מה דעתכם על בית ספר קתולי לילדים? חושבים לקנו

boba28

New member
מה דעתכם על בית ספר קתולי לילדים? חושבים לקנו

לקנות בית ובאזור יש רק בית ספר קתולי??
תודה

carlimi

New member
את לא קצת מקדימה???

סליחה שאני כותבת ככה .... באמת לא במטרה לשפוט או משהו ...חלילה ..
אבל עוד לא ילדת ...
את כולה חודש וחצי במדינה חדשה ....
אני מבינה שבעלך מקומי אבל .....
פרה פרה ....
ואישית - לא הייתי שולחת את ילדי לבית ספר קתולי.
דרך אגב - מה דתו של בעלך?

boba28

New member
יש לנו ילד בן שנתיים וארבע שבעוד שנה וחצי

כבר יילל לבית הספר לפי שיטת החינוך פה. בילי קתולי אבל לא דתי..
הוא מבחינתו כמוני היה מעדיף בית ספר לא דתי אבל יכול להיות שבאזור שאנחנו חושבים לקנות אין בית ספר כזה..

noaronen1

New member
לא יודעת אם הייתי יכולה

אני חושבת שהשאלה שנשאלת מאיפה בעלך חשובה.
אני חושבת שאת צריכה לנהל שיחה קצת יותר עמוקה עם בעלך על אילו ערכים את ובעלך רוצים לגדל את הילדים. אז מה חשוב, מה חשוב לי?חשוב מה שחשוב לכם. נכון אנחנו משתנים לאורך השנים ומעבר למדינה אחרת משנה את התפיסות שלנו, אבל יש דברים שעקרוניים לבני זוג.
בכל אופן אוסיף את עמדתי -
אם את שואלת אותי כשאני גרה כרגע באזור שיש בו הרבה נוצרים קתולים מאמינים, מלקרוא עליהם - בתי ספר פרטיים מחליטים על מה ללמד ובהרבה בתי ספר קתוליים מתפללים ומדברים על דת ואני לא בטוחה שהייתי רוצה שהילדים שלי יגדלו על הערכים הללו למשך שנים - לשנה שנתיים בגן אולי. ראיתי לכיוון ההפוך הורים נוצרים/מוסלמים/סינים... ששמים את ילדיהם בגן יהודי עם חלה וקידוש ופורים וחנוכה. אז אין לי כל כך בעיה עם החגים יש לי בעיה על אילו ערכים הילדים שלי יחונכו בבית הספר שקשורים בברית החדשה ובדת עצמה ופחות המסורת.

לא, נחרץ מאוד מאוד

תכנים דתיים רק אני מעבירה לילדים שלי, וגם אז אני בוחרת בקפידה מה אני רוצה שהן ידעו
במיוחד אם זו לא הדת אליה אנחנו שייכים....

Mottek

New member
בשום פנים ואופן לא

מצטערת על הנחרצות, אבל התשובה שלי היא לא.
אני יהודיה וכך גם בעלי וכך אני רוצה לגדל את הילדים שלי. כמו שנאמר מעלי, רק אני מחנכת את הילדים שלי על דת, בזמן ובמינון שמרגיש לי נכון.
אני שולחת את הילדים לבי"ס ציבורי בארה"ב, שם מדברים בקצרה על כל החגים, אבל לא נכנסים לפרטים. וטוב לי ככה כי אין לי בעיה שיחשפו לדתות אחרות בקטנה.
מצד שני, אם הבעל לא יהודי אז צריך להתחשב גם בדעתו. אבל את ההחלטה הזאת על חינוך הילדים אתם צריכים לעשות כזוג.

אצלנו מוסלמים שולחים את הילדים לבי"ס קתולי

...כדי להפריד בין בנים לבנות!
אמנם כמו שכתבו לך הכי הגיוני לחכות בינתיים - הרבה דברים יכולים להשתנות - בתי ספר חדשים יוקמו, תחליטו לעבור למקום אחר... חכי.
ובכל זאת:
אם זה בית הספר היחיד בשכונה, מאוד ייתכן שהוא לא כזה דתי, כדי להתאים את עצמו להרכב האוכלוסייה. בשכונה הקודמת שגרתי בה יש בי"ס של הכנסייה האנגלית (שהיא בכל מקרה די לייט), אבל מכיוון שרוב התלמידים אינם נוצרים הם מחנכים ברוח הערכים הנוצריים האוניברסליים ביותר, אין תפילה לדת מסוימת ובאופן כללי בית הספר לא נותן תחושה מאוד נוצרית. בי"ס קתולי זה כבר משהו אחר, אבל שוב - שווה לבדוק.
אני לא הייתי בוחרת בבי"ס דתי משום סוג, אבל זה תלוי בהרבה גורמים אחרים.
בהצלחה!

