מה דעתכם על בית ספר קתולי לילדים? חושבים לקנו

een ogenblik

New member
לא יודעת היכן אתם גרים

במקום מגורינו (בלגיה) בתי ספר קתולים הם פשוט בתי ספר שלימודי הדת בהם קתולים, בניגוד לבתי ספר כלליים בהם לימודי דת כוללים כל מיני דתות ו/או אתיקה. כל השאר זהה לחלוטין, ואין משהו קתולי מיוחד בהם (לומדים על קיום דתות אחרות מתוך יחס של כבוד אליהן).
בית הנזירות צמוד לביה"ס, ומי שמעוניין מוזמן לטקסים. הקומיון לתלמידי כיתה ב' מאורגן על ידי הביה"ס, אבל ממש לא חייבים להשתתף בו. מתוך 16 תלמידי כיתתה של כאוס, רק 5 משתתפים בקומיון השנה. בכיתה המקבילה מתוך 17 משתתפים 12. סך הכל יש השתתפות של כ-50% מבין תלמידי השיכבה בקומיון, שהוא מבין הטקסים היותר נחשבים ויותר אנשים עורכים אותו, אז לא נראה לי שממש יש משמעות גדולה לקתוליות.
אבל זה בבלגיה, באזור שלנו, לא יכולה להתחייב על מקומות אחרים בבלגיה, ובוודאות לא יכולה להתחייב לגבי מקומות אחרים בעולם.

boba28

New member
כן ברור שלא תתחייבי. פה כולם משתתפים בטקס

כלומר מי שקתולי.. ואלה בתי ספר מופרדים..
עשינו בירור וראינו שיש בית ספר במרחק של 15 דק נסיעה באוטו שהוא לא דתי יש את האפשרות הזו להסיע הלוך ושוב..
תושה

noaronen1

New member
15 דקות זה נראה לי בהחלט סביר

באזור שאני גרה בו זה מאוד מקובל לנהוג 15 דקות לבית ספר, זה אפילו די כלום מבחינת מרחקים. אני בהחלט הייתי שוקלת את זה. כרגע הבן שלי בגן 15 דקות מהבית ובשנה הבאה הגדול שלי עובר מבחירה לחטיבה שתהיה 20 דקות נהיגה מהבית. נכון זה מחוייבות, אבל שוב, אני חוזרת למקור - מה באמת חשוב לכם?
אם גיליתם שיש בית ספר במרחק של 15 דקות. אולי כדאי לבקש לדבר עם הורים שגרים באזור וישתפו אותך בחוויות שלהם. נראה לי שתוכלי ללמוד הרבה יותר מה זה אומר. וגם לגלות אם יש עוד בתי ספר באזור שלא ידעתם על קיומם, זה קרה לי כל כך הרבה פעמים שהייתי בטוחה שאני יודעת על כל האופציות מהמחקר שעשיתי ושיחה אחת עם הורים גילתה לי עולם ומלואו.

גם לבית ספר יהודי לא הייתי שולחת

לתפיסתי, דת זה משהו שהוא באחריות ההורים לבחור וללמד את ילדיהם ובית הספר צריך להיות נטול דת.

een ogenblik

New member
השאלה היא

מה ההגדרה של לימודי דת.

האיש לימד את כאוס את "בוא אלי גוליית נחמד" ללא שום כוונה דתית. סתם שיר של כוורת שהוא מחבב וזה משעשע. כמובן, זה מתבסס על התנ"ך, מאזכר את דוד המלך,מלחמה עם פלישתים וגוליית, אבל לא ממש משהו שמתייחס למשהו ברצינות, ובדאי לא לדת כפי שאנו תופסים דת.

פתאום כאוס סיפרה שבביה"ס הם למדו את השיר הזה בפלמית.
???????????????????????????
ובכן, הם למדו שיר על דוד וגוליית בפלמית. שיר אחר לחלוטין, כמה מפתיע, אך רציני בה במידה.
אלו לימודי הדת בביה"ס קתולי בבלגיה.

