מה בפינה
ספורט פופולרי באזורכם

מה בפינה
ספורט פופולרי באזורכם

נושא שהעבירה לי חברת הפורום.
לכל מדינה/איזור יש ספורט פופולרי שלאו דווקא ידוע או מקובל בישראל, כמו הפוטבול ובייסבול בארה"ב. ישנם אנשים שמתמסרים לזה וזה הופך לחלק נכבד מחייהם.
האם אתם עוקבים אחרי הספורט המקומי שלא היה מוכר לכם או כל ספורט אחר?

האם הילדים שלכם משחקים בספורט המקומי? האם זה מתנגש עם התרבות שלכם?

האם הילדים שלכם/אתם משחקים באחד ממשחקי הספורט? איזה? באיזה מסגרת?

וכרגיל, תרגישו חופשי לעלות כל דבר שקשור לנושא זה

אני לא חסידה של ספורט קבוצתי

אצלנו על האי יש קבוצות של נשים וגברים להמון המון משחקי ספורט וענפי ספורט, זה כנראה אחד הדברים הכי פופולרים פה. כדורגל, רוגבי, סייף, טיפוס צוקים/קירות, שייט, כדורסל גברים ונטבול לנשים, שכמה שידוע לי משחקים בו רק בבריטניה ויש לו חוקים שונים מהכדוסל הרגיל, ועוד ועוד.

בוני לא משחקת באף אחד מהקבוצות האלה, היא עושה התעמלות במסגרת מרכז הספורט המקומי.

האמת שאין לי מושג

אני לא חובבת ספורט בכלל וגם הבחור ממש לא חובב ספורט חוץ מלרכב על אופניים
.
לאחרונה התחיל לראות פוטבול נראה לי בטלויזיה כי חברים לעבודה מדברים על זה והוא רוצה להיות בעניינים.

Boston Guy

New member
In Boston sport is a religion

The Boston sports teams - the Red Sox Baseball team, The New England Patriots football team, The Boston Celtics basketball team, the Boston Bruins Ice Hocky team - are part of the culture of this area, and you you can not live in this town for long without "catching the disease". Sportrs is the main topic of conversation for the kids at school, people at work etc. There are days (such as the opening day of the baseball season in April) where all the kids are asked to wear "Red Sox" shirts or Patriots shirts to school, and even adults that normally wear suits and ties show up to work in Patriots jerseys or Redsox baseball shirts during champoinship game days...

American culture is very sports oriented - and even if you do not care about sports at all you have to learn something about it, or you can not be part of the conversation. The kids pick it up in school - maybe not in pre-school, but by the end of elementary school they more or less have to, because all of their friends are addicted to the topic by then.

alphadelta

New member
אני חושבת שהבנתי את זה כשראיתי

את הפסל של אמא אווזה מMake Way for Ducklings בפארק עם צעיף ( סרוג ביד) בצבעים של הפטריוטס ופסלים של דמויות הסטוריות ממסיבת התה עם חולצות של טום בריידי. זו לא אהבה לספורט, זו דרך חיים.

R750-Girl

New member
בינינו

אפילו אני מעדיפה ספורט (במיוחד כדורסל ובייסבול) על מזג האוויר כנושא לשיחה.
במיוחד שיש את הרד סוקס והסלטיקס בתור קבוצות הבית (למרות שבזמני, הייתי נאמנה לבולס)
&nbsp
ושלי הפרטית, מגיל שנתיים וחצי יודעת שאנחנו עם האדומים בליברפול - ולא לא לא הכחולים!

carlimi

New member
אצלנו גם בנוסף

ניתן לרכוש כרטיסים למשחקים בהנחה ניכרת דרך ה SCHOOL DISTRICT, ובתי הספר מתוגמלים על מספר הילדים שרכשו כרטיסים.
לכל בית ספר בדיסטריקט מוקצע איזור מסויים באצטדיון (למעט כמובן פוטבול כי הכרטיסים מאוד יקרים והכל מכור מראש).
אגב, זמן ההמתנה ל SEASON TICKETS מנוי שנתי לקבוצת הברונקוס IS SOLD OUT משהו כמו 12 שנה קדימה .... בהחלט מטורף!

