מה בפינה
תוכניות לחופשת הקיץ.

rona73

New member
אהבתי!

יש המון דברים שאנחנו כבר עושים אבל את מחדשת עם השאר.תודה!

כן!

עוד לא סגור לצערי בגלל שלוקח להם מלא זמן ואומנם לא הסכימו להעלאת השכר אבל החלטנו שהולכים לזה כי גם ככה השכר ממש טוב ונוכל לחסוך איתו ומסתכלים על זה כחוויה.

האמת שעם כל ההתנגדויות והקשיים שהיו ויש לי עם זה-אני מחכה בקוצר רוח לזה!

בהצלחה!

עם ההחלטה הסופית גם באה מין הקלה והתרגשות.
בעיני זו תקופה מקסימה על אף הקשיים (אני כנראה מכורה להתרגשות הראשונית הזו).

אני חושבת שברגע שאוציא את זה ממקום

המסתור ואגיד בגן להורים וכו'- תרד לי אבן מאוד גדולה. בראשון מתכוונת לשבת עם הבוס שלי ונראה איך נעשה את זה. לא קל לי...

תודה

זה יוריד המון לחץ, אבל גם יפתח את זה לדיון

ציבורי. כל אחד מההורים או האנשים סביבך יגיד לך משהוא, ולא תמיד זה יהיה תומך. תתכונני לזה, ותנסי לתת תשובות עניניות בלי לחשוף אותך לחיצים שלהם.

המון בהצלחה

forglemmigej

New member
איזה יופי שאתם יוצאים לדרך

התחלות חדשות זה תמיד דבר טוב זה פותח את הראש ומתברר שיש עוד דברים חוץ ממדינת ישראל *שכבודה במקומה מונח כמובן*
האם ההתפשרות לא תעלה לכם קצת ביוקר, לפעמים אנשים מאד רוצים משהו ולא מוכנים לבדוק את כל ההשלכות..
בכל מקרה נשמע נפלא.

noaronen1

New member
בהצלחה, ואני רק אוסיף

שעצם העובדה שאת כבר כאן, תעשה את כל החוויה הרבה יותר נעימה.
שיהיה המון המון בהצלחה!!!!

rona73

New member
חופשת הקיץ שלנו...

אצלינו מתחילים (את החופש)מאוד מוקדם.שנת הלימודים מסתיימת מחר.ומתביישת להגיד מתי חוזרים אבל זה אחרי הראשון לספטמבר.
למזלי, יש תוכנית בבתי הספר בחודש יוני,הפעילות עם המורה שלהם.לאחד יש חוג לגו ולשני , לא יודעת בדיוק איך הוא נקרא אבל יוצאים לטבע (בפארק ליד הבית ספר) ולומדים קצת על מה שהיא מציעה וכו.אני עד סוף יוני עובדת.

נרשמו לשחייה ,הם יודעים קצת ממני אבל מקווה שהם ישתפרו.
אין קייטנות כי אני איתם בבית,גם אני בחופש.יכלו ללכת למחנה קיץ שהיו כבר פעמיים אבל בדיוק באותה התקופה אנחנו בארץ.

תיאום ציפיות יש תמיד.טלוויזיה כבר אמרתי שיהיה אבל לפרק זמן מוגבל,כמובן שיותר מימים שיש בית ספר.
לאכול באופן מסודר כמו שהיה עד עכשיו ,לשבת ולאכול.זה מאוד חושב לי להיות בבית בצהריים ובערב ולאכול ביחד ולא כל הזמן לאכול בחוץ כי אנחנו לא בבית.אז יוצא שהיציאות שלנו הם בבוקר ואחרי הצהריים.
נצא הרבה עם האופניים.
וכמובן יש גם שיעורים או חוברת לקיץ וקראיה.כאן נותנים המון ספרים לתקופת הקיץ מכיתה אלף.שנה שעברה היה קשה להתמיד בקריאה מקווה שהשנה יהיה יותר קל,הם כמובן כבר קראו ספרים שלמים אבל עכשיו הספרים הם לא לפי בחירה אישית אז יותר קשה להתמיד.

למזלי לא צריכה לעבוד על העברית,הם לומדים עברית בבית ספר למדו לקראו ולכתוב ועכשיו ילמדו אותיות כתיב .

זהו פחות או יותר,אהה ואנחנו בארץ מסוף יולי עד סוף אוגוסט~

חופשת הקיץ שלנו

מתי מתחילה ומסתיימת חופשת הקיץ אצלכם? השנה הלימודים מסתיימים ב-26 ביוני ומתחילים ב-2 בספטמבר (בעיקרון זה הולך לפי לייבור דיי - יום אחרי לייבור דיי כך שכל שנה זה זז קצת).

האם אתם עושים תיאום ציפיות מול הילדים לקראת החופשה? לא באופן רשמי אבל אנחנו מדברים על החופש, על התכניות ועל איך שאנחנו מקווים שיהיה. אולי כדאי באמת לעשות את זה פורמלי ומובנה יותר.

האם אתם שולחים לקייטנות או פעיליות מאורגנות אחרות? האם נותנים לילדים יד חופשית מול הטלוויזיה/מחשב וכד'? לא שולחים לקייטנות. בעבר שלחנו פעם או פעמיים. תהיה מגבלה על זמן מסכים אם כי כמובן שבחופשים זמן המסכים עולה.