אני עוד בפולניה הייתי סקפטית

הדרך של ארגונים דתיים לגייס אנשים לשורותיהם היא באמצעות חינוך, והמקום שבו הכי נוח לגייס קהל שבוי היא בבתי הספר, בעיקר היסודיים. איפשהו הפרופגנדה מועברת, ומההיכרות שלי עם השיטות הן מאוד מגוונות. אולי אצלכם בביה״ס בדקת וזה לא כך, אבל אני, בגדול, לא סומכת בכל הקשור בדת ולכן לא לוקחת שום סיכון.
אני יודעת שכאן בבתי הספר הקתולים יש במפורש שיעורי דת. יכול להיות שילד שאינו חולק את הדת הזו יכול לקבל פטור (אני די בספק, כי כדי להירשם לביה״ס צריך לקבל אישור מהכנסייה שהמשפחה מגיעה בימי ראשון לכנסיה) אבל אני לא הייתי שולחת את הילד שלי לבית ספר שבו הוא יופרד מהקבוצה מחמת אמונתו (או חוסר אמונתו). אבל גם אין כאן מצב שבו אין בית ספר ציבורי חילוני שאפשר להירשם אליו. זה שירות שהמדינה מחויבת לתת.

een ogenblik

New member
תראי

בבלגיה עד לפני לא הרבה שנים לא הייתה כל מערכת חינוך מלבד הקתולית. כאשר עברו לחינוך חילוני, אפשר היה לפרק את *כל* מערכת החינוך ולבנות מחדש. במקום זאת, הבלגים בחרו בדרך שלהם. הווה אומר, בתי ספר פעילים נשארו, ובמקביל התחילו במערכת חופשית. בתחילה, אני מניחה, המערכת הקתולית התייחסה לזה בזלזול. הם היו ותיקים, הם נחשבו לטובים, ולכן לא פחדו כלל, והמשיכו בשימת דגש על דת. אפשר לראות את הסלידה מן הדת אצל בוגרי בתי הספר מן התקופה ההיא. עם חלוף השנים הם גילו שאם הם יתעקשו על תכנים דתיים הם יאבדו את כל התלמידים שלהם, כי יש אלטרנטיבות אחרות. התוצאה היא שכיום אין הבדל בין בתי ספר קתולים לבתי ספר אחרים בבלגיה. אלו לא בתי ספר דתיים, אלא בתי ספר שבשיעור הדת שלהם (שיעור הקיים במערכת של כל בתי הספר הבלגים, גם אם התכנים אינם דתיים בכלל) אחוז הקתוליות עולה על מה שאינו קתולי. זה לא מפריע להם ללמד על בודהיזים כדת, רק שזה לא עיקר הלימודים.
בבלגיה אין שום קשר לדת המשפחה לקבלה לביה"ס המתוקצב על ידי המדינה.. אלו שכאשר הם מלמדים ילדים על נישואים בכיתות הגן, מלמדים אותם שבנים יכולים להתחתן עם בנים ובנות עם בנות. כפי שאמרתי, בסביבות חמישים אחוז מהילדים בשכבה של כאוס לא משתתפים בקומיון, ואני מתקשה להאמין שאפילו אחת מן המשפחות מבקרת בכנסיה על בסיס שבועי (למרות שרובם משתייכים רישמית לכנסיה הקתולית, בערך בצורה בה אני שייכת לדת היהודית). כאשר חצי מהילדים אינם משתתפים בארוע הדתי מרכזי של מהלך לימודיהם בביה"ס, קשה לראות כיצד מי מהם יהיה מבודד מקבוצתו רק כי אינו משתתף בארוע, או בשיעורים שקדמו לו.

