מה דעתכם לשרשר שירי גשם?

התמ-ים

New member
אייל גולן

שר על הגשם שיטוף ת´דמעות ... אביהו מדינה ועוד כל מיני חברים שלו שרו את "ברכנו" ... "ותן תן תן, תן טל ומטר, על פני האדמה ..." אמן :) יהודית רביץ מתלוננת בשם הגננים ... על הגשם ... הגננים מאוד עצובים ... אבל האיכרים מברכים על הגשם ... יהורם ארבל יצבע את השלכת בירוק ... ויוריד לך גשם בשרב ... יאיר רוזנבלום שר על הגשם האחרון, שירד עליו ... עם להקת פיקוד צפון נעם קניאל שאל את גלי, מדוע היא בכתה כשהגשם הראשון, התדפק על החלון עפרה חזה, זימרה על הצריף הקטן, שביום גשום וסוער, נרדמה הילדה והנר בו כבה ... להקת הנח"ל שרה לגשם שיבוא ... גשם גשם בוא ... ואפשר להמשיך עוד ועוד ועוד ...

ST

New member
יש המון המון שירים...

שהמילה גשם מופיעה בהם? עשרות שירים.. קודם כל, יש את אינך יכולה של החלונות הגבוהים "יש גשם בחוץ ואת נשארת איתי" (כרגע חברה שלי כתבה לי משהו על השיר הזה.. זה קורה כל הזמן כשאני כותבת על שירים... מישהו אומר לי משהו שקשור אליהם..) וגם את בדרך למילווקי ששרה איגי וקסמן "המצפן התקלקל הנהג לא בסדר פתאום יש גשם אין לי סוודר" ו-כל השבוע לך - גידי גוב / החלונות הגבוהים "אם ביום א´, אם ביום ד´ אם ביום קיץ, אם ביום חורף אם ביום גשם, אם ביום שמש אם יום נפלא לי, או אם עצוב לי" גם גשם וגם חורף... ואחרון לבינתיים עוד חוזר הניגון - ברי סחרוף יש שם אווירה גשומה כזה.. "וענן בשמיו, ואילן בגשמיו" "והרוח תקום בטיסת נדנדות יעברו הברקים מעליך" וגם "וצמרת גשומת עפעפיים" זהו לבינתיים.. (יש עוד, אם לא יכתבו, ואני אזכור, אני אכתוב אותם בהמשך..) בשורות טובות! אסתי.

trilliane

Well-known member
מנהל
"עוד חוזר הניגון - ברי סחרוף"?! ../images/Emo123.gif

מן הראוי לציין ולהדגיש שהוא רק חידש את השיר... (כך שאף קרדיט על השיר לא שייך לו... בניגוד למה שאפשר להבין, חלילה, מכתיבת השיר באופן זה). סליחה שאני עושה מזה עניין, זה פשוט מבול החידושים שלא מפסיק לרדת עלינו בשנים האחרונות... עינת

ST

New member
אני יודעת שהוא חידש... ../images/Emo29.gif

זאת פשוט הגירסה המוכרת... אלתרמן כתב, ואני לא זוכרת/יודעת של מי הביצוע המקורי, אז סליחה... ולא להרוג אותי, בבקשה... אין לי ניסיון של כל כך הרבה שנים כדי להכיר את כל הביצועים המקוריים של כל השירים... ודווקא על רוב החידושים אני יודעת.. ובד"כ מכירה את הביצועים המקוריים (שקט רחל... אמרתי רוב...) למשל רוב החידושים שבסקר.. אני מכירה את כל הביצועים המקוריים, אבל ממש לא את כל החידושיפ (נכון רחל?) וזהו, וסליחה.

גרי רשף

New member
עוד ניגון חוזר../images/Emo22.gif

הגרסה היותר מקורית שאני מכיר היא של חוה אלברשטיין עם הלחן של נחום היימן. מי הלחין את הגרסה שמבצע ברי סחרוף? מי המבצע המקורי?

ST

New member
את הגרסה של ברי סחרוף ../images/Emo29.gif

הלחין נפתלי אלטר. (לפי "שירים וגיטרה חלק ז´) מבצע מקורי? לא מצליחה להזכר כרגע, אבל שמעתי לפני חודשיים בערך ביצוע נוסף ברדיו (ללחן הזה). אולי זה המקורי, לא יודעת.

מוגג

New member
מסקנה../images/Emo119.gif

צריך לכתוב יותר מהר את ההודעות. בעוד אני כותב ומחרטט כבר נוספו תגובות לתגובה לה רציתי להגיב, דבר שיוצר בעייה לגולש שיבוא עוד מספר שעות ו"לא יידע מה קודם" כדבר המשורר שאול. בכל זאת אתם מוזמנים להיכנס להודעתי הקודמת לצורך השתתפות במבצע.

מוגג

New member
עוד פעם (חוזר הניג´וז)+חידה שמבצע ב

כדי להעשיר את חברי הפורום כדאי לא רק לנשוף בבוז על שגיאותיהם, אלא להוסיף את המידע החסר... את "עוד חוזר הניגון" בביצוע ברי, הלחין נפתלי אלטר, מלחין שהרבה לעבוד עם אושיק לוי (יונתן סע הביתה) ולא זכה למספיק הכרה (כן, גם את "גשם הקשב לנשים" הוא ליחן). הביצוע המקורי שייך לזמרת שנשכחה - נירה גל. ואפרורופ נירה גל, נזכרתי בנורית גלרון (לא, אין מדובר באותה זמרת) - לא מזמן נכחתי בהופעה שלה, בה היא ניסתה להתבדח על הפוזה המלנכולית שלה והציעה פרס כרטיס טיסה הלוך ושוב למי שיספור את הפעמים בהם מוזכר "גשם" על צורותיו השונות בשיריה.אז יאללה למשימה - בונוס קבלו שיר ראשון "נפרדנו כך" (שיר שסמדר הורישה ללאה גולדברג ...) טיפת סגריר היא, לא דמעה

פלפל.

