מה בפינה
“ילדים, קומו, צריך ללכת לבית ספר!!!״

מה בפינה
“ילדים, קומו, צריך ללכת לבית ספר!!!״

רוב ילדי הפורום חזרו למסגרות אחרי חופשת הקיץ. איך נראה הבוקר אצלכם בבית?

באיזו שעה אתם קמים? באיזה הילדים?

מה שיגרת הבוקר שלכם באמצע השבוע ובסופי שבוע?

איך הילדים קמים? אתם מעירים? קל להם לקום? מלחמה?

האם אתם מרגישים הבדל בקימה בבוקר בקיץ ובחורף?

מצאתי את הקטע הזה וחשבתי שזה מאוד מתאים לנושא. נלקח מ NJ Learning Disorder and Mental Health Center:
http://www.njldmh.com/therapy-services-resources/

וכרגיל, תרגישו חופשי להוסיף כל מה שקשור לנושא
 
אני חייבת בוקר רגוע, אחרת כל היום שלי הפוך

אני קמה קצת לפני 7, מתארגנת ומארגנת ארוחת צהריים לבוני. עושה 5-10 דקות תרגילי ספורט, בעיקר יוגה ותרגילים לבטן, ויושבת עם הקפה והסנדויץ מול המדיה החברתית. אני כל כך צריכה את הזמן השקט הזה לעצמי. ב 7:50 אני מעירה את בוני, והיא לרוב כבר קמה לבד ומתארגנת, והיא למטה ב-7:20. היא לרוב לא אוכלת ארוחת בוקר, זה עושה לה כאבי בטן, אז היא רואה טלביזיה עד 8:45 ואז הולכת לביה"ס שמתחיל ב-9:00. לפני חופשת הקיץ היא התחילה לשים שעון מעורר לעצמה והיתה קמה לבד. מאוד התאים לי, אבל זה לא נמשך. היא הולכת לישון מאוחר, אבל זה בגלל שהיא לא נרדמת, ואין לי בעיה שהיא תקרא במיטה. ב-23:00 אני מבקשת ממנה ללכת לישון, אבל אם היא לא נרדמת, היא חוזרת לקרוא, במקום להפעיל אותי בחצות, כי אני כבר ישנה.

בסופ"ש וחופשים אני יכולה לישון גם עד 10:00, ובכלל אוהבת להשאר במיטה עוד קצת אם אפשר.

אני מרגישה הבדל גדול בין הקימה בקיץ או בחורף. אנחנו מאוד צפוניים, ובחורף האור עולה ב 8:30 ואפילו יותר מאוחר אם מאוד מעונן, קשה לי יותר לקום בחושך.
 
מסדר בוקר, גילוח צחצוח, מד"ס

סתם, אבל אצלינו לו"ז ממושטר למדיי במהלך שנת הלימודים.

6:20 - אשתי ואני מתעוררים: אני מכין ארוחת בוקר לילד, היא אוכל לביה"ס
6:30 - בן העשר מתעורר לבד עם שעון מעורר
6:35 - הוא ליד השולחן אוכל, אנחנו שותים קפה של בוקר, ואו שמשוחחים או שקוראים ספר (כרגע לקראת הסוף של תרגום טרי ומעולה של בילבי)
6:50 - דואולינגו: הוא עברית וספרדית, אני צרפתית
7:15 - אחרי צחצוח שיניים והכנת התיק מוכן ליציאה עם אשתי לביה"ס

3:00 אחה"צ: חוזר באוטובוס מהביה"ס
3:00-4:15 - אוכל, שיעורי בית, ואחרי זה מה שבא לו
4:30 - ארבע פעמים חוגים (גיטרה, פעמיים טניס , וקפיצות למיים), ופעם אחת חופש
6:30 "משהו מועיל" שהוא בוחר - scratch/code monkey, typing וכו'
7:00 - ארוחת ערב
7:30 - טלוויזיה או משחק במחשב
8:00-9:00 זמן חופשי
9:00 צחצוח שיניים ולמיטה: קורא, או משחק בביוניקל/לגו, או מה שבא לו
9:30 כיבוי אורות

זה הבסיס, עם יותר גמישות בערב - נגיד, מחר יש משחק פוטבול של פתיחת העונה אז הוא יישאר ער יותר מאוחר, או אם אנחנו נוסעים לראות משחק NBA, או הופעה בתיאטרון וכו'.