האם אתם אנשים מתוכננים או זורמים? האם אתם דואגים לסדר יום גם בתקופת החופשה? האם יש חוקים בבית שמשתנים בתקופה הזו? מאז שיש לי ילדים, ועוד ארבעה, נאלצתי להפוך לזורמת וכיום אני ממש מתקשה להיות מתוכננת מראש. כך שאין לנו כ״כ סדר יום. מה שמשתנה זה בעיקר שעות ההליכה לישון. חוץ מזה, החוקים נשמרים. כשאני חושבת על זה, לא יזיק להיות קצת יותר מתוכננת עם איזשהו סדר יום... אחשוב על זה...

במידה ויש, מה הם התוכניות שלכם לחופשת הקיץ הקרובה? (גם דברים שרציתם או חשבתם אליהם ולא יצאו לפועל) אני והילדים טסים לישראל לארבעה שבועות באמצע החופשה. הבעל יצטרף אלינו ל-11 הימים האחרונים. מעבר לזה אין תכניות מיוחדות. יש לנו כשבועיים וחצי לפני הטיסה ושבועיים וחצי אחרי הטיסה להעביר פה ואני בלי אוטו כך שזה מאתגר משהו... מקווה שנעשה עוד משהו חוץ מלרבוץ רב הזמן. בכל מקרה הסופ״שים מתפנים מכל החוגים ואנחנו משתדלים לנצל אותם ולטייל הרבה!
בישראל אנחנו גם רובצים לא מעט, הולכים עם אמא שלי להמון סרטים. פוגשים חברים והולכים לים. הבכור מבלה לא מעט ימים אצל חבר שנשאר לו עוד מהתקופה שגרנו בישראל... בנוסף אנחנו מבקרים בצפון באיזורים בהם גדלתי ופוגשים חברות ילדות שלי. אוכלים המון המון קוטג׳, סלט גדול שאבא שלי מכין כל בוקר, פירות טעימים באמת (לא כמו פה...) מילקי, פסק זמן וארטיקים

האם אתם מנצלים את החופשה לתגבור בלימודים במידת הצורך, לימוד עברית או משהוא אחר שלא מתאפשר בתקופת הלימודים בביה"ס? לא. בעבר הייתי קונה להם חוברות לחופש, שריד מילדותי כנראה, אבל זה נתקל בהתנגדות. סה״כ הם תלמידים נהדרים כך שהם לא באמת צריכים את זה. לגבי העברית - אם יגלו ענין, אין לי בעיה ללמד.

וכרגיל, כל נושא אחר שנוגע לחופשת הקיץ יתקבל בברכה.
התלבטנו קשות אם לטוס השנה לישראל או לא. בשנה שעברה טסתי עם הילדים לחודש. עלות הטיסות לישראל היא מטורפת, ובכסף הזה אפשר לעשות חופשה נהדרת במקום אחר... בסופו של דבר לא יכולתי לוותר על לבקר את ההורים שלי ולפגוש בישראל את משפחתו של אחי הגדול (בעיקר גיסתי והאחיינים), שגרים ברומניה ומגיעים כל קיץ לביקור ארוך בישראל. מעניין מתי ניגמל מהצורך הזה כל שנה להגיע לביקור בישראל...
יש לציין שעלות הקייטנות פה בקנדה היא מטורפת כך שההבדל בין לשלוח לקייטנה לתקופת זמן דומה או לטוס לישראל הוא לא גדול אם בכלל...

חופשת הקיץ שלנו מתחילה לקראת סוף דצמבר

ונמשכת עד תחילת פברואר.
היו שנים שבהן שלחנו לקייטנות. מאז הילדים גדלו ויש להם כבר דעה והם הבינו שכיף יותר לטייל או להיות עם אמא. אז בשבועיים שגם אנחנו בחופש אנחנו מתכננים חופשה משפחתית ובשאר הזמן יש להם בבוקר בייביסיטר וארבע שעות עד שאני חוזרת מהעבודה. אין יותר מדי תכנונים. אולי השנה אני אאמץ את הרעיון של נועה ואתן להם לעשות מחקר מה הם רוצים לעשות. כמובן שהרבה מאוד תלוי במזג האויר. כשיורד גשם אין יותר מדי אופציות אבל אם השמש מחייכת אפשר לבלות ימים שלמים בפארק.
לימודים? הם לומדים כל השנה. בחופשה הם בחופש

Boston Guy

New member
SLEEPAWAY CAMP יהודי לילד, DAYCAMP לילדה

עבודה מצאת החמה עד צאת הנשמה כל הקייץ לאימא ואבא כדי לשלם על ה CAMPS האלו.
הילד מחכה כל השנה ל CAMP שלו. הילדה מצפה לקייטנת אומנויות הבמה שלה.
זה סותם 5 שבועות בחופש (הקייטנות מתחילות יומיים לפני ששנת הלימודים נגמרת אז הם יפסידו את הימים האחרונים של בית הספר).
והיתר - טיול בארה"ב יחד עם המשפחה של אחותי שמגיעה מישראל, ואחר כך נסיעה לישראל - אזכרה לסבתא ובר מצווה לאחיין.

למעלה