boba28

New member
אז זהו לשלוח לשם זה לא בחירה של שנינו

שנינו רוצים בית ספר חילוני. הבעייה שיכול להיות שאין כזה באזור שאנחנו חושבים לקנות אני לא מכירה בדיוק מה קורה בבית ספר קתולי ובגלל זה אני שואלת פה. בעלי בכיף היה מוכן שהילד יילל לבית ספר יהודי אבל ממש אין באזור..
הוא זוכר מהיותו בבית ספר שהיה ילד מוסלמי שבשיעור דת פשוט לא נכח ונתנו לו לעשות משהו אחר בזמן הזה, אבל שוב אני לא יודעת מה הם על ההשלכות של זה.. הכפרים פה הם דיי קטנים ולחשוב על בית ספר שיוקם בעוד שנה לא הייתי סומכת על זה. עיר זה 10000 איש.. ומבחינתם זה עיר גדולה.
תודה שוב

אם שניכם לא מעוניינים בכך, אולי האיזור שאתם

רוצים בו את הדירה לא מתאים לכם. שווה לחשוב שנית על שיקולי קניית הבית שם.

שווה לפנות למועצה/ערייה ולבדוק מולם.

אני מניחה שאם מדובר בביה"ס אחד באזור, למרות שהוא מוגדר קתולי, הוא יהיה יותר Mainstream.

בהצלחה.

אנחנו שוקלים תיכון ששיך למערכת החינוך הקתולית

מדובר בתיכון עם תכנית לימוד שנראית לנו, הוא אחד הטובים ביותר בקנדה וחברים טובים של הבן שלי מתכננים ללכת אליו (וגם הם משמ לא קצולים או נוצרים - אחד דווקא מוסלמי ואחת סינית חסרת דת).
בגיל צעיר (בי״ס יסודי) הייתי בודקת את תכנית הלימוד כי לא הייתי רוצה שהילד שלי יהיה תחת השפעה יומיומית של דת (אגב, לא משנה איזו - נוצרית, יהודית, מוסלמית, בודהיסטית או ווט-אבר).

Sonic hedgehog

New member
לפחות בארה"ב

הרמה בדרך כלל נמוכה יותר. מכל הסיפורים ששמעתי יש עדיין משמעת קפדנית ביותר ויותר שינון ופחות יצירתיות (בדור של אמא שלי וגם בחלק מהמקומות בשלי עדיין הרביצו עם סרגלים על האצבעות).
זה בלי קשר לחינוך דתי או לא דתי.

carlimi

New member
בדור של ההורים שלנו

אלה שלא נולדו בארץ, הרביצו בבית הספר נקודה.
קתולי או לא קתולי ....
זוועה

boba28

New member
לא מרביצים פה בבית הספר..קתולי או לא זה משהו

שהיה בעבר אבל היום כבר לא חוקי..
בקשר ללא לגור במחוז, זה כמו להגיד אל תגורו במרכז תעברו לצפון במקום יש גם מקום עבודה שצריך לקחת בחשבון וגם תקציב בגלל זה אנחנו מתלבטים עכשיו..

אפשר לבקר בבית הספר?

נראה לי לגמרי סביר לקבוע פגישה עם המנהלת ולהסביר את המצב. האם יש בבית הספר גם גן? יכול להיות שזה יהיה לכם רלוונטי הרבה יותר מהר, כמו שאמרת, אז לא מופרך להיפגש איתם.
אם אני לא טועה, יש חוקים בנוגע לחינוך דתי ואם אתם לא רוצים שהילד ישתתף באירועים דתיים אתם יכולים לדרוש שלא ישתתף.
חוץ מזה, כדאי מאוד לקרוא מה אומרים המפקחים על בית הספר, זה יכול לתת לך תמונה די טובה על הרכב התלמידים, רמת ההוראה והאווירה בבית הספר.

Sonic hedgehog

New member
לדעתי להגיד אל תגורו במרכז אלה בצפון

זה אמירה הגיונית לחלוטין אם בתי הספר במרכז לא היו טובים.
אנחנו מחפשים עכשיו לקנות בית ואיכות בתי הספר הוא שיקול די גדול. זה היה השיקול המרכזי אם הילד שלנו גם היה בגיל שהולך לבית הספר או שהיינו משוכנעים שנשאר בבית הזה עד שיגיע לגיל בית הספר.
אני בעד לבדוק איפה אתם רוצים לשלוח את הילד ואז להחליט על מקום מגורים.

boba28

New member
בעלי עובד כמעט שעה מהאזור אני צריכה להתחשב גם

בזה אי אפשר לצפות ממנו שיעשה שעתיים שעתיים וחצי נסיעה הלוך חזור מהעבודה..

Sonic hedgehog

New member
אנשים עושים את זה כל הזמן

בכל אופן בחירת אפשרויות הלינוך לילד באזור אמורות להיות אחד השיקולים החשובים ביותר בבחירת מקום מגורים.
מה לגבי לעבור קרוב יותר למקום העבודה שלו? אין בית ספר טוב בטווח של השעה? או בכיוון אחר?

Sonic hedgehog

New member
לא יודעת לאיזה אזור את מתכוונת

בלא נולדו בארץ אבל הורים שלי נולדו בארה"ב. אמא שלי הלכה לבית ספר קתולי וזה היה בית הספר היחיד שהכו בו ולא נראה לי שזה בכלל היה מותר על פי החוק.

למעלה