אני יכולה להבין את ההחששות מבחוץ, אך הן נובעות מהכרת המערכות במקומות אחרים, מקומות אותם איני מכירה. סביר להניח שאם לימודי דת היו חלק אינטגרלי משמעותי בלימודיה של כאוס, היא כבר לא הייתה לומדת בבית הספר הזה.

me too

New member
לא חושבת שהייתי שולחת לבית ספר קתולי

מצד שני גם לא חשבתי שאשלח לבית ספר פאבליק צרפתי.....
לפעמים כשאין ברירה - מתפשרים.
הייתי הולכת לבית הספר לראות ולהתרשם ואז מחליטה

boneguy

New member
לא הייתי שולח לקתולי בדיוק כמו

שלא הייתי שולח לפרוטסטנטי, אוונגליסטי, יהודי, מוסלמי, סיקי, בודהיסטי או דת-שקר-כלשהו.

זה מה שאני אוהב בארה"ב. את החופש מהדת (לא חופש דת, אלא מהדת).

לא קראתי את כל השרשור, ולא ברור לי היכן אתם נמצאים, אבל אני משער שבמדינה מערבית אמור להיות "בית ספר רגיל" באזור המגורים, לא? מה הצידוק לשלוח לבית ספר כזה, אין אלטנטיבה?

boba28

New member
אירלנד בקטע הזה קצת מאחור עד לא מזמן הכנסייה

שלטה פה בהכל במיוחד בחינוך... בשנים האחרונות החלו פה בבתי ספר לא דתיים, אבל אין הרבה מהם..
אני כמובן לאט לאט לומדת דברים חדשים..
היה אפילו עיירה שהתעניינו שם בבית שבדקנו באינטרנט ויש שם בית ספר לא דתי ניסיוני שהתחיל לפניי שנה..
פה מערכת החינוך מתחילה מגיל 4, כלומר זה כבר בית ספר לכל דבר.
טוב אני הולכת לעשות שיעורי בית בנושא..
תודה

smaak

New member
ממש לא נורא

במיוחד אם אתם זוג מעורב.

הבן שלי למד בבית ספר קתולי.
כל עוד יש לך סבלנות להסביר לו את ההבדלים, ברגע שישאל שאלות, אני לא חושבת שזה מה שהיה מונע ממני לקנות בית באיזור.

זה בהנחה שהדת לא לוקחת חלק מרכזי בלימודים.

אני לא יודעת מהיכן אתם בעולם

ולכן אכתוב רק על סמך נסיוני כאן בארה"ב.
כאן אנשים קונים בית לאחר שבחרו את בית הספר. בית הספר מכתיב את הדגש החינוכי, מבנה האוכלוסיה ורמת החיים של העיירה בה הוא נמצא (כי בית ספר מצויין מושך אנשים שרוצים חינוך מצויין ומחירי הבתים עולים בהתאמה).
כשבודקים את בית הספר מקבלים תחושה לגבי האוכלוסיה שגרה במקום, הערכים שלה ודרך החשיבה וההתנהגות.

אם במקום יש רק בית ספר קתולי, זה יכול לרמוז שהאוכלוסיה היא כזאת. וזה כולל תפילות ולימודי דת ועיסוק יומיומי בנושאים הקשורים לזה.
עכשיו את צריכה להחליט אם לאורך זמן את מוכנה להתחייב עם משפחתך למסגרת כזאת.

boba28

New member
אז ככה שפה זה אחרת מכיוון שיש אזורים כפריים ש

יש בית במרחק רב מבית אחר וכאלה..
קשה להסביר עיירה גדולה פה זה 8000-10000 איש שתכלס זה לא ממש עיר בסטנדרט של ישראל.. אז מן הסתם אין הרבה בתי ספר יכול להיות אחד שניים..
בכל אופן ביררנו ויש 2 בתי ספר בעיירה במרחק 15 דק נסיעה שהם רלוונטיים לבדיקה כי הם ללא דת...
תודה על העיצות הטובות

ede1

New member
הי, אנחנו מתכוננים לעבור לאירלנד לרלו וכבר

בוקדים נושא של בית הספר :)

מרחוק נראה כבית ספר השייך לET מתאים יותר מאשר קטולי, לכן מקום מגורים שלנו חשוב שיהיה ילד בית ספר כזה. האם זה נכון? ימים יגידו
יש הרבה מספר כאלו בדבלין.
אתר שלהם
http://www.educatetogether.ie/

למעלה