סוף שבוע הרבה יותר גמיש, כולל שעות ההתעוררות (הוא בדרך כלל מעיר אותנו...), זמן למשחקים עם הילדים בשכונה, או בילוי משפחתי (מוזיאון, הייקינג, בייקינג, וכו').

במהלך חופשות ארוכות הכי גמיש. נגיד: בחופשה הזו הוא ואני ראינו את כל 25 סרטי ג'ימס בונד ועוד את שלושת סרטי אוסטין פאוארז והוא הלך לישון בד"כ בין 10 ל-10:30 בלילה.
 
תוך פחות משעה מהתעוררות הוא מחוץ לבית,

בהחלט מרשים!!! ובעיקר מספיק כל מה שתיארת שם
אבל בשעות האלה (מוקדם מבחינתי) כנראה שאין ברירה.
 

forglemmigej

New member
בקשר לדואולינגו

אני ניסיתי את האפליקציה ומצאתי אותה ממש לא יעילה לדעתי הם משתמשים בגוגל טרנסלייט וזה לא מלמד שפה , לרכישת שפה צריך אוצר מילים, לדעת איך לכתוב ובמיוחד לעבוד על דקדוק וכמובן הגייה נכונה או אם להיות ספציפית איפה משתמשים בלחץ על מילים , מה שאומרים בעברית מלעייל או מלרע, כמובן שאי אפשר לנסוע לחיות בכל מדינה שרוצים לרכוש את שפתה אבל אם באמת רוצים להשקיע עדיף ללכת לאיזה בית ספר לשפות, עשו איזה מחקר על אולפנים בארץ והתברר שאחרי חמישה חודשים של אולפן אינטנסיבי 60% מהתלמידים לא שולטים בשפה בכלל לא בכתיבה לא בקריאה ובטח ובטח לא בדיבור ושם יש מורים מקצועיים..
הסדר יום שלכם מופלא ויביא את הילד לאזרח מועיל וטוב.
 
יכול להיות, אבל במקרה שלנו

אני למדתי צרפתית באוניברסיטה ודואולינגו זה קצת להוריד חלודה והרבה לחזק את הבן במחוייבותו בזה שאנחנו תמיד עושים ביחד, ובמקרה שלו הוא מדבר עברית ברמת שפת אם (שפת הדיבור היחידה בבית) ולמד לקרוא בנפרד מדואולינגו, ולכן דואולינגו משמש בעיקר להורדת חלודה יומיומית בקריאה ולרכישת אוצר מילים שבו הוא בד"כ לא נתקל (כלכלה, פוליטיקה, כדורגל, וכו'). את הספרדית הוא החליט לבד לעשות, וזה סתם משחק. אני לא מצפה שהוא ילמד מזה את השפה. אולי רק שזה קצת ייקל עליו אם הוא יחליט ללמוד את השפה באופן יותר רציני.
 

forglemmigej

New member
בזה אתה צודק

אני פשוט "מבלה" עכשו בחמש עשרה שעות שבועיות בלמידת שפה אחרי שלא למדתי אותה אף פעם לעומק ודברתי בשגיאות איומות והגייה שאיש לא הבין וזה קשה טילים , לכל שפה יש את המלודי שלה וצריך לדעת איך להשתמש נכון ואני לא אתחיל אפילו לדבר על הדקדוק התובעני שמשתנה ממשפט למשפט זה בגלל מאות הרפורמות שהשפה עברה , העברית במחינה דקדוקית לא השתנתה מאז האלף הראשון לספירה שאז נוסדה ולכן קל ללמוד אותה באופן יחסי (כמובן)..
 
עניין ההגייה

היכה גם בי קשות. נעזרתי בדואולינגו כדי ללמוד גרמנית לקראת טיול לאוסטריה, וכבר במטוס הדיילת לא הבינה מה אני רוצה מהחיים שלה כשביקשתי לחם (brot) ולא הגעתי את ה-o ארוך מספיק. אחר כך מתישהו הזמנו מונית והמרכזנית לא הבינה אותי וכמעט שלחה אותנו לאיזה כפר נידח... קשה קשה.. אבל לעומת זאת כשנהג המונית הגיע ולא ידע מילה באנגלית, הצלחתי לתקשר איתו בזכות הגרמנית (למשל להגיד לו לחכות warten עד שהמונית השנייה תצא. הוא כל כך שמח לשמוע מילה בגרמנית. כמו כלב ששומע ג'יבריש כשמדברים אליו עד שאומרים את השם שלו...
 

forglemmigej

New member
זו באמת הבעיה העיקרית של דואולינגו

לא מלמדים איך להגות, טיפ שקבלתי בלימודי שפה, להקליט את עצמך כשאת מדברת ואז לשמוע את גודל האסון..
 
