מה גיל ה"חתך" כניסה לכיתה א'?

מה גיל ה"חתך" כניסה לכיתה א'?

לפי מה שמסתמן כרגע, כנראה שחוזרים בקיץ לארץ. ביתי תהיה בת 6 במרץ הקרוב, כלומר בת 6 וחצי בספטמבר כשתתחיל שנת הלימודים. מה זה אומר שהיא תכנס לכיתה א' או ב'?
 

פגי1

New member
תכנס לכתה א,

אצלנו שנת למודים מתחילה אומנם בספטמבר,אבל השנתון מינואר עד סוף דצמבר,אם ילדה מחוננת,ותעמוד בבחינות,או שלמדה כבר בביס,
אפשר בועדה מיוחדת להגיש בקשה,בכל אופן לא מומלץ,ויהיו עוד גדולים ממנה,וכאלה שהעדיפו להשאר שנה נוספת בגן חובה
 

רזאי

New member
בעיקרון היא אמורה להכנס לכיתה א'.

אם היא לומדת כבר עכשיו בכיתה א' במקום בו אתם נמצאים, אתם יכולים להביא אישור לכך, ולבקש שהיא תכנס לכיתה ב'. כדאי לכם לחשוב מה אתם מעדיפים, ולכוון לשם. אני לא חושבת שיש משהו מומלץ או לא מומלץ בצורה גורפת. אתם מכירים את הבת שלכם, ויודעים מה מתאים לה.
 
ממליצה לך להכניס אותה ל א'

כתה א' בארהב לא דומה בכלל לכתה א' בישראל. להכניס אותה ישר לב' יקשה עליה את הקליטה.
 

רזאי

New member
אפשר לשאול למה את מתכוונת?

הבת שלי גמרה כיתה א' בארה"ב הקיץ, ואני לא מבינה על אילו הבדלים את כותבת.
 
אני לא מדברת על הצד האקדמי

(שם אם יש הבדלים הם ניתנים לגישור די בקלות בגיל הזה).

אלא יותר בצד הרגשי. מהתבוננות שלי על הקליטה של הילדים שלי (הם נקלטו לכיתות מתקדמות יותר), והתבונות בחבריהם בארהב וחבריהם בישראל, אני מרגישה שהילדים בישראל הרבה יותר עצמאים מהילדים האמריקאים באותו הגיל, הייתי משתמשת אפילו במילה בוגרים יותר. קל להם יותר לנווט בסביבות חדשות.
מצד שני הילדים האמריקאים הרבה יותר מילוליים בגיל הזה מאשר ילדים ישראלים (שנים של "יוז יור ספוקן וורדס נוט יור האנדס") עושים את מלאכתם, והילדים הישראלים בגיל הזה עדיין מאוד פיסיים (לא במובן של אלימים. אלא במובן שנוגעים הרבה, צועקים הרבה, לומדים עם הידיים).

הפערים האלו הולכים ומצטמצמים במהלך שנה א' ו-ב'.
 
אה, ולפני שקופצים עלי

כמובן שאלו הכללות. אני בטוחה שהילדים של כולם כאן קסומים ממש, ולא נופלים בשום הכללה. אל יחידים ומיוחדים במינם.
 

רזאי

New member
אולי זה תלוי איזור.

בביה"ס בישראל, אליו שלחתי שלושה מילדי, לא ראיתי שהם פיסיים. מצד שני אני שומעת מאנשים כל מיני דברים על בתי ספר ישראליים (רובם שליליים), ובד"כ הם לא מוכרים לי.
הילדים בישראל תמיד נראים לי עצמאיים יותר, בכל גיל.
 
בהחלט פיזיים יותר

ואולי הילדים שלך לא התלוננו על זה, אבל הילדים הישראלים נוגעים הרבה הרבה יותר אחד בשני מהאמריקאים.
לבן שלי לקח כמה חודשים טובים להבין שלא מרביצים לו. דוגמאות קטנות, משחקים תופסת, ילד ישראלי יכול לתפוס ילד אחר בחולצה ובגלל ששניהם באמצע ריצה והילד לא משחרר, אז הוא בעצם מושך את הילד השני. בעיני הבן שלי זה נחשב הטרדה רצינית ואפילו מכות, בעיני ילד ישראלי זה נחשב לשחק תופסת.
ראיתי אותם גם עומדים בשורה כשמקשיבים להוראות בחוג כדורסל, הם כל הזמן מתגפפים אחד בשני, זה לא משהו רע, אבל זה פשוט שונה.

לגבי ההתבגרות, אני לא רואה את זה בכיתה א' או ב', עדין אנחנו מסיעים לכל מקום, ועדיו אני זאת שמתאמת מפגשים עם חברים ולא הילד.
לעומת זאת בכיתה ד-ה לחלוטין יש הבדל. הבת שלי הגיע בכיתה ד' וממש לא היתה עצמאית ובוגרת כמו בנות כיתתה. עברה שנה והיא לא מסתכלת לכיווננו בכלל...כל היום אצל חברות או מסתובבת בחוץ. ילדים לומדים להתאים את עצמם לסביבה
 

אספרסו2

New member
באתר שמשווה בין בתי ספר בישראל.

אחד הקריטריונים-
אחוז התלמידים שקיבלו בעיטה או אגרוף, בחודש.

אין עשן בלי אש.
 

רזאי

New member
היינו כל הקיץ בישראל.