Boston Guy

New member
למרבה הצער - כל סוגי הכרטיסים כאן נורא יקרים

למעט מחירי הכרטיסים למשחקי ה SOCCER של ה NEW ENGLAND REVOLUTION (שעדיין עובדים על הפיכת הספורט הזה לפופולארי בניו אינגלנד) - כל קבוצות הספורט המקצועיות של בוסטון משתוללות עם מחירי הכרטיסים שלהן.
כרטיסים למשחקי ה RED SOX באיצטדיון FENWAY נחשבים לכרטיסים הכי יקרים מבין כל נבחרות הבייסבול בארה"ב.
אתה לא יוצא בפחות מ 50$ לאדם אפילו במשחק הכי משעמם של השנה נגד הקבוצה הכי מעפנה - כשלוקחים בחשבון את מחיר המזון באצטדיון (מי אמר נקניקיה בלחמניה ב 14$ ולא קיבל?).
במשחק מול יריב פופולארי (למשל היאנקיז) - הכרטיס הכי זול (למקום בעמידה...) עובר את ה 60$. לכרטיס אחד. מקום ישיבה מתחיל ב 150$.
SEASON TICKET מתחיל ב 3,400$ - ומגיע ל 8,000$ ויותר במקומות מובחרים.

לפני כמה שנים הבן שלי הוזמן לחגוג יומולדת של חבר לכיתה - האבא של החבר לקח כ 8 ילדים למשחק של הרד-סוקס נגד היאנקיז. הושיב אותם ב FIELD BOX (המקום הכי יקר באצטדיון). קנה לכולם מזכרות (כדורים עם חתימות השחקנים, חולצות וכיוצ"ב). קנה להם כמויות מזון ענקיות באיצטדיון...
לדעתי - הוציא שם לפחות 3,000$ על היומולדת הזה, אם הוא באמת שילם על הכרטיסים. יותר סביר שזה היה ה CORPORATE BOX של החברה שלו... ושהוא עשה מזה הוצאה עיסקית.

R750-Girl

New member
מתה לראות את הרד סוקס

ממה שאני יודעת אמצע אוקטובר מאוחר מדי :(
50$ זה כלום במחירים של משחקים שווים בבריטניה (כדורגל). גם אני רוצהץ

carlimi

New member
אצלנו הכי יקר

הם כמובן המשחקים של הברונקוס בפוטבול. מקווה שאני לא טועה, וזה הרבה יותר מ 50$, אחרת כבר לפחות חלק מאיתנו היה הולך. פעם אחרונה שבדקתי כדי לקנות לבעל מתנה ליומולדת, זה היה יותר בגיזרת ה 150$ וצפונה לכרטיס אחד, ולא, לא "על המגרש" אלא די למעלה אי שם ביציע.
בבייסבול היינו פעם אחת כל המשפחה והיה כלכך משעמם שעזבנו באמצע.
כדורסל גם כבר היינו, כל המשפחה כולל אוכל ב 12.5$ לכרטיס ... כן, הקבוצה לא הכי טובה בליגה, אבל היה ממש כיף ב PEPSI CENTER

הוקי עולה בסביבות ה 25$, וטרם יצא לנו ללכת אבל מאמינה שזה יקרה מתישהו בעתיד הלא מאוד רחוק, אפילו בשביל החוויה.
SUCCER? אאממממ נראה לי רק הילדים משחקים כאן את זה ...חחחחחחחחחחחחחחחחחחח

בוסטון, בתור סוציולוג חובב של ניו אינגלנד,

איזה סימנים היית נותן בנער יהודי בוגר Milton Academy, אבא פייננשל פלנר ואמא עורכת דין שמתעסקת במיסים (יהדות של Camp Ramah אם זה אומר משהו)?
עונת חיפושי השותף לחדר בקולג' עלינו, ונער כמתואר למעלה פנה לבן שלי בהצעה להיות רוממייטס.
&nbsp

Boston Guy

New member
כחולים. בכל הגוף.

