מה בפינה
מה אתם עושים בקריסמס?

מה בפינה
מה אתם עושים בקריסמס?

אנחנו חיים בעולם שחוגג את קריסמס וזה חג שקשה מאוד להתעלם ממנו.
מה אתם עושים כשחוגגים אצלכם את קריסמס?
מתי חוגגים את קריסמס אצלכם?

חג שמח לכל החוגגים וחופשה נפלאה לכולם
 
אנחנו חוגגים את קריסמס

וכאן הוא נחגג ב-25/12. בוני עדין לא הודיעה חד משמעית שהיא יודעת שסנטה לא קיים, אז אנחנו עדין משחקים את המשחק. הילדה כבר בת 12, אז אין לי ספק שהיא יודעת, אבל כנראה שומרת לעצמה את הזכות להנות מהפנטזיה הזאת עוד קצת


ב-25/12 בבוקר כל המתנות מחכות ליד העץ ובוני נהנת לפתוח אותן לאט לאט. זה תהליך שלוקח כמה שעות. בינתיים אנחנו בסלון, אני מצלמת ומכינה ארוחת בוקר, ובעלי לרוב עוזר לבוני עם מתנות שצריכות עזרה בהרכבה, בטריות וכד'.
בשעה 12:00 מתחיל פה משחק שנקרא Ba. שתי קבוצות גברים צריכות להביא כדור עשוי מעור לנקודת הבית שלהם. המשחק מתחיל במרכז העיר שם הכדור נזרק ולוקח להם לרוב כמה שעות טובות לנצח. אנחנו בדר"כ הולכים לזריקת הפתיחה, שם מתאספים המוני אנשים. זה מקום מפגש בו כולם מברכים אחד את השני ואוירת הקהילה החמה מאוד מורגשת שם.
את ארוחת החג אנחנו אוכלים בערב ולא כמו שנהוג כאן בצהריים. ככה מתאים לנו.
 

forglemmigej

New member
לא חוגגת במובן הדתי

רוצה לציין שעל אף שזו מדינה עם null דתיות ביומיום, בכריסמס הרבה הולכים לטקסים בכנסיה , אני מאד אוהבת מקהלות של כנסיה, יש להם קולות צלולים כשהם שרים את המזמורים AKA פיוטים לחג ,אבל לא הולכת לשם רק צופה בטלויזיה (אחת מהפעמים היחידות בשנה), בדרך כלל בערב החג בטעם התקופה מביאים כומר רבי וקאדי לכנסיה והם נושאים כל אחד בזמנו נאום לאומה על אהבה ושלום עולמי, אני תמיד מתפלאת מה הרב עושה שם כי למיטב ידיעתי לדתיים אסור בכלל להכנס לכנסיה אבל אולי במקרה שלו הכשירו את השרץ..
ערב החג במדינות הצפוניות הוא 24 לחודש ,בדרך כלל מכינים ארוחה מסורתית וכבדה אבל טעימה אש ונותנים מתנות . כשהגעתי הנה לפני שנות אלף החלטתי שאני לא נטמעת אלא מביאה חלק מעצמי למילייה, כי למה לותר על עצמך במקום החדש תמיד אפשר לחיות צד בצד זה רק מוסיף לרבגוניות .
אגב, החג מולד או איך שקוראים לו פה jul, נחגג מאות שנים לפני הגעת הנצרות במאה העשירית כשהחליפו את דת הפגאנים אימצו מסורות קיימות ויול היה אחד מהם, אנשים תמיד היו חוגגים את היום הקצר בשנה , היום ה21/12 שהנה הלילה יתחיל להתקצר וכוחות האור ישתלטו מעכשו אז גם את הטקס הזה הכניסו לחבילה, יש המון סממנים פגאניים שנשארו מאז כמו הניסיים שאלו יצורים קטנטנים שלפעמים מסתובבים בתוכנו ועושים דברים קונדסיים כמו להעלים דברים אלו גמדים עם המצנפות האדומות שכולם חובשים עכשו.
במסגרת החפירה ,הפגאניות התחילה להעלם בכל מקרה ככל שהמדע התקדם אנשים הבינו שלא ת'ור אל הרעם הוא שאחראי על מערכת הרעמים בשמיים אלא הטבע בעצמו ופרייה בשום אופן לא נוסעת על מרכבה רתומה לשני חתולים בשמיים , בדיוק באותו זמן הגיעה הנצרות שהיא יותר אבסטרקטית וענינים של מוסר וחשבון נפש צריכים להגיע מהאדם עצמו ולא מאיזה אליל שמסתתר בפינה.
 

