מה בקשר לשפה ונוסטלגיה?

גל-עמית

New member
המשך......

"קרלסברג", "הניקיין"= "אביר"... "גיניס"= "נשר"... walk-man= טרנזיסטור... פריצת דיסק= לומבאגו... טלוויזיה= קולנוע... הצגת בוקר= יומיות..... אולם חתונות= רבנות... שמן= "מגד"... אוטובוס= "אגד" חתול= ......כלב.....סתאאאאאאם..
.... אולטרא סאונד (נגד כאבים)= מנורה כחולה..... עט כדורי= "גלובוס".. לסיום הפרק הזה...אין לי פירוש עכשווי ל- "חוקן"...זוכרים? עם כל המתקן, ה"צנרת" והפיות השונות..... המשך יבוא..

גל-עמית

New member
המשך...הפעם חפצים ואביזרים...

מכיוון שאין לי כרגע בראש חפצים ואביזרים ברי השוואה ....ושלא אכתוב בכל זאת..(זה החא, לא יתכן..
) - אני מוסיף כאן רשימה של חפצים ואביזרים ש"זרקו אותי לקנטים" כשנזכרתי בהם (כמו ה"חוקן" מקודם).... "פרימוס" (על גז), כמו למוכרי הגרעינים וה"מלבי" בפחיות... "בגדי אתא", גם לבנים מצחיקים כמו הגופיות והתחתונים באפור לגברים... "חזיות עם שרוכים וברזלים"...ואיך שנאבקנו בזה
.... "פיירסייד", תנור החימום על נפט.... "פילקו", המקרר החשמלי הראשון שראיתי.."ווסטינגהאוז", היה השני... השכנות הרכלניות היו מתלחששות מקנאה כשראו משפחה מקבלת מקרר כזה... גם ידענו את תוכן הדברים... "דליה", סבון הכביסה והמטבח, הקוביה המפורסמת... "אמה", נוזל הכלים המפורסם והסיסמא המפורסמת" כל אישה בוחרת אמה (במלרע
..) - כל אישה יודעת למה".... "שערים קטנים"/"סטנגה"/"שבע אבנים" ועוד, משחקי ילדות.. "מכנסי התעמלות עם גומיות", לבנות - נגד הצצה... "נעלי התעמלות", רק "המגפר". מי ידע מה זה "ריבוק" , "נייק" וכד´?? "מגפי המגפר", להשפריץ בחורף בשלוליות...כמובן שקנו לנו אותן בסוף החורף שעבר "סוף עונה"...במידה של שני מספרים יותר...... "כף נעליים". מישהו עוד משתמש בזה ??? "סמובר",לתה וכד´...ויש לי אחד מקסים כזה בבית............. "נקה-7", בתקופה יותר מאוחרת...של הפרסומות ב"גל הקל".... שבעקבותיו יצאה האימרה של הבנים: "אם אין את לי - ידי לי..."..... ....יבואו עוד....רגע, גם אתם יכולים להוסיף....

magy

New member
אני אוספת, לא לדאוג...

יש לי עבודה לשישי שבת.... אעשה את זה מסודר..... הייתי פעם מזקירה, לא לשכוח...... פויה מגי, ככה לא מתנהגים בפורום....של אנשים מכובדים ......
)))))))))))))))))))))))

magy

New member
אני הולכת לאסוף את כל החומר

ולעשות רשימה.....בצד כל רשימה....המחבר שלה... בסוף נוציא מילון......ברצינות...... תמשיכו..........זה גדולללללללללללללל

עמיאור

New member
עוד נוסטלגיה

שוטר צבאי-בראסו משקה בצבע שחור-פפ (עם ניקוד סגול בין שני הפהיים, זוכרים?) טנדר ויליס סבון אוליביה: סי....סיבו, אוליביה הסבון וכו´ אני כבר לא זוכר. אוטובוסים עם האף ילקוטי בי"ס מעור עם מאחזי נשיאה על הגב. זה מה שזכרתי כרגע

magy

New member
תודה על התוספת עמיאור.......

עושה רושם שרק שנינו פה.......... כולם הלכו לבלות.....או לבשל.......
))))))))))))))))))))))))

זהבוש

New member
נזכרתי במשהו ../images/Emo1.gif ../images/Emo1.gif ../images/Emo33.gif ../images/Emo41.gif

אצלנו בבית השתמשו עם משפט באידיש שאני פשוט משתמשת בו עד היום כשמישהו חשב שהוא יודע הכי טוב היינו בדרך כלל משתמשים או מלגלים עליו עם המשפט הזה,"אודאם המאיינש קצאקאע דרייצאך" אני מקוה שכתבתי זאת נכון. אני מקווה שגל עמית המומחה לעיני השפה יעזור לי בזה.במקרה וטעיתי.

magy

New member
לא הבנתי.....נחכה למסביר לצרכן...

אבל אצלנו אמרו משהו אחר.......ווווואללללה חכם.... "א-מענטש טראכט אונד גוט לאכט........" הבן אדם חושב, עושה תכניות , ואלוהים צוחק..... (עליו ומחרבש לו....)

גל-עמית

New member
לא יכולתי שלא להגיב... ../images/Emo6.gif ....

כפי שתראי על השעה....חזרתי מ"יציאה" עם חברים....ונכנסתי לראות מה חדש...אז ככה: כמעט הכל נכון. המשפט המדוייק: "אודעם המענטש - קאצ´קע דריידל", ובתרגום חופשי: "ראו את האיש (בן האדם) - מסתובב כמו ברווזה סביבונית"..... הכוונה: מנסה להראות שהוא משהו - בצורה ליצנית.....או מנסה להראות בצורה מגוחכת - כמה הוא איש חשוב.....

למעלה