New member
סיוט כזה עולה על כל דמיון ../images/Emo122.gif

אבל אנסה בכל-זאת: זה הגשם שאל תשאל מדוע ואל תגיד ידוע ואל תקח ממני ואל תרצה ממני, ושכיסה את אספלט הכביש ביום הכי קר בשנה (הייתי בכיף מחכה לך בין הסדינים אבל אני שונאת אנשים שבמקום לדבר הם זזים), וזה השיר שהוא שר לי בגשם כשהלכנו לסרט חצות, ובתקרית שהיתה סתם אי הבנה מצערת החזאי לא טעה וניבא גם גשם. זה הכל, בינתיים. אם אנו עדיין "בתוך הסערה" (ויש עוד הרבה שירים), שמישהו אחר ימשיך כי כולנו זקוקים לגשם, ואם לא, אז "אחרינו המבול".

trilliane

Well-known member
מנהל
"גשם עז בחוץ ירד, ולבו הקט רעד" ../images/Emo105.gif

"הלילות הקסומים" מילים: עדה נסטוביץ´ לחן: אילן וירצברג (יקירנו
)

ועוד כמה (תנחשו של מי)../images/Emo113.gif

אז ככה "וגשם יורד על העיר והעיר שותה את הגשם" (וגשם יורד - יוני רכטר) "הנה השחר עולה לובן שחף מהיר גשמי הלילה פסקו" (יוני רכטר-יום יפה) "שוב קדרו פני השמיים גשם לא יורד עדיין" (יוני רכטר - פני השמיים) ובסוף "הנה שוב התחילו הגשמים" "די עם הבולשיט, די עם הבלוף יבוא פה מבולצ´יק הכל הוא ישטוף" (די עם הבולשיט - יוני רכטר) "שוב הם שרים על הגשם שוב הם שרים על סתיו" (כל עוד- יוני רכטר) "טיפות הגשם בצמרות האשלים הגרעינים והקפה והבוטנים" (הכל קלוי - יוני רכטר) "היורה יבוא עכשיו שפע טיפותיו" - שיעור מולדת - כוורת זהו בינתיים נכון לא כל השירים הם על גשם וברובם סתם מופיעה המילה במקרה אבל מה זה משנה???? "

אני פשוט לא מאמין

השיר הכי יפה (לדעתי כמובן) "שדרות בגשם"/נ.אלתרמן באור ובגשם העיר מסורקת היפה באמת היא תמיד בישנית....

dearj

New member
עוד כמה שירי גשם

חלקם ככל הנראה כבר מופיעים ברשימות. אחר כך בא הגשם - החשמליות אחרי הגשם - יהורן גאון (טהרלב, קלינגר) אנשי הגשם - דץ (שפירא, היימן) בדידות (הגשם מטפטף) - זהבה בן (זיגמן, אלבז) בואי אלי בגשם - שאול צירלין גשם - בנזין (קיץ´ אמסלם) גשם - מאיר בנאי גשם - אריאל הורוביץ גשם אחרון - קרן רוזנבלום ולהקת הנח"ל (מנור, רוזנבלום) גשם בוא - להקת הנח"ל (אתר, טוראל) גשם בלילה נוגה - אילנית גשם בעיתו - תלמה אליגון גשם הקשב לנשים - יעל לוי גשם חלף (של יעקב שגיא) גשם כבד עומד ליפול - נורית גלרון (בוב דילן) גשם ראשון - צוות הווי של הנח"ל גשם של פקקים - טיפקס גשם של פתאום - קורין אלאל הגשם - עפרה חזה הגשם חדל - עירית סנדנר הגשם ירד - יזהר אשדות הגשם מתופף - אריק איינשטיין (דפנה אילת) הנה גשם בא (של מתתיהו שלם) והגשם יבוא - מיקה קרני זה הגשם - נורית גלרון חוטים של גשם - עפרה פוקס חפץ חיים (גשם עומד לרדת) - ירדנה ארזי טיול בגשם - תמי רוזנפלד טיפות הגשם - עדנה גורן יצאתי לי בגשם - רן אלירן כוכב הגשם - ארקדי דוכין כמו שיורד גשם - טל גורדון ורונה קינן מאוהב בגשם - עופר לוי נמס בגשם - יהודה פוליקר סוף סוף גשם - אפרים שמיר ציפור בגשם (של רחל שפירא ומוני אמריליו) ציפור הגשם - להקת פיקוד צפון(אתר, הירש) רוח שלי גשם שלי - אורה זיטנר (אתר, ארגוב) שדרות בגשם - יזהר כהן (אלתרמן, היימן) שיר אחרי הגשם - יהודה פוליקר שיר גשם - ריטה שיר הגשם - חוה אלברשטיין שמועות על גשם - אריק סיני ואלה רק חלק מהשירים שבכותרתם המילה "גשם"!

למעלה