מה בקשר לשפה ונוסטלגיה?

מה בקשר לשפה ונוסטלגיה?

איך השתנתה השפה ללא הכר. פעם אשה היתה גברת איש היה אדון. תחתון היה תחתונים... מה עוד? שלא לדבר על נקיון השפה.. בילדותי לא העזתי לומר למישהו "חרה"! שלא לדבר על המילה ז-י-ו-ן או בת זונה... והיום ילדיות יפות מבית טוב משתמשות חופש במילים "האסורות".

גל-עמית

New member
כמו הכל בעולם....גם כאן....

זמנים משתנים....ערכים משתנים...תפיסות משתנות....טכנולוגיה מתקדמת שמצריכה מוחות חריפים יותר.. כך גם שפה משתנה...אני די בספק מה יותר "טוב" ממה... הנאיוויויות שגבלה בטפשות..(במבט מהיום - אחורה..) או היכולות (ובצמוד אליהם- זילות השפה) של היום.....

ענבר.

New member
נאיביות שגבלה

בטיפשות? לא צודק, בדיעבד, להסתכל אחורה ולהגיד משפט שכזה. ישנן ארצות, עמים, שבטים שחיים במה שאנחנו קוראים "חשכת ימי הביניים" ועדיין כולנו נוסעים לראות ולהתפעל מ"התופעה". כמו שאמרת, זמנים משתנים, ערכים מתבלים, אין טוב יותר או טוב פחות. מה שהתאים לאז - כנראה לא יתאים לעולם להיום חוץ מיוצאים מהכלל, כמו הגשש החיוור למשל, שטבעו כמה מטבעות לשון שאי אפשר לנתק אותן מהשפה העברית כבר שלושים שנה.

גל-עמית

New member
נאיביות וכו´.....

כך אני חושב....במבט לאורך השנים לאחור....זו דעתי... לא נתווכח על כך..עניין של טעם וריח... כל השאר - אני איתך ואין לי מה להוסיף.....

גל-עמית

New member
כמו הכל בעולם....גם כאן....

זמנים משתנים....ערכים משתנים...תפיסות משתנות....טכנולוגיה מתקדמת שמצריכה מוחות חריפים יותר.. כך גם שפה משתנה...אני די בספק מה יותר "טוב" ממה... הנאיוויויות שגבלה בטפשות..(במבט מהיום - אחורה..) או היכולות (ובצמוד אליהם- זילות השפה) של היום.....

ענבר.

New member
מילון אבן ענבר

אישה - היתה גברת נערה - היתה עלמה איש - היה אדון זקן - היה איש מבוגר חרה/קקה - משהו גדול פיפי - משהו קטן זונה - אישה שעושה את זה... מעצב שיער - ספר מעצב עלית - חייט בעל בוטיק - מוכר בחנות מעצב נעליים - סנדלר מוכרת פרחים - לייזה דוליטל

../images/Emo20.gif נספח למילון אבן ענבר

גרג´ניק = מוסכניק. אינטסטלטור - שרברב פושטק = פושע ואזה = אגרטל ספונג´ה = שטיפה אוירון = מטוס בית כסא = שירותים באר = פאב

magy

New member
דור האספרסו - פושטאקים-אונטרוולטניק

בהמשך למילון אבן ענבר.... וג´טה לוקה, שחקנית העבר הגדולה, בעלת התפקידים הקטנים..ששרה ....אני חדש בארץ..... נפטרה. וכמה חבל שלא כל שחקן גדול זוכה לגדולה ושבחים.. בחייו......

אויש לא ידעתי, נדמה לי

נדמה לי שהיתה ערירית.... כמה חבל, איזה מרץ, כישרון וחיוניות היו באשה הקטנה הזו.

זהבוש

New member
פושטקים ../images/Emo11.gif ../images/Emo11.gif ../images/Emo34.gif

אני נזכרת במילים האלה אני מתגלגת מצחוק כשהיינו בצופים אסור היה להתלבש כמו פושטקים כמו למשל גרבי נילון חס ושלום, חציות פליסה וכמובן הס מלהזכיר איפור כל שהוא ונעלי עקב, וכל משרק העיז להמרות את החוקים הנ"ל היה לו משפט קבוצתי שדינו זריקת החבר מהתנועה.

גל-עמית

New member
נספח למילון אבן ענבר...

ג´לוב=בריון חסקה=אופנוע ים....
תיכף אשוב= שלט על דלת של חנויות. שליש, חצי, בלוק= מידות לגודל של קרח.. זוטא= הספח לכרטיס הגרלה של "מפעל הפיס"....אחד התחפש לכרטיס כזה - הורידו לו את ה"זוטא".. אבו ארבע= סטייליסט ג´ון לנון.... סיר פלא= ...לא מה שחלק מכם חושבים....סיר לאפיית "לייקאח" (ע). עוגת שיש= סוג של לייקאח - דו צבעי... לייקאח= עוגת בסיס לכל מני עוגות. ספוגית וגם טובה לאטימה.... סיפון (1)= ה"אבא" של ה"סיפולוקס"... סיפון (2)= צינור ה"ברך" מתחת לכיור במטבח.. "שניידר" = הרדיו הגדול עם המנורות. 10 דק´ עד שמתחמם... "אמרון"= כנ"ל רק יותר מתוחכם למהדרין - תוספת של פטיפון אוטומטי ל- 12 תקליטים, מעל לרדיו... "פיילוט" = "שניידר" לילדים..... עוד...בפעם הבאה....

magy

New member
חוץ מלהגיד......גדול......כבר אין

מילים...... אתה אינציקלופדיה מהלכת .....צריך לעשות ממך השר לענייני נוסטלגיה..... ואם כולם יחייכו .....הכל ייראה פה אחרת....... אם מי מדברים שם למעלה בנושא הזה?????????????

magy

New member
עם מי, עם מי, עם מי, עם מי, עם מי

המורה אמרה לכתוב אלף פעם כשטועים.......

ענבר.

New member
סיר פלא = וונדער טופ ../images/Emo6.gif

גיגית - פיילה פטיפון - גרמופון בסוף עוד נוציא מילון...

גל-עמית

New member
המשך........

פירוש תנ"כי= קאסוטו. מילון= אבן שושן. איש אחזקה (בביה"ס)= שרת. מחשב= חשבוניה (לוח הכפל, לוח לוגריטמים). auto-cad= קרש שרטוט (עם סרגל T, למי ש"למד" בבי"ס מקצועי). t-shirt= גופיה. מדיח= "ננס"..... "קנווד"= מנואלה לטחינת בשר. קפה שחור= "ציקורייה". קוקה קולה= גזוז, צוף..... ז´קט סטייליסטי= "באטל דרעס".... מעיל עליון= "שינל"... קרם שיזוף= "ולווטה"... דירה חדשה= שיכון.... שוער= חודורוב..(לבנים..) המשך יבוא.....

ושכחתי את התואר שמגי העניק לך

בוקר טוב השר לענייני נוסטלגיה.. מה לא מגיע לך? נותרו 3 מקומות בשולחן הממשלה.. מגי שריינה 1 לך !

למעלה