מה בפינה
לימודים בקיץ

rona73

New member
אצלנו

תאומים,בנים.הבכור (בחמש דקות:) מאוד אגוצנטרי. השני כ"כ מתחשב בכולם ,ואוהב .הוא גם הרבה יותר פתוח מאחיו.
אני מנסה ללמד את הבכור איך להתחשב האחרים.

Boston Guy

New member
אני לא חושב שזה העניין

אני חושב שזה עניין של אופי אישי, ולא בהכרח קשור לג'נדר.
אני מכיר דוגמאות לשני הצדדים משני הג'נדרים העיקריים (אצלנו בעיר יש ספקטרום אינסופי של ג'נדרים, וזה מתחיל כאן מגיל 4 או 5...).

שיגרמ

New member
המיקום בתוך המשפחה

ברור שזה לעשות הכללות, אבל נראה לי שבכל זאת יש משהו חברתי / תרבותי שבו הבנות (נשים) הן יותר אמפטיות לסביבה. עוד נקודה שעולה זה המיקום בתוך המשפחה. יש על זה אינספור מחקרים ותיאוריות פסיכולוגיות שטוענות שהילד השני הוא בדר"כ חברותי יותר, פתוח ויותר איזי גואינג. יש בזה הגיון, כי הוא נדרש לכישורים חברתיים (יחסים עם אחיו) כבר מרגע לידתו, בעוד הבכור לא. אצלי זה קומבינציה של בן בכור... חייבת להגיד שיוצא לי להיפגש עם הרבה ילדים ומשפחות וזה בדר"כ הסיפור. אם כי ברור שזה לא מייצג. מי שמכיר את הספר "הדרמה של הילד המחונן" היא טוענת שהבכור הוא יותר רגיש, אמפטי ויש יותר מטפלים בכורים מאשר במיקום אחר במשפחה. אבל היא מציינת שהרגישות היא כלפי ההורים. סתם הרהורים לעת ערב

carlimi

New member
כמו שאמרתי

אצלנו זה בדיוק ההיפך. הבת היא האגוצנטרית והבן, האמצעי הוא האמפתי.
הבת הגדולה היא האיזי גואינג והבן האמצעי הוא "קשה" יותר.

אבל התיאוריה שכן מיושמת אצלנו היא זו שטוענת שהילד השני בהכרח יהיה שונה (ההיפך) מהראשון, והשלישי דומה לראשון. מ ד ה י ם!

משל333

New member
כל הכבוד לילדה!

היא מתמידה יפה מאוד בהרבה מקומות.
לזכות התוכניות ההתנדבותיות בדרום אמריקה, חבר שלנו עשה חודש כזה שם, ועכשיו כ-20 שנה אח"כ הוא עדיין סבור שזו היתה חויה משמעותית בחיים שלו שהשפיעה עליו מאוד, גם בבחירת התמקדות הקריירה שלו. הצצתי עכשיו בדף של התוכנית הזו, וחודש בקוסטה ריקה לדוגמה עולה $5,600 שזה סביר בהרבה מהמחיר בו נקבת.

ולמה דווקא ברנדייס?

Boston Guy

New member
בתלמוד הבבלי, מסכת בבא מציעא, ע"א, א כתוב:

"ענייך ועניי עירך - ענייך קודמין. עניי עירך ועניי עיר אחרת - עניי עירך קודמין".

צר לי, אבל אני לא קונה את הבולשיט של "הלכתי להתנדב חודש בקוסטה ריקה".
בעבור 5,600$...
המציאות של זה - אם תקראי את הברושור הזה שמצאת - היא:
הלכתי לקייטנת ספארי בקוסטה ריקה, היו שם "מדריכי טיולים" ושומרים אחראיים שלקחו אותי ביד ממקום למקום, טיילתי באתרים אקזוטיים ובג'ונגלים והתרחצתי בים, ובין לבין לקחו אותי ל"כאילו התנדבות" של כמה שעות.
בחודש הזה של טיול התענוגות יש אולי שבוע נטו של באמת עבודה ועזרה לזולת - היתר זה ת'כלס SUMMER CAMP לילדים עשירים.

אם ילד אמריקאי עשיר ושבע רוצה להתנדב - שירים את העיניים ויראה את האומללות והעליבות שנמצאת במרחק של קילומטרים ספורים מהבית שלו.