במקרה שלי, לא נראה לי שזה יעזור.

לא נראה לי שאני בשלב מספיק מתקדם כדי לזהות את הטעויות של עצמי.
 

forglemmigej

New member
אבל זה נותן לך מושג איך את נשמעת

לפעמים כששומעים ישראלים שמראיינים אותם בטלויזיה זרה האנגלית שלהם כל כך מוזרה במיוחד אהוד ברק
 
אבל זה כי יודעים איך אנגלית אמורה להישמע,

אחרי חיים של צפייה בסרטים באנגלית, האזנה למוסיקה באנגלית, וכו'. גרמנית אני לא יודעת איך אמורה להישמע - לי מה שאני אומרת נשמע טוב, לאור הרקע הדל שלי שמצטמצם בעיקר להיא מדואולינגו...
 

forglemmigej

New member
צודקת טלויזיה וסרטים כלים מצוינים

אני גם מכריחה את עצמי לצפות בחדשות פה לפעמים בעיקר כדי לראות איך ההגייה ופוליטיקה זה הדבר המשעמם בעולם.
 
נראה לי שהכי קרוב שהגעתי

לצפייה בסרט בגרמנית, הם הקטעים ב"כאילו גרמנית" בסודי ביותר...
 

forglemmigej

New member
הכי אני אוהבת מילים גרמניות שישראלים מבטאים בסגול

למשל הרצEל (HERZ לב בגרמנית) , שניצEל,שטרודEל, או באמריקאית , פופקורEן,גוגEל,פודEל,לינקולEן (אצלו בכלל הלמד האמצעית שקטה),מייקEל,ובצרפתית לובEר
 
בוקובזה

אולי תוכל לעזור לי - מחפשת בנרות קפיצות למים. איך אני מוצאת באיזורי?
בן כמה הבן שלך והאם זה מתחיל רק בגיל מסויים?
תודה
 
הבן שלי בן 10. הוא התחיל לפני קצת יותר משנה,

אבל יש שם גם ילדים שהתחילו בגיל 6-7 (שלי היה בקבוצת שחייה עד לפני שנה, עד שנמאס לו.

הקבוצה שלו מקושרת ל-USA DIVING, מה שאומר מיסי חברות שנתיים. באתר שלהם ניתן לחפש לפי מיקוד קבוצות באיזורכם: http://www.teamusa.org/usa-diving/membership/find-a-club
 

alphadelta

New member
ואני חשבתי שאני יקית...


כשהייתי קטנה, משפחה מאירופה נהגה לבקר את ישראל ובין השאר אותנו פעם בשנה. לפני כל ביקור היו שולחים לנו לוז מודפס של הביקור המיועד. כולל שעות קימה, ארוחות, טיולים ברחבי הארץ ומתי הם באים אלינו. ההורים שלי נדהמו כל פעם מהסדר המופתי. כולל משהו בסגנון: יום רביעי ב17:00, שחיה עם הילדים
.
 
שגרת הבוקר שלנו

לשמחתי יש לנו שגרת בוקר די טובה, כי הבת מתעוררת מוקדם, בדר"כ לבד, ובאה להתחבק אתי במיטה (בן זוגי תמיד משכים קום). אם מעירים אותה היא כבר ערנית אחרי חמש דקות. הגדול כבר טינאייג'ר ומתארגן לבד ביעילות.
בן זוגי מכין ארוחת בוקר לשניהם ומסיע לבי"ס, אני מכינה קופסאות אוכל ועוזרת לה להתלבש ולהסתרק ומוודאת שהם לקחו כל מה שצריך.
שעתיים אחרי שהוא חוזר, אנחנו יושבים לבראנץ' הורים, כי שנינו עובדים מהבית.
זה אחד הדברים הכי כיפיים ביום שלי ואחת הסיבות שרציתי שהם יחזרו כבר ללימודים ויתנו לנו לאכול בשקט אוכל שאנחנו אוהבים והם לא :)
 
למעלה