Lhuna1

New member
ורק אצלנו חוזרים אחורה לעולם הפאגאני


משרד החקלאות הישראלי מארגן עצרת תפילה המונית להורדת גשם בשבוע הבא

&nbsp
אשריכן שברחתן מכאן.
&nbsp
 
תלוי

יש שנים שאנחנו הולכים לבלות עם חברים שחוגגים, ואז אוכלים את הארוחה המסורתית (אבל בגרסה צמחונית/טבעונית) ומחליפים מתנות. מכיוון שהארוחה נמשכת שעות, יוצא שאנחנו מבלים בעצלתיים במשחקי חברה, אכילה, עוד משחקים, עוד אוכל וכן הלאה.
&nbsp
בשנים קודמות הילדים רצו עץ חג מולד ולנו לא היתה התנגדות, אבל השנה לא רצו, אז אין. אבל כן ניתן מתנות קטנות בגרביים - אני משתדלת שאלו יהיו דברים שהילדים בכל מקרה רצו בזמן האחרון או משהו שהם צריכים (הילדה תקבל השנה בעיקר דברים לקרוא, הגדול כמה חולצות חדשות).
&nbsp
דווקא השנה לא נצטרף לשום משפחה בחג עצמו, אבל נפגוש חברים בפאב השכונתי בערב החג ונבקר חברים בבוקסינג דיי, כלומר ביום שאחרי. האמת, קצת בא לי להכין כמה מאכלי חג! :)
 
כרגיל אתם זורמים


אני צמחונית ואשמח לרעיונות למאכלי חג שאת מכינה.
בשנה שעברה הכנתי Nuts roast שיצא מאוד טעים ומכוונת להכין שוב. אני צמחונית.
 
ארוחת חג צמחונית

אז כמו שאמרת, nut roast הוא סוג של מאסט.
אפשר גם וולינגטון צמחוני - עם מילוי דומה לזה של הנט רוסט אבל עטוף בבצק פריך (במקרה כזה התערובת כוללת יותר פטריות וערמונים ופחות דברים כמו גזר. ראיתי מתכון עם סייטן אבל טרם ניסיתי).
יורקשיר פודינג עם גרייבי צמחוני.
וכמובן הקלאסיקות: תפוחי אדמה פריכים צלויים, ירקות שורש צלויים (פרסניפ, גזר, סוויד, כרובית).
צלי פטריות
משהו ממולא יכול ללכת עם זה - נגיד פלפל ממולא באורז או חיטה עם הרבה דברים טעימים בפנים (עניין של טעם), או דלורית צלויה עם משהו מעניין בפנים לבחירתך.
ברוקולי מבושל הכי פשוט (מצטערת, אני פשוט לא מתה על כרוב ניצנים), מקסימום מוקפץ עם מעט מלח ושמן זית.
&nbsp
אגב, בינתיים העלינו את האפשרות שבסופו של דבר ננסה השנה את המסורת האמריקאית ונאכל אוכל סיני בכריסמס... :)
 
תודה

שמעתי על האופציה של nut roast בעטיפה של בצק פריך, צריכה לנסות מתי שהוא, אבל בעלי לא חסיד של בצקים לצערי, כי אני כן


גם אני לא אוהבת את הכרוב ניצנים, אבל בעלי טוען שהוא כן. כל שנה אני נופלת עם הדבר הזה כי מכינה בשבילו
טוב, הוא הבריטי במשפחה, מה לא עושים בשביל המסורת
 
מצחיק הקטע הזה של כרוב ניצנים

כמעט כל הבריטים שאני מכירה אוכלים את זה, וכמעט כולם שונאים את זה. אבל אין ברירה, כי מסורת זו מסורת.
תכלס אני די מרחמת על האנגלים שהירקות שלהם כל כך משעממים, מורתחים במים בלי שום תבלינים.
 
ירקות מרתחים במים??? אוי לא!!!

דווקא הבריטים שאני אכלתי אצלם מבשלים נפלא. ממש לא מרתיחים ירקות במים


בעלי טוען שהכרוב ניצנים טעים לו ושזה ירק מאוד בריא.
אני כינה את זה בבישול עד ריכוך בתוך בצל מטוגן, שום ותבלנים עם תוספת מים (רוטב בצל שכזה). או חותכת אותם לחצי, שמה קצת מלח ומכניסה לתנור, זה היה דווקא לא רע, אבל בעלי פחות אהב. ראיתי גם גירסה של הכרובים בתנור עם פרמזן מעל, אבל לא ניסיתי.
 