ולגבי ברנדייס - זה לא "דווקא ברנדייס". יש רשימה ארוכה של אוניברסיטאות שנמצאות על סדר היום. התיקווה היא שאולי בברנדייס תהיה יותר משמעות לרזומה הספציפי של הבת שלי.

משל333

New member
סך הכל אני מסכימה איתך

גם לי זה נשמע פלצני ואין סיכוי שאני אשלם אי פעם סכום רציני של כסף על מנת שילדי יתנדבו. אבל רציתי להראות שכנראה בכל זאת יש זכות קיום לדברים האלו.
שיהיה לילדה בהצלחה בין אם בברנדייס או בכל אוניברסיטה אחרת שנראית לה.
אנחנו כאן עוד כל כך רחוקים מזה ובינתיים כל זה עבורי הוא כמו חור שחור. איך יודעים איזו אוניבריסטה רוצים? מתי ההכנות מתחילות? אני מניחה שנחשף לנושא ככל שנתקרב לכך.

alphadelta

New member
כנ״ל ( כמעט)

השיעורים הם אוןליין אבל המבחן בבית הספר. שניהם מפנים מקום לשנה הבאה. מדהים אותי מגוון הקורסים. משיעורים בבית הספר למי שלא עבר את מבחני המדינה ועד שיעורים מתקדמים. מנסים לענות לצרכים של כולם.

Boston Guy

New member
היה שבוע שלם בין סוף ביצפר ותחילת הקורסים של הקייץ

אני לא חושב שהילד ישן אפילו חצי שעה במצטבר במשך השבוע הזה - הוא היה 24 שעות ביממה בעולם משחקי הוידאו שלו.
אני מעדיף שיצא מהבית וילך לבית ספר מאשר שיהיה מחובר 24 שעות ביום לענן הזה, מנהל שיחות עם עם אנשים שאין לי מושג מי הם, בני כמה הם ואיפה בעולם הם נמצאים...
ובאוגוסט הם יסעו לביקור השנתי אצל המשפחה בישראל.

אצלנו חופשה מלימודים היא חופשה מלימודים. בוני בבי"ס יסודי

ביה"ס לא נותן עבודה או המלצות לעבודה, ואני לרוב לא חושבת שזה יוסיף לבוני יותר מידי וזה סתם יעיק אליה ואלי. בקיצור במקרה שלנו, שבוני היא בסה"כ תלמידה טובה, וקוראת הרבה כי היא אוהבת לקרוא, אני ממש לא רואה צורך.

למעט השנה
שהחלטתי שעד סוף החופש היא יודעת בעל פה את לוח הכפל. משום מה זה עדין לא נמצא בראש שלה, והיא כבר בכיתה ה'/5

אצלנו רוב החוגים שמתקיימים במהלך שנת הלימודים, יוצאים לחופשות יחד עם הילדים, למעט חוג קראטה שהיא התחילה ללכת לפני שבועים, והוא ממשיך כל השנה.

מצ"ב לינק לאתר אינטרנט עם כל מיני משחקים לימודיים לכיתות היסוד הנמוכות:
http://more.starfall.com/?

חופשה נעימה לכולם

carlimi

New member
אם אני זוכרת נכון

חופשת הקיץ אצלכם משמעותית הרבה יותר קצרה משלנו.
חודשיים וחצי לא לעשות כלום מרגיש לי מוגזם.
נכון שהם בבית ספר יסודי עדיין ולא מחייבים אותם לעשות כלום בחופש, אבל חצי שעה ביום נשמע לי לגמרי סביר (לפעמים זה יוצא מעט יותר).
אני חושבת שמעבר לעשייה בקיץ, זה עוזר להם בימים הראשונים של שנת הלימודים, לחזור לעניינים יותר בקלות, בעיקר במקצוע החשבון, שמה לעשות, גם אם אתה תלמיד טוב כדאי לתרגל. כמובן גם קריאה.

נכון, חופשת הקיץ אצלנו היא לרוב 7 שבועות

למעט פעם ב-6 שנים, חופשה של 8 שבועות. למה? ככה!!!
השנה אנחנו ב-8 שבועות.

חודשיים וחצי זה באמת המון זמן. תחזיקי מעמד!!!

למעלה