אם ניקח את הסטראוטיפ עד הסוף - תקבל JAP ממין זכר.
מכיון שלא היה לי את הכבוד להכיר את בנך ויכולות המנהיגות וההתמודדות שלו עם אנשים רקובים, ומכיוון שאני מעדיף לקוות שהתיאור החטוף שנתת לגבי השותף הפוטנציאלי אינו מייצג את התמונה הכוללת - לא רוצה לפסול את השותפות הזו על הסף.
אבל - PROCEED WITH CAUTION. יש מצב שתיתקלו ברמות פינוק, אגוצנטריות וסנוביות שיעשו חיים בצוותא עם האדם מקור לעומס ותיסכול.

טוב, נצטרך לחכות ולראות אם הוא ישרוד את החויה לספר.

אחרי שכתבו אחד לשני וגילו שיש להם הרבה במשותף, הם דיברו בסקייפ משהו כמו שעה והחליטו ללכת על זה.
סוג של ספיד דייטינג וירטואלי, גם אם שניהם הטרו...

alphadelta

New member
אנחנו לא עוקבים אחרי שום ספורט.

הסיבה היחידה שאני יודעת מתי ה׳סופרבול׳ היא כדי לדעת מתי לא לצלצל לאנשים. הדודים והדודות (וצאצאיהם) ממלאים את החסר בידע של הילדים. זה מדהים, אפילו בשאלות של מבחנים בחשבון יוצאים מנקודת הנחה שיש הבנה בספורט. הילדים ניסו אבל לא נתפסו. ואין פה צער גדול על העניין. הם כן מתעמלים, אבל לא בספורט קבוצתי.
זה חלק גדול מהתרבות פה, אבל אני מרגישה שאני מסתדרת נפלא גם בלי זה.

carlimi

New member
אוהבים אצלנו ספורט מאוד

בעיקר הבעל, אבל גם אני אוהבת לראות משחקים.
היינו במשחקי כדורסל ובייסבול, ומקווה שנגיע גם לראות פוטבול אבל הכרטיסים מאוד יקרים ...
הספורט שמעט השתלט על חיינו מאז שהגענו הוא כמובן פוטבול (איך אפשר שלא כשיש קבוצה כמו הברונקוס?! מי אמר ניצחון בסופרבול ולא קיבל!? חח).
מסכימה לחלוטין שזו תרבות חיים שלמה ונמצא בכל מקום.
בזמן העונה, כל סופ"ש שיש משחק, למשל כל הצוות של בית הספר לובש חולצות של הקבוצה - מורים, מנהל הורים כולם, צעירים וזקנים כאחד.
כשהקבוצה מנצחת בימי ראשון, יום שני הוא חגיגה שלמה בעיר. לאן שלא תלך יש דברים ומתנות בחינם! לקח לנו זמן לקלוט את זה, אבל זה ממש נכנס לשיגרה של החיים. מתנות בקופה בסופר, 50% הנחה על פיצה של PAPA JONES ששייכת לפייטון מאניג, קפה חינם בתחנות דלק ועוד ועוד ...
הבן האמצעי מאוד אוהב וגם ביקש ללכת לחוג אבל אנחנו לא מסכימים בגלל סיכון הפציעות הכלכך גבוה. הוא היה ב PLAG FOOTBALL אבל הפסיק (זה לא הדבר האמיתי), אז משחק עם חברים ואיתנו בגינה.
הבת שלי בנבחרת התעמלות קרקע, והשנה היא לראשונה מתחרה COMPETATIVE. היא מאוד מתרגשת, וקיבלה השבוע את בגד התחרויות הרשמי של המועדון בו היא מתעמלת (150$ בלבד).
בקיצור - מחכים בקוצר רוח לאולימפיאדה!!!!!!!!!!!!!!!

carlimi

New member
העולם שאנחנו חיים בו

או לפחות רובנו, מאוד ממוסחר.
ועדיין אני רואה בזה גם המון צדדים מאוד חיוביים, וזו הרגשה נהדרת להיות חלק מזה.
לא צריך לחפש בכוח את השלילי בכל דבר ..
זו תרבות ספורט אחרת לגמרי ממה שגדלנו עליה בישראל, ואני בהחלט נהנית ללכת כאן למשחקי ספורט בעוד שבישראל זו לפעמים ממש סכנת נפשות.

למעלה