חופשת הקיץ שלנו
מתי מתחילה ומסתיימת חופשת הקיץ אצלכם? השנה הלימודים מסתיימים ב-26 ביוני ומתחילים ב-2 בספטמבר (בעיקרון זה הולך לפי לייבור דיי - יום אחרי לייבור דיי כך שכל שנה זה זז קצת).
האם אתם עושים תיאום ציפיות מול הילדים לקראת החופשה? לא באופן רשמי אבל אנחנו מדברים על החופש, על התכניות ועל איך שאנחנו מקווים שיהיה. אולי כדאי באמת לעשות את זה פורמלי ומובנה יותר.
האם אתם שולחים לקייטנות או פעיליות מאורגנות אחרות? האם נותנים לילדים יד חופשית מול הטלוויזיה/מחשב וכד'? לא שולחים לקייטנות. בעבר שלחנו פעם או פעמיים. תהיה מגבלה על זמן מסכים אם כי כמובן שבחופשים זמן המסכים עולה.
האם אתם אנשים מתוכננים או זורמים? האם אתם דואגים לסדר יום גם בתקופת החופשה? האם יש חוקים בבית שמשתנים בתקופה הזו? מאז שיש לי ילדים, ועוד ארבעה, נאלצתי להפוך לזורמת וכיום אני ממש מתקשה להיות מתוכננת מראש. כך שאין לנו כ״כ סדר יום. מה שמשתנה זה בעיקר שעות ההליכה לישון. חוץ מזה, החוקים נשמרים. כשאני חושבת על זה, לא יזיק להיות קצת יותר מתוכננת עם איזשהו סדר יום... אחשוב על זה...
במידה ויש, מה הם התוכניות שלכם לחופשת הקיץ הקרובה? (גם דברים שרציתם או חשבתם אליהם ולא יצאו לפועל) אני והילדים טסים לישראל לארבעה שבועות באמצע החופשה. הבעל יצטרף אלינו ל-11 הימים האחרונים. מעבר לזה אין תכניות מיוחדות. יש לנו כשבועיים וחצי לפני הטיסה ושבועיים וחצי אחרי הטיסה להעביר פה ואני בלי אוטו כך שזה מאתגר משהו... מקווה שנעשה עוד משהו חוץ מלרבוץ רב הזמן. בכל מקרה הסופ״שים מתפנים מכל החוגים ואנחנו משתדלים לנצל אותם ולטייל הרבה!
בישראל אנחנו גם רובצים לא מעט, הולכים עם אמא שלי להמון סרטים. פוגשים חברים והולכים לים. הבכור מבלה לא מעט ימים אצל חבר שנשאר לו עוד מהתקופה שגרנו בישראל... בנוסף אנחנו מבקרים בצפון באיזורים בהם גדלתי ופוגשים חברות ילדות שלי. אוכלים המון המון קוטג׳, סלט גדול שאבא שלי מכין כל בוקר, פירות טעימים באמת (לא כמו פה...) מילקי, פסק זמן וארטיקים
האם אתם מנצלים את החופשה לתגבור בלימודים במידת הצורך, לימוד עברית או משהוא אחר שלא מתאפשר בתקופת הלימודים בביה"ס? לא. בעבר הייתי קונה להם חוברות לחופש, שריד מילדותי כנראה, אבל זה נתקל בהתנגדות. סה״כ הם תלמידים נהדרים כך שהם לא באמת צריכים את זה. לגבי העברית - אם יגלו ענין, אין לי בעיה ללמד.
וכרגיל, כל נושא אחר שנוגע לחופשת הקיץ יתקבל בברכה.
התלבטנו קשות אם לטוס השנה לישראל או לא. בשנה שעברה טסתי עם הילדים לחודש. עלות הטיסות לישראל היא מטורפת, ובכסף הזה אפשר לעשות חופשה נהדרת במקום אחר... בסופו של דבר לא יכולתי לוותר על לבקר את ההורים שלי ולפגוש בישראל את משפחתו של אחי הגדול (בעיקר גיסתי והאחיינים), שגרים ברומניה ומגיעים כל קיץ לביקור ארוך בישראל. מעניין מתי ניגמל מהצורך הזה כל שנה להגיע לביקור בישראל...
יש לציין שעלות הקייטנות פה בקנדה היא מטורפת כך שההבדל בין לשלוח לקייטנה לתקופת זמן דומה או לטוס לישראל הוא לא גדול אם בכלל...