הילדה שלי, שעכשיו בב', קבעה עם חברות בלעדנו. הקטנות מתקשרות אחת אל השניה בטלפון ומתאמות. אומנם אנחנו לוקחים ומחזירים, אבל זה הבדל עצום בין ארה"ב לישראל.
ובעניין המגע, באמת לא נתקלתי. לא רק שהילדים מעולם לא התלוננו, אני בד"כ נוכחת בחוגים, ולא ראיתי את מה שאת מתארת. להיפך, הבת שלי הרגילה הקיץ את החברות שלה לחיבוקים כשנפגשים ונפרדים. זה משהו שהיא הביאה מהחברות בארה"ב.
 
את מדברת רק בנות או שיש לך גם בנים?

כי את ענין המגע ראיתי רק בין הבנים, הבת שלי גם ממש לא סבלה או סובלת מהענין הזה. בנות זה סיפור אחר. (הבת שלי הרגילה את המורה הישראלית שצריך לחבק מידי פעם...)
 

רזאי

New member
הפעם חזרתי עם בת ובן גדול.

כשחזרנו אחרי שנתיים לישראל בפעם הקודמת (לפני שנים) זה היה עם שני בנים בגיל בי"ס וגן.חוויתי את חווית החזרה עם בנים בנתיים. שנה הבאה נרגיש איך זה לחזור עם ילדה.
 
הבנתי

מענין שאת אומרת שלא היו תלונות מצד הבנים. אולי הם היו ישראלים אחרי הכל

בכל מקרה, מהנסיון שלנו, לבת לא היו קשיי התאקלמות בכלל למרות שהיא גדולה יותר, לבן גם לא היו קשיים רציניים מידי אבל כן היה ילד אחד שהיה פיזי יותר מהאחרים...לשמחתנו הרבה, אותו ילד השנה עשה רילוקיישין לפלו אלטו
 

רזאי

New member
הילדים שלנו הגיעו לארה"ב

אחרי שגרנו ביפן. הם היו לגמרי ההיפך מישראלים. אני זוכרת, שבערך שבוע אחרי שנחתנו בישראל היה מפגש היכרות בגן של הקטן. הגננת שמה על שולחן קערה מלאה ממתקים, והוא בהה בה בעיניים כלות. כל הילדים חיסלו את הכיבוד, והוא לא התקרב עד שהגננת נתנה לו יד ולקחה אותו אל הקערה. היו לנו כל מיני קטעים מצחיקים כאלה עד שהילדים הפכו לישראלים.
מעניין איך הילד הפיזי מסתדר בקליפורניה
 
סיפורים כאלו יש אצלנו הרבה...עדין..

אין מצב שהם ידחפו בקבוצת ילדים, אפילו לא בשביל ממתק, וכל הכבוד לגננת ששמה לב...

אין לי מושג מה עובר על הילד הבעייתי בבית ספר היהודי שאליו הוא הולך. לא מרחמת על אמא שלו, גם ילד שגם ככה אלים יותר מאחרים וגם לא מבין את השפה...
 

פגי1

New member
לא מכירה את המושג ילד פיזי?

אין מונח כזה בפסיכולוגיה של הילד,לא בגיל הרך,ולא אצל מתבגרים,אני מבינה שיש כאן בעיה?,ואין מצב שילד יותר אלים מאחרים,כלומר כולם אלימים,והוא
יותר אלים מאחרים?לילד בעייתי?יש אבחון ויש טפול,ופסיכולוגיה בגרוש בודאי לא תעזור לו,אישית,מעדיפה בתי -ספר בארץ,מעדיפה פיזיות כמו שאתן מכנות
את הקרבה וההתככחות,על פני ריסון והבלגה,בינתים עוד אף תלמיד בארץ,לא לקח רובה וקצר את חבריו ואת מוריו,כן הייתי רוצה לראות מעט נימוס,כלפי מורים
ותלמידים,ועל זה אנחנו עובדים,מוותרת ברגע על have a nice day ,שנעים לשמוע,אבל לא עומד מאחריו שום דבר,ומעודדת בשמחה חיבוק ונשיקה,ואם למישהו
קשה הדבר,כבר בגן מלמדים להגיד,לא נעים לי
 
"ילד פיזי"

היה הניסוח העדין שלי, אכן לילד יש בעיות והוא מטופל. לא ראיתי בדיון שלנו שום פסיכולוגיה בגרוש, רק סיפרתי על ילד בעייתי שאיתו היו לנו קונפליקטים בתחילת השנה, במהלך השנה הילדים אפילו ניהיו חברים (כי היה חשוב לנו לגשר על הבעיות) , ובכל זאת לבן שלי רווח כשהוא שמע שהוא עזב לפחות לשנה הקרובה.

לגבי הריסון וההבלגה לעומת ההתככחות, אני חושבת שבכל דבר צריך למצוא את שביל הזהב, בשני המקומות יש דברים טובים ופחות טובים.
 

פגי1

New member
הנסוח,פשוט היה מטעה

אני תמיד בעד הילד,כל ילד,ובהצלחה היכן שטוב לו,ונשמע בשורות טובות
ונא,הקפיצי את התגובות החדשות קדימה
 

רזאי

New member
אם הוא בבי"ס יהודי,

יהיו יותר סבלניים אליו, כנראה. אולי הוא יחזור הרבה יותר עדין ומכבד את הזולת.
גם אצלכם יש לילדים בעיה עם תורים בישראל? הילדים שלי תמיד היו אחרונים בתור, לא משנה כמה זמן עבר או כמה ילדים הצטרפו לעמידה בתור...
 
למעלה