ענפי הספורט
פה נחשפתי למשחק שהוא מאד מאד פופולרי וזה כדוריד , הקבוצות גם בנים וגם בנות הרבה פעמים לוקחות אליפיות באירופה או בעולם , גם כדורגל די נחשב פה ויש אפילו שאלה במבחן אזרחות מתי דנמרק לקחה את אליפות אירופה (1992 עם שמייקל כשוער למי שבעינינים), היה אפילו מאמן כדורגל לנבחרת ישראל ריצרד נילסן שהובא בעקבות זכייתה של דנמרק באליפות אירופה, הוא נפטר לפני שנתיים. ספורט אחר די פופולרי הוא טניס וזה בעקבות קרולינה ווזניאקי שהיא אחת מהשחקניות נשים המובילות בעולם , נדמה לי שבשנים האחרונות היא גרה במונקו, בכל חור כמעט יש מגרשי טניס והרבה אנשים נראים מפספסים את הכדורים, העיקר הכוונה.. כמו כן יש את הספורט הליכה עם מקלות נורדים שאני רואה הרבה משתמשים בהם לי זה נראה סרבול מיותר, מאד פופלרי פה זה רכיבת אופניים , המדינה מאד אופניים פריינדלי ובכל חור יש שביל אופניים בהינתן שזו מדינה די שטוחה ורוב הזמן יש רוח זה די כיף לרכב, כל אחד פה רוכב ואפילו שרים ושופטים בעליון מגיעים לעבודה עם אופניים, יש קבוצות ריצה . בקיצור זה עם מאד ספורטיבי ואין כמעט אנשים כבדים, יש גם מיסים גבוהים על כל מוצרי הפחמימות ובמיוחד על מוצרי שוקולד וחמאה כדי שאנשים יחשבו פעמים אם לקנות . ממספר מדינות אירופאיות שביקרתי בהן בשנים האחרונות רוב האנשים רזים ומאד שומרים על עצמם מצד שני זה לא אומר שיש להם תוחלת חיים ארוכה יותר. מוזר.
יש סקנדל קטן בימים האחרונים על בקשה להפריד שעות שחיה בין בנים לבנות בעקבות בקשת מיעוט מסוים שלא מתאים לו שבנותיו ישחו באותה בריכה עם בנים, זה מעורר די סערה כי זו מדינה עם הרבה מקורות מים כמו ים, נהרות, אגמים, פיורדים אי אפשר ליצור בהם חופים נפרדים . ימים יגידו ,