בשמן זית, מלח, פלפל, טימין, רוזמרין וכמה טיפות בלסמי

לפעמים אני מוסיפה מעט מייפל אם הירקות הם בעיקר מתקתקים כמו פרסניפ וסוויד.
&nbsp
כיף לך שפגשת את הצד המרשים של הבישול הבריטי - רוב חברינו מכינים אוכל מתובל רק כשהם מבשלים "אוכל זר", נגיד איטלקי, סיני או הודי. כל הירקות הבריטיים שנתקלנו בהם עד כה בארוחות (גם בבתים, גם בפאבים וגם בארוחות שמוגשות בבתי הספר) הם גזר, אפונה, ברוקולי ותירס שפשוט מורתחים למוות או מאודים בלי שום תבלינים. מה שאמור להציל אותם הוא הגרייבי החום.
 
הולכים למסעדה סינית, כמובן.

זה מנהג יהודי אמריקאי ותיק שאימצנו (לא לגלות לאף אחד, אבל בשנים האחרונות אנחנו הולכים למסעדה תאילנדית).
היסטורית, זה כנראה התחיל בניו יורק בתקופה שבכריסמס דיי רק מסעדות סיניות היו פתוחות.
 

forglemmigej

New member
מתוקים הסינים

מצאו דרך להרוויח כסף
, אבא שלי סיפר לי שבילדותו כל עסקי היהודים היו פתוחים בראשון כשהגויים הלכו לכנסיה או זו היתה השבת שלהם ואחרי שחזרו מהכנסייה הלכו לשתות כהוגן והיו מגיעים ולוקחים ליהודים את הפדיון היומי..
לדעתי בעוד כמאה שנה כל הדתות המונותאיסטיות יעלמו מהעולם בדיוק כמו הפגאניות ולא תהיה שום משמעות לטקסיות דתית שבמתבטאת בחגים, באירופה רוב האנשים לא דתיים ולא הולכים לכנסיה בכלל, מעטים מתחתנים או עושים טקסי קבורה אבל גם זה הולך ונעלם, אנחנו נהיה אנשים חילוניים לגמרי ונמציא סיבות חדשות להתכנס ביחד, לא אנחנו ספציפית, אבל ילדנו וילדי ילדנו
 
ממה שאני רואה אצלנו על האי

את טועה. לא יודעת אם הרוב, אבל המון אנשים הולכים לכנסיה ביום א'.
זה מאוד הפתיע אותי כי בארץ ברור מהמראה החיצוני מי דתי ומי לא (למרות שיש לא מעט עם אנשים שומרי מסורת שלא נבדלים במראם כמובן), אבל כאן ממש אי אפשר לדעת, ומאוד הופתעתי לראות את כמות האנשים שמגיעים לכנסיות ביום א'.
יש פה אנשים שהולכים כי שם הם פוגשים את הקהילה שלהם, לפעמים קהילה שהם מכירים מילדותם. אז אני מאוד מתחברת למה שכתבת שאולי תמצא דרך אחרת למפגשים וכאן אני מחברת את תרבות השתיה והפאבים באירופה. קהילה לכל דבר!!!
אני חילונית לחלוטין והעולם הדתי לא עושה לי את זה, ועדין, רואה כמה הדת, כל אחד בדרכו, תופסת אצל לא מעט מהאוכלוסיה בכל דת שהיא ואני מתכוונת לדת. לכוונה הדתית ולא מסורות.
 

forglemmigej

New member
מגמות חברתיות מתחילות בערים הגדולות

איפה שיש אוכלוסיה יותר סובלנית ומשכילה לעומת אי או כפר נידח שאנו גרות בו , זה תמיד היה ככה, המהפכות לא התחילו בכפרים, בתחילת הנצרות היו אלו תושבי הערים הגדולות שהתנצרו לאחר מכן הגיעו לכפרים וניצרו את כולם , המלה פגאני מגיעה מהשם כפר כי הם היו האחרונים לקבל את דת האהבה והשלום שנכפתה בכח הזרוע ושפיכות דמים.
היום אין כל כך הבדל בין אנשי העי לכפר כולם הולכים ללמוד ומחוברים לרשת ונראה לי שזה יותר קטע חברתי להראות שאתה חלק מהחברה כמו אלו שהולכים להפגין ברוטשילד
 
למעלה