוסף אני תמיד מנויה לכל מיני בלוגים שמעדכנים על פעילויות עם ילדים בשבוע הקרוב או תערוכות נחמדות שמתאימות גם לילדים, או גני שעשועים חדשים שנפתחו. הייתי מעלה כמה אפשרויות ונותנת להם לבדוק בעצמם באינטרנט מה זה אומר ואם בא להם ללכת לשם.
דבר נוסף היו כללי מסגרת שהגדרתי עם הילדים:
1. יום אחד בבריכה/ים
2. יום אחד שהוא "יום טיול" זה אומר שלא נשארים בעיר שגרים בה ויוצאים להרפתקה - ככה שכשגרנו בברוקלין זה היה לצאת להרפתקה במנהטן, כאן זה לצאת לערים הקרובות.
3. יום אחד שכולל הליכה
4. יום אחד פסטיבל טלויזיה (מנוחה לי - חחח) - בזמנו זה היה יום שלמדתי
וכך הלאה - זה מה שהתאים לי, כל אמא יכולה להגדיר את מה שמתאים לה.
דבר נוסף שמתחבר לתקציב:
1. מקסימום פעם בשבוע שאוכלים בחוץ, יתר הימים לוקחים סנדוויצ'ים מהבית והילדים עוזרים להכין את האוכל שלהם.
2. פעם בשבוע שאפשר לקנות משהו מתוק בחוץ.
3. פעם בשבוע שעושים אטרקציה בתשלום.
כולנו יודעים שחופשים יכולים להיות יקרים.
מה שיפה זה:
1. הילדים לומדים לבדוק עלויות ופתאום כשהם מתחילים לחשב הם מבינים כמה כל הפעילויות שעושים להם יכולות להיות יקרות. כך שיש גם ניהול תקציב בתוך התכנון.
2. כמו שהגדול שלי אמר - גם שהם לא ממש נהנים אין להם את מי להאשים כי הם בחרו את הפעילות.

אם תסתכלו את זה:
1. יש מחקר
2. יש בחירה ואחריות (וגם משא ומתן איתי)
3. יש הבנה שגם לבנות תוכנית שבועית כזו דורשת זמן
4. יש הבנה של תקציב ועלויות
5. יש עבודה משותפת מהמחקר, דרך בחירות, דרך כתיבת התוכנית ועד הכנת הסנדוויצים ליום המשותף - מכירות את זה שאנחנו אורזות/ים והם מטריפים אותנו כי הם משועממים??? כשהם עוזרים להכין את האוכל הם לא מפריעים וגם לומדים לעשות דברים בעצמם.

וואו, מרשים ביותר.

מחכה שהבת שלי תגדל מספיק בשביל זה - אם כי אצל הצמד אצלנו אני קצת חוששת מהוויכוחים האינסופיים על מה עושים ומי מחליט, יש ביניהם פער כזה גדול ולכן גם טעם די שונה. למעשה, די מדהים אותי כשאנחנו מצליחים למצוא משהו שכולם נהנים ממנו.

Mottek

New member
נהדר! יופי של רעיון. מאמצת!

תודה על הפירוט. התכוונתי לנסוע כמעט כל יום לאגם, אבל חוץ מזה אין לי כרגע תוכניות. אז אני חושבת שאנסה לאמץ חלק מהרעיונות שלך ולתת לגדול יותר אחריות בתכנון היומי.

דומה למה שאני עושה

אצלי הן קטנות אז הן לא יכולות להשתתף, אבל בגדול זו התוכנית שלי לקיץ.

ולשאלת השאלות?! מה אתם עושים בסופ"ש?

למעלה